Ja mislim da bi se Bosnjacka elita trabala malo potruditi da preko tv-a nauce ljude. Da im pokazu povelje Bosanskog kralja Tvrtka II gdje on Bosnjake spominje kao autohtone stanovnike Bosne. Malo da citiraju Husein Kapetana, Bosanske franjevce koji su pisali o Bosnjastvu. Mnogo ljudi je nepismeno po ovom pitanju. Misle da ce nesto promijeniti ako se budu zalagali za Bosasnku naciju Srba Hrvata i Bosnjaka.colt wrote:Upravo tako, a mnogi na zalost ne kontaju. Ako bude vise izjasnjenih Srba od Bosnjaka, ode Bosna u nepovrat jer se u tom omjeru sjedi u parlamentu. A parlament je mjesto za odlucivanje sta ce biti. . .Pietje_Bel wrote:Bosna na zalost nije moderna i napredna zemlja. Moce mo se izjasniti kao Srbin, Hrvat ili Bosnjak. Onoliko koliko bude % Bosnjaka toliko % ce Bosnjaci imati uticaja na politicki zivot u BiH. Ako bude 50% Bosnjaka onda ce 50% Oruzane Snaga BiH ciniti Bosnjaci. AKo bude 20% Bosnjaka i 20 % ne-opredijeljeni onda ce to znaciti da su Bosnjaci a i Bosna sa njima nahebali.Prozor wrote:neka se svako izjasni kako se osjeca, to je najnormalnija stvar u svakoj modernoj i naprednoj drzavi
Znaci mocicete birati:
1)Bosnjak
2)Srbin
3)Hrvat
4)Ostali
I ja sam Bosanac, ali tako se necu izjasniti na popisu.Nego samo Bosnjakom jer tim cuvam Bosnu od nestanka, a Bosnu jedino cuvaju Bosnjaci . . .
popis stanovništva u BiH ALL ABOUT
- Pietje_Bel
#26 Re: Kako cete se nacionalno izjasniti na popisu?
-
The Silent Man
#27 Re: Kako cete se nacionalno izjasniti na popisu?
Ovaj forum nije mjerodavan za ovakvu statistiku... tih bosanaca i "Muslimana" i ostalih ublehasa je mnogo manje (a bit ce ih jos manje kada se uvede bezvizni rezim i oni Tudjmanovi HIV-ovi odjednom "dodju tobe") ,no ta se tema forsira sa ciljem razbijanja Bosnjackog korpusa...davno prepoznato
- dobrovoljac
#28 Re: Kako cete se nacionalno izjasniti na popisu?
Compact wrote:Izjasniću se kao musliman, bosanac, pitar!
-
generator
#29 Re: Kako cete se nacionalno izjasniti na popisu?
Uzalud vam trud svirači. 
- Prozor
#30 Re: Kako cete se nacionalno izjasniti na popisu?
ne vjerujem da ce biti toliko neopredijeljenih, bosanaca, muslimana..... u vrh glave 1-2%Pietje_Bel wrote:Bosna na zalost nije moderna i napredna zemlja. Moce mo se izjasniti kao Srbin, Hrvat ili Bosnjak. Onoliko koliko bude % Bosnjaka toliko % ce Bosnjaci imati uticaja na politicki zivot u BiH. Ako bude 50% Bosnjaka onda ce 50% Oruzane Snaga BiH ciniti Bosnjaci. AKo bude 20% Bosnjaka i 20 % ne-opredijeljeni onda ce to znaciti da su Bosnjaci a i Bosna sa njima nahebali.Prozor wrote:neka se svako izjasni kako se osjeca, to je najnormalnija stvar u svakoj modernoj i naprednoj drzavi
Znaci mocicete birati:
1)Bosnjak
2)Srbin
3)Hrvat
4)Ostali
samo ohladi sa tom mitomanijom, tvrtka vjerovatno nije bilo briga dal´ mu ori zemlju bosnjanin ili srbin, kao ni dusana ili zvonimira.... Husein-kapetan je prvi lik koji bi se mogao vezati za nacionalni preporod, sve ostalo je mitologija
- osa
#31 Re: Kako cete se nacionalno izjasniti na popisu?
