Poreska uprava zatvorila Operu, Aqua-u, Inn--

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
alphonse kauders

#1 Poreska uprava zatvorila Operu, Aqua-u, Inn--

Post by alphonse kauders »

http://www.sarajevo-x.com/clanak/081228027

Porezna uprava FBiH
Zatvorena četiri objekta u Kantonu Sarajevo
Inspektori Porezne uprave FBiH su u kasnim noćnim satima u noći sa subote na nedjelju izvršili kontrolu osam ugostiteljskih objekata na području Kantona Sarajevo i zbog utvrđenih nepravilnosti privremeno zatvorili četiri objekta - Hotel i diskoteka "Aqua", restoran "Igman", diskoteka "Inn" i caffe bar "Opera".

U ovoj aktivnosti učestvovalo je osam inspektora Porezne uprave FBiH. Zbog utvrđenih nepravilnosti - upošljavanja 15 neprijavljenih radnika, sinoć je privremeno zatvoren hotel i diskoteka „Aqua”, zatim caffe bar „Opera „u kojoj su zatečena dva neprijavljena radnika i diskoteka „Inn” zbog neprijavljenog jednog radnika, a zbog neprijavljivanja estradnog programa u skladu s poreznim kantonalnim zakonima i utvrđenih nepravilnosti u poslovanju inspektori Porezne uprave FBiH su privremeno zatvorili restoran „Igman”.

Poreznim obveznicima je privremeno zabranjen rad i izdati su prekršajni nalozi.

Iz Porezna uprave ističu da je zbog neprijavljivanja organiziranja estradnog programa u skladu s poreznim kantonalnim zakonima konobi „Gusar” – hotel „Alem” izdato rješenje o zabrani priređivanja estradnog programa za naredne dane.

Porezna uprava FBiH u saopćenju navodi da će i u narednom periodu nastaviti aktivnosti na kontroli zakonitosti rada poreznih obveznika, s posebnim akcentom na kontroli zakonitosti organiziranja estradnog programa pred nastupajuće novogodišnje praznike.

Vidim ova Porezna puno aktivnija ove godine nego proteklih, pa počinje zaplaćivati priličan broj "poznatijih" objekata i to pred Novu godinu...

Ali, mislim da je ok, obično vlasnici nakrcaju u kafanu gostiju taman toliko da svako može koliko-toliko na škrge disati i onda naravski treba dodatnih konobara i ko te pita u onoj gužvi za račun i sl... Fakat, lijepo bi bilo ako bi ovi vaspitno-popravni šamari zaveli red u kafanske džungle ovog grada..

Ali ovim putem protestujem što je Aqua zatvorena, to mjesto je imalo svoju vitalnu funkciju da udalji turbofolkere i pištoljdžije daleko od grada. Sad kad je zatvorena, ovi će morati opet izlaziti negdje u grad i predlažem proteste sutra ispred Katedrale pod motom - "Otvorite Aqua-u, spasite grad najezde maloumlja!"
:D
Last edited by alphonse kauders on 29/12/2008 11:01, edited 1 time in total.
karanana

#2 Re: Poreska uprava zatvorila Operu, Aqua-u, Inn--

Post by karanana »

jao jao jao
a ja uplatio tamo za novu godinu. sta cu sad? hoce li mi barem vratiti pare?
jazzer

#3 Re: Poreska uprava zatvorila Operu, Aqua-u, Inn--

Post by jazzer »

karanana wrote:jao jao jao
Porucio je Bahrija da ne brinete. Pevace se Aqui za novu godinu pa makar i naopako.
Jos kaze da nikakve zabrane ne mogu zaustaviti ljubitelje dobrog folka. Zato, ne beri brigu.
:D :D
karanana

#4 Re: Poreska uprava zatvorila Operu, Aqua-u, Inn--

Post by karanana »

jazzer wrote:
karanana wrote:jao jao jao
Porucio je Bahrija da ne brinete. Pevace se Aqui za novu godinu pa makar i naopako.
Jos kaze da nikakve zabrane ne mogu zaustaviti ljubitelje dobrog folka. Zato, ne beri brigu.
:D :D
uh laknulo mi je. ma i ja kontam da ce se do nove godine ovo rjesiti.
ali moram ipak razmotriti alternative za najgori slucaj.
jazzer

