Poremecaj visestruke licnosti

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
LafoMamone

#1 Poremecaj visestruke licnosti

Post by LafoMamone »

Interesuje me kakvo je vase misljenje o ovom fenomenu koji se zove "Poremecaj visestruke licnosti".
Nauka kaze da je "Poremecaj visestruke licnosti" u stvarnom svijetu izuzetno rijetka pojava.
Medjutim cini mi se da se to pojavom virtuelnog svijeta promijenilo i da je to jako cest slucaj.

Procitao sam cetiri stranice teme koja je zatvorena i nisam mogao da vjerujem kakve sve stvari pojedinci pisu. Tema je nebitna, glavni lik takodje.
Ali me zanima da li su oni "humoristi", "teolozi" i "prosvjetitelji" isti u stvarnom zivotu?
Ako ste takvi u stvarnom zivotu, onda skidam kapu. Ali ako ste dvolicne hulje, koje koriste forum radi lijecenja licnih frustracija, onda je pomoc psihijatra neophodna. Cini mi se da postoji veliki broj ljudi na ovom forumu koji imaju taj problem, da su "jade i misevi" u stvarnom zivotu.
Naravno nije samo ovaj forum u pitanju, vec i skoro svaki drugi na kojem se ne sprovodi neka normalna cenzura.

Da li je taj poremecaj visestruke licnosti posljedica rata? Ili je to samo jos jedna od losih stvari koje je donio internet.
Pa tako recimo bilo koji medij u zemlji i svijetu moze citirati "diskusije" sa ovog foruma i prikazati ga kao leglo "nemorala", "dusevnih bolesnika"....

p.s. Kako se forum siri, tako se sto je i sasvim normalno sve vise i vise gubi kvalitet.
Eshek

Post by Eshek »

Poremećaj ličnosti? Ma neeeema toooga u naaass :? :roll: :sad: :-? 8) :o :-) :) :-D :D :( :shock: 8-) :lol: :x :oops: :razz: :zzzz: :P 8-) :lol: :zzzz: :razz: :x :-x :oops: 8) :-? :? :shock: :( :roll: :sad: :o :-) :) :D :-D :roll: :( :sad: :? :x :lol:
Eshek

Post by Eshek »

Još si ti mlado meso na forumu. Za par mjeseci tretmana ćeš saznati puno više o ovom poremećaju...iz prve ruke :D :D
LafoMamone

Post by LafoMamone »

Dugo ja pratim ovaj forum, jako dugo pegasus.
Samo zato sto se nisam javljao i postavljao postove od tri-cetiri rijeci, kako bih nabio broj postova, ne znaci da sam mlado meso.
Cini mi se da si ti mlad :-D ili bolje receno zelen :D .
Nastavi ti samo tim tempom, brzo ces doci do 10 hiljada, pa onda 20 hiljada....i onda ces valjda sebe smatrati starim mesom :shock: .
Eshek

Post by Eshek »

LafoMamone wrote:Dugo ja pratim ovaj forum, jako dugo pegasus.
Samo zato sto se nisam javljao i postavljao postove od tri-cetiri rijeci, kako bih nabio broj postova, ne znaci da sam mlado meso.
Cini mi se da si ti mlad :-D ili bolje receno zelen :D .
Nastavi ti samo tim tempom, brzo ces doci do 10 hiljada, pa onda 20 hiljada....i onda ces valjda sebe smatrati starim mesom :shock: .
Ahem...Ja se malo zajebavah, da prostiš :D

A mislim da ne spadam u one što valjaju postove od par riječi (osim zadnjih par dana, ne mogu se kontrolisati :D ), što možeš i pogledati.

