Popularne stvari koje ne kontam

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
annoy

#6801 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by annoy »

_someone wrote:Ne razumijem potrebu slikanja pica, jela, poklona koji se dobiju i slicnih stvari te objavljivanja na instagram vecinom :? Koja je svrha toga, da pokazes narodu kako ti imas ili sta, ne kontam
Naravno da je svrha pokazati narodu...to je citava svrha instagrama opcenito, biranim slikama odrzavati privid nekog zanimljivog i supet zivota, superiornog ukusa i slicno
Cesto se upitam gdje je nestala zelja za privatnoscu i pozele li ljudi ipak neke (ne)znacajne događaje u zivotu zadrzati za sebe
artuditu

#6802 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by artuditu »

S obzirom da smo društvena bića, veoma nam je stalo kakvo mišljenje ima sredina ili zajednica o nama. To je razlog popularizacije društvenih mreža, pa i dijeljenja toliko fotografija iz privatnog života. Stvaranjem određene slike kod zajednice (publike) stvaramo privid da stvarno živimo ispunjen život. Neke stvari će se i nazor napraviti ili kreditom kupiti kako bi se stvorio i održavao taj privid. Jer niko ne voli biti isključen,niko ne voli biti niža klasa, jer svi smo mi najpametniji, i svi znamo sve :D
mali_balon

#6803 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by mali_balon »

_someone wrote:Ne razumijem potrebu slikanja pica, jela, poklona koji se dobiju i slicnih stvari te objavljivanja na instagram vecinom :? Koja je svrha toga, da pokazes narodu kako ti imas ili sta, ne kontam
FAkat neki dan sjedimo u kafani zena ja i dzetic cekamo konobara, do nas dvije djevojke, donese njima jelo kad hanume odma za mobitele slikica i tek onda se uzima escajg i jede se...kontam ja da nije neko specijalitet pa sve onako ispod oka gledam sta je, kad ono nista bezveze pice...onda se meni lampice upalise da je ti ustvari FB status....reko anfakingbilivbl
Da nas hoce neka posast sve pomest.....
petunija

#6804 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by petunija »

palestinka wrote:Ne kontam što je vijest da se oženio Dino Konaković. Pa bar se on svako malo ženi:-D
:lol: :lol: :lol: :thumbup:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#6805 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by _BataZiv_0809 »

annoy wrote:
Naravno da je svrha pokazati narodu...to je citava svrha instagrama opcenito, biranim slikama odrzavati privid nekog zanimljivog i supet zivota, superiornog ukusa i slicno
Cesto se upitam gdje je nestala zelja za privatnoscu i pozele li ljudi ipak neke (ne)znacajne događaje u zivotu zadrzati za sebe
Upravo. Svi letimo za mobitelima ko da ce nam pobjeci nesto ako ne slikamo/snimamo. I onda dodjes do paradoksa da stvari u kojima treba da uzivas uzivo, posmatras kroz displej :D
Nepass

#6806 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Nepass »

Gori su ovi sto prate te sa instagrama ili po fb.
Razumijem samo ove sto vole vidjeti dobru koku :D
Niemand

#6807 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Niemand »

Imal taj instagram i chat il sluzi samo za slike :-?
MyTao

#6808 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by MyTao »

Maharadza wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/pred-his ... /160323130

ne kontam,fakat ne kontam
Nema se tu šta kontati nego je sve jasno već odavno;

"Srbi su nemilosrdni ljudi, spremni zaklati nožem, šte mogu zahvaliti svom slovenskom porijeklu."
Francois Kremio, pripadnik francuskih snaga Sfora

"Srbija, nesumnjivi agresor, trebalo bi biti prisiljena UN rezolucijom snositi čitav teret reparacije."
Josif Brodski, ruski pjesnik i nobelovac, International Herald Tribune, 5. kolovoza 1993.

"Srbi provode teror i siluju albansku djecu"
Bill Clinton, američki predsjednik, Washington, 25. travnja 1999.

"Srbi su zločinački dupeglavci"
Richard Holbrooke, Njujorker, 6. studenog 1995.

