Popravak pruge Socijalno

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#1 Popravak pruge Socijalno

Post by mIRCerka »

Sarajevo
Privremena izmjena režima saobraćaja u ulici Zmaja od Bosne
Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo odobrilo je "Remont pruga“ d.d. iz Sarajeva privremenu izmjenu režima saobraćaja u ulici Zmaja od Bosne (raskrsnica s ulicama Ložionička i Topal Osman-paše "u zoni prelaska drumskih vozila preko tramvajske pruge“) zbog sanacije tramvajske pruge između dva tramvajska stajališta “Socijalno“.
Od 00.00 sati 18. augusta do 05.00 sati 8. septembra izvšit će se potpuna obustava saobraćaja u ulici Zmaja od Bosne u zoni prelaska drumskih vozila preko tramvajske pruge (raskrsnica s ulicama Ložionička i Topal Osman-paše).

Od 00.00 sati 23. augusta do 05.00 sati 25. augusta i od 00.00 sati 30. augusta do 05.00 sati 1. septembra izvršit će se potpuna obustava tramvajskog saobraćaja od Čengić-Vile do tramvajskog stajališta „Muzeji“.

Za vrijeme izmjene režima saobraćaja prijevoznik KJKP GRAS će prilagoditi održavanje javnog gradskog prijevoza nastaloj situaciji i blagovremeno obavijestiti putnike o nastaloj promjeni putem sredstava javnog informiranja i postavljanja obavijesti na terminalima.

Izmjene u odvijanju javnog gradskog prijevoza su: za vrijeme potpune obustave tramvajskog saobraćaja (od 00.00 sati 23. augusta do 05.00 sati 25. augusta i od 00.00 sati 30. augusta do 05.00 sati 1. septembra) od Čengić-Vile do tramvajskog stajališta „Muzeji“ uspostavlja se prijevoz putnika tramvajima na dijelu trase Baščaršija-Željeznička stanica i Čengić Vila-Ilidža. Prijevoz putnika od Čengić-Vile do Marindvora obavlja se autobusima uz obavezno korištenje svih stajališta naspram tramvajske pruge, saopćeno je danas iz Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo.
(FENA)
:oops: jest, mi smo zlatne ribice i ne znamo da ovo radite haman svake godine...
Kjajević Majko

#2 Re: Popravak pruge Socijalno

Post by Kjajević Majko »

Prošle godine je bilo krpanje rupa oko pruge, sad je sanacija, slijedeće je rekonstrukcija.
mIRCerka

#3 Re: Popravak pruge Socijalno

Post by mIRCerka »

Kjajević Majko wrote:Prošle godine je bilo krpanje rupa oko pruge, sad je sanacija, slijedeće je rekonstrukcija.
nakon toga ce se stvoriti rupe...
homo_sapiens

#4 Re: Popravak pruge Socijalno

Post by homo_sapiens »

Od 00.00 sati 18. augusta do 05.00 sati 8. septembra izvšit će se potpuna obustava saobraćaja u ulici Zmaja od Bosne u zoni prelaska drumskih vozila preko tramvajske pruge (raskrsnica s ulicama Ložionička i Topal Osman-paše).
1. Probice rok predvidjen za rekonstrikciju - garant !
2. Za rekonstrukciju 10-tak m. tram.pruge predvidjeno je 21 dana :? Da, kad poslove na gradskoj zili kucavici rade u jednoj radnoj smjeni, 08-16 sati. Zasto slicne poslove ne izvode u tri smjene, bez obzira na meteo-uslove, pa da se radovi okoncaju za 1 sedmicu ?
3. Kad probiju rok, zanima me da li ce iko ikad snositi odgovornost, jer i zakasnjenje u radovima kosta, i to mi placamo.
zlatiborka

#5 Re: Popravak pruge Socijalno

Post by zlatiborka »

mIRCerka wrote:
Kjajević Majko wrote:Prošle godine je bilo krpanje rupa oko pruge, sad je sanacija, slijedeće je rekonstrukcija.
Zar nisu mogli ovo odraditi istovremeno kad i na Pofalicima nedavno....ili nemaju dovoljno radnika.... ili je ovo k'o neki novi posao da neko strpa pare u dzepove....
uvjek dobar gost

#6 Re: Popravak pruge Socijalno

Post by uvjek dobar gost »

Samo da znate da poslije ovog slijedi obnova pruge na prelazu kod RTV doma....
Simptomatično je kada radovi počinju i navodno izvoditi će se samo u danima vikenda....
Pa onda kad im se kiša opet podvuče.... ko će biti odgovoran...??? :x :x :x :x :x
homo_sapiens

#7 Re: Popravak pruge Socijalno

Post by homo_sapiens »

zlatiborka wrote:
mIRCerka wrote:
Zar nisu mogli ovo odraditi istovremeno kad i na Pofalicima nedavno....ili nemaju dovoljno radnika.... ili je ovo k'o neki novi posao da neko strpa pare u dzepove....

