broj dva wrote:Ne kontam reality tv, nastranu sto je skoro sve namjesteno i lazno nego je i dosadno i poglupo.
i ne kontam 10000000 emisija i kanala sa kuhanjem ...
broj dva wrote:Ne kontam reality tv, nastranu sto je skoro sve namjesteno i lazno nego je i dosadno i poglupo.
Bez zajebancije, meni je pomoglo. Ima super metoda i potice te na razmisljanje i da se pocnes mijenjati. Ja, ima dosta prevaranata koji prodaju suplju, ali tipa actualized.org meni je super. A sve je besplatno na youtube-u, tako da nema on nikakve direktne profiti od mene kao mene niti ja ikome ista placam. Ja, kuzim da se tako reklamira, ali nj je kanal sasvim besplatan i meni je dosta pomogao. Prva stvar koju sam promijenila je pocela sam vjezbati i zdravo se hraniti (uz to sam skinula visak kila). Eh onda sam normalno bila vise samopouzdanija i pocela sam se rjesavati negativnosti u zivotu, prvo bivseg koji me u zdrav mozak hebavo, onda stav prema okolini promijenila. Sad skupljam materijal sto se meditiranja tice, cula sam da to fakat pomaze.Cherry-Cherry wrote:Ne kontam ovu popularnu psihologiju i yt klipove kako biti srećan, riznica duhovnosti isl... Je li neko stvarno slijedi sve one upute, je li kome dalo rezultate?
Klitemnestraaa wrote:Bez zajebancije, meni je pomoglo. Ima super metoda i potice te na razmisljanje i da se pocnes mijenjati. Ja, ima dosta prevaranata koji prodaju suplju, ali tipa actualized.org meni je super. A sve je besplatno na youtube-u, tako da nema on nikakve direktne profiti od mene kao mene niti ja ikome ista placam. Ja, kuzim da se tako reklamira, ali nj je kanal sasvim besplatan i meni je dosta pomogao. Prva stvar koju sam promijenila je pocela sam vjezbati i zdravo se hraniti (uz to sam skinula visak kila). Eh onda sam normalno bila vise samopouzdanija i pocela sam se rjesavati negativnosti u zivotu, prvo bivseg koji me u zdrav mozak hebavo, onda stav prema okolini promijenila. Sad skupljam materijal sto se meditiranja tice, cula sam da to fakat pomaze.Cherry-Cherry wrote:Ne kontam ovu popularnu psihologiju i yt klipove kako biti srećan, riznica duhovnosti isl... Je li neko stvarno slijedi sve one upute, je li kome dalo rezultate?
Meni su super njegovi videi o dejtanju i seksu; privlancnosti; meditaciji; upravljanju emocijama; depresiji i psihickim bolestima. Bez one suplje idi i prosetaj i proci ce te, garant je od vremena, vec objasnjava kako psihologija radi i sta covjek moze da uradi da promijeni stanje u kojem se nalazi, tj. da rijesi problem. A sad, na tebi je hoces li pokusati neke od nj metoda (ne mislim tipa da platis nesh i ta sranja, vec ovako u svakodnevnici daje ti savjete da svoj navike promijenis itd.) ili ce ti sve na jedno uho uci na drugo izaci. Ima i forum njegov na istom web-u (actualized.org) i besplatno se uclanis i tako pricas s ljudima, meni su par puta stvarno pomogli kad sam bas sjebana bila, a moja okolina u fazonu "ne misli na gluposti ili na hljeb si poslije aksama stala", ljudi dijele price, daju savjete, i podrska smo jedni drugima.
Čitala sam dosta o Ani Bučević, evo baš danas sam gledala na yt izazov 30 dana... Ne znam... Vidim ima puno pozitivnih komentaraKlitemnestraaa wrote:Bez zajebancije, meni je pomoglo. Ima super metoda i potice te na razmisljanje i da se pocnes mijenjati. Ja, ima dosta prevaranata koji prodaju suplju, ali tipa actualized.org meni je super. A sve je besplatno na youtube-u, tako da nema on nikakve direktne profiti od mene kao mene niti ja ikome ista placam. Ja, kuzim da se tako reklamira, ali nj je kanal sasvim besplatan i meni je dosta pomogao. Prva stvar koju sam promijenila je pocela sam vjezbati i zdravo se hraniti (uz to sam skinula visak kila). Eh onda sam normalno bila vise samopouzdanija i pocela sam se rjesavati negativnosti u zivotu, prvo bivseg koji me u zdrav mozak hebavo, onda stav prema okolini promijenila. Sad skupljam materijal sto se meditiranja tice, cula sam da to fakat pomaze.Cherry-Cherry wrote:Ne kontam ovu popularnu psihologiju i yt klipove kako biti srećan, riznica duhovnosti isl... Je li neko stvarno slijedi sve one upute, je li kome dalo rezultate?
Meni su super njegovi videi o dejtanju i seksu; privlancnosti; meditaciji; upravljanju emocijama; depresiji i psihickim bolestima. Bez one suplje idi i prosetaj i proci ce te, garant je od vremena, vec objasnjava kako psihologija radi i sta covjek moze da uradi da promijeni stanje u kojem se nalazi, tj. da rijesi problem. A sad, na tebi je hoces li pokusati neke od nj metoda (ne mislim tipa da platis nesh i ta sranja, vec ovako u svakodnevnici daje ti savjete da svoj navike promijenis itd.) ili ce ti sve na jedno uho uci na drugo izaci. Ima i forum njegov na istom web-u (actualized.org) i besplatno se uclanis i tako pricas s ljudima, meni su par puta stvarno pomogli kad sam bas sjebana bila, a moja okolina u fazonu "ne misli na gluposti ili na hljeb si poslije aksama stala", ljudi dijele price, daju savjete, i podrska smo jedni drugima.
