Poprdno???
-
Šešir
#1 Poprdno???
dobio sam neku knjigu koju je izdao BUyBook-(nije da se "falim")...Nego sam potpuno iznerviran...Prijevod sa engleskog je radio VLADIMIR CVETKOVIC SEVER-ne znam ko je lik...Al me toliko iznervirao sa rijecju "poprdno" koju je vise puta koristio tokom prijvoda nego veznike...Svaki put kad hoce kazati,nestasno , zlocato ili podrugljivo,pisalo bi "poprdno se nasmijao,... "...Znate kako to kvari kompletan dojam knjige....aaaaaaaaaaaaaa...da sam pozelio da doticnog Vladimira a i lafo urednike i lektore knjige poprdno da opalim shakom medju obrve...cuj poprdno.... 
- amrica
#2 Re: Poprdno???
Sega je ovako kad tebe citam, ali mogu zamisliti koliko si bio ljut dok si citao knjigu
- hepek071
#4 Re: Poprdno???
Uh nikada više ništa ne kupujem što oni izdaju...Šešir wrote:dobio sam neku knjigu koju je izdao BUyBook-(nije da se "falim")...Nego sam potpuno iznerviran...Prijevod sa engleskog je radio VLADIMIR CVETKOVIC SEVER-ne znam ko je lik...Al me toliko iznervirao sa rijecju "poprdno" koju je vise puta koristio tokom prijvoda nego veznike...Svaki put kad hoce kazati,nestasno , zlocato ili podrugljivo,pisalo bi "poprdno se nasmijao,... "...Znate kako to kvari kompletan dojam knjige....aaaaaaaaaaaaaa...da sam pozelio da doticnog Vladimira a i lafo urednike i lektore knjige poprdno da opalim shakom medju obrve...cuj poprdno....
-
Šešir
#5 Re: Poprdno???
Zamisli...Ja sam ustao iz kreveta i morao zapaliti cigaru...E moj Vladimire....gdje je nađe.....

-
lelica
#6 Re: Poprdno???
čitam ovo što je šešir napisao i pade mi na pamet jedan moj drug iz srednje škole kad je radio maturski radi i prevodio neki tekst sa engleskog........tako je dotični pisao magnetna livada
(a treba magnetno polje)
e čini mi se da je tako i taj Vladimir prevodio 
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#7 Re: Poprdno???
mene najvise nervira "sasma"
- pustopoljina
#9 Re: Poprdno???
poSprdno?! iz kojeg jezika je ta rijec: poprdno?
-
Šešir
#10 Re: Poprdno???
E ne znam iz kojeg jezika je...Al da je poPrdna i da je iznaPrđivo sa prijevodom-JESTE!!!...Ides logikom kupujem knjige od nasih izdavaca,ne samo ja vec i moji prijatelji o onda ti pocnu uvaljivat prijevode koji su krajnje neukusni...
-
BoGGy5m4ll5
#11 Re: Poprdno???
Svaki put kada u knjizi procitas tu rijec samo zamislis kako ti ga Vlatko poprdne pod nos xD
- Edin H.
#12 Re: Poprdno???
Šešir wrote:dobio sam neku knjigu koju je izdao BUyBook-(nije da se "falim")...Nego sam potpuno iznerviran...Prijevod sa engleskog je radio VLADIMIR CVETKOVIC SEVER-ne znam ko je lik...Al me toliko iznervirao sa rijecju "poprdno" koju je vise puta koristio tokom prijvoda nego veznike...Svaki put kad hoce kazati,nestasno , zlocato ili podrugljivo,pisalo bi "poprdno se nasmijao,... "...Znate kako to kvari kompletan dojam knjige....aaaaaaaaaaaaaa...da sam pozelio da doticnog Vladimira a i lafo urednike i lektore knjige poprdno da opalim shakom medju obrve...cuj poprdno....
Pa sto postavi ovu temu?
Sada sam i ja nervozan kao kucni leptir na lancu
- dalmatinka
#13 Re: Poprdno???
Kućni leptir na lancu?
Gdje si izvukao taj izraz 
- Maraschino
#14 Re: Poprdno???
Zasto ovako poGrdne rijeci...

- sheilak
#15 Re: Poprdno???
Šešir wrote:dobio sam neku knjigu koju je izdao BUyBook-(nije da se "falim")...Nego sam potpuno iznerviran...Prijevod sa engleskog je radio VLADIMIR CVETKOVIC SEVER-ne znam ko je lik...Al me toliko iznervirao sa rijecju "poprdno" koju je vise puta koristio tokom prijvoda nego veznike...Svaki put kad hoce kazati,nestasno , zlocato ili podrugljivo,pisalo bi "poprdno se nasmijao,... "...Znate kako to kvari kompletan dojam knjige....aaaaaaaaaaaaaa...da sam pozelio da doticnog Vladimira a i lafo urednike i lektore knjige poprdno da opalim shakom medju obrve...cuj poprdno....
Ali, mozda je mislio posprdno, a ovi pogrijesili pri stampanju ?