Poplava u BiH - Humanitarna pomoc
-
Potschi
#1 Poplava u BiH - Humanitarna pomoc
Dragi forumasi dijasporci,
Bosni je sada potrebna nasa pomoc u sto vecem broju. Vec nedostaje hrane, tople odjece, deka, a sta ce tek sve da bude potrebno nakon sto se voda povuce...
Ja sam Naida Sljivo (mozete me svi rado naci na fb)i sa rodicom sam pokrenula humanitarnu akciju prikupljanja novca za Bosnu. Krenule smo skupljati novac od prijatelja i radnih kolega, te sam odlucila i ovdje objaviti ovu akciju. Mi obe zivimo u Njemackoj, te je ona otvorila konto na koji se mogu vrsiti sve uplate iz Njemacke, a za uplate i iz ostalih zemalja svijeta koristimo moj paypal racun. Inace smo iz Kaknja i iz Visokog.
Ja putujem za BiH 24.05., te bih odmah ponijela do tada skupljeni novac i urucila tamo gdje je potreban u vidu hrane, deka, i naravno novcane sume.
Naravno da se bojimo da nam neko nece vjerovati, ali za tu misao sada nema vremena, jer je nama svaki dinar bitan, i radujemo se jednako i malim i velikim uplatama. Svaku uplatu cu objaviti ili poslati privatno sliku, da ne bi bilo sumnje, i takodjer se radujem poslati vam slike sa urucenja donacija iz Bosne.
Uplate na Konto - Dortmunder Volksbank:
IBAN: DE11441600144050279300
BIC: GENODEM1DOR
Name: Elma Krotki
Stichwort: Bosnien Flut
Paypal: [email protected]
Puno se zahvaljujem od srca svima koji odvoje nesto novca koji je prijeko potreban u BiH.
Dijelite slobodno dalje po socijalnim mrezama, bila bih mnogo zahvalna!!!
Puno pozdrava, Naida.
Bosni je sada potrebna nasa pomoc u sto vecem broju. Vec nedostaje hrane, tople odjece, deka, a sta ce tek sve da bude potrebno nakon sto se voda povuce...
Ja sam Naida Sljivo (mozete me svi rado naci na fb)i sa rodicom sam pokrenula humanitarnu akciju prikupljanja novca za Bosnu. Krenule smo skupljati novac od prijatelja i radnih kolega, te sam odlucila i ovdje objaviti ovu akciju. Mi obe zivimo u Njemackoj, te je ona otvorila konto na koji se mogu vrsiti sve uplate iz Njemacke, a za uplate i iz ostalih zemalja svijeta koristimo moj paypal racun. Inace smo iz Kaknja i iz Visokog.
Ja putujem za BiH 24.05., te bih odmah ponijela do tada skupljeni novac i urucila tamo gdje je potreban u vidu hrane, deka, i naravno novcane sume.
Naravno da se bojimo da nam neko nece vjerovati, ali za tu misao sada nema vremena, jer je nama svaki dinar bitan, i radujemo se jednako i malim i velikim uplatama. Svaku uplatu cu objaviti ili poslati privatno sliku, da ne bi bilo sumnje, i takodjer se radujem poslati vam slike sa urucenja donacija iz Bosne.
Uplate na Konto - Dortmunder Volksbank:
IBAN: DE11441600144050279300
BIC: GENODEM1DOR
Name: Elma Krotki
Stichwort: Bosnien Flut
Paypal: [email protected]
Puno se zahvaljujem od srca svima koji odvoje nesto novca koji je prijeko potreban u BiH.
Dijelite slobodno dalje po socijalnim mrezama, bila bih mnogo zahvalna!!!
Puno pozdrava, Naida.
-
Potschi
#2 Re: Poplava u BiH - Humanitarna pomoc
Jos jedna napomena: Sve uplate na konto idu bez ikakve provizije direktno za pomoc u BiH!!!
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
-
jahhjer
#4 Re: Poplava u BiH - Humanitarna pomoc
A kako ja da znam da vi ne lovite u mutnom i te pare ne uzimate sebi? Kako majke ti?
