Popularne stvari koje ne kontam
- Nisrin
#27426 Re: Popularne stvari koje ne kontam
kod nas se djec ai radjaju da mogu da pomazu kad roditelji ostare i da svoj zivot podrede "starim roditeljima koji su cio zivot ulagali u njih"...kao da zivot nije ciklican, pa ces ti svom djetetu, ono svom...
- Cherry-Cherry
#27427 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Ali najjače mi je ono: a kada ćete muško, e trebali bi jedno? Kada imaš curicu, kao da nemaš ništa. I još ćeš eto da odlučiš, hoće li biti muško ili žensko, da naručiš...
- Xavier1
#27428 Re: Popularne stvari koje ne kontam
A neki bas nemaju srece. Ja znam par petero zenske djece ima. Bas moras biti peh.Cherry-Cherry wrote:Ali najjače mi je ono: a kada ćete muško, e trebali bi jedno? Kada imaš curicu, kao da nemaš ništa. I još ćeš eto da odlučiš, hoće li biti muško ili žensko, da naručiš...
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#27429 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Obrišeš FB i kompletna familija svakako zaboravi i da postojiš - problem solvedIndustrialyzer wrote:U nasem drustvu je u velikoj mjeri i dalje zastupljen brak i djeca kao mjerilo uspjeha. Imam rodicu koja sa 27 godina ima troje djece, muz radi na benzinskoj a ona isto neki prosjecan posao. Ona je u ocima familije ostvarena zenaa ja uvijek prozivljavam "torturu" kao neuspjesan, a djevojka i ja zavrsili fakultete, radimo ozbiljne poslove, ja cak radim i dodatno pored svog posla, osamostalili se itd. Ali dzaba sve ako nisi nastanco djece...
-
Hendrix
#27430 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Brzo sam dijete dobio pa nije mogao da mi pridikuje, al sto kazu ostali sad ce prica kad ce drugo komsija...Nisrin wrote:Ili "sta cekas sa djetetom, kad budete htjeli necete moci, igrate se s vatrom, svako dijete ima nafaku"
-
moonca
#27431 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Zasto dzaba- zbilja te to toliko 'dira'.Industrialyzer wrote:U nasem drustvu je u velikoj mjeri i dalje zastupljen brak i djeca kao mjerilo uspjeha. Imam rodicu koja sa 27 godina ima troje djece, muz radi na benzinskoj a ona isto neki prosjecan posao. Ona je u ocima familije ostvarena zenaa ja uvijek prozivljavam "torturu" kao neuspjesan, a djevojka i ja zavrsili fakultete, radimo ozbiljne poslove, ja cak radim i dodatno pored svog posla, osamostalili se itd. Ali dzaba sve ako nisi nastanco djece...
Onda je problerm u tebi .
- muha_sa
#27432 Re: Popularne stvari koje ne kontam
procitala od pocetkamoonca wrote:Zasto dzaba- zbilja te to toliko 'dira'.Industrialyzer wrote:U nasem drustvu je u velikoj mjeri i dalje zastupljen brak i djeca kao mjerilo uspjeha. Imam rodicu koja sa 27 godina ima troje djece, muz radi na benzinskoj a ona isto neki prosjecan posao. Ona je u ocima familije ostvarena zenaa ja uvijek prozivljavam "torturu" kao neuspjesan, a djevojka i ja zavrsili fakultete, radimo ozbiljne poslove, ja cak radim i dodatno pored svog posla, osamostalili se itd. Ali dzaba sve ako nisi nastanco djece...
Onda je problerm u tebi .
- nepass1
#27433 Re: Popularne stvari koje ne kontam
pita me nakav dedo na dobrinji neki dan jel djecak ili curica. kazem mu curica. odgovor nema veze bice i muskoLogovan wrote:Pa onda kada dobiješ dijete, pitanje ide "kada će drugo" ili "planirate li još koje imati".Nisrin wrote:Ili "sta cekas sa djetetom, kad budete htjeli necete moci, igrate se s vatrom, svako dijete ima nafaku"![]()
Dobiješ dječaka, a onda "a hoćete li djevojčicu jednu".
-
moonca
#27434 Re: Popularne stvari koje ne kontam
.nakon godinu dana- pitanje, sto si to propo... pa, imam dijete- malo spavam .tako.
