Popularne stvari koje ne kontam
-
moonca
#27251 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Sis za przenje kafe 
- Nisrin
#27252 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Ja ne stavljam fotografije radi "sepurenja, hvalisanja"...ne znam cime se hvaliti, svako sve u zivotu radi u skladu sa mogucnostima i nije svima vrhunac odmora otici na more ili putovati!
Ja stavljam fotografije iskljucivo jer su LIJEPE, oku ugodne, jer se osjecam lijepo, jer od 500 fotografija svidi mi se ta jedna, kadar, kompozicija, boje, kilaza, faca itd
I radi sebe ih stavim, kao neku vrstu uspomene da imam kao neka vrsta "spomenara", ne gusim nikog sa 1000000 fotografija svaki dan, kao mnogi drugi niti da nekome "vadim mast"...
Mene nervira kad neko objavi 10000 fotografija dnevno, hvali se svim i svacim, od djece do odjece, toga gdje se nalazi itd...Valjda to postaje bit drustvenih mreza, a ne razmjena informacija ili komunikacija s nekim ko zivi dalje od nas...
Razumijem ove influensere koji zive od toga, ali obicne ljude- ma daj, koga briga...jos uzmimo cinjenicu da se na drustv. mrezama prikazuje samo ono sto je LIJEPO, jedan MALIIIII djelic zivota!
Ja stavljam fotografije iskljucivo jer su LIJEPE, oku ugodne, jer se osjecam lijepo, jer od 500 fotografija svidi mi se ta jedna, kadar, kompozicija, boje, kilaza, faca itd
Mene nervira kad neko objavi 10000 fotografija dnevno, hvali se svim i svacim, od djece do odjece, toga gdje se nalazi itd...Valjda to postaje bit drustvenih mreza, a ne razmjena informacija ili komunikacija s nekim ko zivi dalje od nas...
Razumijem ove influensere koji zive od toga, ali obicne ljude- ma daj, koga briga...jos uzmimo cinjenicu da se na drustv. mrezama prikazuje samo ono sto je LIJEPO, jedan MALIIIII djelic zivota!
- Nisrin
-
muzicar_iz_parka
#27254 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Snimanje voznje telefonom uz jaku muziku i stavljanje na instagram
-
zrakomlat
#27255 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Ne kontam ova nova imena djeci, ni samo ime ni korištenje slova koja ne postoje u našem pismu, ili kombinacija toga. Kod poznanika ili onako sam čuo za Arya, Dila, Asi, Aylin, i slično. Meni to malo bezveze zvuči. Asi i Aylin su inače ženska imena. Asi mi više zvuči ko nadimak od Asim. A Aylin pravo muško, nešto ko Ajdin. Naša verzija tog ženskog imena je Ajla valjda
-
moonca
-
Nadzorna_ploca
#27257 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Kome je taj tepih neko dostignuce?
- Logovan
#27258 Re: Popularne stvari koje ne kontam
A vožnju niko ne gleda.muzicar_iz_parka wrote:Snimanje voznje telefonom uz jaku muziku i stavljanje na instagram
-
kakavdanakneiskustvu
#27259 Re: Popularne stvari koje ne kontam
jbg,covjek hoce da pogleda film,mozda mu nije plaho stalo do toga hoce li ga neko fotografisati
Last edited by kakavdanakneiskustvu on 23/08/2019 10:04, edited 1 time in total.
-
Hakiz
#27260 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Nemoj odmah da me sahraniš, nije tebi lično, ali si mi dala povod.Nisrin wrote:Ja ne stavljam fotografije radi "sepurenja, hvalisanja"...ne znam cime se hvaliti, svako sve u zivotu radi u skladu sa mogucnostima i nije svima vrhunac odmora otici na more ili putovati!
Ja stavljam fotografije iskljucivo jer su LIJEPE, oku ugodne, jer se osjecam lijepo, jer od 500 fotografija svidi mi se ta jedna, kadar, kompozicija, boje, kilaza, faca itdI radi sebe ih stavim, kao neku vrstu uspomene da imam kao neka vrsta "spomenara", ne gusim nikog sa 1000000 fotografija svaki dan, kao mnogi drugi niti da nekome "vadim mast"...
NAime, nekada su se fotografije koje su čuvane da budu uspomene stavljale u albume koji su se poslij,e čak i decenijama poslije, prelistavali i vraćali vremena u kojima su fotorafije nastale. Ako su imale baš ono baš estetsku i/ili umjetničku vrijednost, kaširane su, uramljivane i stavljane na zid.