#5 Re: Poreska uprava zatvorila Operu, Aqua-u, Inn--

Post by jazzer »

[/quote]uh laknulo mi je. ma i ja kontam da ce se do nove godine ovo rjesiti.
ali moram ipak razmotriti alternative za najgori slucaj.[/quote]

Ja sam mislio u novu godinu sa Mirelom u Inn-u ali avaj... Ako nadjes neku
alternativu budi drug pa javi. :) :)
ZZZlica

#6 Re: Poreska uprava zatvorila Operu, Aqua-u, Inn--

Post by ZZZlica »

Šta je sa Bazenima? Ni oni nemaju prijavljen "estradni program", nikada ga nisu ni prijavljivali, niti im pada na pamet... šta je sa City Pub-om? Parkom prinčeva? Šta je sa stotinama drugih ugostiteljskih objekata koji organizuju doček Nove godine? Ovi su zaplatili po direktivi i zbog nekih drugih razloga :skoljka:
chengaba

#7 Re: Poreska uprava zatvorila Operu, Aqua-u, Inn--

Post by chengaba »

ZZZlica wrote:Šta je sa Bazenima? Ni oni nemaju prijavljen "estradni program", nikada ga nisu ni prijavljivali, niti im pada na pamet... šta je sa City Pub-om? Parkom prinčeva? Šta je sa stotinama drugih ugostiteljskih objekata koji organizuju doček Nove godine? Ovi su zaplatili po direktivi i zbog nekih drugih razloga :skoljka:
Znam da city pub ima prijavljen program i placa porez za bendove recimo.
sajosarajlija

#8 Re: Poreska uprava zatvorila Operu, Aqua-u, Inn--

Post by sajosarajlija »

ZZZlica wrote:Šta je sa Bazenima? Ni oni nemaju prijavljen "estradni program", nikada ga nisu ni prijavljivali, niti im pada na pamet... šta je sa City Pub-om? Parkom prinčeva? Šta je sa stotinama drugih ugostiteljskih objekata koji organizuju doček Nove godine? Ovi su zaplatili po direktivi i zbog nekih drugih razloga :skoljka:
Pa polako čovječe tek je druga sedmica aktivnosti...
Skyfox

#9 Re: Poreska uprava zatvorila Operu, Aqua-u, Inn--

Post by Skyfox »

chengaba wrote:
Znam da city pub ima prijavljen program i placa porez za bendove recimo.
u City P je davno rasprodano, cini mi se... U subotu odem da pitam za rezervaciju, kaze on koliko vas je, reko 5... - 5!!! :? Ma moze jarane stavit cu vas s nekim :shock: No thanks
Kako je bila subota morali smo se probijati do izlaza, ako ce tako biti i za Novu, daleko im kuca bila...
dimu

#10 Re: Poreska uprava zatvorila Operu, Aqua-u, Inn--

Post by dimu »

proradila aqua :)
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#11 Re: Poreska uprava zatvorila Operu, Aqua-u, Inn--

Post by ladyblue18 »

dimu wrote:proradila aqua :)
odlicno, bice manje potencijalnih zrtava po centru :thumbup:
Skyfox

#12 Re: Poreska uprava zatvorila Operu, Aqua-u, Inn--

Post by Skyfox »

i Opera
alphonse kauders

#13 Re: Poreska uprava zatvorila Operu, Aqua-u, Inn--

Post by alphonse kauders »

Poreska se baš zadala, evo sad su na tapetu bili i "Bazeni" - zatvoreno..

http://www.sarajevo-x.com/clanak/090125005
Troll_Happens

#14 Re: Poreska uprava zatvorila Operu, Aqua-u, Inn--

Post by Troll_Happens »

Bice da traze Bahriju a covjek se po Becu sece bez problema :)
Nasa posla :-)
sodom

#15 Re: Poreska uprava zatvorila Operu, Aqua-u, Inn--

Post by sodom »

amin :-)
Post Reply