"Trebalo bi da bombardujete Srbe"
Papa Ivan Pavao II, riječi upućene predsjedniku Clintonu u Denveru, SAD

"Srbi su narod bez zakona i bez vjere. To je narod razbojnika i terorista."
Jacques Chirac, predsjednik Francuske, lipanj 1995., na sastanku šefova vlada država članica EU)

"Srbi nisu naročito pametni"
Lawrence Eagleburger, bivši državni tajnik SAD

"Rat protiv Srbije nije više samo vojni sukob. To je bitka između dobra i zla. Između civilizacije i barbarstva."
Tony Blair, britanski premijer

"Prošlog tjedna imali smo devetero ubijenih Srba. Ove nedjelje osmero. To je jasan napredak"
Bernard Kouchner, šef civilne misije UN na Kosovu i Metohiji, u izjavi za TV France 2, krajem ožujka 2000.

"Neka se Srbi podave u vlastitom smradu"
Helmut Kohl, bivši njemački kancelar, početkom 1998.

"Srbi su dvodimenzionalan narod s težnjom ka prostatluku. Životinje koriste svoje resurse znatno sređenije nego ovi naopaki stvorovi, čija pripadnost ljudskoj rasi je u velikom zakašnjenju."
Ser Piter Justinov, glumac, ambasador UNESCO, 10. lipnja 1993.
+ sami ovo priznaju i podržavaju:
Dobrica Ćosić, „otac srpske nacije“:

-„Mi lažemo da bismo obmanuli sebe, da utešimo drugoga; lažemo iz samilosti, lažemo iz stida, da ohrabrimo, da sakrijemo svoju bedu, lažemo zbog poštenja. Lažemo zbog slobode. Laž je vid srpskog patriotizma i potvrda naše urođene inteligencije. Lažemo stvaralački, maštovito, inventivno.“

-„Laž je srpski državni interes.“

-„Laž je u samom biću Srbina“.

-„U ovoj zemlji svaka laž na kraju postaje istina.“

-„Srbe je toliko puta u istoriji spašavala laž…“
+ ovakve i danas podržavaju:

= neće se to nikada opametiti! :P
Ovo ne moze biti istina... nema sanse da su drzavni sluzbenici izjavili nesto ovako opasno i glupo...
Dr Kova

#6809 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Dr Kova »

Niemand wrote:Imal taj instagram i chat il sluzi samo za slike :-?
ima
Bodkin

#6811 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Bodkin »

medvjed23 wrote:Image
:lol: :thumbup:
Tomahawk11
Globalni moderator

#6812 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Tomahawk11 »

Skontasmo li ista?
dust in the wind

#6813 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by dust in the wind »

artuditu wrote:S obzirom da smo društvena bića, veoma nam je stalo kakvo mišljenje ima sredina ili zajednica o nama. To je razlog popularizacije društvenih mreža, pa i dijeljenja toliko fotografija iz privatnog života. Stvaranjem određene slike kod zajednice (publike) stvaramo privid da stvarno živimo ispunjen život. Neke stvari će se i nazor napraviti ili kreditom kupiti kako bi se stvorio i održavao taj privid. Jer niko ne voli biti isključen,niko ne voli biti niža klasa, jer svi smo mi najpametniji, i svi znamo sve :D
post mjeseca.bravo. pogodak u sridu :D :thumbup:
ultima_palabra

#6814 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by ultima_palabra »

Naravno... pa čemu služe citati Einsteina, Selimovića, Andrića? A znaš da većina tih što postavljaju nije pročitala ništa osim lektire.
julisiz es grant

#6815 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by julisiz es grant »

ultima_palabra wrote:Naravno... pa čemu služe citati Einsteina, Selimovića, Andrića? A znaš da većina tih što postavljaju nije pročitala ništa osim lektire.
A bar pola tih postova uopšte nisu od ljudi kojima se pripisuju.
Ja još čekam recimo da mi neko navede Andrićevo djelo iz kojega je izvadio onaj do bola profanisani citat o vremenu kad se fukara obogati i sl...jer sam pročitao 90% njegovih djela, a to nisam našao nigdje.
A najjače je kad Bukowskom prilijepe neki sentimentalni, limunadasti, "inspirativan" citat :-) ..ono kad profuliš cijeli fudbal :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#6816 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by _BataZiv_0809 »

ultima_palabra wrote:Naravno... pa čemu služe citati Einsteina, Selimovića, Andrića? A znaš da većina tih što postavljaju nije pročitala ništa osim lektire.
Ako nisu uz sliku iz wc, ne sluze nicemu :oops:
ultima_palabra

