Poraz i pobjeda na ,,marakani,,

No_Comment

#1 Poraz i pobjeda na ,,marakani,,

Post by No_Comment »

Reprezentacija nezavisne drzave Bosne i Hercegovine je veceras porazena na ,,marakani,, ali samo na travnatoj podlozi...na politickom planu ovo je josh jedna i to velika pobjeda drzave Bosne i Hercegovine...tko bi mogao zamisliti i predpostaviti prije desetak i kusur godina...da ce reprezentacija suverene Bosne i Hercegovine u fudbalu- nogometu...sastavljena od igraca Boshnjacke, Hrvatske i Srpske nacionalnosti... gostovati u centru svih problema i izvoru svih zala na ovim nashim prostorima tj Beogradu...i ginuti svi na terenu za svoju drzavu BIH...ovo je josh jedan poraz velikosrpske politike na Balkanu i u Bosni i Hercegovini i dokaz da za ovu zemlju ima buducnosti.... 8)
Novi_Nick

#2 Re: Poraz i pobjeda na ,,marakani,,

Post by Novi_Nick »

No_Comment wrote:Reprezentacija nezavisne drzave Bosne i Hercegovine je veceras porazena na ,,marakani,, ali samo na travnatoj podlozi...na politickom planu ovo je josh jedna i to velika pobjeda drzave Bosne i Hercegovine...tko bi mogao zamisliti i predpostaviti prije desetak i kusur godina...da ce reprezentacija suverene Bosne i Hercegovine u fudbalu- nogometu...sastavljena od igraca Boshnjacke, Hrvatske i Srpske nacionalnosti... gostovati u centru svih problema i izvoru svih zala na ovim nashim prostorima tj Beogradu...i ginuti svi na terenu za svoju drzavu BIH...ovo je josh jedan poraz velikosrpske politike na Balkanu i u Bosni i Hercegovini i dokaz da za ovu zemlju ima buducnosti.... 8)
Izvinjavam se. Ja bih ovo podebljano u tvom textu preformulisao u Bosanci i Hercegovci. Ili u stvari moze kako si i napisao ali gdje su ti onda Bosanci i Hercegovci, trebao si i njih dodati u svoj text jer nas je najvise :)
No_Comment

#3 Re: Poraz i pobjeda na ,,marakani,,

Post by No_Comment »

Novi_Nick wrote:
No_Comment wrote:Reprezentacija nezavisne drzave Bosne i Hercegovine je veceras porazena na ,,marakani,, ali samo na travnatoj podlozi...na politickom planu ovo je josh jedna i to velika pobjeda drzave Bosne i Hercegovine...tko bi mogao zamisliti i predpostaviti prije desetak i kusur godina...da ce reprezentacija suverene Bosne i Hercegovine u fudbalu- nogometu...sastavljena od igraca Boshnjacke, Hrvatske i Srpske nacionalnosti... gostovati u centru svih problema i izvoru svih zala na ovim nashim prostorima tj Beogradu...i ginuti svi na terenu za svoju drzavu BIH...ovo je josh jedan poraz velikosrpske politike na Balkanu i u Bosni i Hercegovini i dokaz da za ovu zemlju ima buducnosti.... 8)
Izvinjavam se. Ja bih ovo podebljano u tvom textu preformulisao u Bosanci i Hercegovci. Ili u stvari moze kako si i napisao ali gdje su ti onda Bosanci i Hercegovci, trebao si i njih dodati u svoj text jer nas je najvise :)
Moze moze...ali s` obzirom da je rat vodjen izmedju ova tri naroda smatrao sam da je za shodno navesti i imena ova tri naroda...ali shto se ostalog tice...pa naravno svi smo mi Bosanci i Hercegovci...i to smo im pokazali i u Beogradu...da mozemo zajedno... ;) 8)
Novi_Nick

#4 Re: Poraz i pobjeda na ,,marakani,,

Post by Novi_Nick »

