Popularne stvari koje ne kontam
- Mis mekinjas
#10501 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Ali zašto se skrenulo sa sranja i prdenja?????

-
meteorit135531
#10502 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Ja sam napisao da trenutno nemam posao i da moram stegnuti kaiseve, pa si to zaključila da ja živim sa roditeljima. Otkud potreba za takvim insinuacijama?Connaisseur Karlin wrote:aha, jos zivis sa roditeljimameteorit135531 wrote:pa i ti se oslanjas na njihovu pomoc zar ne
negativno analzirias druge, a upravo si u istoj poziciji
![]()
Da li tvrdis, kako u BiH zaista ima puno osoba ,a koje imaju posao sa kojim mogu solidno zvijeti ,a ne zele zivjeti samostlano![]()
Ja to nisam rekao, to su tvoje pretpostavke.
Ja živim u umjetnoj samoći , što mi apsolutno odgovara. Barem nisam pod pritiskom.
Ali da , moram se složiti sa samim sobom , trenutno živim poprilično bijedno. Ali tješim se , barem nisam izuzetak. Svi smo mi na neki način bijednici, one way or the other. Ali ja , u kontekstu ove priče nisam bitan.
Ja samo kažem da trebas pročitati moj prethodni post i sve će ti biti jasno.
I vjeruj mi , ako si već bila na par kontinenata , moraš da shvatiš da način života koji se prakticira u Bosni nije nimalo privlačan ni afirmativan u percepciji i projekciji života jednog zapadnjaka , na koji se mi ugledamo i koji u većini stvari slijepo pratimo i kopiramo.
Postoji i druga strana medalje , možemo se vratiti par evolutivnih stepenica unazad , da živimo u plemenskim zajednicama i da zaboravimo moderni svijet.
Meni zapadnjački način življenja nije stran , i kad bih morao birati, biram da ne budem tradicionalni Balkanac i da slijepo ne slijedim ono što se od mene , po običaju zahtjeva i očekuje .
Ja to ne želim jer se ne uklapa u moj svjetonazor.
-
Fudo387
#10503 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Pa sad, meni se cini da ti nisi u situacija da bilo sta biras.meteorit135531 wrote:Meni zapadnjački način življenja nije stran , i kad bih morao birati, biram da ne budem tradicionalni Balkanac i da slijepo ne slijedim ono što se od mene , po običaju zahtjeva i očekuje . Ja to ne želim jer se ne uklapa u moj svjetonazor.
Trazi pos'o...sve drugo ti je luksuz, pa i besmisleno palamudjenje po internetu.
- Connaisseur Karlin
#10504 Re: Popularne stvari koje ne kontam
pa kako zivis bez posla , ako nisi kod roditeljameteorit135531 wrote:Ja sam napisao da trenutno nemam posao i da moram stegnuti kaiseve, pa si to zaključila da ja živim sa roditeljima. Otkud potreba za takvim insinuacijama?Connaisseur Karlin wrote:aha, jos zivis sa roditeljimameteorit135531 wrote:pa i ti se oslanjas na njihovu pomoc zar ne
![]()
Da li tvrdis, kako u BiH zaista ima puno osoba ,a koje imaju posao sa kojim mogu solidno zvijeti ,a ne zele zivjeti samostlano![]()
Ja živim u umjetnoj samoći , što mi apsolutno odgovara. Barem nisam pod pritiskom.
Ali da , moram se složiti sa samim sobom , trenutno živim poprilično bijedno. Ali tješim se , barem nisam izuzetak. Svi smo mi na neki način bijednici, one way or the other. Ali ja , u kontekstu ove priče nisam bitan.
I vjeruj mi , ako si već bila na par kontinenata , moraš da shvatiš da način života koji se prakticira u Bosni nije nimalo privlačan ni afirmativan u percepciji i projekciji života jednog zapadnjaka , na koji se mi ugledamo i koji u većini stvari slijepo pratimo i kopiramo.
Postoji i druga strana medalje , možemo se vratiti par evolutivnih stepenica unazad , da živimo u plemenskim zajednicama i da zaboravimo moderni svijet.
Meni zapadnjački način življenja nije stran , i kad bih morao birati, biram da ne budem tradicionalni Balkanac i da slijepo ne slijedim ono što se od mene , po običaju zahtjeva i očekuje .
pisao si o osobama koje zarade jako dobro, a zive kod roditelja , u drzavi BiH
-
zippoo87
#10505 Re: Popularne stvari koje ne kontam
u BiH se vecina ne moze osamostaliti iz objektivnih razloga a ne zato sto za to nema zelje
i kada tri porodice zive u jednoj kuci,opet nemaju dovoljno para da srede fasadu i izlaciju na kuci a da ne pricam o nekim drugim uredjenjima
radis za tako malu platu,koja iznosi isto toliko koliko i rata na dugorocni kredit za stan/kucu i kako onda da se osamostalis,od cega da zivis ?