quote="colt"]
I ja sam Bosanac, ali tako se necu izjasniti na popisu.Nego samo Bosnjakom jer tim cuvam Bosnu od nestanka, a Bosnu jedino cuvaju Bosnjaci . . .[/quote]
Ja mislim da bi se Bosnjacka elita trabala malo potruditi da preko tv-a nauce ljude. Da im pokazu povelje Bosanskog kralja Tvrtka II gdje on Bosnjake spominje kao autohtone stanovnike Bosne. Malo da citiraju Husein Kapetana, Bosanske franjevce koji su pisali o Bosnjastvu. Mnogo ljudi je nepismeno po ovom pitanju. Misle da ce nesto promijeniti ako se budu zalagali za Bosasnku naciju Srba Hrvata i Bosnjaka.[/quote]
ti bi hrvatima i srbima citirao huseina, zar ti to stvarno ozbiljno, to bi bilo kao da bošnjacima citiraš kraljicu katarinu i njenu posljednju želju o vraćanju djece katoličkoj vjeri.
Upravo tako, a mnogi na zalost ne kontaju. Ako bude vise izjasnjenih Srba od Bosnjaka, ode Bosna u nepovrat jer se u tom omjeru sjedi u parlamentu. A parlament je mjesto za odlucivanje sta ce biti. . .Pietje_Bel wrote:Bosna na zalost nije moderna i napredna zemlja. Moce mo se izjasniti kao Srbin, Hrvat ili Bosnjak. Onoliko koliko bude % Bosnjaka toliko % ce Bosnjaci imati uticaja na politicki zivot u BiH. Ako bude 50% Bosnjaka onda ce 50% Oruzane Snaga BiH ciniti Bosnjaci. AKo bude 20% Bosnjaka i 20 % ne-opredijeljeni onda ce to znaciti da su Bosnjaci a i Bosna sa njima nahebali.Prozor wrote:neka se svako izjasni kako se osjeca, to je najnormalnija stvar u svakoj modernoj i naprednoj drzavi
Znaci mocicete birati:
1)Bosnjak
2)Srbin
3)Hrvat
4)Ostali
I ja sam Bosanac, ali tako se necu izjasniti na popisu.Nego samo Bosnjakom jer tim cuvam Bosnu od nestanka, a Bosnu jedino cuvaju Bosnjaci . . .[/quote]
Ja mislim da bi se Bosnjacka elita trabala malo potruditi da preko tv-a nauce ljude. Da im pokazu povelje Bosanskog kralja Tvrtka II gdje on Bosnjake spominje kao autohtone stanovnike Bosne. Malo da citiraju Husein Kapetana, Bosanske franjevce koji su pisali o Bosnjastvu. Mnogo ljudi je nepismeno po ovom pitanju. Misle da ce nesto promijeniti ako se budu zalagali za Bosasnku naciju Srba Hrvata i Bosnjaka.[/quote]
ti bi hrvatima i srbima citirao huseina, zar ti to stvarno ozbiljno, to bi bilo kao da bošnjacima citiraš kraljicu katarinu i njenu posljednju želju o vraćanju djece katoličkoj vjeri.
- Prozor
#32 Re: Kako cete se nacionalno izjasniti na popisu?
Ja mislim da bi se Bosnjacka elita trabala malo potruditi da preko tv-a nauce ljude. Da im pokazu povelje Bosanskog kralja Tvrtka II gdje on Bosnjake spominje kao autohtone stanovnike Bosne. Malo da citiraju Husein Kapetana, Bosanske franjevce koji su pisali o Bosnjastvu. Mnogo ljudi je nepismeno po ovom pitanju. Misle da ce nesto promijeniti ako se budu zalagali za Bosasnku naciju Srba Hrvata i Bosnjaka.[/quote]osa wrote:quote="colt"]Upravo tako, a mnogi na zalost ne kontaju. Ako bude vise izjasnjenih Srba od Bosnjaka, ode Bosna u nepovrat jer se u tom omjeru sjedi u parlamentu. A parlament je mjesto za odlucivanje sta ce biti. . .Pietje_Bel wrote:Bosna na zalost nije moderna i napredna zemlja. Moce mo se izjasniti kao Srbin, Hrvat ili Bosnjak. Onoliko koliko bude % Bosnjaka toliko % ce Bosnjaci imati uticaja na politicki zivot u BiH. Ako bude 50% Bosnjaka onda ce 50% Oruzane Snaga BiH ciniti Bosnjaci. AKo bude 20% Bosnjaka i 20 % ne-opredijeljeni onda ce to znaciti da su Bosnjaci a i Bosna sa njima nahebali.Prozor wrote:neka se svako izjasni kako se osjeca, to je najnormalnija stvar u svakoj modernoj i naprednoj drzavi
Znaci mocicete birati:
1)Bosnjak
2)Srbin
3)Hrvat
4)Ostali
I ja sam Bosanac, ali tako se necu izjasniti na popisu.Nego samo Bosnjakom jer tim cuvam Bosnu od nestanka, a Bosnu jedino cuvaju Bosnjaci . . .