No_Comment wrote:
Novi_Nick wrote:
Moze moze...ali s` obzirom da je rat vodjen izmedju ova tri naroda smatrao sam da je za shodno navesti i imena ova tri naroda...ali shto se ostalog tice...pa naravno svi smo mi Bosanci i Hercegovci...i to smo im pokazali i u Beogradu...da mozemo zajedno... ;) 8)
Razumijem ja tebe, malo si se "prebacio" Dodaj u textu Bosanci i Hercegovci. Mjenjanjem imena gradovima, trgovima, ulicama, aerodromima i sl. ili ste naivni ili idete na ruku politicarima i strankama tkz. SrpskoHrvatskoBosnjacke koalicije u teritorijalnoj podjeli BiH odnosno cementiranju postojeceg stanja. Ne budite naivni vise. Ukljucite mozak jer se vise nema vremena ni za kakve greske. Vec davno je vrag odnio salu. Nemoj vise da nam Srbi, Hrvati drze predavanje tipa glupi Bosanci i Hercegovci. Jer neki od nas nisu glupi ali su izgleda jako politicki naivni. :(
Drug_Tito

#5 Re: Poraz i pobjeda na ,,marakani,,

Post by Drug_Tito »

Ja bi stvarno volio vjerovati u tu tvoju buducnost, da Bosna ima buducnost. Ja bi bio sretniji da Bosna ima buducnost nego da su pobjedili Srbiju. Ali kakva je to buducnost kada citava RS slavi poraz? Bucnost koju ja zamisljam je smjestena u tome sto ce tri naroda nastojati da izvrse isti cilj, sta god da je taj cilj. Uglavnom da bude zajednicki jezik barem na necemu. Ali sve dok su parole "Bosna na kurcu, Srbija na srcu", daleko smo mi od te buducnosti. Ali smo ipak na kurcu da izvines, vazno je na necemu biti.
Novi_Nick

#6 Re: Poraz i pobjeda na ,,marakani,,

Post by Novi_Nick »

Novi_Nick wrote:
No_Comment wrote:
Novi_Nick wrote: Izvinjavam se. Ja bih ovo podebljano u tvom textu preformulisao u Bosanci i Hercegovci. Ili u stvari moze kako si i napisao ali gdje su ti onda Bosanci i Hercegovci, trebao si i njih dodati u svoj text jer nas je najvise :)
Razumijem ja tebe, malo si se "prebacio" Dodaj u textu Bosanci i Hercegovci. Mjenjanjem imena gradovima, trgovima, ulicama, aerodromima i sl. ili ste naivni ili idete na ruku politicarima i strankama tkz. SrpskoHrvatskoBosnjacke koalicije u teritorijalnoj podjeli BiH odnosno cementiranju postojeceg stanja. Ne budite naivni vise. Ukljucite mozak jer se vise nema vremena ni za kakve greske. Vec davno je vrag odnio salu. Nemoj vise da nam Srbija i Hrvatska drze predavanje tipa glupi Bosanci i Hercegovci. Jer neki od nas nisu glupi ali su izgleda jako politicki naivni. :(
Novi_Nick

Post by Novi_Nick »

1234/5 wrote:
Novi_Nick wrote:@ 1234/5,
e halo, okani se vise jednih te istih pamfleta, sa njima ides na ruku Srbima, Hrvatima i Bosnjacima u teritorijalnoj podjeli BiH na tri drzave ili mozda ti toga nisi ni svjestan... Nasjedas na SrpskoHrvatskoBosnjacke fore i upadas u sistem podjele cjelovite drzave BiH :( ?

U potpisu
Bosanci & Hercegovci

P.S. Ne kaze se Bosnjaci, ispravan termin je BOSNIACI.
NE BALJEZGAJ!!
BOSNJACI NIKADA NEBI PRISTALI NA PODJELU BIH, PA BORILI SMO SE ZA NJENU CJELOVITOST I KRVAVO SE IZBORILI NA KRAJU. A TO STO JE NEKI CETNICI I USTASE NE PRIZNAJU, TO SAMO GOVORI O NJIMA KAKAV SU NAROD!!

