Popravka instrument table na Audi 80
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- ZEMA_ANONIMAC
#1 Popravka instrument table na Audi 80
Interesuje me da li neko ima iskustva sa popravkom instrument table na Audi 80, naime zanima me zamjena sijalica kao i dijela koji mjeri ukupnu kilometrazu (jer mi je stao). Može li se zamjeniti, ili je bolje tražiti kompletnu instrument tablu.
-
1971
#2 Re: Popravka instrument table na Audi 80
Nije problem samo ti treba malo vremena i naravno nove sijalice.Prvo izmedju volana i instrument table imas malu crnu plastiku koja prekriva dva sarafa koji pricvrscuju tablu.Kada njih odvrnes lagano povlacis tablu prema sebi i tada raskopcavas kablove.Sijalice su male u crnim okvirima koji se uvrcu u njihove rupe na tabli.To ti se desava i kod brojaca kilometara,tako da nemora da znaci da je neispravan.
Inace kupovina table ti je oko 100 maraka
Sretno
Inace kupovina table ti je oko 100 maraka
Sretno
-
s@mson
#3 Re: Popravka instrument table na Audi 80
Ja sam imao iste probleme, prvi put zamijenio sve one male sijalice a nisam onaj dio koji mjeri kilometrazu...
Posto je u medjuvremenu i onaj digitalni sat nekako navukao vlagu, pa se displej poceo gubiti, brisati, sta li odlucim za zamjenu kompletne table i kupim polovnu na otpadu ILMA kod Maglaja..
40 KM kompletna tabla a jednostavno zamijeniti dok sa mijenjanjem dijelova ide komplikovanije...
Posto je u medjuvremenu i onaj digitalni sat nekako navukao vlagu, pa se displej poceo gubiti, brisati, sta li odlucim za zamjenu kompletne table i kupim polovnu na otpadu ILMA kod Maglaja..
40 KM kompletna tabla a jednostavno zamijeniti dok sa mijenjanjem dijelova ide komplikovanije...
- ZEMA_ANONIMAC
#4 Re: Popravka instrument table na Audi 80
I ja se dvoumim, naime neznam koliko sam spretan upustiti se u otvaranje instrument table i zamjenu tih dijelova.s@mson wrote:Ja sam imao iste probleme, prvi put zamijenio sve one male sijalice a nisam onaj dio koji mjeri kilometrazu...
Da li se moze prilikom zamjene tih sijalica (ukoliko se one dobro ne postave) napraviti kakav kratak spoj u samoj instrument tabli ??
-
s@mson
#5 Re: Popravka instrument table na Audi 80
Tesko, ali ako si nespretan mozes slomiti ona plasticna kucista pa je to onda veca zajebancija...
- rotor
#6 Re: Popravka instrument table na Audi 80
Najcesci razlog zbog cega stane mjerac kilometraze je sto strada jedan mali zupcanik (koji je od vrlo cudnog materijala, nesto kao kombinacija silikona i plastike) u lancu izmedju elek. motora i ostalih zupcanika. Ja sam takav slican mali zupcanik nasao u jednom starom CD citacu i uz malo prepravki uspjeo ga ugraditi, na kraju je sve to funkcionisalo.ZEMA_ANONIMAC wrote:Interesuje me da li neko ima iskustva sa popravkom instrument table na Audi 80, naime zanima me zamjena sijalica kao i dijela koji mjeri ukupnu kilometrazu (jer mi je stao). Može li se zamjeniti, ili je bolje tražiti kompletnu instrument tablu.
-
AS_sa
#7 Re: Popravka instrument table na Audi 80
ma boli te briga .... manje ce ti auto imati predjenih kilometaraZEMA_ANONIMAC wrote:Interesuje me da li neko ima iskustva sa popravkom instrument table na Audi 80, naime zanima me zamjena sijalica kao i dijela koji mjeri ukupnu kilometrazu (jer mi je stao). Može li se zamjeniti, ili je bolje tražiti kompletnu instrument tablu.
- ZEMA_ANONIMAC
#8 Re: Popravka instrument table na Audi 80
Negdje sam to procitao, i bas se spominje za ono dugme za ponistavanje kilometraze (koje mjeri kilometrazu ispod glavog km sata), kao da nije preporucljivo ponistavati kilometrazu u voznji jer onda strada mjerac kilometreze, nego je preporucljivo kad stojis da ponistis kilometrazu.rotor wrote:Najcesci razlog zbog cega stane mjerac kilometraze je sto strada jedan mali zupcanik (koji je od vrlo cudnog materijala, nesto kao kombinacija silikona i plastike) u lancu izmedju elek. motora i ostalih zupcanika. Ja sam takav slican mali zupcanik nasao u jednom starom CD citacu i uz malo prepravki uspjeo ga ugraditi, na kraju je sve to funkcionisalo.ZEMA_ANONIMAC wrote:Interesuje me da li neko ima iskustva sa popravkom instrument table na Audi 80, naime zanima me zamjena sijalica kao i dijela koji mjeri ukupnu kilometrazu (jer mi je stao). Može li se zamjeniti, ili je bolje tražiti kompletnu instrument tablu.
- ZEMA_ANONIMAC
#9 Re: Popravka instrument table na Audi 80
slazem se, imas besplatno vracanje kilometrazeAS_sa wrote:ma boli te briga .... manje ce ti auto imati predjenih kilometaraZEMA_ANONIMAC wrote:Interesuje me da li neko ima iskustva sa popravkom instrument table na Audi 80, naime zanima me zamjena sijalica kao i dijela koji mjeri ukupnu kilometrazu (jer mi je stao). Može li se zamjeniti, ili je bolje tražiti kompletnu instrument tablu.![]()