Popularne stvari koje ne kontam

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Niemand

#9476 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Niemand »

annoy wrote:Ovdje koriste "teta" umjesto "tetka".
To me kao dijete zbunjivalo :D
A uglavnom se djeci govori taj izraz teta kad im se priča o nekoj odrasloj ženskoj osobi
I nepoznatoj zeni rekla bih i najcesce, ono neka random osoba koju ne poznajes. U bolnicu npr ko dijete sam sve medicinske sestre zvala tetama isto, nije da je meni to palo napamet, vec sta ja znam, ostali odrasli su govorili-pitaj tetu, zovni tetu i tako to.

Al tetku il nekog poznatog ne.

:-?
triconja

#9477 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by triconja »

supercali wrote:Nikad nisi cuo rijec teta?
Moji to nisu govorili, sta ces kad zivim u blagodeti balkana gdje svaki etnos ima svoj rjecnik i svaki izraz koji malo baca na rjecnik drugog etnosa se odbacuje :lol: :thumbup:
Toffee karamela

#9478 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Toffee karamela »

_BataZiv_0809 wrote:Ocigledno je da su roditelji problem, a ne djeca...
Ama problem su roditelji i očekivanja roditelja u vezi svoje djece, hajmo biti realni. Očekuju da niko ne protestira kada nastane vriska u kafiću koji nije za djecu, pogotovo za onu u kolicima. Hajde još kad pokušaju pristojno smiriti bebu ali je gro ljudi koji nastave ispijati kaficu i mlavit kolač a beba dere li se dere. Ostali moraju trpjeti jer....zašto ono? :? Prosvijetlite me?

Isto tako, budimo realni nisu ni sva djeca simpatična, bebe i todleri ti do 3 godine još i nekako su univerzalno slatki, već nadalje (o pubertetlijama da ne govorim) mogu biti tako iritantni, nesimpatični da se mogu mjeriti s odraslom ekipom. U mojoj okolini imam jednu curicu koja mi je baš slatka, živahna je, pršti od duha i nije mi teret nikad s njom se poigrat, popričat, prokomentarisat...drugi primjer sin moje poznanice, u pubertetu, mali je kvaran ko kvaran zub, interešdžija, hladan, gleda svoju guzicu, već se snobizam u njemu budi u najružnijem obliku (muči ukućane oko markirane garderobe, igračaka) i ne pada mi na pamet trošiti simpatije na njega. Kad ga mama pomene ja otšutim i samo nakon par sekundi nastavim o ligi prvaka ili sniženju u Carpissi, ma vozdra! I tu sad nastupa momenat gdje se mnoge hamše i hamšedini počnu ljutiti, kao ne hvališ im njihova princa i ne saučestvuješ u divljenju za njega. Tako se ponovi jednom - dvaput i dolazi kad-tad do ružne scene, objašnjavanja gdje se neko mora pravdati za nešto što ga se apsolutno ne tiče!
Last edited by Toffee karamela on 14/05/2017 19:32, edited 3 times in total.
Niemand

#9479 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Niemand »

Cudno Bgm da nisi cuo, nije rijetkost ni na tv-u, pa ni na forumu uostalom, teta cuvalica je cest izraz, mada ja ovo cuvalica ne kontam, ko da je uredjaj kakav, al haj. :D :lol:

Ono, nije to neki izraz sto ti ponavljaju svaki dan u kuci ko debilu kakvom jer ne znas za pravu rijec, al ono, nekad je neko reko. Sta ja znam.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#9480 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by _BataZiv_0809 »

Toffee karamela wrote:
_BataZiv_0809 wrote:Ocigledno je da su roditelji problem, a ne djeca...
Ama problem su roditelji i očekivanja roditelja u vezi svoje djece, hajmo biti realni. Očekuju da niko ne protestira kada nastane vriska u kafiću koji nije za djecu, pogotovo za onu u kolicima. Hajde još kad pokušaju pristojno smiriti bebu ali je gro ljudi koji nastave ispijati kaficu i mlavit kolač a beba dere li se dere. Ostali moraju trpjeti jer....zašto ono? :? Prosvijetlite me?

Isto tako, budimo realni nisu ni sva djeca simpatična, bebe i todleri ti do 3 godine još i nekako su univerzalno slatki, već nadalje (o pubertetlijama da ne govorim) mogu biti tako iritantni, nesimpatični da se mogu mjeriti s odraslom ekipom. U mojoj okolini imam jednu curicu koja mi je baš slatka, živahna je, pršti od duha i nije mi teret nikad s njom se poigrat, popričat, prokomentarisat...drugi primjer sin moje poznanice, u pubertetu, mali je kvaran ko kvaran zub, interešdžija, hladan, gleda svoju guzicu, već se snobizam u njemu budi u najružnijem obliku (muči ukućane oko markirane garderobe, igračaka) i ne pada mi na pamet trošiti simpatije na njega. Kad ga mama pomene ja otšutim i samo nakon par sekundi nastavim o ligi prvaka ili sniženju u Carpissi, ma vozdra! I tu sad nastupa momenat gdje se mnoge hamše i hamšedini počnu ljutiti, kao ne hvališ im njihova princa i ne saučestvuješ u divljenju za njega. Tako se ponovi jednom - dvaput i dolazi kad-tad do ružne scene, objašnjavanja gdje se neko mora pravdati za nešto što ga se apsolutno ne tiče!
To se desava jer roditelji vode djecu u objekte dje se njima ide, a ne gdje su postoje uslovi za boravak djece...
Niemand