-
Potschi
#5 Re: Poplava u BiH - Humanitarna pomoc
Ja vjerujem da ima skeptika, ali ja o tome sad ne zelim da razmisljam, i znam da nikoga ne mozemo natjerati da nam vjeruje. Mi smo pocele jutros od prijatelja i radnih kolega skupljati novac, i odlucile ici i korak dalje sa se prikupi sto vise, i evo nas sad tu
Ja samo mogu dati rijec (ako ona danas jos ista znati) da ce novat biti licno urucen gdje je najpotrebnije, i da cu to potkrijepiti slikama sa urucenja, racuni, ma sve.
Ko vjeruje neka uplati, pa makar jedan euro, jer je svaki bitan, ko ne zeli, ja mu ne zamjerim...
Hvala puno,
Naida.
Ja samo mogu dati rijec (ako ona danas jos ista znati) da ce novat biti licno urucen gdje je najpotrebnije, i da cu to potkrijepiti slikama sa urucenja, racuni, ma sve.
Ko vjeruje neka uplati, pa makar jedan euro, jer je svaki bitan, ko ne zeli, ja mu ne zamjerim...
Hvala puno,
Naida.
-
jahhjer
#6 Re: Poplava u BiH - Humanitarna pomoc
Davno sam naucio da prilika cini lopova, za ostale ne znam, nek uplacuje ko hoce, ima i drugih sigurnijih nacina da se pomogne.
Poz
Poz
- Man of steel
#7 Re: Poplava u BiH - Humanitarna pomoc
Novac treba uplaćivati samo provjerenim i pouzdanim humanitarnim organizacijama a nikako običnim fizičkim licima i preko noći nastalim organizacijama.
Država bi trebala hitno osnovati jedan fond gdje bi ljudi mogli uplaćivati svoj novac.
Država bi trebala hitno osnovati jedan fond gdje bi ljudi mogli uplaćivati svoj novac.
-
Potschi
#8 Re: Poplava u BiH - Humanitarna pomoc
Svakako da postujem tvoje misljenje. Svako u svojoj dusi nosi ono sto misli.
Meni ovo licno ne treba, niti je hvala Bogu iko od mojih blizih u Bosni pogodjen, ali moji sugradjani jesu.
Ugodan dan jos.
Lp, Naida.
Meni ovo licno ne treba, niti je hvala Bogu iko od mojih blizih u Bosni pogodjen, ali moji sugradjani jesu.
Ugodan dan jos.
Lp, Naida.
-
Potschi
#9 Re: Poplava u BiH - Humanitarna pomoc
Ako cemo tako, ja vise vjerujem svemu ostalom osim drzavnom fondu. 
Novac se moze uplatiti kako je Black Swan napisao/la, u crveni krst, i takodjer na pomozi.ba., ta sredstva se onda rasporedjuju na cijelu BiH.
Mi smo jednostavn oodlucile jutros da trebamo pomoci i otvorile racun, koji je potpuno bez provizije jer rodica radi u banci, i odlucile nasa sredstva usmjeriti za Kakanj i Visoko.
Znale smo da cemo naici na ove poteskoce, ali zbog cilja uzimamo i nepovjerenje u obzir. Mi smo vec za pola dana od prijatelja i kolega skupile jedan dio, i nastavljamo iduce sedmice. Ovo je samo jos jedan vid ako neko zeli.
Novac se moze uplatiti kako je Black Swan napisao/la, u crveni krst, i takodjer na pomozi.ba., ta sredstva se onda rasporedjuju na cijelu BiH.
Mi smo jednostavn oodlucile jutros da trebamo pomoci i otvorile racun, koji je potpuno bez provizije jer rodica radi u banci, i odlucile nasa sredstva usmjeriti za Kakanj i Visoko.
Znale smo da cemo naici na ove poteskoce, ali zbog cilja uzimamo i nepovjerenje u obzir. Mi smo vec za pola dana od prijatelja i kolega skupile jedan dio, i nastavljamo iduce sedmice. Ovo je samo jos jedan vid ako neko zeli.
-
jahhjer
#10 Re: Poplava u BiH - Humanitarna pomoc
Niko nije spomenuo drzavni fond, ima drugih nacina, ne znam sto se sad trudis toliko. U redu je.
