O malogradjanima, obecanim zemljama, kulama i gradovima, itd. se moze pricati u nedogled. Ali nije tema, pa necemo o tomeThe Silent Man wrote:druze,vecina ih je takvih...Dozer wrote:I jos jedna nakaradna konstatcija. Ne kazem da u njoj nema istine, ali moras biti obazrvi kada to spocitavas nekome direktno The Silent Man.
Ima nas koji niti smo promijenili dres, a niti smo se ispalili vani. Ni prije, ni tokom, a boga mi ni nakon rata. Cak sta vise, aktivno ucestvovali u ratu, cijelo njegovo vrijeme, a zamisli, ipak ostali dosljedni svom stavu i misljenju od prije rata i nismo prihvatili da nam se naturi nesto nebulozno.
dobro uhljebljeni nafurani malogradjani koji jednostavno preziru tu sirotinju koja je ginula i za njih i zeli da institucionalizira svoj egocentrizam i narcisoidnost...
oni su jednostavno supljoglavci koji ce prihvatiti sve perfidne podvale sto im podmecu dokazani neprijatelji BiH... dokazani neprijatelji Bosnjaka...
a o tim sto podmecu te ideje i svjesno prave kampanje sa jasnim ciljevina ne moram ni pricati... da imaju vecu moc znamo sta bi uradili...
Ono sto mene licno, pahajde da kazem nervira, jeste cinjenica da ljudi u BiH , i to upravo radi dugogodisnjeg demagoskog ispiranja mozga, uopste ne znaju sta su. Brkaju pojmove, cak nerijetko u istoj recenici.
Evo i primjera od maloprije: "U pitanju je sasvim nešto drugo, a to je da se radi o osobama koje uopšte nisu bošnjaci a prodaju ovdje neko tzv bosanstvo". Iskreno, ja pojma nemam sta je pisac zelio da kaze...mislim, znam, ali ovo stvarno pokazuje koliko je u glavama danasnjih BH gradjana sve smiksano do bola, pogotovo omladine...
Ako nisi Bosnjak, onda nisi ni Bosanac? Ili, ako si Bosanac, onda nisi Bosnjak? Ili da bosanski Srbi i Hrvati nisu Bosanci? Ili da su, mozda, oni Bosnjaci? Sta je sta u ovoj gornjoj recenici?