#9481 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Niemand »

Na stranu sve, djeca svakako postoje jel, ne mozete njima reci ko homoseksualcima il vjernicima il ateistima il kome vec-hajte vi u svoja 4 zida. A postoji i logican razlog zasto su djeca zakonski neodgovorna i tu odgovornost preuzimaju roditelji.

Svakome svasta smeta po ulici, al to i dalje nije samo njegova ulica.

Ako vlasniku kafica il cega vec ne smetaju roditelji sa djecom, pomirite se s tim.

Mislim, ne kontam o cemu pricate? Ne svidja vam se nesto, mozda se ne svidja ni meni vriska djece u kaficu, al ako gazdi ne smeta, sta ja tu mogu, otici u drugi kafic jedino.

Pa nece se citav svijet meni prilagodjavati samo zato sto ja eto, nisam u tom fazonu i mene to ne interesuje i bla bla bla. Ako me nesto ne zanima, Boze moj, ne zanima me. Ignor.

A te roditelje koje ocekuju nesto od vas ne znam vala ni dje nadjete ni kako dodjete u tu situaciju uopste.
annoy

#9482 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by annoy »

Niemand wrote:
A te roditelje koje ocekuju nesto od vas ne znam vala ni dje nadjete ni kako dodjete u tu situaciju uopste.
Baš
Ne znam jel imam sreće, ali većina roditelja s kojima dolazim u kontakt su sasvim normalni ljudi
Par prijateljica koje su dobile djecu, kad sjednemo na kavu, zapravo žele pričati o bilo čemu samo ne o pelenama i osipima i bebama, jer im je to svakodnevica i željne su drugih tema
Da sam okružena takvim davežima od ljudi, maknula bih se
Pogotovo online
Block i doviđenja
Toffee karamela

#9483 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Toffee karamela »

Niemand wrote: A te roditelje koje ocekuju nesto od vas ne znam vala ni dje nadjete ni kako dodjete u tu situaciju uopste.
Pa ti ih valjda ne možeš naći jer u startu izbjegavaš potencijalne daveže. Jedino tako mogu objasniti da si blagoslovljen s nerazumijevanjem tematike o kojoj pričamo.

Ja uvijek krenem s maksimom pruži svakom šansu i vazda se završi isto.
triconja

#9484 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by triconja »

Niemand wrote:Na stranu sve, djeca svakako postoje jel, ne mozete njima reci ko homoseksualcima il vjernicima il ateistima il kome vec-hajte vi u svoja 4 zida. A postoji i logican razlog zasto su djeca zakonski neodgovorna i tu odgovornost preuzimaju roditelji.

Ako vlasniku kafica il cega vec ne smetaju roditelji sa djecom, pomirite se s tim.

Mislim, ne kontam o cemu pricate? Ne svidja vam se nesto, mozda se ne svidja ni meni vriska djece u kaficu, al ako gazdi ne smeta, sta ja tu mogu, otici u drugi kafic jedino.

Pa nece se citav svijet meni prilagodjavati samo zato sto ja eto, nisam u tom fazonu i mene to ne interesuje i bla bla bla. Ako me nesto ne zanima, Boze moj, ne zanima me. Ignor.

Svaki roditelj kad dobije dijete tako radi (prvo, jos pogotovo ako je musko) :lol:

Edit: malo je glupa recenica, da malo objasnim. Bracni par se uzme i hoce dijete i kad ga dobiju onda nastaje cirkus. Ne kazem da cu i ja danas sutra tako isto (najvjerovatnije da hocu) ali smeta mi to.
Last edited by triconja on 14/05/2017 20:05, edited 1 time in total.
Niemand

#9485 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Niemand »

annoy wrote:
Niemand wrote:
Baš
Ne znam jel imam sreće, ali većina roditelja s kojima dolazim u kontakt su sasvim normalni ljudi
Par prijateljica koje su dobile djecu, kad sjednemo na kavu, zapravo žele pričati o bilo čemu samo ne o pelenama i osipima i bebama, jer im je to svakodnevica i željne su drugih tema
Pogotovo online
Block i doviđenja
Ma nidje veze realno.

Ovu temu ko je jednom otvorio samo mogo je hladno zakljuciti da bi najpametnije bilo da se ljudima lijepo daju lozinka od fb profila svih prijatelja pa da oni po svom uredjuju sadrzaj da ih eto ne nervira.

Eto Bgm neko o meni danima razmislja kad odem sa kafe zasto nisam rekla jos sta o necijem djetetu. Niko od nas nikome nije tolko bitan, precjenjujemo sami sebi.

