Popravka digitalnog fotoaparata
Moderator: Benq
- Sheytanela
#1 Popravka digitalnog fotoaparata
Izvinjavam se ako tema postoji, nisam uspjela naci a treba mi hitno ako neko zna gdje se moze popraviti digitalni fotoaparat u Sarajevu ?
- pajero
#2 Re: Popravka digitalnog fotoaparata
Ako nije problem da nam kazes koji je digitalac u pitanju???
- Sheytanela
#3 Re: Popravka digitalnog fotoaparata
Lumix al ne znam tacno koji je, pao je i sad je mutna slika a treba mi hitno...
-
UnscarD
- Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.
#4 Re: Popravka digitalnog fotoaparata
U uniticu imas u prizemlju servis koji ti nece reci da servisiraju samo opremu kupljenu kod njih. Ljudi rade Canon tako da oko fotoaparata bi trebalo da znaju.
Na prizemlju kada se spustis niz stepenice, desno.
Na prizemlju kada se spustis niz stepenice, desno.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#5 Re: Popravka digitalnog fotoaparata
card eror na sonijevom alfa 100 nije bilo moguce popraviti ni u sluzbenim zastupnistvima
bez slanja u madjarsku
znal neko majstora na divljaka
bez slanja u madjarsku
znal neko majstora na divljaka
- zateznistub
#6 Re: Popravka digitalnog fotoaparata
Ne znam sad, ali nekad je bio servis foto aparata na carsiji u onim niskim kucicama kad trajvan krene sa carcije negdje preko puta jevrejskog hrama a za upucenije pored basarica tapetarije sada stomatoloska ordinacija
- daddy_cool
#7 Re: Popravka digitalnog fotoaparata
Ja sam imao ogromnih problema sa popravkom 2 digitalca. U prvom slucaju se radilo o Olympusu koji na svu srecu nije bio moj (samo cu reci: Robotov servis
). Posto ga nisu mogli popraviti (citaj: nisu znali) dali su drugi aparat. U drugom slucaju sam obilazio 2 'ovlastena servisa' kako bih popravio svoj Sony...dok se nisam zakacio sa 'majstorima' u oba servisa, pa zatim sa likom u Sloveniji gdje se nalazi glavni servis, a potom se obratio i sjedistu u Briselu nisam rijesio problem - i to tako da sam dobio novi aparat
Dakle, ja sam Sony digitalac nosio na Dobrinju (zgrada preko puta Merkatora, gledajuci preko 'glavne' ceste) i u servis kod apoteke na Bascarsiji (objekat gdje se nalazi kuhinja tetka Zilhe). Mogu li pogledati i tvoj aparat to vec ne znam, ali mozes provjeriti.
Helem, neka ti je sa srecom...
Dakle, ja sam Sony digitalac nosio na Dobrinju (zgrada preko puta Merkatora, gledajuci preko 'glavne' ceste) i u servis kod apoteke na Bascarsiji (objekat gdje se nalazi kuhinja tetka Zilhe). Mogu li pogledati i tvoj aparat to vec ne znam, ali mozes provjeriti.
Helem, neka ti je sa srecom...
- chuchumbamayumbe
#8 Re: Popravka digitalnog fotoaparata
Lumix je Panasonic-ov, samo za zapisnik.
Elem, ako ko zna gdje ima Panasonicov ovlašteni servis, to bi bilo fino reći čovjeku.
Što se tiče čike na Brinjado, meni je popravio Sony digitalac, i radi isključivo sa Sony.
Elem, ako ko zna gdje ima Panasonicov ovlašteni servis, to bi bilo fino reći čovjeku.
Što se tiče čike na Brinjado, meni je popravio Sony digitalac, i radi isključivo sa Sony.
- daddy_cool
#9 Re: Popravka digitalnog fotoaparata
Ako nemas papirologiju koju dobijes sa aparatom mozes otici do neke prodavnice i sa dokumentacije slicne opreme procitati listu ovlastenih servisa Panasonica (Lumix) zajedno sa kontakt informacijama. Cisto da ne obilazis razne servise...Ja sam slicnu stvar uradio i za svoj aparat...
- daddy_cool
#10 Re: Popravka digitalnog fotoaparata
Panasonic SEE Ltd
Predstavnistvo u Bosni i Hercegovini
Zmaja od Bosne 4,
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina
Tel: +387 33 288 921
Fax: +387 33 288 921
E-mail: [email protected]
Predstavnistvo u Bosni i Hercegovini
Zmaja od Bosne 4,
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina
Tel: +387 33 288 921
Fax: +387 33 288 921
E-mail: [email protected]
- Azamo
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#12 Re: Popravka digitalnog fotoaparata
išao sam na čaršiju i na dobrinju
šalju nas u mađarsku
šalju nas u mađarsku
- Sheytanela
#13 Re: Popravka digitalnog fotoaparata
Aparat je kupljen u Techno marketu pa razmisljam da tamo odnesem, mozda oni imaju neki servis...
- Ductus Holedocus
#14 Re: Popravka digitalnog fotoaparata
Isplati li se uopste poravka,s obzirom da se sad novi fotaparati krecu oko 200km?
-
harleyquinn
#15 Re: Popravka digitalnog fotoaparata
raja, trebam da popravim digitalac, nece da se upali :/ ok su baterije, to sam prvo provjerila.... eh sad zanima me gdje ima dobar servis, u pitanju je Samsungov aparat 
- Morales
#16 Re: Popravka digitalnog fotoaparata
Zna li neko gdje mogu servisirati Olympusov digitalac? 
