Popravka sibera Golf 3
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- S4mpion
#1 Popravka sibera Golf 3
Pozdrav.Naime,problem je sljedeci:Stari voza Golfa trojku(1996),na autu je elektricni siber koji se moze otvarati horizontalno i vertikalno(pod uglom),juce se siber nije mogao u potpunosti zatvoriti,desna strana se zatvori fino,ali lijeva ni naopako,prosuli smo casu vode po siberu i propustio je na desnoj strani.Pogledao sam danas malo i uocio da se pri zatvaranju sibera mali komad zeljeza na lijevoj strani seta tamo-vamo bez ikakve funkcije tako da je vjerovatno taj komad zeljeza pukao i odvojio se od klizaca tako da klizac stoji na mjestu.Sad me zanima da li u Sarajevu ima neki majstor koji bi znao to uraditi fino i gdje se moze naci taj klizac sibera?
- dottore
#2 Re: Popravka sibera Golf 3
Pukla ti je vodilica šibera. Probaj šarafcigerom ili necim drugim da ga zatvoriš ručno, ne elektronski.
Skini onu plastiku iznad unutrašnjeg osvjetljenja, i vidjećeš motor i na njemu imaš inbus kljuc za manuelno zatvaranje šibera. Polahko okreći da ti ne bi pukla i druga vodilica, a drugu stranu guraj sam
Ako curi kad ga zatvoriš, začepljen ti je odvod, to očisti kad budeš mijenjao vodilicu.
Komplet šiber sa motorom, staklom, vodilicama je otprilike 100KM, pogledaj mozda nadjes odvojeno vodilice.
pozz
Skini onu plastiku iznad unutrašnjeg osvjetljenja, i vidjećeš motor i na njemu imaš inbus kljuc za manuelno zatvaranje šibera. Polahko okreći da ti ne bi pukla i druga vodilica, a drugu stranu guraj sam
Ako curi kad ga zatvoriš, začepljen ti je odvod, to očisti kad budeš mijenjao vodilicu.
Komplet šiber sa motorom, staklom, vodilicama je otprilike 100KM, pogledaj mozda nadjes odvojeno vodilice.
pozz
- S4mpion
#3 Re: Popravka sibera Golf 3
Hvala,probat cu ovo,gledao sam i motor,ali mi nije palo na pamet da trazim inbus,odvodi su dobri.Hvala jos jednomdottore wrote:Pukla ti je vodilica šibera. Probaj šarafcigerom ili necim drugim da ga zatvoriš ručno, ne elektronski.
Skini onu plastiku iznad unutrašnjeg osvjetljenja, i vidjećeš motor i na njemu imaš inbus kljuc za manuelno zatvaranje šibera. Polahko okreći da ti ne bi pukla i druga vodilica, a drugu stranu guraj sam![]()
pozz