Mislim da si postavio zanimljivu temu, ali sam radio cijelu noć i sad mi samo budalaštine mogu pasti na pamet :D

Do gledanja i sretno
LafoMamone

Post by LafoMamone »

Dobro onda nema frke (evo sad ja nabijam postove :-) ).
Bojim se da se nismo razumjeli :), ja sam to mislio malo vise figurativno :razz:
Meni je sad vrijeme za spavanje, ali me interesuje sta o ovome fenomenu misle ostali.
Sutra cu lagano na poslu citati razlicita misljenja, nabijanja postova :-D , bolesni humor :x , vjerska savjetovanja :-? , primjedbe, kritike.....i nadam se da ce biti i nesto vezano usko za temu.
urbanagerila

Post by urbanagerila »

Merhaba ladys and gents... :D
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Jel nas netko trazio? :shock: :D
Maraschino

Post by Maraschino »

LafoMamone,

:zzzz: :oops: :( :D zanimljivo,oblik isti a boja razlicita :D :D
Last edited by Maraschino on 03/04/2007 17:47, edited 1 time in total.
Shoshana

Post by Shoshana »

Ja sam vazda 'vako ozbiljna i dosadna, uvijek drzim predavanja (kad god neko hoce da me slusa), i uopste receno - pricam puno, brzo i rado :oops:
Moju humoristicku stranu uglavnom samo ja razumijem :D

Ne bi imao nikakvih problema da me prepoznas na ulici nakon 10 minuta razgovora...

Sindrom podvojene (potrojene itd) licnosti je malo drugacije od ovoga sto ti ovdje opisujes. Kod multiple personalities, iako su licnosti u stanju potpuno se izolovati od ostalih licnosti, uglavnom je jedna uvijek dominantna i svjesna je ostalih. Razlikuju se u svim pogledima... Nacin govora, rjecnik koji koriste, nacin hoda, hrana koju vole, odjeca koju nose itd... Cak ako se dobro sjecam, iz Tri Evina lica , mogu biti alergicne na razlicite stvari (jedna od Eva je bila alergicna na najlon carape, a ostale ne).. Smatra se da je uzrok nepreradjena psihicka trauma iz ranog djetinjstva.

Ovo o cemu ti razmisljas, ako je vec tacno, je vjerovatno malo drugacije. Pretpostavljam da neki ljudi svjesno pokusavaju neke stvari koje se u stvarnom zivotu ne bi usudili. Nesto slicno kao kad tinejdzeri crtaju kukaste krstove, iako zaista nisu nikakvi nacisti... Pretpostavljam da svako bar ponekad osjeti potrebu da 'vidi' kako se covjek osjeca kad uradi nesto sto je zabranjeno. U neku ruku to bas i nije lose, dok je u nekim neskodljivim granicama... Ja se sjecam djeteta koje je ubilo drugo dijete i psihologu izjavilo da je jednostavno htjelo vidjeti kako to izgleda :shock: Jebi ga, u tom kontekstu mi 'lazno predstavljanje' po forumima i nije neki problem. Bolje da se ovdje izivljava, nego da muci macice i kucice da bi se osjecao 'bolji, veci, jaci, uspjesniji'...

Za mene je takva vrsta pobune protiv poretka (ili adolescentne revolucije) normalna pojava u cinu odrastanja i sazrijevanja. Nacin na koji se ta pobuna ispoljava, naravno ovisi o licnim iskustvima, traumama, drustvenim normama i sredstvima dostupnim za 'sprovodjenje revolucije' sto, na zalost, ponekad moze imati ozbiljne posljedice.

Eh, da... Zaboravih dodati...uvijek ozbiljno odgovaram na postavljenja pitanja :D
danas

Post by danas »

ja mislila covjek pitao za klonove na forumu :D :D :D :-)
Shoshana

Post by Shoshana »

I jeste... Samo u uvodu kaze "POremecaj visestruke licnosti" koji je u sustini jako rijetka pojava...

Sto nikako nije slucaj sa klonovima :D
LafoMamone

Post by LafoMamone »

Lijep tekst Shoshana.
Mislim da nije u pitanju nikakva pobuna protiv poretka, jer jednostavno ne mijenja nista, osim sto lijeci frustracije pojedinca.
Ovdje govorim samo o tom nekom virtuelnom "Poremecaju visestruke licnosti". Nemam nista protiv da recimo grupa mladih ljudi pokrene neku internet revoluciju protiv sadasnjeg politickog rezima u BiH. To bi bilo super.