Masa je viceva u kojima ljudi poslie povratka sa odmora "maltretiraju" prijatelje i rodbinu tjerajući ih da posmatraju stotine slajdova tima moj sinčina u vodi, moja djeca me zakopala d ovrata u pijestak itd.
I pojavom društvenih mreža, odjednom ono šta je bilo predmet viceva i sprdnje postane cool, fotografije tipa moja kćerkica u šalaufu uči da pliva, a plinsom rioniku ispred šatora krčka se kuhani kupus itd postaju nešto šta se mora pokazati svima i ako neko slučajno to ne lajka, jadna mu majka.
Društvene mreže će ubiti svaki ukus i osjećaj da samo vrijedno zaslužuje da se posebno obradi i onda da se sa tim hvali. Ne da na društvenim mrežama nema kvalitetnog sadržaja, naravno da ima, ali svojom prirodom mediokritetstvo i kič se šire i inficiraju sve drugo.
- alibaba_i_30_godina
#27261 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Aylin je popularno tursko žensko ime i meni se svidja. Arya je ime jednog lika iz popularnih G. R.R.Martin knjiga, a kasnije i serije Game of Thrones. Također, ok i interesantno ime u moru Lejli, Ajli, Amila i slično.zrakomlat wrote:Ne kontam ova nova imena djeci, ni samo ime ni korištenje slova koja ne postoje u našem pismu, ili kombinacija toga. Kod poznanika ili onako sam čuo za Arya, Dila, Asi, Aylin, i slično. Meni to malo bezveze zvuči. Asi i Aylin su inače ženska imena. Asi mi više zvuči ko nadimak od Asim. A Aylin pravo muško, nešto ko Ajdin. Naša verzija tog ženskog imena je Ajla valjda
Komšija ima psa koja se zove Asi, pa nije ni meni to sada nesto sto bih stavio kao jednu od opcija prilikom razmatranja imena djetetu. Inače, ta kraća imena mogu imati takvih "problema".
- Nisrin
#27262 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Hakiz wrote:
Nemoj odmah da me sahraniš, nije tebi lično, ali si mi dala povod.
NAime, nekada su se fotografije koje su čuvane da budu uspomene stavljale u albume koji su se poslij,e čak i decenijama poslije, prelistavali i vraćali vremena u kojima su fotorafije nastale. Ako su imale baš ono baš estetsku i/ili umjetničku vrijednost, kaširane su, uramljivane i stavljane na zid.
Masa je viceva u kojima ljudi poslie povratka sa odmora "maltretiraju" prijatelje i rodbinu tjerajući ih da posmatraju stotine slajdova tima moj sinčina u vodi, moja djeca me zakopala d ovrata u pijestak itd.
I pojavom društvenih mreža, odjednom ono šta je bilo predmet viceva i sprdnje postane cool, fotografije tipa moja kćerkica u šalaufu uči da pliva, a plinsom rioniku ispred šatora krčka se kuhani kupus itd postaju nešto šta se mora pokazati svima i ako neko slučajno to ne lajka, jadna mu majka.
Društvene mreže će ubiti svaki ukus i osjećaj da samo vrijedno zaslužuje da se posebno obradi i onda da se sa tim hvali. Ne da na društvenim mrežama nema kvalitetnog sadržaja, naravno da ima, ali svojom prirodom mediokritetstvo i kič se šire i inficiraju sve drugo.
Tacno, ja sam toliko lijena da sigurno od 2005., tj ekskurzije nisam izradila niti jednu jedinu fotografiju
Toliko sam lijena da ne radim ni backup fotogr s mobitela na racunar, a imam oko 18000 slika na mobitelu, koje ipak POVREMENO pregledam
-
zrakomlat
#27263 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Da, ime jest lijepo, pa i Aria je OK, ali nije za nas u tom obliku. Uvijek će njih dvije biti Ajlin i Arija s ipsilon, kad moraju nedje reći ime zbog neke evidencije. Kako reče, Arija? Ne, A, R, ipsilon, A.alibaba_i_30_godina wrote:Aylin je popularno tursko žensko ime i meni se svidja. Arya je ime jednog lika iz popularnih G. R.R.Martin knjiga, a kasnije i serije Game of Thrones. Također, ok i interesantno ime u moru Lejli, Ajli, Amila i slično.zrakomlat wrote:Ne kontam ova nova imena djeci, ni samo ime ni korištenje slova koja ne postoje u našem pismu, ili kombinacija toga. Kod poznanika ili onako sam čuo za Arya, Dila, Asi, Aylin, i slično. Meni to malo bezveze zvuči. Asi i Aylin su inače ženska imena. Asi mi više zvuči ko nadimak od Asim. A Aylin pravo muško, nešto ko Ajdin. Naša verzija tog ženskog imena je Ajla valjda
Komšija ima psa koja se zove Asi, pa nije ni meni to sada nesto sto bih stavio kao jednu od opcija prilikom razmatranja imena djetetu. Inače, ta kraća imena mogu imati takvih "problema".