Al haj.
supercali

#9486 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by supercali »

Mislim da ne rade svi tako a zaboravili smo i nane/bake i dede koji razmaze djecu tako da nije bas uvijek krivica ni roditelja
supercali

#9487 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by supercali »

Niemand wrote:
annoy wrote:
Niemand wrote:
Baš
Pogotovo online
Block i doviđenja
Ma nidje veze realno.

Ovu temu ko je jednom otvorio samo mogo je hladno zakljuciti da bi najpametnije bilo da se ljudima lijepo daju lozinka od fb profila svih prijatelja pa da oni po svom uredjuju sadrzaj da ih eto ne nervira.

Eto Bgm neko o meni danima razmislja kad odem sa kafe zasto nisam rekla jos sta o necijem djetetu. Niko od nas nikome nije tolko bitan, precjenjujemo sami sebi.

Al haj.
Nije u tome prica bar ja o tome ne pricam
Eventualni je problem sto dolazis u x radnju da kupujes tu hljeb ili sta vec znaci moras a iz kvarta se isto zadesi roditelj koji to dijete smatra jedinim vrijednim koji moze udarati gadjati maltretirati ostale musterije jer je tako naviklo kuci popustanjem
Zatim dernjavom hocu kroasan od pistacijnog slaga iako mozda to i ne postoji a ti moras to trpiti kao musterija bez obzira sto se tu zadrzis 2 minute i sl
Ili ispred zgrade jer ne mozes imati uvijek prozor zatvoren kad dolaze kuci kad idu kako tersaju roditeljima a oni nista jer su to njihove sultanije i sulejmani
insomnia78

#9488 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by insomnia78 »

Pa ti reci nesto. Il se preseli u kaku vukojebinu pa ku'aj sebi 'ljeb i slusaj samo cvrkut ptica
insomnia78

#9489 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by insomnia78 »

triconja wrote:
Niemand wrote:Na stranu sve, djeca svakako postoje jel, ne mozete njima reci ko homoseksualcima il vjernicima il ateistima il kome vec-hajte vi u svoja 4 zida. A postoji i logican razlog zasto su djeca zakonski neodgovorna i tu odgovornost preuzimaju roditelji.

Svaki roditelj kad dobije dijete tako radi (prvo, jos pogotovo ako je musko) :lol:

Edit: malo je glupa recenica, da malo objasnim. Bracni par se uzme i hoce dijete i kad ga dobiju onda nastaje cirkus. Ne kazem da cu i ja danas sutra tako isto (najvjerovatnije da hocu) ali smeta mi to.
Sto ako je musko?
supercali

#9490 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by supercali »

Nije problem reci da mene maltretira u prodavnici rekao bih al necu ja braniti nekoga
Za rekaciju roditelja sam saznao jednom jer sam bio prisutan kada je malac udarao neku zenu jer mu se nije svidjala i zena prigovorila a onda napad majke kako moze djetetu reci nesto i kako moze njoj reci da smiruje dijete jer je njeno dijete zlatno i sl
radiša

#9491 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by radiša »

Dijete tu nista nije krivo nego roditelj koji ga je tako vaspitao.Trebala je majci svezat samarcinu a djetetu nista ne pricat.
triconja

#9492 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by triconja »

insomnia78 wrote:
triconja wrote:

Sto ako je musko?
Ako je musko ne spavas dvije noci kako treba (to su feste odmah) :roll:
insomnia78

#9493 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by insomnia78 »

To mozda u tvom selu. Ja svoje majmunce ne bih mjenjo za 13 muskaraca
supercali

#9494 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by supercali »

radiša wrote:Dijete tu nista nije krivo nego roditelj koji ga je tako vaspitao.Trebala je majci svezat samarcinu a djetetu nista ne pricat.
To je tako do mozda 7-e ajd recimo dok djeca jos uvijek da kazem ne znaju za zivot i sl
Al onda su i djeca kriva jer su naucila tako i tako se ponasaju i bez roditelja
radiša

#9495 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by radiša »

Jebes roditelje koje djecu nisu naucili osnovnoj kulturi do sedme godine.
supercali

#9496 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by supercali »

Ja cu majku ti oca :mrgreen:
radiša

#9497 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by radiša »

Jarane nisam vrećo
supercali

#9498 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by supercali »

A ne kontam kako znas je li vreco prima ili daje :mrgreen:
insomnia78

#9499 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by insomnia78 »

Sve se to promjeni kad i sam postanes roditelj. Ja jos uvijek "nadolazim" na neke odluke i postupke mojih staraca. Tek sad su mi neke stvari jasne
triconja

#9500 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by triconja »

insomnia78 wrote:To mozda u tvom selu. Ja svoje majmunce ne bih mjenjo za 13 muskaraca
Slazem se da je u selu, citava Bosna je selo. Sarajevo, Banja Luka, Mostar, Tuzla, Zenica selendre da ih nema vecih. Musko dijete se vise cijeni nego zensko. :roll:

Trebalo bi da krene na bolje, vidjeli smo ovih dana da je nase drustvo postalo liberalnije :thumbup:
Post Reply