-
Potschi
#11 Re: Poplava u BiH - Humanitarna pomoc
A jesam ja veca budala... zbog takvih kao sto si ti nam jeste sve u klincu.
Hvala sto si ubio radost za ovu akciju u meni. Zaboravite molim vas svi na post, ide brisanje.
Samo jedno pitanje: Zar je tako tesko bilo necije zalaganje jednostavno pohvaliti, i bez povjerenja?
Hvala na odvojenom vremenu....wtf!
Hvala sto si ubio radost za ovu akciju u meni. Zaboravite molim vas svi na post, ide brisanje.
Samo jedno pitanje: Zar je tako tesko bilo necije zalaganje jednostavno pohvaliti, i bez povjerenja?
Hvala na odvojenom vremenu....wtf!
- OptimusPrime
#12 Re: Poplava u BiH - Humanitarna pomoc
Ko je skeptican neka to ne ucini. Mislim da tih 20-30 Eura nece nikoga osiromasiti a ukupna cifra bi mogla nekome pomoci..
A i zena/djevojka je dala svoje licne informacije i otkrila svoj identitet (naravno uvijek ima skeptika koji ce reci da je sve to lazno).
Meni bi bilo draze dati ovako, jer cesto, "drzavna" pomoc ne dodje do onih kojima je najpotrebnija.
I evo vidim, po Sarajevu se organizuju prikupljanja po raznoraznim lokacijama, sta sad treba i njih sve razapeti?
Bottom Line...
"Uplatite bilo gdje !!!"
A i zena/djevojka je dala svoje licne informacije i otkrila svoj identitet (naravno uvijek ima skeptika koji ce reci da je sve to lazno).
Meni bi bilo draze dati ovako, jer cesto, "drzavna" pomoc ne dodje do onih kojima je najpotrebnija.
I evo vidim, po Sarajevu se organizuju prikupljanja po raznoraznim lokacijama, sta sad treba i njih sve razapeti?
Bottom Line...
"Uplatite bilo gdje !!!"
-
jahhjer
#13 Re: Poplava u BiH - Humanitarna pomoc
Privatna poruka od Potschi:
Ne znam u cemu je problem, nisam te optuzio za nista, samo sam rekao da mi je to nedovoljno trasnparentno i da ima drugih nacina, rekao sam nek uplati ko hoce, ne znam sta te to pogadaj toliko ako ti nemas neke koristi od tog...
Slobodna si da radis sta hoces, isto ko sto sam i ja slobodan da radim sta hocu i ukazem ljudima na mogucnosti prevara (ne bi bilo prvi put da neko vara) i nije nam ovako zbog ljudi ko sto sam ja nego zbog varalica, lopovluka i mutikasa, zrtvu glumi nekom drugom tako da pozdrav.
Stvarno nema potrebe da mi se javljas privatno, mozemo ovdje javno i trasnparentno. Hvalim trud al i dovoljno sam iskusan da znam da ljudima ne treba tek tako vjerovati na rijec, posebno ne na internetu, ljudima koje nikad nisi vidio.Potschi wrote:Zasto mislis da si toliko pametan, a ja budala sto se "ovoliko trudim" ??
Tako me ljutis da to nije normalno.. nismo bolan svi idioti, kako ste svi tako crni u mislima !!!!
Zivim i radim u Njemackoj, zaradjujem iznad prosjecno, idem na odmor gdje zelim, oblacim sta zelim, i zar ja da tvojih 5 eura uzmem i pojedem hamburger u mc donaldsu?!?
Zasto nisi u stanju jednostavno pohvaliti neciji trud, a ne samo znate svi kuditi!!!
Ima onaj gore vidi sve...
LP!
Ne znam u cemu je problem, nisam te optuzio za nista, samo sam rekao da mi je to nedovoljno trasnparentno i da ima drugih nacina, rekao sam nek uplati ko hoce, ne znam sta te to pogadaj toliko ako ti nemas neke koristi od tog...
Slobodna si da radis sta hoces, isto ko sto sam i ja slobodan da radim sta hocu i ukazem ljudima na mogucnosti prevara (ne bi bilo prvi put da neko vara) i nije nam ovako zbog ljudi ko sto sam ja nego zbog varalica, lopovluka i mutikasa, zrtvu glumi nekom drugom tako da pozdrav.