Dupla i u našem pismu nepostojeća slova nebi trebala biti dopuštena kod nas. Meni dođe lik na posao, kako se zoveš, Amar, s dva m. I tako se svima predstavlja. Nepotrebno.
- insomnia78
#27264 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Sta mislis kako je ljudima vani sa nasim š, ž, č, ć
-
zrakomlat
#27265 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Vjerovatno se ne snalaze ali u tim stranjskim jezicima je sasvim normalno da riječ ima 14 slova od kojih izgovaras 4 i sl, pa i očekuju da će im neko naslovkati ime.
Nisam uopšte o tome pisao nego da se Aylin, Arya, Layla ne uklapaju u naše pismo. Ajla i Aria već jesu.
Nisam uopšte o tome pisao nego da se Aylin, Arya, Layla ne uklapaju u naše pismo. Ajla i Aria već jesu.
- alibaba_i_30_godina
#27266 Re: Popularne stvari koje ne kontam
zrakomlat wrote: Da, ime jest lijepo, pa i Aria je OK, ali nije za nas u tom obliku. Uvijek će njih dvije biti Ajlin i Arija s ipsilon, kad moraju nedje reći ime zbog neke evidencije. Kako reče, Arija? Ne, A, R, ipsilon, A.
Dupla i u našem pismu nepostojeća slova nebi trebala biti dopuštena kod nas. Meni dođe lik na posao, kako se zoveš, Amar, s dva m. I tako se svima predstavlja. Nepotrebno.
A što ne bi moglo Ajlin biti ženko ime, umjesto tog AYlin koje tebi 'smeta'?! Zašto žensko ime skoro uvijek mora završavati na samoglasnik?zrakomlat wrote:Vjerovatno se ne snalaze ali u tim stranjskim jezicima je sasvim normalno da riječ ima 14 slova od kojih izgovaras 4 i sl.
Nisam uopšte o tome pisao nego da se Aylin, Arya, Layla ne uklapaju u naše pismo. Ajlina, Ajla i Aria već jesu.
Ne vidim u čemu je problem da neko kaže kako se piše njegovo ime, ja to stalno isto moram raditi jer ljudi pogrešno razumiju pa napišu nešto skroz drugo.
-
moonca
#27267 Re: Popularne stvari koje ne kontam
zrakomlat wrote:Vjerovatno se ne snalaze ali u tim stranjskim jezicima je sasvim normalno da riječ ima 14 slova od kojih izgovaras 4 i sl, pa i očekuju da će im neko naslovkati ime.
Ma da, nisu uobicajeno nasha imena -- eto i nama' spelovanja'
-
zrakomlat
#27268 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Ama može biti to ime, Aylin sam dao kao primjer zbog tog Y a onda dao komentar da zvuči ko muško mada nisam trebao, al haj nek stoji, jer, to mi nije toliko neobično. Već smo imali odavno Iris, Ines, Sarah, Farah, pa mi je to OK, ne mora biti na samoglasnik. Dakle, meni smetaju Y umjesto J, ili MM umjesto M. To mi nema smisla nikakvog, ništa se ne postiže sa tim. Zašto Ammar a ne Amar. Koja je razlika hebem li ga.alibaba_i_30_godina wrote:zrakomlat wrote: Da, ime jest lijepo, pa i Aria je OK, ali nije za nas u tom obliku. Uvijek će njih dvije biti Ajlin i Arija s ipsilon, kad moraju nedje reći ime zbog neke evidencije. Kako reče, Arija? Ne, A, R, ipsilon, A.
Dupla i u našem pismu nepostojeća slova nebi trebala biti dopuštena kod nas. Meni dođe lik na posao, kako se zoveš, Amar, s dva m. I tako se svima predstavlja. Nepotrebno.A što ne bi moglo Ajlin biti ženko ime, umjesto tog AYlin koje tebi 'smeta'?! Zašto žensko ime skoro uvijek mora završavati na samoglasnik?zrakomlat wrote:Vjerovatno se ne snalaze ali u tim stranjskim jezicima je sasvim normalno da riječ ima 14 slova od kojih izgovaras 4 i sl.
Nisam uopšte o tome pisao nego da se Aylin, Arya, Layla ne uklapaju u naše pismo. Ajlina, Ajla i Aria već jesu.