#6817 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by ultima_palabra »

julisiz es grant wrote:
Ja još čekam recimo da mi neko navede Andrićevo djelo iz kojega je izvadio onaj do bola profanisani citat o vremenu kad se fukara obogati i sl...jer sam pročitao 90% njegovih djela, a to nisam našao nigdje.
A najjače je kad Bukowskom prilijepe neki sentimentalni, limunadasti, "inspirativan" citat :-) ..ono kad profuliš cijeli fudbal :D
Mislio sam da je to iz "Znakova pored puta", jer je napisano u generalnom tonu tih zapisa. Mada, vidim da neki tvrde da je to izmišljeno.
mali_balon

#6818 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by mali_balon »

julisiz es grant wrote:
Pa procitaj tih 10% mozda nadjes :wink: :D ili pitaj te znalce koje je to djelo da ne trazis bezveze :lol: :lol: :lol:

Osipam se od tih proljeva mudrosti (Balasevic, Jonny, Mesa, Andric, Tesla....) pa onda citati mudrosti od ekskluzive, a najgore i sto bi kaznjavo klizanjem po smrigl papiru i bacanju u bure alkohola je mudrolija "ZENA MAJKA KRALJICA" sto je naslov slike ili neciji komentar, ako mi ima ista odvratnije i ponizavajuce za zeMsko
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#6819 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by _BataZiv_0809 »

Ima:

"Cestitke fotografu"

(Sama na svim fotografijama s putovanja)
JThomas

#6820 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by JThomas »

dušmani šic šic :roll: :lol:
jao_situacije

#6821 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by jao_situacije »

julisiz es grant wrote:
navodno je to citat iz "znakovi pored puta" :-)
jao_situacije

#6822 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by jao_situacije »

artuditu wrote:S obzirom da smo društvena bića, veoma nam je stalo kakvo mišljenje ima sredina ili zajednica o nama. To je razlog popularizacije društvenih mreža, pa i dijeljenja toliko fotografija iz privatnog života. Stvaranjem određene slike kod zajednice (publike) stvaramo privid da stvarno živimo ispunjen život. Neke stvari će se i nazor napraviti ili kreditom kupiti kako bi se stvorio i održavao taj privid. Jer niko ne voli biti isključen,niko ne voli biti niža klasa, jer svi smo mi najpametniji, i svi znamo sve :D
nimalo mi nije stalo kakvo mišljenje ima zajednica i sredina
neću nikada ništa kupiti nazor, a kreditom samo ako mi je 100% neophodno ili mi treba da zaradim dodatni novac
volim biti isključen što manje znam manje me boli glava i ne zamaram se debilima, tj. više se mogu fokusirati na bitne ljude i stvari koje volim
niža klasa nisam svakako
a to da sam pametniji sam davno skontao, ko bi se volio uklopiti u društvo ljudi koji idu u kolonama torabiju da ih fata za sise ili onih koji naprave kuću u plavnom području u kojem je zabranjena gradnja, bez ikakvih papira, i onda traže od općine da im riješi problem poplava
prog321

#6823 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by prog321 »

Ja uslikam i kad jebem.
U cemu je poenta ako se ne mogu pohvaliti ? :shock:

:-D
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#6824 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by _BataZiv_0809 »

Znaci ne treba ti mobitel s kamerom.
artuditu

#6825 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by artuditu »

jao_situacije wrote:
nimalo mi nije stalo kakvo mišljenje ima zajednica i sredina
neću nikada ništa kupiti nazor, a kreditom samo ako mi je 100% neophodno ili mi treba da zaradim dodatni novac
volim biti isključen što manje znam manje me boli glava i ne zamaram se debilima, tj. više se mogu fokusirati na bitne ljude i stvari koje volim
niža klasa nisam svakako
a to da sam pametniji sam davno skontao, ko bi se volio uklopiti u društvo ljudi koji idu u kolonama torabiju da ih fata za sise ili onih koji naprave kuću u plavnom području u kojem je zabranjena gradnja, bez ikakvih papira, i onda traže od općine da im riješi problem poplava
Pa da. Govorimo o većini.
Ti si izuzetak.
I ja.
I svi mi na forumu.
:D
Post Reply