Pitanje: auto je manje osteceno u saobracajnoj nesreci. Full kasko je osigurano i jos je u garantnom roku. Od osiguranja sam dobio sta treba odraditi na auto za popravak. Zanima me da li moram auto odvuci u ovlasteni servis zbog garancije ili mogu odabrati negdje drugo ? popravak zahtjeva samo prelakiranje branika i zamjenu zadnjeg svjetla dakle nema prckanja oko motora. Da li gubim garanciju na auto ako ga ne odvucem u ovlasteni servis na popravak?
Hvala
popravak auta u garanciji
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Qler
#2 Re: popravak auta u garanciji
Ne znam zasto ga ne bi vozio u ovlasteni? Sve ti placeno, sve u garanciji... mene ne daj boze da neko udari, ako osiguranje placa bez razmisljanja bi isao u ovlasteni, a auto 15 godina staro 
- mayab
#3 Re: popravak auta u garanciji
Stvarno, ni meni nije jasno sta ti to sve treba, nemas valjda namjeru da kakve pare uzmes ispod zita?
Fino brate u ovlasteni, kasko placa, sve se fino zavrsi, i auto ko nov, i ti sretan!
Fino brate u ovlasteni, kasko placa, sve se fino zavrsi, i auto ko nov, i ti sretan!
-
citroen xm
#4 Re: popravak auta u garanciji
Idi u ovlašteni jer u suprotnom gubiš garanciju.
-
Forsaken
#5 Re: popravak auta u garanciji
ma nije nikakva mucka nego mi treba auto sto prije a u ovlastenom su rekli 2-3 dana dok bih na alternativnoj lokaciji to odradio brze. cijena u pet deka ista ....
nista u ovlasteni cu jebaji ga da ne zijanim garanciju
-
goran16v
#6 Re: popravak auta u garanciji
Svaki noviji auto ima garanciju na lim i prohrdjavanje i ako se slijepo drze pravila imaju pravo osporiti tu garanciju ako auto nije popravljan u ovlastenom servisu ili servisu ovlastenog 3. lica.
-
TheGodfather001
#7 Re: popravak auta u garanciji
U mom osiguranju, u paketu punog kasko osiguranja, u slucaju stete, imam pravo na naknadu za koristenje zamjenskog vozila (npr. ovlasteni servis ti renta vozilo) dok steta ne bude otklonjena-vozilo popravljeno, tako da je u svakom slucaju bolje da ti ovlasteni popravi vozilo, i da rentas neko vozilo dok traje popravka, a kasnije sve ispostavis osiguranju na naplatu, naravno sve pod uslovom da imas opciju zamjenskog vozila u svom paketu osiguranja.Forsaken wrote:ma nije nikakva mucka nego mi treba auto sto prije a u ovlastenom su rekli 2-3 dana dok bih na alternativnoj lokaciji to odradio brze. cijena u pet deka ista ....
- respo
#8 Re: popravak auta u garanciji
ja sam van garantnog roka vozio u ovlasteni ne znam samo zasto uopste razmisljas o nekom drugom
ne znam koje je auto niti koji servis al ako ti toliko treba auto pitaj da ti daju zamjensko ili u osiguranju ili u servisu ne znam sada kako to ide al mislim da to daje osiguranje
upuceniji ce ti to objasniti bolje
ne znam koje je auto niti koji servis al ako ti toliko treba auto pitaj da ti daju zamjensko ili u osiguranju ili u servisu ne znam sada kako to ide al mislim da to daje osiguranje
upuceniji ce ti to objasniti bolje