Ne vidim u čemu je problem da neko kaže kako se piše njegovo ime, ja to stalno isto moram raditi jer ljudi pogrešno razumiju pa napišu nešto skroz drugo.
Znam lika zove se Mišel. Dakle, nije Michel nego Mišel. I koliko mi god ime neobično za nas bilo, ok je.
A i ja često naglašavam prezime a sasvim je razumljivo. E sad zamisli ove s XYZQ slovima u našim imenima.
PS ne kontam ni bivšu radnu kolegicu koja je dala sinu ime Strahinja
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#27269 Re: Popularne stvari koje ne kontam
U Tuzli se dvije starije zene zovu Banana i Šakira. Kad to moze, moze vala i to nabrojano.zrakomlat wrote:Ne kontam ova nova imena djeci, ni samo ime ni korištenje slova koja ne postoje u našem pismu, ili kombinacija toga. Kod poznanika ili onako sam čuo za Arya, Dila, Asi, Aylin, i slično. Meni to malo bezveze zvuči. Asi i Aylin su inače ženska imena. Asi mi više zvuči ko nadimak od Asim. A Aylin pravo muško, nešto ko Ajdin. Naša verzija tog ženskog imena je Ajla valjda
A sto se slika tice, ja metnem i s Panonike
-
zrakomlat
#27270 Re: Popularne stvari koje ne kontam
plain vanilla wrote:U Tuzli se dvije starije zene zovu Banana i Šakira. Kad to moze, moze vala i to nabrojano.zrakomlat wrote:Ne kontam ova nova imena djeci, ni samo ime ni korištenje slova koja ne postoje u našem pismu, ili kombinacija toga. Kod poznanika ili onako sam čuo za Arya, Dila, Asi, Aylin, i slično. Meni to malo bezveze zvuči. Asi i Aylin su inače ženska imena. Asi mi više zvuči ko nadimak od Asim. A Aylin pravo muško, nešto ko Ajdin. Naša verzija tog ženskog imena je Ajla valjda
A sto se slika tice, ja metnem i s Panonikekome smeta nek me blokira i to me briga.
Pa dobro, ako može Dunja i Jagoda, neka i Banane
-
kakavdanakneiskustvu
#27271 Re: Popularne stvari koje ne kontam
plain vanilla wrote:U Tuzli se dvije starije zene zovu Banana i Šakira. Kad to moze, moze vala i to nabrojano.zrakomlat wrote:Ne kontam ova nova imena djeci, ni samo ime ni korištenje slova koja ne postoje u našem pismu, ili kombinacija toga. Kod poznanika ili onako sam čuo za Arya, Dila, Asi, Aylin, i slično. Meni to malo bezveze zvuči. Asi i Aylin su inače ženska imena. Asi mi više zvuči ko nadimak od Asim. A Aylin pravo muško, nešto ko Ajdin. Naša verzija tog ženskog imena je Ajla valjda
A sto se slika tice, ja metnem i s Panonikekome smeta nek me blokira i to me briga.
mislim da u zenici ima momak koji se zove rajkonen,po onom vozacu formule 1
-
zrakomlat
#27272 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Opet nesto sto ne kontam, a popularno je.
Gori Amazon, žao i meni šume i živine u njoj i posljedica ali ne kontam fake slike sto se shareuju po društvenim mrežama.
Ne kontam što bi neko napravio kolaz s fake slikama a ni one sto to dijele i to bjesomučno.
Gori Amazon, žao i meni šume i živine u njoj i posljedica ali ne kontam fake slike sto se shareuju po društvenim mrežama.
Ne kontam što bi neko napravio kolaz s fake slikama a ni one sto to dijele i to bjesomučno.
- insomnia78
#27273 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Pa eto sam si sebi odgovorio
-
zrakomlat
#27274 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Nisam planirao pa ne vidim odgovor, dje je 
Slično je bilo kod naših poplava, tipa djete od tri godine s vodom do brade, nosi mačku iznad glave.
ČemE to Insomnia, čemE?
Jbt slika iz sredine Amazona, središte požara, na drvetu siluete majmuna, neka mačka, orangutan, još neka živina, ptice... Fali Tarzan samo. I niko od djelitelja ne konta da to i ne djeluje bas realno.
Slično je bilo kod naših poplava, tipa djete od tri godine s vodom do brade, nosi mačku iznad glave.
ČemE to Insomnia, čemE?
Jbt slika iz sredine Amazona, središte požara, na drvetu siluete majmuna, neka mačka, orangutan, još neka živina, ptice... Fali Tarzan samo. I niko od djelitelja ne konta da to i ne djeluje bas realno.
- insomnia78
#27275 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Skupljaju ljudi posjete stranicama