Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Znam da je Kamerni davao popust studentima koji imaju ISSI karticu, onu međunarodnu, i davali su 50 % popusta. Kartica se vadila u OTASu, bila 10 km, znam da sam ostvarila kamaru popusta u Ceskoj, Italiji, Austriji i Francuskoj. Pošto više nisam student nemam pojma fercera li to još.
Velika je razlika karanana hoće li jedan par (studenti) dati 10 KM ili 5 za 2 ulaznice Jer tih 5 koliko ti ostane, zahvaljujući popustu, možeš iskoristiti za još jedan dolazak u pozorište ili nešto drugo
ecstase wrote:a i ovu studenti bi samo nesto sa popustom
popuscalo pozorisce pa prave reklamu medju studentarijom....
ko kontaju da su oni kulturno trziste
A to kao nisu?
ako nam se zatvarju pozorista jer im pozorisne dvorane zjape praznim onda ne mozemo reci da nam je kultura konkurentna na trzistu pa i studenstkom. Ako Sarajevo ima nekoliko hiljada studenata, a na svakoj prestavu ih ima par desetaka: onda se nema sta govoriti o tome da su studenti neka trzisna nisa na koje pozoriste treba racunati....jesam za to da se studentima daje popust ili da za svakog ko donese indeks karta kosta 1 KM ali sam ubjeden da bi i pored takve cijene pozorisne dvorane bile poluprazne. Malo cesce sam u nekom periodu posjecivao pozoriste i znam kako je bilo cak i onda kad su prestave bile besplatne.
Istina je da ima studenata koji su potrosaci kulturnih ponuda e ali je njihov broje takav da se ne moze govoriti o nekom reprezentativnom uzorku.