MI BOSNJACI SMO JEDINI ZA NASU PRELIJEPU BOSNU I HERCEGOVINU, BILI SMO I KAD JE BILO NAJ TEZE I BICEMO UVJEK.
BICE BOSNE DOK JE BOSNJAKA!!!
Nemjesaj babe i zabe, politicki si jako naivan ili si prefrigan u razbijanju cjelovite BiH. Sa tvojim pisanjem ides na ruku Srbiji i Hrvatskoj preko njihovih satelita i poltrona/izdajica u teritorijalnom razbijanju cjelovite drzave BiH. Ne pisem o obicnim gradjanima Bosancima i Hercegovcima nego o tkz politicarima i strankama koje predstavljaju Bosance I Hercegovce. :(
Novi_Nick

Post by Novi_Nick »

@ umro je mostar
mostarac, ne zajebaji, :-D ljut sam ko puska zbog izgubljene utakmice u nefer borbi, necu moc zaspat cijelu noc. Sad evo ovdje praznim frustracije. Jos me ovaj levat @ 12345 ili kako mu je vec nick izbaci iz cipela sa njegovim naivnim ili prefriganim postovima i glupostima. Daj mu ti malo politickog supporta, izgubio je kompas :D
mostarac

#9 Re: Poraz i pobjeda na ,,marakani,,

Post by mostarac »

Image

ova slika ide uz taj komentar. Njihova radost zbog vecerasnje pobjede je kratka, ali ova slika daje dugotrajnu bol kako onima u Beogradu tako i onima u Banjaluci. 1992. godine su mislili da ovo NIKAD nece doziviti. medjutim gorko su se prevarili.
kojsino

Post by kojsino »

U veceri fudbala,
sav svijet je mogao vidjeti beogradske divljake, na djelu.
Casno je biti pravi BOSANAC!
ejub

Post by ejub »

SVIMA PA I OVIMA ZLONAMJERNIM(INACE VEOMA PLITKIM) OSOBAMA MORALO JE SINOC NEKOLIKO STVARI DA "BODE" OCI

1. U najavi je pisalo da igraju dvije reprezentavije SCG i BOSNE I HERCEGOVINE( kakva rs, kakve gluposti)

2. Svirala se himna NEZAVISNE DRZAVE BIH (SVIDJELO SE TO KOME ILI NE) u sred pašaluka

3. U toj reprezentaciji igraju igraci svih nacionalnosti

A SVE OSTALO JE KRATKOTRAJNO ,PROIMITIVNO,ZAOSTALO,NIJE VRIJEDNO KOMENTARA.

Pozdrav svima
avicena

#12 Re: Poraz i pobjeda na ,,marakani,,

Post by avicena »

Dobro ti ovo.... :)
rei

#13 Re: Poraz i pobjeda na ,,marakani,,

Post by rei »

avicena wrote:
Dobro ti ovo.... :)

:) :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
Larci

#14 Re: Poraz i pobjeda na ,,marakani,,

Post by Larci »

umro je mostar wrote:
Image

ova slika ide uz taj komentar. Njihova radost zbog vecerasnje pobjede je kratka, ali ova slika daje dugotrajnu bol kako onima u Beogradu tako i onima u Banjaluci. 1992. godine su mislili da ovo NIKAD nece doziviti. medjutim gorko su se prevarili.
SVAKA CAST MAJSTORE :D :D :D SVAKA TI DALA :thumbup:
stokaindahaus

#15 Re: Poraz i pobjeda na ,,marakani,,

Post by stokaindahaus »

umro je mostar wrote:
Image

Zipa raja ovog malog shoje stavio ruku na srce... :-D ...

:bih:
gavrilo

Post by gavrilo »

gledao sam utakmicu i bio sam veoma zadovoljan radi fer igre. nije bilo neke bitne svadje, sto je najbitnije

momci su se inace borili i dali su sve od sebe. po mom misljenju najbolji barbarez, braco i spahic.

sta nije trebalo... transparenti tipa "bijeljina srbija nikad bih" (mislim da je ono policija trebala da sprijeci) i ljiljani (sa ovim se nece mnogi sloziti... ali meni su smetali).
[img]http://www.nezavisne.com/slike/NEZAVISNE-logo2.gif[/img] wrote:
Sukob na južnoj tribini

Tokom prvog poluvremena meča SGC - BiH na stadionu "Marakana" domaći navijači sukobili su se na južnoj tribini s navijačima i policijom. Pripadnici žandarmerije intervenisali su nakon što su navijači SCG bacali stolice i druge predmete na goste iz BiH.