..
ma nedaj se jarane- cuvaj zdravlje ..bice djece.... a, i punica, ne izlazi izkuce, jel
..
..
- Logovan
#27435 Re: Popularne stvari koje ne kontam
To je druga vrsta ljudi, oni idu direktno. Kažu biće i vozdra, nema pitanja.nepass1 wrote: pita me nakav dedo na dobrinji neki dan jel djecak ili curica. kazem mu curica. odgovor nema veze bice i musko
-
macchiato
#27436 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Pogotovo me to glorificiranje muške djece nervira. Jebem ga, je li bitno, neka je živo i zdravo.
Jedan meni blizak par je imao problema sa začećem i kad su nakon dugo godina uspjeli dobiti dijete (curicu), par nekih debila su ispod slike našli komentarisati "a kad će popravni" i sl. "fore". Toliko bezobrazni, neukusni i bezdušni komentari ljudima koji su toliko dugo vodili bitku sa sterilitetom, da se zapitaš koliki konj moraš biti da to kažeš.
Da mi to neko kaže, a pogotovo u njihovoj situaciji, imam dojam da bih nekoga odrobijala.
A ljudi ko ljudi, na sve komentar imaju. Ako nemaš djece, onda kad ćeš. Ako je jedno, kad će drugo. Ako je dvoje istog spola, kad će treće da bude žensko/muško. Ako kojim slučajem ideš na četvrto, onda se čude što će ti toliko djece.
Jedan meni blizak par je imao problema sa začećem i kad su nakon dugo godina uspjeli dobiti dijete (curicu), par nekih debila su ispod slike našli komentarisati "a kad će popravni" i sl. "fore". Toliko bezobrazni, neukusni i bezdušni komentari ljudima koji su toliko dugo vodili bitku sa sterilitetom, da se zapitaš koliki konj moraš biti da to kažeš.
Da mi to neko kaže, a pogotovo u njihovoj situaciji, imam dojam da bih nekoga odrobijala.
A ljudi ko ljudi, na sve komentar imaju. Ako nemaš djece, onda kad ćeš. Ako je jedno, kad će drugo. Ako je dvoje istog spola, kad će treće da bude žensko/muško. Ako kojim slučajem ideš na četvrto, onda se čude što će ti toliko djece.
-
moonca
#27437 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Naravno da, svi zele zdravo dijete....ali da im je svejedno, jel' curica ili decko--- rijetkima.
Muskarac, a i znatan broj zena -zele sina.. bar jedno -produzenje loze -produzenje porodicnom imenu.
Muskarci se ne odricu svog prezimena -vjencanejm.
Muskarac, a i znatan broj zena -zele sina.. bar jedno -produzenje loze -produzenje porodicnom imenu.
- cendlerbing
#27438 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Ovo mi je kao da kreneš onim malim avionom i iz njega prospeš vreću smeća.

- Tomahawk11
- Globalni moderator
#27439 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Trebalo je i njega baciti u rijeku.cendlerbing wrote:Ovo mi je kao da kreneš onim malim avionom i iz njega prospeš vreću smeća.
- vjeshalica
#27440 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Zasto se ne moze srati po debilskim vijestima o vjencanjima wannabe isprdaka??? Whyyyy????

- pizarro
#27441 Re: Popularne stvari koje ne kontam
a zna li se gdje je ovocendlerbing wrote:Ovo mi je kao da kreneš onim malim avionom i iz njega prospeš vreću smeća.
- MarlboroGold
#27442 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Takve samo treba udarati po džepu. Nema druge. Stoka.cendlerbing wrote:Ovo mi je kao da kreneš onim malim avionom i iz njega prospeš vreću smeća.
- alibaba_i_30_godina
#27443 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Jeste, bas su najveći pehovi.Xavier1 wrote:A neki bas nemaju srece. Ja znam par petero zenske djece ima. Bas moras biti peh.Cherry-Cherry wrote:Ali najjače mi je ono: a kada ćete muško, e trebali bi jedno? Kada imaš curicu, kao da nemaš ništa. I još ćeš eto da odlučiš, hoće li biti muško ili žensko, da naručiš...
