popravak auta u garanciji

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Forsaken

#1 popravak auta u garanciji

Post by Forsaken »

Pitanje: auto je manje osteceno u saobracajnoj nesreci. Full kasko je osigurano i jos je u garantnom roku. Od osiguranja sam dobio sta treba odraditi na auto za popravak. Zanima me da li moram auto odvuci u ovlasteni servis zbog garancije ili mogu odabrati negdje drugo ? popravak zahtjeva samo prelakiranje branika i zamjenu zadnjeg svjetla dakle nema prckanja oko motora. Da li gubim garanciju na auto ako ga ne odvucem u ovlasteni servis na popravak?

Hvala
Qler

#2 Re: popravak auta u garanciji

Post by Qler »

Ne znam zasto ga ne bi vozio u ovlasteni? Sve ti placeno, sve u garanciji... mene ne daj boze da neko udari, ako osiguranje placa bez razmisljanja bi isao u ovlasteni, a auto 15 godina staro :)
mayab

#3 Re: popravak auta u garanciji

Post by mayab »

Stvarno, ni meni nije jasno sta ti to sve treba, nemas valjda namjeru da kakve pare uzmes ispod zita? :-)
Fino brate u ovlasteni, kasko placa, sve se fino zavrsi, i auto ko nov, i ti sretan! :thumbup:
citroen xm

#4 Re: popravak auta u garanciji

Post by citroen xm »

Idi u ovlašteni jer u suprotnom gubiš garanciju.
Forsaken

#5 Re: popravak auta u garanciji

Post by Forsaken »

ma nije nikakva mucka nego mi treba auto sto prije a u ovlastenom su rekli 2-3 dana dok bih na alternativnoj lokaciji to odradio brze. cijena u pet deka ista ....

nista u ovlasteni cu jebaji ga da ne zijanim garanciju
goran16v

#6 Re: popravak auta u garanciji

Post by goran16v »

Svaki noviji auto ima garanciju na lim i prohrdjavanje i ako se slijepo drze pravila imaju pravo osporiti tu garanciju ako auto nije popravljan u ovlastenom servisu ili servisu ovlastenog 3. lica.
TheGodfather001

#7 Re: popravak auta u garanciji

Post by TheGodfather001 »

Forsaken wrote:ma nije nikakva mucka nego mi treba auto sto prije a u ovlastenom su rekli 2-3 dana dok bih na alternativnoj lokaciji to odradio brze. cijena u pet deka ista ....

nista u ovlasteni cu jebaji ga da ne zijanim garanciju
U mom osiguranju, u paketu punog kasko osiguranja, u slucaju stete, imam pravo na naknadu za koristenje zamjenskog vozila (npr. ovlasteni servis ti renta vozilo) dok steta ne bude otklonjena-vozilo popravljeno, tako da je u svakom slucaju bolje da ti ovlasteni popravi vozilo, i da rentas neko vozilo dok traje popravka, a kasnije sve ispostavis osiguranju na naplatu, naravno sve pod uslovom da imas opciju zamjenskog vozila u svom paketu osiguranja.
respo

#8 Re: popravak auta u garanciji

Post by respo »

ja sam van garantnog roka vozio u ovlasteni ne znam samo zasto uopste razmisljas o nekom drugom
ne znam koje je auto niti koji servis al ako ti toliko treba auto pitaj da ti daju zamjensko ili u osiguranju ili u servisu ne znam sada kako to ide al mislim da to daje osiguranje
upuceniji ce ti to objasniti bolje
Post Reply