Klitemnestraaa wrote:Ne znam, te njene nisam probala niti sam ikad za nju cula.
Ja sam probala NoFap, tj. izazov da ne.. erm... masturbiram..Mislim da je super stvar za ljude koje su u vezi, to kad se sretne ima da se ko zecici danonocno tucaju, a za nas forever alone ne znam bas u cemu mi je pomoglo, sem u tome sto sam prestala misliti o seksu sasvim.
Probala sam razbiti ovisnost o seceru, 7 dana sam jela samo masti i meso (keto dijeta) i crkla sam koliko sam zivcana bila bez secera prva 2-3 dana.. Nakon toga se navikla i upitala se koji klinac uopce zderem cokoladurine kad se samo debljam i nicim moje tijelo ne hrane sem secerom.
Probala sam da iskljucim TV u potpnosti iz zivota i to mi je najbolja odluka.
Probala sam da se natjeram da se socijaliziram, iako me mrzi ljudima okruzenom biti, i to mi je isto pomoglo.
Probala sam da redovno vjezbam i tu sam naviku stvorila.
Probala sam da meditiram, e u tom jos nisam bas uspjesna, tako-tako ide, ali je isto super stvar za uciti.

Smetaju komsije, smetaju djeca, smetaju i cuki, naravno da gotovo niko ne zna voziti. Ovo ostalo ne smeta.Cherry-Cherry wrote:Ne kontam nadrndane ljude, kojima sve smeta i svemu nađu manu. Od vremena pa nadalje. Ne valja kad je kiša, ne valja snijeg, joj da hoće ljeto, dođe ljeto e onda ne valja jer je vruće, nema nikad ništa na televiziji, smeta komšija, smetaju djeca u parku, smetaju cuke, niko ne zna voziti kako treba ... Ma joj... Takvim ljudima kad pričaš o nečemu novom, recimo pojavilo se nešto novo na tržištu, odmah stotinu mana nađu a nisu ni probali, u startu su skeptični... Dajte, ljudi, šta vam je? Zvuči ocrtano, ali zaista kakve su ti misli, takav ti je životNišta vam ne valja, jer vi ne valjate.
![]()
Zaljubite seživot je odmah ljepši
![]()
![]()
Identicna situacija x puta, doduse meni su to x puta trubili za crteze.Klitemnestraaa wrote:Ne kontam tzv savjetnike za odabir karijere.
Znaci, sta god da studiras odgovor je: sta's bolan od toga? Nego, upisi ti medicinu, od toga ti uvijek posla ima.![]()
Pa haveru moj, kad je to tako lako sto je ti nisi zavrsio? To uglavnom potjece od taksista, majstora, komsija koji su i srednju na guzove zavrsili.
Ako nije medicina onda je EFT rjesenje svakog problema u zivotu.
E onda, diploma i djubre nikad nisu izdali, kako vec ide.Samo ti zavrsi, nek je papira, lako cemo kasnije.
![]()
Jarane, socijalizam prije 20 i kusur godina zavrsio, neki su fakat u nekoj vremenskoj kapsuli zaglavili koja putuje kroz Jugu pa opet ono socijalisticko shvatanje, ne mrdaj ti guzovima, drzava ce ti naci posao.![]()
Ja kontam njih. Ne kontam one koji ih prate.Njanjavi wrote:Sta ih imas kontat, nije to nuklearna fizika jpote
Nedeljom, na autopijacu....ima jeftino kontalica...MyTao wrote:Vi puno toga ne kontate... mislim da trebate vidjeti nekog po tom pitanju, neko ko moze pomoci.
Al' što ovakve likove ne kontam, tek je to čudo.MyTao wrote:Vi puno toga ne kontate... mislim da trebate vidjeti nekog po tom pitanju, neko ko moze pomoci.
Kvotat ću cijeli post. Ta dvojica su ništa u usporedbi sa Domom Zdravlja Stari Grad. Na ulazu i u portirnici radi ih petero. Dva muškarca i tri žene. Svi izgledom sliče. Oni nemaju opis posla. U koje god doba dana da dođeš , uvijek ih je petero unutra. Puše napolju , vrte se ispred.. nekad pitaju treba li ti Šta ? Ništa , apsolutno ne rade.Klitemnestraaa wrote:Ja ne kontam koja je svrha onoj lika na autobusnoj u Sarajevu koji stoji na onoj kapiji na ulazu.Znaci, uzmem kartu i bar kod prislonim i udjem. Jok, nesposobni smo za toga. On uzme moju kartu, otkuca i vrati nazad. Jarane, za to vrijeme mogla sam tri otkucati.
![]()
Kad prilazim uvijek kazem "mogu i sama", ono mi je znaci mentalna uvreda da nisam sposobna sama kod otkucati. Tamo onaj jedan lesinar sjedi i nadgleda, kao prodaje kartu samo za prolaz pored, a iza nega jos 10 lesinara loce kafurinu.![]()
![]()
![]()
Dosla ja u Svicarsku, odem u prodavnicu i kupim sok, ja na kasu - kad nema kasiruse.![]()
Ja ono wtf, kaze mi jedan Svicarac sto je bio sa mnom, to su brze kase, sama otkucas kad imas samo jednu stvar, platis u aparat koliko je to i to je to.
Pa jarane to da kod nas ima svi bi isli na brze kase - da nista ne plate, a dzabane dobiju. Rekoh pa kako vam niko nista ne ukrade, kaze sto bi neko ukrao?![]()
![]()
![]()
Al' jok, bitno je njek je njegov posao da tamo stoji skupa sa lesinarom nr.2 i haman ha nista ne radi, sem sto nanosi mentalne uvrede svojim opisom posla smatrajuci nas nesposobnima da sami kod otkucamo.![]()