opet je u otesu katastrofa kao i drugim dijelovima sarajeva pa i bih...zvala sam civilnu prije sat da nesto poduzmu, kazu hoce ali ja ih do maloprije nisam vidjela. prosle godine se desio isti problem sa izlivanjem rijeke zeljeznice gdje se na kraju pojavila civilna sa vatrogascima da iz poplavljenih kuca izvedu stanovnike ulice sastvaci u otesu.
prosle godine mi je gospodja iz civilne rekla da izadjem iz kuce i da nanosim vrece i da tako zastitim svoju kucu...reko hvala gospodjo ali ja sam pred porod pa ako vam nije tesko uradite vi to za mene jer od moje plate se odbija svaki mjesec za vasu i doticna mi spusti slusalicu..
ovaj put se javio ciko i ja fino zamolila da poduzmu bilo sta dok nije prekasno jer je sad situacija gora nego prosle godine i da se nedesi isto da nas iz poplavljenih kuca camcima izvode iz ulice, fino on meni kroz podsmjeh a pa vadit cemo vas ako treba...reko meni nije smjesno a potrudite se da do camaca i nedodje...
naravno sta se desilo nista, rijeka i dalje izliva i pravi se pravo malo jezero...
rado bi vam postavila slike ali sam slikala mobitelom a i nisam vise u svojoj kuci