Nije dobro da se neko izivljava ovdje, jer evo zamisli da sad neko otvori temu o tebi. I da pocne da te anonimno pljuje. Da pise neke pikanterije iz tvog zivota, istine i lazi. I javilo bi se hiljade znanih i neznanih, da pljuje po tebi.
A sve zbog toga, sto ti isti nemaju hrabrosti, srca, muda (muskarci, dvospolci), da to ucine u stvarnom svijetu.

Ne kontam to nikako. Ljudi pisu neke privatne detalje o nekim drugim ljudima, naravno anonimno. Cisto lijecenje frustracija. A u stvarnom zivotu to ne smije uciniti.

p.s. odavno nisam cuo Shoshanu i evo sad je lagano slusam.....fali jos gitara i raja
trinaesti

Post by trinaesti »

"A sve zbog toga, sto ti isti nemaju hrabrosti, srca, muda (muskarci, dvospolci), da to ucine u stvarnom svijetu."

znas onu, ko o drugima, a on i o sebi.

"Nemam nista protiv da recimo grupa mladih ljudi pokrene neku internet revoluciju protiv sadasnjeg politickog rezima u BiH. To bi bilo super."

sta cekas? - pokreni je ti! isti si ti k'o i oni o kojima pises. ohne muda. zapravo, gore mi je kad neko prati sta drugi rade, i kao dijeli savjete, a da sam pocne to o cemu savjetuje - e, to je mission imposible!

"p.s. odavno nisam cuo Shoshanu i evo sad je lagano slusam.....fali jos gitara i raja"

kako romanticno. jel ovo tvoje trece ja?
Eshek

Post by Eshek »

Shoshana wrote:Ja sam vazda 'vako ozbiljna i dosadna, uvijek drzim predavanja (kad god neko hoce da me slusa), i uopste receno - pricam puno, brzo i rado :oops:
Moju humoristicku stranu uglavnom samo ja razumijem :D

Ne bi imao nikakvih problema da me prepoznas na ulici nakon 10 minuta razgovora...
:D :D :D
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Cek da se pocne _HercegovaC javljat :D
shuriken

Post by shuriken »

roses are red,
violets are blue,
I am schizophrenic,
and so am I.
LafoMamone

Post by LafoMamone »

trinaesti wrote:"A sve zbog toga, sto ti isti nemaju hrabrosti, srca, muda (muskarci, dvospolci), da to ucine u stvarnom svijetu."

znas onu, ko o drugima, a on i o sebi.

"Nemam nista protiv da recimo grupa mladih ljudi pokrene neku internet revoluciju protiv sadasnjeg politickog rezima u BiH. To bi bilo super."

sta cekas? - pokreni je ti! isti si ti k'o i oni o kojima pises. ohne muda. zapravo, gore mi je kad neko prati sta drugi rade, i kao dijeli savjete, a da sam pocne to o cemu savjetuje - e, to je mission imposible!

"p.s. odavno nisam cuo Shoshanu i evo sad je lagano slusam.....fali jos gitara i raja"

kako romanticno. jel ovo tvoje trece ja?
Za prvi citat mi se javi privatno, da ne gusim ovdje bezveze. Posto si ti vidim "(za)jebani" kriticar.

Kada je drugi citat u pitanju, kako ti znas da nisam nista ucinio po tom pitanju? Odakle ti ta ideja da je "mission impossible"?

"Trece ja"? Zato sto slusam Shoshanu?

Da se ti slucajno nisi prepoznao negdje u nekoj recenici? Mozda je u tome problem?

Evo opet ti ponavljam, bujrum javi se preko privatnih poruka. A ako si prepoznao neku od svojih karakteristika (bez hrabrosti, bez srca, bez muda), onda zalim slucaj. Istina je bolna.
danas

Post by danas »

a ciji si ti klon mamone :D :D :oops:
Post Reply