ti bi hrvatima i srbima citirao huseina, zar ti to stvarno ozbiljno, to bi bilo kao da bošnjacima citiraš kraljicu katarinu i njenu posljednju želju o vraćanju djece katoličkoj vjeri.[/quote]
sto, cojek se pobunio protiv turaka
-
mostarac
#33 Re: Kako cete se nacionalno izjasniti na popisu?
Ako bi se izjasnjavao srcem, izjasnio bi se Jugosloven, al zdrav razum govori nesto drugo i izjasnicu se kao Bosnjak. Da se ne lazemo lijepo bi bilo kad bi mi svi dosli do toga da se izjasnimo kao Bosanci, al me sve nesto strah da to ne bude jos gore nego sa nama koji smo se 1991. izjasnili Jugoslovenima. Dakle zdrav razum mi kaze Bosnjak i tako cu i da se izjasnim uprkos svom preziru koji gajim prema prebrojavanjima torova i gluposti koja je napravljena sa nazivom Bosnjak. Na kraju krajeva ako cemo posteno ako ono sto se danas naziva Bosnjacima ne postuju sami sebe, kako ce ocekivati da ih postuju drugi.
- essex
#34 Re: Kako cete se nacionalno izjasniti na popisu?
hej, gdje je gore opcijaPietje_Bel wrote:Kako cete se nacionalno izjasniti na popisu stanovnistva 2011. godine?
"ne zelim da se izrazim kao srbin jer sam bosanac"
"ne zelim da se izrazim kao hrvat jer sam bosanac"
kakva je ovo diskriminacija???
-
The Silent Man
#35 Re: Kako cete se nacionalno izjasniti na popisu?
pa to je upravo odgovor na sva pitanja u vezi "projekt bosanac"essex wrote:hej, gdje je gore opcijaPietje_Bel wrote:Kako cete se nacionalno izjasniti na popisu stanovnistva 2011. godine?
-
generator
#36 Re: Kako cete se nacionalno izjasniti na popisu?
Za sada nije bajno
- 1941.
#37 Re: Kako cete se nacionalno izjasniti na popisu?
mostarac wrote:Da se ne lazemo lijepo bi bilo kad bi mi svi dosli do toga da se izjasnimo kao Bosanci, al me sve nesto strah da to ne bude jos gore nego sa nama koji smo se 1991. izjasnili Jugoslovenima. Dakle zdrav razum mi kaze Bosnjak i tako cu i da se izjasnim uprkos svom preziru koji gajim prema prebrojavanjima torova i gluposti koja je napravljena sa nazivom Bosnjak. Na kraju krajeva ako cemo posteno ako ono sto se danas naziva Bosnjacima ne postuju sami sebe, kako ce ocekivati da ih postuju drugi.
Samo to mnogi ne kontaju.Već vidim smijeh i zahebanciju na pojedinim "susjednim" forumima,nakon što vide rezultate ankete.
-
elSaik
#38 Re: Kako cete se nacionalno izjasniti na popisu?
Kada bi se prestalo sa izjednačavanjem Bošnjak=musliman i radilo na tome da se i oni pravoslavci/katolici koji su za Bosnu i Hercegovinu počnu prepoznavati u tom pojmu , bilo bi veoma dobro po sve one koji su probosanski orijentisani.
A izjasniti ću se kao Bošnjak.