I gostujući navijači uzvratili su lomeći i bacajući stolice. Prema nepotvrđenim informacijama, povrijeđeno je nekoliko navijača iz BiH. Do kraja meča, izuzev upotrebe pirotehnike, nije bilo većih incidenata.
a ovo su povrijedjeni ...
[img]http://www.b92.net/images/fp/logo.gif[/img] wrote:
Među ozbiljnije povređenim navijačima je šest osoba iz Bosne i Hercegovine. Povredu levog oka zadobio je Goran Stanković (rođen 1989. godine) sa Pala, bez drugog prsta desne ruke ostao je Sarajko Ajdin (1983) iz Travnika, Izujin Barajić (1967) iz Zenice ima prelom nosa i potres mozga, Veliboru Terziću iz Mostara konstatovana je povreda glave i vratnog dela kičme, Marku Stankoviću (1985) iz Bijeljine povrede čeone regije glave, a Nemanja Vujanić (1985) ima posekotinu temene regije glave.

Posekotine desne šake na šiljcima ograde zadobio je Zoran Marjanović iz Beograda, zvezdastu povredu obraza ima Dušan Bulatović (1957.) iz Zemuna, a posekotinu u predelu čeone regije ima Nemanja Lukić (1988.) iz Beograda.
dakle... pale, travnik, zenica, mostar, bijeljina...

dalek je put pred nama...
kojsino

Post by kojsino »

Onaj mali je jedini stavio ruku na srce , on 1 od 25 - toro djece,
znaci 4 % normalnih u toj tamo drzavi zajedno sa ovim nasim....
tataratira

Post by tataratira »

kojsino wrote:U veceri fudbala,
sav svijet je mogao vidjeti beogradske divljake, na djelu.
Casno je biti pravi BOSANAC!
slažem se, ali Ustav ove zemlje je definisan
konstitutivnim narodima među kojima nema Bosanaca, čaj i Jevreji imaju značajnije mjesto u njemu

yebo utakmice, mogli ste se pobiti i bez organa reda i kamera
iz Bosne idu da navijaju za SCG a iz SCG za Bosnu i sad je samo dilema ko je više ponosan na svoje kulturno nasleđe
...a inverzna psihologija "Kosovskog Boja", izgubiti a to ne priznati
i sad ih dočekajte svečano ko prave šampione i pohvaliti savez
na istrajnosti da sačuva vitalni interes svih nas, naš ponos
razultat je nebitan, ionako bi nam bilo i previše da smo pobjedili
vjerovatno bi do sada dobili po Škodu i orden

samo serete, niko nije napisao ko je kako igrao, ja naravno i ne gledam
ali vidim da ne gledate ni vi, samo se vi ponosite i dalje
i nadajte se cunamiju ili uraganu jer je Ustav nametnut i teško da će neko ukinuti ova tri naroda i uvesti Bosance, vi pogotovo.
furlan

Post by furlan »

Ne treba mi ustav da bi znao kako se osjecam i gdje pripadam.
boski

#20 Re: Poraz i pobjeda na ,,marakani,,

Post by boski »

umro je mostar wrote:
Image

SVAKA CAST... Skidam kapu mommmceee :) :)
Vodenjak

Post by Vodenjak »

Po obicaju od muhe pravimo medvjeda i sto je najgore od svega - jako cesto i uspijemo u tome! :(

Prije nego sto su ona 22 momka izisla na poljanu da igraju lopte, u svim mogucim i nemogucim medijima bivsih jugoslovenskih zemalja stavljen je na njihova pleca maltene teret opstanka njihovih zemalja.
Na samoj utakmici, koju nisam gledao ali sam dosta citao o istoj, bilo je kao i na svim ostalima! A cak i da je bilo vise frke nego na prosjecnim utakmicama takvog znacaja, trebalo bi, po meni, sve i jednom igracu iz obje ekipe kapu skinuti sto je ostao priseban i nije nasjeo na pritisak koji je bio toliki da se mogao skoro pa opipati. Vulgaran i divljacki!

I trece, medju navijacima, prema izvjestajima nije bilo ni manje ni vise frke nego izmedju Sarajlija i Zenicana kad im se sastanu lokalni klubovi.
A niko ne prica o raspadu federacije zbog toga.
Ili....?