- Nisrin
#27444 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Ja i cojk vise volimo djevojcice, mada mi je prioritet "zivo i zdravo" i zivo mi se fukca za nastavak loze i takva sranja 
- dobar osjecaj
#27445 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Usuđujem se tvrditi da je bar 50% današnje populacije BiH sasvim normalno istresati smeće bilo gdje po prirodi, neki jer su tako navikli cijeli život a neki jer su suštinski šljam i živo im se je.. i za kulturu življenja i za okoliš. Kako bismo inače imali toliko smeća na svakom koraku?MarlboroGold wrote:Takve samo treba udarati po džepu. Nema druge. Stoka.
U više navrata sam se našla u situaciji da se još kao dijete svađam s novim komšijama.
Scena uvijek ista, ide žena putem i nosi smeće u kesi ili kanti za smeće. Dođe do mosta iznad rijeke i krvnički istrese sve u rijeku. Ispravni kontejneri za smeće stoje deset metara dalje. Ja dobijam napad ljutnje, pitam je li normalna, zašto to radi, pa kontejneri su u blizini. Ako mi ne počne prijetiti, žena obično crče od smijeha jer ispred sebe gleda debila koji nešto bulazni o prirodi, kontejnerima. Rijeke su valjda tu prirodno da nose smeće negdje daleko od očiju.
- alibaba_i_30_godina
#27446 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Jah, a ono curice inače nemaju vašu/nasu krv vec nastaje neki hibrid.Nisrin wrote:Ja i cojk vise volimo djevojcice, mada mi je prioritet "zivo i zdravo" i zivo mi se fukca za nastavak loze i takva sranja
- GarfieldLover
#27447 Re: Popularne stvari koje ne kontam
dobar osjecaj wrote:Usuđujem se tvrditi da je bar 50% današnje populacije BiH sasvim normalno istresati smeće bilo gdje po prirodi, neki jer su tako navikli cijeli život a neki jer su suštinski šljam i živo im se je.. i za kulturu življenja i za okoliš. Kako bismo inače imali toliko smeća na svakom koraku?MarlboroGold wrote:Takve samo treba udarati po džepu. Nema druge. Stoka.
U više navrata sam se našla u situaciji da se još kao dijete svađam s novim komšijama.
Scena uvijek ista, ide žena putem i nosi smeće u kesi ili kanti za smeće. Dođe do mosta iznad rijeke i krvnički istrese sve u rijeku. Ispravni kontejneri za smeće stoje deset metara dalje. Ja dobijam napad ljutnje, pitam je li normalna, zašto to radi, pa kontejneri su u blizini. Ako mi ne počne prijetiti, žena obično crče od smijeha jer ispred sebe gleda debila koji nešto bulazni o prirodi, kontejnerima. Rijeke su valjda tu prirodno da nose smeće negdje daleko od očiju.
Svako jutro kad vozim na posao dobijem luđački poriv da se zakucam u auto ispred sebe, jer lik mrtav-hladan otvori prozor (ili čak i vrata na semaforu) i baci opušak. Pa šta misli da će se desiti s njim na ulici, ispariće?! I da je jedan takav, nego većina ovih što puše u autima...
- vjeshalica
#27448 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Ne ali zene da iako u religiji tj islamu zeni nije dozvoljeno da uzima prezime od muza a vole se nahajcat slikama iz dzamije sa serijatskog vjenacanja a to sto poslije Allahaju u zivotu...ma papanluk seljackimoonca wrote:Naravno da, svi zele zdravo dijete....ali da im je svejedno, jel' curica ili decko--- rijetkima.
Ko da.je bitno nek je zivo i zdravo lako je lozu prpduziti samo je pitanje cime,dal xovjekom ili necovjekom
- alibaba_i_30_godina
#27449 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Bome ni ti nekad ne znaš šta pišeš i sama sebe ne kontas.vjeshalica wrote:Ne ali zene da iako u religiji tj islamu zeni nije dozvoljeno da uzima prezime od muza a vole se nahajcat slikama iz dzamije sa serijatskog vjenacanja a to sto poslije Allahaju u zivotu...ma papanluk seljackimoonca wrote:Naravno da, svi zele zdravo dijete....ali da im je svejedno, jel' curica ili decko--- rijetkima.
Ko da.je bitno nek je zivo i zdravo lako je lozu prpduziti samo je pitanje cime,dal xovjekom ili necovjekom
- dobar osjecaj
#27450 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Prvi put čujem za to.vjeshalica wrote:iako u religiji tj islamu zeni nije dozvoljeno da uzima prezime od muza