Popravka grijača stakla na petim vratima iliti gepeku
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Qurajber
#1 Popravka grijača stakla na petim vratima iliti gepeku
Postoji li mogućnost, odnosno može li iko u Sarajevu reparirati grijač stakla na petim vratima. Prva, treća, osma, deveta i deseta nit rade odnosno griju staklo ali ostale ne griju...Na ovim ostalim se na nekim mjestima golim okom vidi gdje je nit u prekidu...Ne mogu da vjerujem da se to ne može popraviti...Inače, auto je Renault Scenic...
-
_ado_
#2 Re: Popravka grijača stakla na petim vratima iliti gepeku
moze se popraviti. postoje setovi za reparaciju tih grijaca. dobijes malu bocu sa tecnom masom kojom bukvalno crtas liniju na mjestima gdje je grijac prekinut. nakon toga, ta masa ocvrsne i kroz nju protice struja i grijac radi. pun youtube video tutorijala, kako popraviti grijac. tih setova je nekad bilo kupiti u interexu.
-
M@RKO
#3 Re: Popravka grijača stakla na petim vratima iliti gepeku
Ja sam skoro trazio te setove i nigdje ih nije bilo 
- sorcerer
#4 Re: Popravka grijača stakla na petim vratima iliti gepeku
u merkuru na stupu je bilo kupiti toga,mada cisto sumnjam da ima jer se smanjila ponuda tamo...
- Karabaja
#5 Re: Popravka grijača stakla na petim vratima iliti gepeku
Ima varijanta da se grafitnom olovkom precrta i tako spoji grijač.
-
zLatk0
#6 Re: Popravka grijača stakla na petim vratima iliti gepeku
Hmm, ovo bi i meni koristilo, ima na 1-2mjesta kraci prekid, pokusat cu sa grafitnom olovkom ovih dana, a ako naletim na set koji, javim ili ako ko naleti nek javi 
-
530i
#7 Re: Popravka grijača stakla na petim vratima iliti gepeku
Pokušavao sam grafitnom olovkom, ali nije pilo vode.
-
zLatk0
#8 Re: Popravka grijača stakla na petim vratima iliti gepeku
Ima ebay onda za setove, ako nista..
- Qurajber
#9 Re: Popravka grijača stakla na petim vratima iliti gepeku
Efo obiđo čitavo Sarajevo i ne nađo nigdje taj set.....Ostaje mi još da kontaktiram prodavnice autostakala pa da vidim rade li oni te reparacije....
-
mentalist
#10 Re: Popravka grijača stakla na petim vratima iliti gepeku
dali bi moglo tečnim metalom da se spoje niti??
- sorcerer
#11 Re: Popravka grijača stakla na petim vratima iliti gepeku
to sto ovde prodaju pod tecni metal je vecinom dvokomponentno epoxidno ljepilo koje nije el.provodnik...mentalist wrote:dali bi moglo tečnim metalom da se spoje niti??
Last edited by sorcerer on 03/12/2012 23:03, edited 1 time in total.
-
_ado_
#12 Re: Popravka grijača stakla na petim vratima iliti gepeku
Ko je zastupnik LOCTITE ljepila za BIH? Vidim da LOCTITE ima u ponudi taj set http://www.ap-sport.rs/prodavnica/index ... t_id=33021. Potrazi ko je zastupnik i vidi ima li tamo kupiti.
- HaHaHa2
#13 Re: Popravka grijača stakla na petim vratima iliti gepeku
http://www.clkm.com.ba/o_nama.html_ado_ wrote:Ko je zastupnik LOCTITE ljepila za BIH? Vidim da LOCTITE ima u ponudi taj set http://www.ap-sport.rs/prodavnica/index ... t_id=33021. Potrazi ko je zastupnik i vidi ima li tamo kupiti.

ovo nadjoh na hdd
- Maystor
#14 Re: Popravka grijača stakla na petim vratima iliti gepeku
Ja sam to nekada radio pomoću ovoga:Qurajber wrote:Postoji li mogućnost, odnosno može li iko u Sarajevu reparirati grijač stakla na petim vratima. Prva, treća, osma, deveta i deseta nit rade odnosno griju staklo ali ostale ne griju...Na ovim ostalim se na nekim mjestima golim okom vidi gdje je nit u prekidu...Ne mogu da vjerujem da se to ne može popraviti...Inače, auto je Renault Scenic...

Beschreibung
Mit dem Silberleitlack können nicht-metallische Gegenstände leitend und dadurch galvanisierbar gemacht werden. Erste galvanische Schicht muss Kupfer (sauer) sein, andere Metalle, z.B. Gold können dann folgen. Der Silberleitlack wird auch für die Ausbesserung von gedruckten Schaltungen, heizbaren Heckscheiben usw. eingesetzt. Flascheninhalt reicht für ca. 150 cm². Wenn er nach einiger Zeit etwas eintrocknet, helfen wenige Tropfen Verdünnung (Best.Nr. 52 99 71).
http://www.conrad.de/ce/de/product/5300 ... Detail=005
Conrad imaš u Interexu, a možeš probati i u drugim prodavnicama elektronike (komel, RS, možda čak i OBI).
Sretno!
-
Gost1515
#15 Re: Popravka grijača stakla na petim vratima iliti gepeku
Ima ovo srebro i marke Wurth, drug je time popravio grijače na šajbi, wurth radi kod nas trebalo bi se moći naći ...
-
peljto
#16 Re: Popravka grijača stakla na petim vratima iliti gepeku
jel iko ista nasao za ovo spajanje grijaca ???zLatk0 wrote:Ima ebay onda za setove, ako nista..
-
zLatk0
#17 Re: Popravka grijača stakla na petim vratima iliti gepeku
Gledao po ebayu nista nema skoro, barem pod reparacijom, jedino da ovo srebro trazim
-------------
Dropbox - vas online HDD.. Registracijom dobivamo oboje po 500MB online prostora. Koristite u bilo koje vrijeme i na mjestu (smartphone / web)
http://db.tt/ESzEydoW
-------------
Dropbox - vas online HDD.. Registracijom dobivamo oboje po 500MB online prostora. Koristite u bilo koje vrijeme i na mjestu (smartphone / web)
http://db.tt/ESzEydoW
-
vryzas
#18 Re: Popravka grijača stakla na petim vratima iliti gepeku
Qurajber wrote:Efo obiđo čitavo Sarajevo i ne nađo nigdje taj set.....Ostaje mi još da kontaktiram prodavnice autostakala pa da vidim rade li oni te reparacije....
Imam isti problem, prekinuta licna negdje i rade samo dvije od onih 10-ak linija. Ima li neko u Sarajevu taj tecni metal i da bi mogao ovo "zakrpiti"?
-
_ado_
#19 Re: Popravka grijača stakla na petim vratima iliti gepeku
Vec sam pisao u ovoj temi, i spominjao da je toga nekad bilo u Interexu na Stupu. Pokusaj tamo.