Popravak izblijedilog laka

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
felicia

#1 Popravak izblijedilog laka

Post by felicia »

Poštovani,

Imam Feliciju iz 2001. u extra stanju. Prije 2 mjeseca na krovu mi se pojavilo sitno oštećenje (3 X 3 cm) na kojem je vidljivo da lak nema sjaj i gubi se zelena boja - a ispod se vidi kao bijela podloga (temeljna). Zanimljivo je da navedeno oštećenje nije skoro nimalo vidljivo na vlažnoj podlozi (kad na auto padne rosa ili kad je kiša). Pokušao sam dio oprati i premazati voskom i ispolirati, ali nije uspjelo.

Imate li kakvu ideju - ima li neko sredstvo koje ovdje pomaže: pao mi je napamet bezbojni lak za auto, ali bojim se da ne napravim gore. Volio bih da ovo zaštitim prije zime - da se ne bi proširilo. Sa sprejem i poliranjem ne bih riskirao, nespretni uradi sam majstori bolje da se ne igraju s tim. Ljepše i bolje je ovako.

Je li jedino rješenje lakiranje cijelog krova i je li neko od Vas ovakav problem već uspješno riješio?

Svaki savjet je dobrodošao :-)
Bakir1

#2 Re: Popravak izblijedilog laka

Post by Bakir1 »

vosak, folija ili lakiranje na tebi je izbor.
mada te felicije koliko se sjecam su imale fabrickih problema sa debljinom laka nesto je cak islo i kroz opoziv.
dingosp0

#3 Re: Popravak izblijedilog laka

Post by dingosp0 »

mene je neki dan lik opalio na parkingu, i izgleda kako je izlazio namoto je tuckom i pljus meni u prednji branik sa desne strane zagrebo... nije puno srecom..ali su bile sve male sitne bijele crte, isto kad uzmes vodobrusni papir i povuces po laku.....i kao sto ti kazes, kad je mokro nista se ne vidi.. onda sam uzeo Bezbojni lak.. zastitio sve osim povrsine koja je ogrebana... i samo tanak sloj nanjeo .. pricekao 5 min... poskidao novine.... koda nikad nije nista bilo :D a novo lakirana povrsina se samo vidi kad se dobro zagledas... bitno je da naneses samo jedan tanki sloj, ako budes 3-4 sloja vidjece se naravno.. eto to ti je jedna ideja :D ...zastiti citav krov, sa novinama, i elektricnom trakom zaljepi oko te 3x3 povrsine... ispenji se na nesto da mozes fino nanjeti sloj na krov... i krenes sa lijeve pa prema desnoj strani dok prskas.. malo odaljis .. znas vec kako treba...
Melami

#4 Re: Popravak izblijedilog laka

Post by Melami »

dingosp0 wrote:mene je neki dan lik opalio na parkingu, i izgleda kako je izlazio namoto je tuckom i pljus meni u prednji branik sa desne strane zagrebo... nije puno srecom..ali su bile sve male sitne bijele crte, isto kad uzmes vodobrusni papir i povuces po laku.....i kao sto ti kazes, kad je mokro nista se ne vidi.. onda sam uzeo Bezbojni lak.. zastitio sve osim povrsine koja je ogrebana... i samo tanak sloj nanjeo .. pricekao 5 min... poskidao novine.... koda nikad nije nista bilo :D a novo lakirana povrsina se samo vidi kad se dobro zagledas... bitno je da naneses samo jedan tanki sloj, ako budes 3-4 sloja vidjece se naravno.. eto to ti je jedna ideja :D ...zastiti citav krov, sa novinama, i elektricnom trakom zaljepi oko te 3x3 povrsine... ispenji se na nesto da mozes fino nanjeti sloj na krov... i krenes sa lijeve pa prema desnoj strani dok prskas.. malo odaljis .. znas vec kako treba...
Vidjece mu se linije gdje je lijepio traku i jedan sloj laka na krovu je nista, mozda ce i izgledati lijepo al nece dugo trajati.
dingosp0

#5 Re: Popravak izblijedilog laka

Post by dingosp0 »

Melami wrote:
dingosp0 wrote:mene je neki dan lik opalio na parkingu, i izgleda kako je izlazio namoto je tuckom i pljus meni u prednji branik sa desne strane zagrebo... nije puno srecom..ali su bile sve male sitne bijele crte, isto kad uzmes vodobrusni papir i povuces po laku.....i kao sto ti kazes, kad je mokro nista se ne vidi.. onda sam uzeo Bezbojni lak.. zastitio sve osim povrsine koja je ogrebana... i samo tanak sloj nanjeo .. pricekao 5 min... poskidao novine.... koda nikad nije nista bilo :D a novo lakirana povrsina se samo vidi kad se dobro zagledas... bitno je da naneses samo jedan tanki sloj, ako budes 3-4 sloja vidjece se naravno.. eto to ti je jedna ideja :D ...zastiti citav krov, sa novinama, i elektricnom trakom zaljepi oko te 3x3 povrsine... ispenji se na nesto da mozes fino nanjeti sloj na krov... i krenes sa lijeve pa prema desnoj strani dok prskas.. malo odaljis .. znas vec kako treba...
Vidjece mu se linije gdje je lijepio traku i jedan sloj laka na krovu je nista, mozda ce i izgledati lijepo al nece dugo trajati.
vidjece se linija ako se zagledas u krov... mada je to samo trenutna sanacija, jedini spas mu je da lakira krov...
otidji kod majstora lakiraj krov.. moze se zavrsiti za 50tak KM
Melami

#6 Re: Popravak izblijedilog laka

Post by Melami »

dingosp0 wrote:
Melami wrote:
vidjece se linija ako se zagledas u krov... mada je to samo trenutna sanacija, jedini spas mu je da lakira krov...
otidji kod majstora lakiraj krov.. moze se zavrsiti za 50tak KM
Najbolje mu je da lakira krov, al i to mora naci nekog ko zna lijepo odraditi da se ne primjeti debeli sloj laka, pogotovo jer je krov i vidjece se.
S obzirom da je samo lak, ne bi trebalo biti skupo, a i krov je lagano odraditi.
felicia

#7 Re: Popravak izblijedilog laka

Post by felicia »

Zahvaljujem na odgovorima.

Možda da oprobam prvo sa nekim primarom za lakiranje npr. plastičnih dijelova. Iz vlastitog iskustva znam da se samo spere nakon par mjeseci. Mislim da neću napraviti štetu.

Ako mi s druge strane majstor stvar može riješiti uredno i profesionalno za cca 50 KM - možda mi je to i najbolje rješenje...

Ako se još neko sjeti nečega - neka javi :-)
preludezalude

#9 Re: Popravak izblijedilog laka

Post by preludezalude »

Jel' dosta vise reklamiranja???
mayab

#10 Re: Popravak izblijedilog laka

Post by mayab »

Ja reklame mu i govana-to je jedan od onih sto izravna Golfa 5 sto je bio na krovu i prodaje ga pod "unfalfrei" :run:
Post Reply