Popis svih ratnih zločinaca na području bivše Jugoslavije

Post Reply
DuckZz

#1 Popis svih ratnih zločinaca na području bivše Jugoslavije

Post by DuckZz »

Ne znam da li več postoji ovakva tema ali nedavno sam pronašao ovaj članak na wikipedia.org.

http://hr.wikipedia.org/wiki/Dodatak:Po ... ugoslavije

Kao što vidite na njemu je lista ljudi, poredanih po državi ili nazovimo ga dijelu države, koji su osuđeni na ratne zločinje počinjene u posljednjem ratu na podrucju Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije.
Zanimljivo, ali ovo mi uopšte ne izgleda autentično. Dosta ljudi fali barem za one koje ja znam i na jednoj, drugoj i trecoj strani.
Članak je preveden na sljedeće jezike: Engleski,Španski,Italijanski,Srpskohrvatski .. od kojih su prva tri napravljena na jedan nacin a Srpskohrvatski je samo lista bez objašnjena o kakvim se optužbama radi, sve u svemu lista je nepotpuna i fali dosta ljudi da ne nabrajam, vi znate bolje od mene.

Nego razmišljao sam, zbog čega i jesam temu otvorio je, da li se na ovaj članak može dodati i Bosanski jezik tj. da netko dopuni listu do kraja sa kratkim objašnjenjima kao na Engleskoj verziji ? :?:
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#2 Re: Popis svih ratnih zločinaca na području bivše Jugoslavij

Post by PipiDugaDevetka »

Ne znam kako ''šljaka'' wikipedia, ali samo prepiši hrvatski i postavi pod bosanski jezik, to ti je isto ili skoro isto.
DuckZz

#3 Re: Popis svih ratnih zločinaca na području bivše Jugoslavij

Post by DuckZz »

PipiDugaDevetka wrote:Ne znam kako ''šljaka'' wikipedia, ali samo prepiši hrvatski i postavi pod bosanski jezik, to ti je isto ili skoro isto.
Ma nisam mislio na to kad sam napisao da bih volio vidjeti ovo na Bosanskom jeziku, nego već bih volio da netko tko inače barata sa wikipedijom i + razumije se u ovu tematiku, da prevede (Bosanski) i nadopuni ovu tabelu jer po meni je ovo tek 60% popunjeno, treba tu još dosta imena, ne razumijem se baš dobro ali ja licno mogu napisati za svaku sekciju (Srbija,HB,Bosna) još po trojicu osuđenih i pritvorenih ...
Dozer

#4 Re: Popis svih ratnih zločinaca na području bivše Jugoslavij

Post by Dozer »

DuckZz

#6 Re: Popis svih ratnih zločinaca na području bivše Jugoslavij

Post by DuckZz »

Svakako sam se mislio kad tad registrovati na wikipediju i malo članke pisati, naravno profesionalno.
Pa eto kada napišem ovo na "Bosanskom" i dodam sve što treba, objavim ovde ili na neku novu temu.
Post Reply