-
quarterback
#17 Re: Popravka digitalnog fotoaparata
zaboravite na servisiranje digitalnih aparata ovdje, u ovlastenim predstavnistvima ce vam reci da je skuplje da ga posalju na servis nego sto se biti cijena servisa, ako nemate neki dslr jeftinije vam je kupiti novi...
-
Stalker
#18 Re: Popravka digitalnog fotoaparata
Slažem se...ja sam slao Panasonic kameru u ovlasteni servis u Ljubuški i popravka bi me koštala 400 KM ,naravno odustao sam.Ništa ovlašteni servisi za jeftinu tehniku...ima jedan majstor iznad Vojne bolnice radi u stanu,znam da njemu fotografi nose opremu ...quarterback wrote:zaboravite na servisiranje digitalnih aparata ovdje, u ovlastenim predstavnistvima ce vam reci da je skuplje da ga posalju na servis nego sto se biti cijena servisa, ako nemate neki dslr jeftinije vam je kupiti novi...
Last edited by Stalker on 02/06/2012 00:43, edited 1 time in total.
-
Stalker
#19 Re: Popravka digitalnog fotoaparata
Slažem se...ja sam slao Panasonic kameru u ovlasteni servis u Ljubuški i popravka bi me koštala 400 KM ,naravno odustao sam.Ništa ovlašteni servisi za jeftinu tehniku...ima jedan majstor iznad Vojne bolnice radi u stanu,znam da njemu fotografi nose opremu ...quarterback wrote:zaboravite na servisiranje digitalnih aparata ovdje, u ovlastenim predstavnistvima ce vam reci da je skuplje da ga posalju na servis nego sto se biti cijena servisa, ako nemate neki dslr jeftinije vam je kupiti novi...
- joyjoy
#20 Re: Popravka digitalnog fotoaparata
KOd mene Olympus x-775 , teta u obdaništu slikala djecu i spao joj , ona vratica gdje se stavljaju baterije su napukla ! Apart funkcioniše ali se mora čuvati čvrsto inače gubi kontakt i samo se ugasi ! pokušao zalijepiti ali ne ide !
Kad bi se to moglo negdje u servisu popraviti ali gdje ?

-
photo
#21 Re: Popravka digitalnog fotoaparata
taj ciko iznad vojne bonice se zove nenad jankovic i covjek radi cuda. meni je rucno napravio metalni bajonet na objektivu koji je pukao.Stalker wrote:Slažem se...ja sam slao Panasonic kameru u ovlasteni servis u Ljubuški i popravka bi me koštala 400 KM ,naravno odustao sam.Ništa ovlašteni servisi za jeftinu tehniku...ima jedan majstor iznad Vojne bolnice radi u stanu,znam da njemu fotografi nose opremu ...quarterback wrote:zaboravite na servisiranje digitalnih aparata ovdje, u ovlastenim predstavnistvima ce vam reci da je skuplje da ga posalju na servis nego sto se biti cijena servisa, ako nemate neki dslr jeftinije vam je kupiti novi...
telefon se moze naci na bh imeniku.
-
Popara
#22 Re: Popravka digitalnog fotoaparata
Covjek s optikom radi cuda... i vise od toga... Ali cini mi se da ne radi elektroniku... Meni upravo radi nikon 18-135 objektiv... Nevjerovatan lik, jedan od pravih majstora. Sto se elektronike tice... Beograd - Zagreb - Bec... Nista ovdje..photo wrote:taj ciko iznad vojne bonice se zove nenad jankovic i covjek radi cuda. meni je rucno napravio metalni bajonet na objektivu koji je pukao.Stalker wrote:Slažem se...ja sam slao Panasonic kameru u ovlasteni servis u Ljubuški i popravka bi me koštala 400 KM ,naravno odustao sam.Ništa ovlašteni servisi za jeftinu tehniku...ima jedan majstor iznad Vojne bolnice radi u stanu,znam da njemu fotografi nose opremu ...quarterback wrote:zaboravite na servisiranje digitalnih aparata ovdje, u ovlastenim predstavnistvima ce vam reci da je skuplje da ga posalju na servis nego sto se biti cijena servisa, ako nemate neki dslr jeftinije vam je kupiti novi...
telefon se moze naci na bh imeniku.
-
SHTEVELEC
#23 Re: Popravka digitalnog fotoaparata
Taj poklopac baterije sam narucivao sa ebay-a, izadje sa postarinom oko 50km, mozes ga i sam zamjeniti, nije neka pametjoyjoy wrote:KOd mene Olympus x-775 , teta u obdaništu slikala djecu i spao joj , ona vratica gdje se stavljaju baterije su napukla ! Apart funkcioniše ali se mora čuvati čvrsto inače gubi kontakt i samo se ugasi ! pokušao zalijepiti ali ne ide !
-
ikhalil
#24 Re: Popravka digitalnog fotoaparata
kupi fotoaparat na ekupi.ba
http://www.ekupi.ba/Fotoaparati-g5056.aspx
http://www.ekupi.ba/Fotoaparati-g5056.aspx
-
UnscarD
- Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.
#25 Re: Popravka digitalnog fotoaparata
Jeli to ona KimTec-ova firma?