najveci problem u svemu ovome jesu porodicni problemi ,nesuglasice i u vecini slucajeva i ne pricanje sa ocem,bratom,sestrom,iako se zivi u istoj kuci
ja ovakvih imam i u siroj i uzoj porodici a i znam ih nekoliko onako,koji imaju bas lose porodicne odnose i onda svako na svoju stranu vuce a najgore je sto nikome od njih nije lijepo a opet nece ili ne mogu da se dogovore
i kada tri porodice zive u jednoj kuci,opet nemaju dovoljno para da srede fasadu i izlaciju na kuci a da ne pricam o nekim drugim uredjenjima
radis za tako malu platu,koja iznosi isto toliko koliko i rata na dugorocni kredit za stan/kucu i kako onda da se osamostalis,od cega da zivis ?
najveci problem u svemu ovome jesu porodicni problemi ,nesuglasice i u vecini slucajeva i ne pricanje sa ocem,bratom,sestrom,iako se zivi u istoj kuci
ja ovakvih imam i u siroj i uzoj porodici a i znam ih nekoliko onako,koji imaju bas lose porodicne odnose i onda svako na svoju stranu vuce a najgore je sto nikome od njih nije lijepo a opet nece ili ne mogu da se dogovore
- triconja
#10506 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Hajd ti meni objasni kako mozes biti slobodan u slucaju kad ne zivis kod roditelja? Znaci odes pod kiriju i vlasnik objekta ce ti srati za svaku sitnicu i gore nego roditelji. Bio sam samostalan godinu dana i smio sam koristiti grijalicu (plinsku) samo kad je dobar minus (-15), bojler ne tako cesto paliti i jos milion nekih sranja, ako neces, ima ko hoce. Znaci nema samostalnosti dok sam sebi ne kupis stan ili ne napravis kucu, ostalo sve je iluzija slobode.meteorit135531 wrote:Ja sam napisao da trenutno nemam posao i da moram stegnuti kaiseve, pa si to zaključila da ja živim sa roditeljima. Otkud potreba za takvim insinuacijama?Connaisseur Karlin wrote:aha, jos zivis sa roditeljimameteorit135531 wrote:pa i ti se oslanjas na njihovu pomoc zar ne
![]()
Edit: a to da nikog ne smijes dovesti u taj objekat je vrhunac, pa ti sine mili ako ti ne odgovara mars materi i ocu.
Evo jedna odgovarajuca slika.

Last edited by triconja on 19/07/2017 08:10, edited 1 time in total.
- mad_max_ba
#10507 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Zato sto sad kake i pustaju goluboveMis mekinjas wrote:Ali zašto se skrenulo sa sranja i prdenja?????![]()
![]()
- triconja
#10508 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Eee, a ko je jeo banane juce danas ne kaki nego samo pusca golubovemad_max_ba wrote:Zato sto sad kake i pustaju goluboveMis mekinjas wrote:Ali zašto se skrenulo sa sranja i prdenja?????![]()
![]()
- Mis mekinjas
#10509 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Zelene banane ne stvaraju zastoj... one tamne se jedu kad ima trckalica. 
-
ovo_mi_je_nick
#10510 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Zanimljivo je to, pa može se reći i popularno koliko rodbina ne priča jedna sa drugom. Pa čak djeca sa roditeljima ili sestra sa sestrom.
Ovamo prijatelja na izvoz a sa najbližim se ne može naći zajednička riječ. Da li je to zbog toga što se 'zabada nos' gdje mu nije mjesto pa se svi distancirali a da distancu napraviš moraš biti 'ljut''. A s druge strane sve probleme i tajne pričamo prijatelju koga znamo 2 godine i koji će nam za 3 godine biti neprijatelj da se tako nazove.
Ovamo prijatelja na izvoz a sa najbližim se ne može naći zajednička riječ. Da li je to zbog toga što se 'zabada nos' gdje mu nije mjesto pa se svi distancirali a da distancu napraviš moraš biti 'ljut''. A s druge strane sve probleme i tajne pričamo prijatelju koga znamo 2 godine i koji će nam za 3 godine biti neprijatelj da se tako nazove.
- SmokingMan
#10511 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Ma ja sa očevom familijom ne pričam 10+ godina,vala drago mi je što su sebi našli nepostojeći razlog,niti su mi bili nešto dragi,a još manje zanimljivi,dolazili su samo kada nešto trebaju,da ispitaju (mahalaju),ili da zavade,a vala su mi samo takvih problema napravili kad je otac umro,to još teško mogu da oprostim,pogotovo izrečene laži.Iskreno,ne nedostaju mi.Ja njima ni list papira na čuvanje ne bi povjerio. 
- Laertes
#10512 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Rodbina je generalno precijenjena kod nas.
