Popularne stvari koje ne kontam
- insomnia78
#18101 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Zar nije i Angelin CDU desnica?
- insomnia78
#18102 Re: Popularne stvari koje ne kontam
A ljevica se npr toliko pokazala u Fr da Hollande nije smio ni pomisliti da se kandiduje a PS je razbucana na izborima
- medvjed23
#18103 Re: Popularne stvari koje ne kontam
mene ne čudi.. prosječan glasač glasa za karizmatičnog političara i lijepu zastavu, a o poreznoj politici zna koliko i o pravilima pisanja haiku poezije..seln wrote: Rekao sam: cudi me da covjek koji radi za mizernu platu (i istom hrani petoclanu porodicu) moze biti desnicar i glasati za partiju koja ce mu skresati djecji dodatak da bi snizila poreze za gornjih 10%.
- insomnia78
#18104 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Osim ako nije bosnjo. Bosnjo zna sve o svemu i ucio bi druge po svijetu kako da uredjuju svoje avlijemedvjed23 wrote:mene ne čudi.. prosječan glasač glasa za karizmatičnog političara i lijepu zastavu, a o poreznoj politici zna koliko i o pravilima pisanja haiku poezije..seln wrote: Rekao sam: cudi me da covjek koji radi za mizernu platu (i istom hrani petoclanu porodicu) moze biti desnicar i glasati za partiju koja ce mu skresati djecji dodatak da bi snizila poreze za gornjih 10%.
- triconja
#18105 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Samo fasizam bajo moj

- medvjed23
#18106 Re: Popularne stvari koje ne kontam
mislim da manjak znanja uvijek i svugdje ide uz višak samopouzdanja.. kundera je ono što privlači glavninu biračkog tijela lijepo nazvao: politički kič..insomnia78 wrote:Osim ako nije bosnjo. Bosnjo zna sve o svemu i ucio bi druge po svijetu kako da uredjuju svoje avlijemedvjed23 wrote:mene ne čudi.. prosječan glasač glasa za karizmatičnog političara i lijepu zastavu, a o poreznoj politici zna koliko i o pravilima pisanja haiku poezije..seln wrote: Rekao sam: cudi me da covjek koji radi za mizernu platu (i istom hrani petoclanu porodicu) moze biti desnicar i glasati za partiju koja ce mu skresati djecji dodatak da bi snizila poreze za gornjih 10%.
Izvor je kiča kategorička suglasnost s postojanjem. Ali što je osnova postojanja? Bog? Čovjek? Borba? Ljubav? Muškarac? Žena?
Na to razni ljudi gledaju različito i zato postoje i razne vrste kiča - katolički, protestantski, židovski, komunistički, fašistički, demokratski, feministički, europski, američki, nacionalni, internacionalni.
Od vremena Francuske revolucije jedna polovina Europe naziva sebe ljevicom, dok je druga polovina dobila naziv desnica. Gotovo je nemoguće definirati jedne ili druge prema nekim teorijskim principima koje zagovaraju. U tome nema ničega čudnog - politički pokreti ne počivaju na racionalnim stajalištima, nego na predodžbama, slikama, riječima, arhetipovima, koji zajedno čine ovaj ili onaj politički kič
- triconja
#18107 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Il sto bi marksisti rekli cilj kapitalizma je da napravi homogenu masu gdje nema individualizma (gdje jedni kontrolisu sva sredstva za rad)medvjed23 wrote:Na to razni ljudi gledaju različito i zato postoje i razne vrste kiča - katolički, protestantski, židovski, komunistički, fašistički, demokratski, feministički, europski, američki, nacionalni, internacionalni.
Od vremena Francuske revolucije jedna polovina Europe naziva sebe ljevicom, dok je druga polovina dobila naziv desnica. Gotovo je nemoguće definirati jedne ili druge prema nekim teorijskim principima koje zagovaraju. U tome nema ničega čudnog - politički pokreti ne počivaju na racionalnim stajalištima, nego na predodžbama, slikama, riječima, arhetipovima, koji zajedno čine ovaj ili onaj politički kič
- medvjed23
#18108 Re: Popularne stvari koje ne kontam
pazi se, trico, promocija fašizma lako ti može donijeti ban i, sljedstveno, smrt društvenog životatriconja wrote:Samo fasizam bajo moj![]()
- triconja
#18109 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Vrsim promociju 40k univerzuma, a u njemu je fasizam ismijan (tj. parodija napravljena).medvjed23 wrote:pazi se, trico, promocija fašizma lako ti može donijeti ban i, sljedstveno, smrt društvenog životatriconja wrote:Samo fasizam bajo moj![]()
- medvjed23
#18110 Re: Popularne stvari koje ne kontam
više imam na umu kompletan forumski opus, nego neki konkretan post
- triconja
#18111 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Ako je to sto me privlace desnicarske ideje pokazuje da sam fasista, eee, onda je 90% naroda u bih fasisti. Sta je lose u tome sto volim svoju naciju i drzavu (ovo za drzavu zezammedvjed23 wrote:više imam na umu kompletan forumski opus, nego neki konkretan post
- medvjed23
#18112 Re: Popularne stvari koje ne kontam
ma ne pokazuješ ti sklonost desnom centru nego baš fašizmu.. al ok, već sam uguro njušku u tuđe stvari više nego što je primjereno.. dakle, po svom ti 
- vješalica
#18113 Re: Popularne stvari koje ne kontam
jeem sve na kamaru kretenima koji pale gume i plastiku svaki dan
- insomnia78
#18114 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Rasceruju zmijevješalica wrote:jeem sve na kamaru kretenima koji pale gume i plastiku svaki dan
-
ratomir
#18115 Re: Popularne stvari koje ne kontam
jedna od popularnih stvari na ovdasnjim portalima a Bome i svjetskim jeste:
uzet cu za primjer neki politicar u nekim tridesetima,moze i sportas,moze i pjevac zapravo je ne bitna profesija,uglavnom da je javna licnosti
i sad ide naslov svi znate kako izgleda Pjevac Pjevic a sad pogledajte kako izgleda njegova zena.