- OptimusPrime
#14 Re: Poplava u BiH - Humanitarna pomoc
jahhjer wrote:Privatna poruka od Potschi:Stvarno nema potrebe da mi se javljas privatno, mozemo ovdje javno i trasnparentno. Hvalim trud al i dovoljno sam iskusan da znam da ljudima ne treba tek tako vjerovati na rijec, posebno ne na internetu, ljudima koje nikad nisi vidio.Potschi wrote:Zasto mislis da si toliko pametan, a ja budala sto se "ovoliko trudim" ??
Tako me ljutis da to nije normalno.. nismo bolan svi idioti, kako ste svi tako crni u mislima !!!!
Zivim i radim u Njemackoj, zaradjujem iznad prosjecno, idem na odmor gdje zelim, oblacim sta zelim, i zar ja da tvojih 5 eura uzmem i pojedem hamburger u mc donaldsu?!?
Zasto nisi u stanju jednostavno pohvaliti neciji trud, a ne samo znate svi kuditi!!!
LP!
Jahhjer ...
A zamisli da za par dana kolegica objavi slike uspjesne Humanitarne akcije i transparentno pokaze kako se novac utrosio!?
Da li ces osjecati griznju savjesti, jer ces znati da se mozda moglo vise skupiti da ti nisi "upozoravao" narod?
BTW... Ti, a i svi mi imamo mogucnost da "provjereno" uplatimo. Tako da je izbor na nama samima.
Mozda je bolje nazvati BH Telekom, pa njima transparentno ostaviti 10-20 feninga na svake 2 KM.
Caritas BK BiH poziva sve građane, kao i bosansko hercegovačke poslovne subjekte da svojim novčanim prilozima i donacijama proizvoda, priskoče u pomoć stradalom stanovništvu.
Donacije za pomoć sugrađanimana poplavljenim područjima možete donirati na račun:
UniCredit banka d.d.
Alipašina 45 a
71000 Sarajevo
KM: 338 690 221 206 2902.
Za uplate iz inozemstva:
EUR: 338 690 481 206 3318
IBAN: BA39 338 690 481 206 3318,
SWIFT CODE:UNCRBA 22
Poštovani, Vašu pomoć za poplavama ugroženo stanovništvo možete uputiti na sljedeće načine:
UPLATOM FINANSIJSKIH SREDSTAVA
Za uplate iz inostranstva:
Raiffaisen bank d.d. BiH
SWIFT CODE: RZBABA2S
IBAN CODE: BA391610000000850119
FULL BENEFICIARY NAME:
Crveni križ Federacije BiH, Nedima Filipovića 9., Sarajevo
Za uplate u zemlji:
Raiffaisen bank d.d. BiH
Ž.r.: 1610000000850119
Svrha doznake: Pomoć stanovništvu poplavljenih područja
POZIVOM NA BROJEVE
BH Telekom 090 291 032 – donirate 2,00 KM
(cijena poziva iz fiksne i mobilne mreže iznosi 2,10 KM)
HT Mostar 092 890 830 – donirate 1,80 KM
(cijena poziva iz fiksne i mobilne mreže iznosi 2,00 KM)
- topcam
- Vozim: uzbrdo
#15 Re: Poplava u BiH - Humanitarna pomoc
.jahhjer wrote:Privatna poruka od Potschi:Stvarno nema potrebe da mi se javljas privatno, mozemo ovdje javno i trasnparentno. Hvalim trud al i dovoljno sam iskusan da znam da ljudima ne treba tek tako vjerovati na rijec, posebno ne na internetu, ljudima koje nikad nisi vidio.Potschi wrote:..
Mogao si samo ovo boldirano napisati. (bez citata privatne poruke)
Mozda prodes i sa jednim plavim okom.
-
jahhjer
#16 Re: Poplava u BiH - Humanitarna pomoc
OptimusPrime wrote:jahhjer wrote:Privatna poruka od Potschi:Stvarno nema potrebe da mi se javljas privatno, mozemo ovdje javno i trasnparentno. Hvalim trud al i dovoljno sam iskusan da znam da ljudima ne treba tek tako vjerovati na rijec, posebno ne na internetu, ljudima koje nikad nisi vidio.Potschi wrote:Zasto mislis da si toliko pametan, a ja budala sto se "ovoliko trudim" ??