- SmokingMan
#10513 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Najgore je kada svi žive skupa,kuća do kuće.Laertes wrote:Rodbina je generalno precijenjena kod nas.
- sheilak
#10514 Re: Popularne stvari koje ne kontam
zar nije obratno?Mis mekinjas wrote:Zelene banane ne stvaraju zastoj... one tamne se jedu kad ima trckalica.
a inace, neovisno o ovom gore
- zforumas
#10515 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Oguljena protjera, neoguljena zaustavisheilak wrote:zar nije obratno?Mis mekinjas wrote:Zelene banane ne stvaraju zastoj... one tamne se jedu kad ima trckalica.ali to bi moglo onda objasniti neke stvari...
-
zippoo87
#10516 Re: Popularne stvari koje ne kontam
ovo je tuzna cinjenicaovo_mi_je_nick wrote:Zanimljivo je to, pa može se reći i popularno koliko rodbina ne priča jedna sa drugom. Pa čak djeca sa roditeljima ili sestra sa sestrom.
kod mene u porodici sa obje strane vecina brace ne prica ,tako u djed i njegova braca,pa amidze i tetka,sudi se cijeli zivot
ne pricaju cijeli zivot,od mladosti...ja iskreno mislim da oni i ne znaju razlog zasto ne pricaju
onda ovaj jedna amidza nije dobar ni sa jednim od trojice sinova...on bas ima cudnu narav i jako je tezak,covjek je koji je staromodan i ono zatucan,zena mu je jos gora a radio je cijeli zivot i napravio sinovima stanove,ostavio im razvijen privatni biznis koji odlicno radi a onda sada najstariji sin je to fakticki sve uzeo sebi a mladji radi kod njega za neki 20 puta manju platu od ove koju ovaj sebi zaradi ,pa i oni bas ne pricaju,osim sluzbeno,pa zene im ne pricaju a zive vrata do vrata
uglavnom,to kada krene od glave,smrdi do repa...
ja nastojim da sa svima budem u dobrim odnosima,pozdravim,stanem popricam,ispitam se,nekima i odem i tako to
ne volim tu atmosferu losih odnosa,napetosti,mrznje...jednostavno necu da zivot i energiju trosim na to
iako sam uvucen u sve to,sudi se 20 godina sa ovim jednim i tako to,ali opet i njega pozdravim,cisto radi kulture a priroda ce uskoro odraditi svoje i otici ce u vjecna lovista,sto da se ja trosim na takve ljude
- sheilak
#10517 Re: Popularne stvari koje ne kontam
svasta, neko me pokusavao ubiti izgleda...zforumas wrote: Oguljena protjera, neoguljena zaustavi
neko iz porodice
- zforumas
#10518 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Ne znam kakvo si uputstvo za upotrebu imala...pogotovo za ovu drugu opcijusheilak wrote:svasta, neko me pokusavao ubiti izgleda...zforumas wrote: Oguljena protjera, neoguljena zaustavi
neko iz porodice
- sheilak
#10519 Re: Popularne stvari koje ne kontam
pa jbg jesu ludi, al nisu manijacizforumas wrote:Ne znam kakvo si uputstvo za upotrebu imala...pogotovo za ovu drugu opcijusheilak wrote:svasta, neko me pokusavao ubiti izgleda...zforumas wrote: Oguljena protjera, neoguljena zaustavi
neko iz porodice
- zforumas
#10520 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Nikome ja ne bih vjerovaosheilak wrote: pa jbg jesu ludi, al nisu manijaci![]()
- sheilak
#10521 Re: Popularne stvari koje ne kontam
a i to valazforumas wrote:Nikome ja ne bih vjerovaosheilak wrote: pa jbg jesu ludi, al nisu manijaci![]()
- zforumas
#10522 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Za svaki slucaj ti pripremi dovoljno toalet papira i vodesheilak wrote:a i to valazforumas wrote:Nikome ja ne bih vjerovaosheilak wrote: pa jbg jesu ludi, al nisu manijaci![]()
- sheilak
#10523 Re: Popularne stvari koje ne kontam
thnx sto se brineszforumas wrote:
Za svaki slucaj ti pripremi dovoljno toalet papira i vode![]()
- zforumas
#10524 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Nemam drugog posla trenutnosheilak wrote:thnx sto se brineszforumas wrote:
Za svaki slucaj ti pripremi dovoljno toalet papira i vode![]()
- triconja
#10525 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Zato se u bolnicu "dobrim" prijateljima i rodbini nose bananesheilak wrote:zar nije obratno?Mis mekinjas wrote:Zelene banane ne stvaraju zastoj... one tamne se jedu kad ima trckalica.ali to bi moglo onda objasniti neke stvari...
a inace, neovisno o ovom gore, porodica jeste precijenjena i nekad ti znaju biti veci neprijatelji od bilo koga. sve umjereno, pa i familija