-
The Silent Man
#39 Re: Kako cete se nacionalno izjasniti na popisu?
smjeh i zajebancija je najmanji problem...1941. wrote:mostarac wrote:Da se ne lazemo lijepo bi bilo kad bi mi svi dosli do toga da se izjasnimo kao Bosanci, al me sve nesto strah da to ne bude jos gore nego sa nama koji smo se 1991. izjasnili Jugoslovenima. Dakle zdrav razum mi kaze Bosnjak i tako cu i da se izjasnim uprkos svom preziru koji gajim prema prebrojavanjima torova i gluposti koja je napravljena sa nazivom Bosnjak. Na kraju krajeva ako cemo posteno ako ono sto se danas naziva Bosnjacima ne postuju sami sebe, kako ce ocekivati da ih postuju drugi.![]()
![]()
![]()
Samo to mnogi ne kontaju.Već vidim smijeh i zahebanciju na pojedinim "susjednim" forumima,nakon što vide rezultate ankete.
citiram Pitijea :
TO je problem!Bosna na zalost nije moderna i napredna zemlja. Moce mo se izjasniti kao Srbin, Hrvat ili Bosnjak. Onoliko koliko bude % Bosnjaka toliko % ce Bosnjaci imati uticaja na politicki zivot u BiH. Ako bude 50% Bosnjaka onda ce 50% Oruzane Snaga BiH ciniti Bosnjaci. AKo bude 20% Bosnjaka i 20 % ne-opredijeljeni onda ce to znaciti da su Bosnjaci a i Bosna sa njima nahebali.
Nevjerovatne su perfidije koje provode neki i cine uslugu neprijateljima BIH i Bosnjaka...
Ovo se mora jasno i glasno javno reci,prije nego je prekasno!
- turban
#40 Re: Kako cete se nacionalno izjasniti na popisu?
Takvih Bosnjaka se treba cuvati ko od zmije sarke...daleko ti kuca bila.mostarac wrote:Ako bi se izjasnjavao srcem, izjasnio bi se Jugosloven, al zdrav razum govori nesto drugo i izjasnicu se kao Bosnjak. Da se ne lazemo lijepo bi bilo kad bi mi svi dosli do toga da se izjasnimo kao Bosanci, al me sve nesto strah da to ne bude jos gore nego sa nama koji smo se 1991. izjasnili Jugoslovenima. Dakle zdrav razum mi kaze Bosnjak i tako cu i da se izjasnim uprkos svom preziru koji gajim prema prebrojavanjima torova i gluposti koja je napravljena sa nazivom Bosnjak. Na kraju krajeva ako cemo posteno ako ono sto se danas naziva Bosnjacima ne postuju sami sebe, kako ce ocekivati da ih postuju drugi.
-
The Silent Man
#41 Re: Kako cete se nacionalno izjasniti na popisu?
pozivani su ... odbili... efikasno... imaju svoje...to se mora postovati...a svoje cuvati od podvala...elSaik wrote:Kada bi se prestalo sa izjednačavanjem Bošnjak=musliman i radilo na tome da se i oni pravoslavci/katolici koji su za Bosnu i Hercegovinu počnu prepoznavati u tom pojmu , bilo bi veoma dobro po sve one koji su probosanski orijentisani.
-
in33sa
#42 Re: Kako cete se nacionalno izjasniti na popisu?
2002. na onom lokalnom ko biva popisu se izjasnio kao Bosanac, nakon par godina u MZ slucajno vidim na racunaru otvorena baza podataka, pogledam pod moje ime i prezime, nacionalnost: Bosnjacka.
Nece drugi put.
Nece drugi put.
-
elSaik
#43 Re: Kako cete se nacionalno izjasniti na popisu?
Gdje su pozivani? Na Bošnjačkom saboru '93. ili?The Silent Man wrote:pozivani su ... odbili... efikasno... imaju svoje...to se mora postovati...a svoje cuvati od podvala...elSaik wrote:Kada bi se prestalo sa izjednačavanjem Bošnjak=musliman i radilo na tome da se i oni pravoslavci/katolici koji su za Bosnu i Hercegovinu počnu prepoznavati u tom pojmu , bilo bi veoma dobro po sve one koji su probosanski orijentisani.
-
elSaik
#44 Re: Kako cete se nacionalno izjasniti na popisu?
