Pozdrav ekipa
Zna li neko mozda koliko bi mi neka radionica ili servis u BIH uzeli za popravku hrdje na karoseriji? Hrdje ima na 5-6 mjesta, tacnije na sva cetri vrata i plus jos na dva blatobrana. Radi se o metalik laku a auto je staro 10tak godina...
Koliko bi to otprilike bilo u nekoj radionici ali da se onako posteno odradi, bez musafere.....
Popravka karoserije/hrdje/ na autu
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Bilki
#2 Re: Popravka karoserije/hrdje/ na autu
zavisi na kojim djelovima auta je zahvatilo i sta se sve mora prefarbati ako hoces da dobro se odradi onda ce te izaci nekih 800KM
- donsedin
#3 Re: Popravka karoserije/hrdje/ na autu
Zasto se ne mogu samo ti dijelovi sredit (mogu al vi to necete jer se to ne isplati il neznate kako), a ne kako vi svi majstori radite sve smirgl pa farbaj, ustvari tako nama govorite a pola vas samo sredi naznacene dijelove i malo prepolira.Bilki wrote:zavisi na kojim djelovima auta je zahvatilo i sta se sve mora prefarbati ako hoces da dobro se odradi onda ce te izaci nekih 800KM
- Bilki
#4 Re: Popravka karoserije/hrdje/ na autu
pazi ovako, ako farbas samo jedan dio a drugi ne onda dobijas drugu nijansu boje od one koju imas na autu, bez obzira sto imas broj boje koja je na tvom autu, kada odes da kupis boju onaj ti ciko je smixa po tom broju a ne po nijansi koju imas na autu(godinama izlozenost suncu boja odstupa od fabricke nijanse) u tome se krije citava stvar a ako neces razlicite nijanse na jednoj strani automobila onda majstor mora da odradi komplet stranu a ne samo zahvaceni dio, ako ti nece smetati da ti auto ima lisajeve odes kod majstora i kazes, hocu da mi skines koroziju sa vanjskog dijela blatobrana( ako je progrizao iznutra, mozes ga baciti) tacnije rubova i po coskovima vrata u donjem dijelu, i da mi samo zagitujes i ofarbas samo 5cm oko korozije, i nece biti problema onda ce te izaci mnogo jevtinije. samo sto ti nijedan pravi majstor to nece napraviti, pripremit ce ti sve i dati tebi da farbas, kad hodas sa takvim autom i ko god primjeti da je to ruglo ti ces reci ma majstor Refko mi to napravio i svatko ce ga izbjegavati