E draga @zlatiborka, trebalo je se sjetiti da su se radovi na rekonstrukciji tramvajske pruge mogli izvoditi paralelno, i na Pofalicima i kod Socijalnog :D
ja1977

#8 Re: Popravak pruge Socijalno

Post by ja1977 »

homo_sapiens wrote:
zlatiborka wrote:

E draga @zlatiborka, trebalo je se sjetiti da su se radovi na rekonstrukciji tramvajske pruge mogli izvoditi paralelno, i na Pofalicima i kod Socijalnog :D
Koja pametna ideja :roll: :lol:
Bas bi bilo dobro zatvoriti mogucnost prelaska prema Grbavici na dva mjesta istovremene :x

Pa sta mislite kakva bi bila situacija na Marin dvoru i na Dolac malti?

Osim toga, prelaz u Pofalicima je skroz korektno odradjen. Jedino se slazem da ovi radovi moraju biti izvodjeni u tri smjene i trebali bi da traju najduze 10 dana. Jos veca glupost je to sto nisu radove poceli i zavrsili utoku raspusta.

Sve u svemo, to ce biti jedan lijepi haos kada krene skolska godina :D
homo_sapiens

#9 Re: Popravak pruge Socijalno

Post by homo_sapiens »

@ja1977

Koja pametna ideja
Bas bi bilo dobro zatvoriti mogucnost prelaska prema Grbavici na dva mjesta istovremene

Pa sta mislite kakva bi bila situacija na Marin dvoru i na Dolac malti?
@ja1977, potpuno si u pravu! Grbavicu i ostala naselja sam skroz smetnuo s uma.
mIRCerka

#10 Re: Popravak pruge Socijalno

Post by mIRCerka »

i sta ce bit za prevoz...dodjes tramvajem do chwile, onda presjedas u bus..sa istom kartom????
Ali zamisli na toj bus stanici sto ce picit do muzeja bude guzva...i ti propustis prvi bus..onda kupujes novu kartu???????
uvjek dobar gost

#11 Re: Popravak pruge Socijalno

mIRCerka wrote:i sta ce bit za prevoz...dodjes tramvajem do chwile, onda presjedas u bus..sa istom kartom????
Ali zamisli na toj bus stanici sto ce picit do muzeja bude guzva...i ti propustis prvi bus..onda kupujes novu kartu???????
Zahtjevati da se uvedu dnevne karte koje bi važile naravno cijeli dan bez obzira na količinu promjenjenih vozila...
.... :lol: :lol: :lol: :lol:

Više sam sebi smješan....
River_isle

#12 Re: Popravak pruge Socijalno

Post by River_isle »

ma ista stvar kao kada su radili stajaliste kod masinske skole - organizicija manje vise funkcionise, s jednom kartom se presjedalo. gore mi je to sto ce busit po vas dan i svu noc - kako cu spavati od buke ???? :run:
mIRCerka

#13 Re: Popravak pruge Socijalno

Post by mIRCerka »

uvjek dobar gost wrote:
mIRCerka wrote:i sta ce bit za prevoz...dodjes tramvajem do chwile, onda presjedas u bus..sa istom kartom????
Zahtjevati da se uvedu dnevne karte koje bi važile naravno cijeli dan bez obzira na količinu promjenjenih vozila...

ta karta je preko 6 KM a zamisli da samo trebam u jednom pravcu...
uvjek dobar gost

#14 Re: Popravak pruge Socijalno

njih to ne zanima..... služba je služba a družba je družba..., šalu na stranu ,mislim da će morati važiti ista karta u oba vozila.....
mIRCerka

#15 Re: Popravak pruge Socijalno

Post by mIRCerka »

uvjek dobar gost wrote:njih to ne zanima..... služba je služba a družba je družba..., šalu na stranu ,mislim da će morati važiti ista karta u oba vozila.....
valjda u 3
nedjarici carsija...tramvaj bus tramvaj....sveranje do yaya ista karta danima hahaha
melb26sa