Pa šta fali? Bolje i da te stave među Bošnjake, jer si probosanski orijentisan nego da su stavili da si Hrvat na osnovu imena... barem u mojim očima...in33sa wrote:2002. na onom lokalnom ko biva popisu se izjasnio kao Bosanac, nakon par godina u MZ slucajno vidim na racunaru otvorena baza podataka, pogledam pod moje ime i prezime, nacionalnost: Bosnjacka.
Nece drugi put.
- chuchumbamayumbe
#45 Re: Kako cete se nacionalno izjasniti na popisu?
Ja ću se 'ladno izjasniti kao amerikanac, pa čik neka me neko poprijeko pogleda nakon toga!

-
The Silent Man
#46 Re: Kako cete se nacionalno izjasniti na popisu?
vidim da si mlad i da citas Dane...elSaik wrote:Gdje su pozivani? Na Bošnjačkom saboru '93. ili?The Silent Man wrote:pozivani su ... odbili... efikasno... imaju svoje...to se mora postovati...a svoje cuvati od podvala...elSaik wrote:Kada bi se prestalo sa izjednačavanjem Bošnjak=musliman i radilo na tome da se i oni pravoslavci/katolici koji su za Bosnu i Hercegovinu počnu prepoznavati u tom pojmu , bilo bi veoma dobro po sve one koji su probosanski orijentisani.
ima svijet i van toga...
stici ces ti to pohvatat sve... imas potencijala...
za pocetak ... citaj malo Adila Zulfikarpasica...
- Prozor
#47 Re: Kako cete se nacionalno izjasniti na popisu?
Zato ovaj put lijepo zaokruzi Hrvat.in33sa wrote:2002. na onom lokalnom ko biva popisu se izjasnio kao Bosanac, nakon par godina u MZ slucajno vidim na racunaru otvorena baza podataka, pogledam pod moje ime i prezime, nacionalnost: Bosnjacka.
Nece drugi put.
@elSaik
pravoslavci i katolici u najvecoj mjeri nece biti bosnjaci sta god se sa bosnjacke strane radilo
-
edinbug
-
in33sa
#49 Re: Kako cete se nacionalno izjasniti na popisu?
Tacno Prozor, i uostalom, zasto bi se neko ko je Srbin ili Hrvat izjasnjavao kao Bosnjak. Daj ljudi manite nas velikosrpskih matrica sa nametanjem nacije ljudima.
- Novi_Nick
#50 Re: Kako cete se nacionalno izjasniti na popisu?
Ovaj je @ Pietje_Bel pomjesao u anketi Narode i Nacije.essex wrote:hej, gdje je gore opcijaPietje_Bel wrote:Kako cete se nacionalno izjasniti na popisu stanovnistva 2011. godine?
Kako cete se nacionalno izjasniti na popisu?
i trebao je i ovo ubaciti u anketu
Kako ce te se etnicki kao Narod izjasniti na popisu?
Ovdje u anketi je trebao da uradi 2 glavne opcije jednu za Narod druga za Nacije
Pa bi prva anketa za Narod izgledala ovako:
Ja sam po etnickom Narodu: Bosnjak, Srbin, Hrvat, Slovenac, Makedonac, Crnogorac, Albanac itd.
Ja bih ovdje pod Narod zaokruzijo sebi opciju Bosnjak (Bosniak)
Pa bi druga anketa za Naciju izgledala ovako:
1. Ja sam pripadnik/pripadnica Nacije: Bosanci i Hercegovci (ovdje ulaze svi oni iz Naroda Bosnjaka koji se Nacionalno osjecaju kao Bosanci i Hercegovci zatim ovi sto ih @ essex prezentira "ne zelim da se izrazim kao srbin jer sam bosanac", "ne zelim da se izrazim kao hrvat jer sam bosanac" itd.
Ja bih ovdje sebi pod Nacija zaokruzio sebi opciju Bosanac i Hercegovac.
2. Srbin (ovdje ulaze svi Srbi koji se i po Narodu i po Naciji zele da izjasne kao Srbi)
3. Hrvat (ovdje ulaze svi Hrvati koji se i po Narodu i po Naciji zele da izjasne kao Hrvati)
itd.