PORCULANSKA KRUNA, NAJBOLJI DOKTOR???
Moderator: anex
-
Pera Trta
- Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.
#1 Re: PORCULANSKA KRUNA, NAJBOLJI DOKTOR???
Begeta, u Ćemaluši. Mislim da je jedan od najjačih kod nas kad je protetika u pitanju. Konkretno, sa porcelanom kod njega imam provjereno iskustvo!
-
Pera Trta
- Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.
#2 Re: PORCULANSKA KRUNA, NAJBOLJI DOKTOR???
Ja stvarno sa Begetom imam sjajna iskustva, a očito i drugi, jer mu čekaonica (koja više liči na mali salon za prijeme) nikada nije bila prazna kada sam bio kod njega. A bio sam više puta. I činjenica da se radi o čovjeku sa najmanje 30 godina iskustva nije za odbaciti (o stručnosti govori i to da mu je skoro čitav jedan zid tada bio prekriven raznim diplomama i certifikatima). I odnos prema pacijentu cjelokupnog osoblja je sasvim profesionalan.
Kada je meni radio porculan, a to je bilo početkom 2003. godine, jedna kruna koštala je 200 KM. Da li se do danas šta promijenilo (s obzirom da je u međuvremenu skoro sve poskupilo), stvarno ne znam.
Kada je meni radio porculan, a to je bilo početkom 2003. godine, jedna kruna koštala je 200 KM. Da li se do danas šta promijenilo (s obzirom da je u međuvremenu skoro sve poskupilo), stvarno ne znam.
-
neutral
#3 Re: PORCULANSKA KRUNA, NAJBOLJI DOKTOR???
ako vec radis navlake onda radi da valja...
nemoj metalne ...vec uzmi bezmetalne navlake... duplo su skuplje (izmedju 400 i 450 km)
odlican dr za to je dr. Softic.. cemalusa 1...provjerih na sebi
nemoj metalne ...vec uzmi bezmetalne navlake... duplo su skuplje (izmedju 400 i 450 km)
odlican dr za to je dr. Softic.. cemalusa 1...provjerih na sebi
-
Leonid Breznjev
#4 Re: PORCULANSKA KRUNA, NAJBOLJI DOKTOR???
ama nisu stomatolozi odgovorni za protetiku.
-
melb26sa
#5 Re: PORCULANSKA KRUNA, NAJBOLJI DOKTOR???
Leonid Breznjev wrote:ama nisu stomatolozi odgovorni za protetiku.
Upravo tako, zubni tehnicar izradjuje navlake, stomatolog samo uzme otisak i kasnije cementira navlaku.
-
Pera Trta
#6 Re: PORCULANSKA KRUNA, NAJBOLJI DOKTOR???
Itekako su odgovorni, jer kako on odredi, zamisli i napravi krunu, tako će i izgledati.melb26sa wrote:Leonid Breznjev wrote:ama nisu stomatolozi odgovorni za protetiku.
Upravo tako, zubni tehnicar izradjuje navlake, stomatolog samo uzme otisak i kasnije cementira navlaku.
Leonid, poštujem te zbog toga što si na ovom forumu, ali to ne znači da moraš znati sve o svemu. U stomatologiji postoji specijalizacija iz stomatološke protetike. Znači doktor stomatolog koji se bavi samo tim. Dr Begeta je specijalista protetike.
Samo pojašnjenje malo, ipak to dotiče moj fah.
-
milica968
#7 Re: PORCULANSKA KRUNA, NAJBOLJI DOKTOR???
koji begeta??????? pravi konjske zube a poslije problemi sa mesom.raspitaj se malo bolje!
-
sandy2009
#8 Re: PORCULANSKA KRUNA, NAJBOLJI DOKTOR???
Dr. Indira Dzafic na dobrinji 2...ubjedljivo najjjjjjjjbolji stomatolog i proteticar. Porculanske krune radi fenomenalno a i najjeftinija je u gradu. 200 KM po zubu, a ako radis vise zuba kao ja (7 zuba) onda ti spusti i na 170 KM po zubu. sad je dobila i cirkonijum navlake....to su bezmetalne navlake od cirkonijuma(3 puta bolje od porcelana) one su 300 po zubu....u gradu su po 450KM..vjeruj mi da su to PREEEEENAPUHANE CIJENE...ali isto tako zna da spusti, ove cirkonijum ako je vise zuba u pitanju. inache joj je sve pefektno, od ordinacije, pristupa tebi, ostalih usluga i cijene su joj brate normalne...a ne kad vidim kod ovih napuhanih 40KM vadjenje...pa haloooooo ne operise te pa da je 40 KM.... kod ove je 20 KM vadjenje i popravke od 20 do 35 zavisi od velicine kvara...,..
ma svakome je preporucujem od srca
ona je preko puta zare na dobrinji,pored one banke..ja mislim unicredit
ma svakome je preporucujem od srca
ona je preko puta zare na dobrinji,pored one banke..ja mislim unicredit
-
goropadnik
#9 Re: PORCULANSKA KRUNA, NAJBOLJI DOKTOR???
ISLAMOVIĆ na Alifakovcu, porculan/metal=200KM po zubu, porculan cisti=400KM po zubu, nedavno sam radio i odlicno su uradili svoj posao