i sad ti otvoris i pogledas dje mu zena ima madez.kaka joj je guza u tangama,kako je sredila stopla i to.
i sad kad sretnem tog doticnog i kazem mu ah sto ti zena ima dobru tetovazu na dupetu bil se on naljutio.
uzet cu za primjer neki politicar u nekim tridesetima,moze i sportas,moze i pjevac zapravo je ne bitna profesija,uglavnom da je javna licnosti
i sad ide naslov svi znate kako izgleda Pjevac Pjevic a sad pogledajte kako izgleda njegova zena.
i sad ti otvoris i pogledas dje mu zena ima madez.kaka joj je guza u tangama,kako je sredila stopla i to.
i sad kad sretnem tog doticnog i kazem mu ah sto ti zena ima dobru tetovazu na dupetu bil se on naljutio.
- vješalica
#18116 Re: Popularne stvari koje ne kontam
zgrozena sam.poganlukom i cafirizmom islamske zajednice kojoj je potreban parking na bistriku pa su posjekli lipe
dakle nek svoje ahmedije bace u odvod halski kreteni bahati sebicni i umisljeni
dakle nek svoje ahmedije bace u odvod halski kreteni bahati sebicni i umisljeni
- triconja
#18117 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Ne kontam sto ljudima smeta sto neko sijece drva po gradu, pa jebemu misa niste ih vi posadili pa da vas udara u srce toliko (mislim nisu vasa privatna svojina).
- MarlboroGold
#18118 Re: Popularne stvari koje ne kontam
I biljke su živa bićatriconja wrote:Ne kontam sto ljudima smeta sto neko sijece drva po gradu, pa jebemu misa niste ih vi posadili pa da vas udara u srce toliko (mislim nisu vasa privatna svojina).
- pizarro
#18119 Re: Popularne stvari koje ne kontam
npr. pomocu drveca bude zrak kvalitetniji, ali hajde ti to sirovini objasni <333
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#18120 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Nemoj pričati....najbolje da se sve betoniratriconja wrote:Ne kontam sto ljudima smeta sto neko sijece drva po gradu, pa jebemu misa niste ih vi posadili pa da vas udara u srce toliko (mislim nisu vasa privatna svojina).
- muha_sa
#18121 Re: Popularne stvari koje ne kontam
jeblo vas drvece i parkovi
lijepa nova naselja i zgrade
sto bilo vjetra bilo--ENDE
lijepa nova naselja i zgrade
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#18122 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Jes, ko voli drveće i travu, na selo, planinu i nek uživa.muha_sa wrote:jeblo vas drvece i parkovi![]()
lijepa nova naselja i zgrade![]()
Za grad je beton, asfalt i čelik.
- muha_sa
#18123 Re: Popularne stvari koje ne kontam
i maglaTomahawk11 wrote:Jes, ko voli drveće i travu, na selo, planinu i nek uživa.muha_sa wrote:jeblo vas drvece i parkovi![]()
- triconja
#18124 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Aha, bas ovo po gradovima rijetko posadjena drva imaju ogroman uticaj na cistocu i kvalitet zraka, ma hajte molim vas, sve ekspert do eksperta. Pa da bi imalo ista mjerljivog uticaja za prosjecnog muju kojem je domet da ode u kladionicu odmah ujutro moralo bi da se toliko gusto udare da nema ni centa mjesta koje je slobodno (mislim malo veci trotoari, i pored ceste ako nema nekih gradjevina koje ce smetat i tako to).pizarro wrote:npr. pomocu drveca bude zrak kvalitetniji, ali hajde ti to sirovini objasni <333
Al haj ti to modernim hipijima objasni, lakse je cuvat jal drva jal pse jal nesta triespeto nego uzet i procitat nesta. Kladim se da niko ne lozi lignit i da niko ne vozi auto od ovijeh modernih hipija
- MarlboroGold
#18125 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Je li ovakav asfaltTomahawk11 wrote:Jes, ko voli drveće i travu, na selo, planinu i nek uživa.muha_sa wrote:jeblo vas drvece i parkovi![]()