#16 Re: Popravak pruge Socijalno

Post by melb26sa »

mIRCerka wrote:
uvjek dobar gost wrote:

ta karta je preko 6 KM a zamisli da samo trebam u jednom pravcu...
Dnevna karta je oko 4 KM. Samo je problem sto je nema na svakoj stanici vec moras do Estrade da je kupis. Takodjer ima i desetodnevna karta koja je 37,20 KM i vazi u svim sredstvima prevoza (ne znam za komercijalu, cisto sumnjam). mIrci, saljem ti email sa skenom desetodnevne, ne znam postaviti pdf :x .
Skyfox

#17 Re: Popravak pruge Socijalno

Post by Skyfox »

mIRCerka wrote:
a u jednoj od tih rupa ce osta neciji tocak :roll:
bpsang

#18 Re: Popravak pruge Socijalno

Post by bpsang »

mIRCerka wrote:
uvjek dobar gost wrote:njih to ne zanima..... služba je služba a družba je družba..., šalu na stranu ,mislim da će morati važiti ista karta u oba vozila.....
valjda u 3
nedjarici carsija...tramvaj bus tramvaj....sveranje do yaya ista karta danima hahaha
e vas dvoje , kad ste zadnji put u trambelaj usli , samo se vozate ti sa svojom BUBICOM a ti sa svojim PEUGEOTOM :D
Jos trosite bidzet drzave :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Umjetnik a

#19 Re: Popravak pruge Socijalno

Post by Umjetnik a »

mIRCerka wrote:
i to se sve tako vrti u krug i vrti i vrtiće se i dalje sve dok građani ne postanu malo svjesni (blago rečeno)
Umjetnik a

#20 Re: Popravak pruge Socijalno

Post by Umjetnik a »

homo_sapiens wrote:
1. Probice rok predvidjen za rekonstrikciju - garant !
2. Za rekonstrukciju 10-tak m. tram.pruge predvidjeno je 21 dana :? Da, kad poslove na gradskoj zili kucavici rade u jednoj radnoj smjeni, 08-16 sati. Zasto slicne poslove ne izvode u tri smjene, bez obzira na meteo-uslove, pa da se radovi okoncaju za 1 sedmicu ?
3. Kad probiju rok, zanima me da li ce iko ikad snositi odgovornost, jer i zakasnjenje u radovima kosta, i to mi placamo.
da svaki dan urade po METAR pruge završili bi je ranije
Umjetnik a

#21 Re: Popravak pruge Socijalno

Post by Umjetnik a »

nego za koga ćete vi glasati
fa84

#22 Re: Popravak pruge Socijalno

Post by fa84 »

nasa stranka :bih:
mIRCerka

#23 Re: Popravak pruge Socijalno

Post by mIRCerka »

100_KA wrote: e vas dvoje , kad ste zadnji put u trambelaj usli , samo se vozate ti sa svojom BUBICOM a ti sa svojim PEUGEOTOM :D
otkako je gorivo skocilo ja se vozim tramvajem a Bubu vozim oko kuce i na snimanje. Otkako je sat parkinga 2KM vozim se tramvajem. Zato mi i smeta sve ovo.
Melb, ja ne znam gdje si ti vidjela dnevnu od 4km, ja sam htjela kupit i bila je 5, 45 ili 5,75 nisam sigurna.
melb26sa

#24 Re: Popravak pruge Socijalno

Post by melb26sa »

mIRCerka wrote:
100_KA wrote: e vas dvoje , kad ste zadnji put u trambelaj usli , samo se vozate ti sa svojom BUBICOM a ti sa svojim PEUGEOTOM :D
otkako je gorivo skocilo ja se vozim tramvajem a Bubu vozim oko kuce i na snimanje. Otkako je sat parkinga 2KM vozim se tramvajem. Zato mi i smeta sve ovo.
Melb, ja ne znam gdje si ti vidjela dnevnu od 4km, ja sam htjela kupit i bila je 5, 45 ili 5,75 nisam sigurna.
Moja sestra je uzela dnevnu kartu i ne znam koliko je bila ali znam da je meni bilo isplatnije uzeti tu desetodnevnu za 37,20 nego 10 dnevnih. Evo sad gledala, naravno na Grasovom sajtu nema ni naznaka cijena tako da ne mogu sa sigurnoscu tvrditi da je jednodneva bila 4KM. Moze bit i do mene :D
River_isle

#25 Re: Popravak pruge Socijalno

Post by River_isle »

pocelo je :(
Post Reply