LP!
Jahhjer ...
A zamisli da za par dana kolegica objavi slike uspjesne Humanitarne akcije i transparentno pokaze kako se novac utrosio!?
Da li ces osjecati griznju savjesti, jer ces znati da se mozda moglo vise skupiti da ti nisi "upozoravao" narod?
BTW... Ti, a i svi mi imamo mogucnost da "provjereno" uplatimo. Tako da je izbor na nama samima.
Mozda je bolje nazvati BH Telekom, pa njima transparentno ostaviti 10-20 feninga na svake 2 KM.
Caritas BK BiH poziva sve građane, kao i bosansko hercegovačke poslovne subjekte da svojim novčanim prilozima i donacijama proizvoda, priskoče u pomoć stradalom stanovništvu.
Donacije za pomoć sugrađanimana poplavljenim područjima možete donirati na račun:
UniCredit banka d.d.
Alipašina 45 a
71000 Sarajevo
KM: 338 690 221 206 2902.
Za uplate iz inozemstva:
EUR: 338 690 481 206 3318
IBAN: BA39 338 690 481 206 3318,
SWIFT CODE:UNCRBA 22
Poštovani, Vašu pomoć za poplavama ugroženo stanovništvo možete uputiti na sljedeće načine:
UPLATOM FINANSIJSKIH SREDSTAVA
Za uplate iz inostranstva:
Raiffaisen bank d.d. BiH
SWIFT CODE: RZBABA2S
IBAN CODE: BA391610000000850119
FULL BENEFICIARY NAME:
Crveni križ Federacije BiH, Nedima Filipovića 9., Sarajevo
Za uplate u zemlji:
Raiffaisen bank d.d. BiH
Ž.r.: 1610000000850119
Svrha doznake: Pomoć stanovništvu poplavljenih područja
POZIVOM NA BROJEVE
BH Telekom 090 291 032 – donirate 2,00 KM
(cijena poziva iz fiksne i mobilne mreže iznosi 2,10 KM)
HT Mostar 092 890 830 – donirate 1,80 KM
(cijena poziva iz fiksne i mobilne mreže iznosi 2,00 KM)
Necu osjetiti griznju savjesti jer cu pomoci na drugi nacin, citajte sta sam napisao. Ima drugih nacina, ko hoce ovako neka pomaze, primjetio sam da ima jos nekoliko slicnih privatnih akcija, bespotrebno. Ima recimo pomozi.ba koji su provjereno pouzdani, telekom zaobilazim jer uzimaju dobar dio sebi.
Nisam mogao jer ne bi bilo smisla, nema potrebe da mi se javlja privatno. Ovo s plavim okom ne kontam, naka prijetnja nesto valjda. Slatko.topcam wrote:.jahhjer wrote:Privatna poruka od Potschi:Stvarno nema potrebe da mi se javljas privatno, mozemo ovdje javno i trasnparentno. Hvalim trud al i dovoljno sam iskusan da znam da ljudima ne treba tek tako vjerovati na rijec, posebno ne na internetu, ljudima koje nikad nisi vidio.Potschi wrote:..
- topcam
- Vozim: uzbrdo
#17 Re: Poplava u BiH - Humanitarna pomoc
jahhjer wrote:Nisam mogao jer ne bi bilo smisla, nema potrebe da mi se javlja privatno. Ovo s plavim okom ne kontam, naka prijetnja nesto valjda. Slatko.topcam wrote:
Po pravilima foruma zabranjeno je javno objaviti privatnu poruku,
obicno slijedi ban. S´plavim okom mislio sam na ogranicen ban,
za razliku od trajnog.
Inace vidim da znas pisati pa si mogao, svojim rijecima opisati sustinu
privatne poruke.
Zato sam ti napisao, a sad i objasnio.
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#18 Re: Poplava u BiH - Humanitarna pomoc
Ko hoce da pomogne nek pomogne.
Ko nece, udaljite se sa teme.