Prema tome, prestanite seruckati - oni koji to rade - jer time idete na ruku onima koji stvarno zele i na zalost mogu da od muhe medvjeda naprave!

A znamo sta su nam medjedi napravili....
Soldier_of_Allah

Post by Soldier_of_Allah »

ALISPAHIĆ: AKO GRČKI SUDIJA NIJE PREKINUO UTAKMICU, MORAO JE TO UČINITI SLIŠKOVIC

Divljaštvo koje se dogodilo u Beogradu neviđeno je u povijesti sporta! Grčki sudija je bio dužan da prekine utakmicu u kojoj po tribinama padaju bombe, lome se ljudske lubanje, odsijecaju prsti... Ali, ako to već nije učinio grčki sudija, kojemu nije smetalo ovo dosad najveće divljanje u povijesti evropskog fudbala – morao je to učiniti selektor bh. reprezentacije Blaž Slišković.

To je stav publiciste i novinara Fatmira Alispahića u vezi sa sinoćnjom nogometnom utakmicom između reprezentacija Bosne i Hercegovine i Srbije i Crne Gore na stadionu Marakana u Beogradu, u kome on tvrdi da je bh. selektor "morao prekinuti utakmicu, povesti naše momke u svlačionicu i tako iskazati protest zbog organiziranog i toleriranog masakra na Marakani".

Alispahić smatra da je Slišković bio dužan to učiniti iz nekoliko razloga. Kao prvo navodi da u atmosferi divljačkog, fašističkog pakla nema smisla igrati fudbal.

-Ugroženo je pravo naših igrača da se osjećaju bezbjednim. Ako već domaćini i sudije nisu mogli ili htjeli omogućiti sigurnost našim igračima, trebao je to učiniti selektor, povlačeći ih s terena. Drugo, naš selektor je trebao zaštititi naše navijače. Valjda je to jedan te isti tim?! Zašto bi se naši navijači žrtvovali za reprezentaciju, izlagali se putovanju, trošku, pa i opasnostima, a da se selektor ne žrtvuje za njih, kad su im ugroženi životi?! Treće, da je Slišković prekinuo utakmicu, desetostruko bi se veća medijska sramota sručila na Beograd, dok će ovako, za nekoliko sati, sve pasti u zaborav - Alispahićeve su riječi. Njima on dodaje i to da "sport gubi svaki smisao ako je povod za masakr i ugrožavanje ljudskih života".

Sinoćnja događanja na Marakani Fatmir Alispahić upoređuje s osvjedočenim fašističkim režimima Hitlera i Musolinija, kao režimima "koji nisu bacali bombe po protivničkim navijačima". Naglašava i to da "civilizacija ne pamti da je policija jedne zemlje pomagala navijačko nasilje, što se bez sumnje dogodilo na Marakani, jer se kamenice i bombe nisu mogle unijeti na tribine bez znanja organa sigurnosti".

-Beogradska policija je uredno našim navijačima oduzela sve, do upaljača i ključeva, što znači da je mogla razoružati i srbijanske huligane. Stoga je netačno izljeve neofašizma na Marakani tumačiti kao navijački hir, jer iza svega stoji srbijanska država koja je samo formalno glumila čuvara reda - navedeno je u Alispahićevom komentaru.

Na kraju, Alispahić smatra kako ne stoji ocjena komentatora da su bh. reprezentativci igrali loše ili prosječno. Naprotiv, ustvrdio je kako je to njihova najzrelija igra dosad.

Izvor FENA
Prenj

Post by Prenj »

Nakon sto se iskazao kao vrsni strucnjak za politiku, istoriju, novinarstvo i islam, Fatmir A. se sada iskazao i kao vrsni strucnjak za fudbal.

:lol: :lol: :lol:
fyshek

Post by fyshek »

Našao sam zanimljiv članak o ovome. Koga zanima, može pogledati na donjem linku:

http://www.vrisak.info/index.php?option ... &Itemid=27
Prenj

Post by Prenj »

fyshek wrote:Našao sam zanimljiv članak o ovome. Koga zanima, može pogledati na donjem linku:

http://www.vrisak.info/index.php?option ... &Itemid=27
Odlican!
Post Reply