Popravka instrument table na Audi 80

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
ZEMA_ANONIMAC

#1 Popravka instrument table na Audi 80

Post by ZEMA_ANONIMAC »

Interesuje me da li neko ima iskustva sa popravkom instrument table na Audi 80, naime zanima me zamjena sijalica kao i dijela koji mjeri ukupnu kilometrazu (jer mi je stao). Može li se zamjeniti, ili je bolje tražiti kompletnu instrument tablu.
1971

#2 Re: Popravka instrument table na Audi 80

Post by 1971 »

Nije problem samo ti treba malo vremena i naravno nove sijalice.Prvo izmedju volana i instrument table imas malu crnu plastiku koja prekriva dva sarafa koji pricvrscuju tablu.Kada njih odvrnes lagano povlacis tablu prema sebi i tada raskopcavas kablove.Sijalice su male u crnim okvirima koji se uvrcu u njihove rupe na tabli.To ti se desava i kod brojaca kilometara,tako da nemora da znaci da je neispravan.
Inace kupovina table ti je oko 100 maraka
Sretno
s@mson

#3 Re: Popravka instrument table na Audi 80

Post by s@mson »

Ja sam imao iste probleme, prvi put zamijenio sve one male sijalice a nisam onaj dio koji mjeri kilometrazu...
Posto je u medjuvremenu i onaj digitalni sat nekako navukao vlagu, pa se displej poceo gubiti, brisati, sta li odlucim za zamjenu kompletne table i kupim polovnu na otpadu ILMA kod Maglaja..
40 KM kompletna tabla a jednostavno zamijeniti dok sa mijenjanjem dijelova ide komplikovanije...
ZEMA_ANONIMAC

#4 Re: Popravka instrument table na Audi 80

Post by ZEMA_ANONIMAC »

s@mson wrote:Ja sam imao iste probleme, prvi put zamijenio sve one male sijalice a nisam onaj dio koji mjeri kilometrazu...
Posto je u medjuvremenu i onaj digitalni sat nekako navukao vlagu, pa se displej poceo gubiti, brisati, sta li odlucim za zamjenu kompletne table i kupim polovnu na otpadu ILMA kod Maglaja..
40 KM kompletna tabla a jednostavno zamijeniti dok sa mijenjanjem dijelova ide komplikovanije...
I ja se dvoumim, naime neznam koliko sam spretan upustiti se u otvaranje instrument table i zamjenu tih dijelova.
Da li se moze prilikom zamjene tih sijalica (ukoliko se one dobro ne postave) napraviti kakav kratak spoj u samoj instrument tabli ??
s@mson

#5 Re: Popravka instrument table na Audi 80

Post by s@mson »

Tesko, ali ako si nespretan mozes slomiti ona plasticna kucista pa je to onda veca zajebancija...
rotor

#6 Re: Popravka instrument table na Audi 80

Post by rotor »

ZEMA_ANONIMAC wrote:Interesuje me da li neko ima iskustva sa popravkom instrument table na Audi 80, naime zanima me zamjena sijalica kao i dijela koji mjeri ukupnu kilometrazu (jer mi je stao). Može li se zamjeniti, ili je bolje tražiti kompletnu instrument tablu.
Najcesci razlog zbog cega stane mjerac kilometraze je sto strada jedan mali zupcanik (koji je od vrlo cudnog materijala, nesto kao kombinacija silikona i plastike) u lancu izmedju elek. motora i ostalih zupcanika. Ja sam takav slican mali zupcanik nasao u jednom starom CD citacu i uz malo prepravki uspjeo ga ugraditi, na kraju je sve to funkcionisalo.
AS_sa

#7 Re: Popravka instrument table na Audi 80

Post by AS_sa »

ZEMA_ANONIMAC wrote:Interesuje me da li neko ima iskustva sa popravkom instrument table na Audi 80, naime zanima me zamjena sijalica kao i dijela koji mjeri ukupnu kilometrazu (jer mi je stao). Može li se zamjeniti, ili je bolje tražiti kompletnu instrument tablu.
ma boli te briga .... manje ce ti auto imati predjenih kilometara :D :bih:
ZEMA_ANONIMAC

#8 Re: Popravka instrument table na Audi 80

Post by ZEMA_ANONIMAC »

rotor wrote:
Najcesci razlog zbog cega stane mjerac kilometraze je sto strada jedan mali zupcanik (koji je od vrlo cudnog materijala, nesto kao kombinacija silikona i plastike) u lancu izmedju elek. motora i ostalih zupcanika. Ja sam takav slican mali zupcanik nasao u jednom starom CD citacu i uz malo prepravki uspjeo ga ugraditi, na kraju je sve to funkcionisalo.
Negdje sam to procitao, i bas se spominje za ono dugme za ponistavanje kilometraze (koje mjeri kilometrazu ispod glavog km sata), kao da nije preporucljivo ponistavati kilometrazu u voznji jer onda strada mjerac kilometreze, nego je preporucljivo kad stojis da ponistis kilometrazu.
ZEMA_ANONIMAC

#9 Re: Popravka instrument table na Audi 80

Post by ZEMA_ANONIMAC »

AS_sa wrote:
ma boli te briga .... manje ce ti auto imati predjenih kilometara :D :bih:
slazem se, imas besplatno vracanje kilometraze :lol: :lol:
Post Reply