Popis stanovnistva - nestao u zoni sumraka?!

Post Reply
fortaleza

#201 Re: Popis stanovnistva - nestao u zoni sumraka?!

Post by fortaleza »

Opet papajugačim... Rezidentno stanovništvo nije isto kao i popisano stanovništvo.
155_mm

#202 Re: Popis stanovnistva - nestao u zoni sumraka?!

Post by 155_mm »

fortaleza wrote:Opet papajugačim... Rezidentno stanovništvo nije isto kao i popisano stanovništvo.
a ko tvrdi suprotno?
prog321

#203 Re: Popis stanovnistva - nestao u zoni sumraka?!

Post by prog321 »

Pa nigdje u popisnom zakonu ne spominju rezidentno stanovnistvo. To je tvoj izum. MIslim da je citava rijec tvoj izum. :-D
karanana

#204 Re: Popis stanovnistva - nestao u zoni sumraka?!

Post by karanana »

uh jeste me iscitirali. mislim 11-12 notifikejsna da sam imao.

uglavnom, nisam procitao zadnje 3-4 strane ali i dalje se slazem sa emi eftom.
Mozemo mi pricati o ciscenju o nasilno protjeranim, o genocidu....sve to stoji.

ali realnost popisa stanovnistva je da je ovih 300.000 ljudi popisano samo radi politickih interesa. oni ne zive tu. da se popis gleda na pravi, ekonomski nacin kako se radi u svim drugim drzavama, ovi ljudi bi statisticki toliko prljali popis da je to neopisivo. ali posto se kod nas gleda ciji je veci i posto se gleda preko pisoara i likuje na to sto je susjedov manji, onda ja ovdje ne vidim nikakve razlike izmedju ove velikosrpske i velikobosnjacke politike i igara oko popisa.
prog321

#205 Re: Popis stanovnistva - nestao u zoni sumraka?!

Post by prog321 »

Bosnjaci (isto kao i Hercegovci iz Zagreba) nisu uradili nista protiv sadasnjeg zakona.
Sve je legalno. I zato me cudi zasto se ceka sa objavom rezultata.
Srpska (niti Hrvatska) podrska nije ni potrebna.
Drvosjeca iz Dejcica

#206 Re: Popis stanovnistva - nestao u zoni sumraka?!

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

karanana wrote:uh jeste me iscitirali. mislim 11-12 notifikejsna da sam imao.

ali realnost popisa stanovnistva je da je ovih 300.000 ljudi popisano samo radi politickih interesa. oni ne zive tu. da se popis gleda na pravi, ekonomski nacin kako se radi u svim drugim drzavama, ovi ljudi bi statisticki toliko prljali popis da je to neopisivo. ali posto se kod nas gleda ciji je veci i posto se gleda preko pisoara i likuje na to sto je susjedov manji, onda ja ovdje ne vidim nikakve razlike izmedju ove velikosrpske i velikobosnjacke politike i igara oko popisa.
Genralno se slažem sa tvojom konstatacijom ali u situaciji kada režim iz Banjaluke radi sve da ospori svaku sitnicu Bošnjacima, pa i jezik kojim govore :roll: , onda ima itekako razloga da se insistira da ovih 300.000 bude upisano kao stalno stanovništvo. U suprotnom popis mogu okačiti mačku o rep kako to Dodik voli reći za neke odluke Ustavnog suda BiH. :oops: Jebiga tužno jeste ali tako je. I ja bih volio da smo politički dosadna zemlja kao npr. Norveška pa da ovo pitanje nije toliko bitno.
GeeTnT

#207 Re: Popis stanovnistva - nestao u zoni sumraka?!

Post by GeeTnT »

Da li tih 300 k smiju da pogrijese, kao sto su eto greskom otisli da bi sebi i onima koji ostadose obezbijedili egzistenciju...

Da li je ovima ovde koji su ostali bitnije da se ovih 300 k sklone sa popisa od ekonomskih razloga...

Ako mozes da odgovoris s tim da taj odgovor ne tukne na urin i sto bi rekla piupiu, bez spominjanja asikcigare..
155_mm

#208 Re: Popis stanovnistva - nestao u zoni sumraka?!

Post by 155_mm »

kasno je sad seruckati o ekonomskom efektu popisa. prijedlog bosnjaka da se ne pipisuje ni vjerska ni narodna pripadnost nego samo ekonomsko-sosijalna putanja ali su to srbi i hrvati odbili. i insistirali na trenutno vazecim pravilima po kojima je i popisano. i sad kad su rezultati tu sad bi srbi da ponovo mijenjaju pravila.

pa dokle vise?
karanana

#209 Re: Popis stanovnistva - nestao u zoni sumraka?!

Post by karanana »

ne znam razumijem li pitanje.
300 hiljada je otislo, protjerano je 92-95. oni grade svoje nove zivote i svoju srecu drugdje i sigurno im je bolje nega da zive u bilo kojem kraju bih a posebno u republici srpskoj iz koje su silom i protjerani.
ok, oni salju lovu i pomazu rodbini ovdje, ali ne kontam kakve to veze ima sa popisom.

oni se popisuju kao stanovnici njemacke, danske, svedske, amerike....
znaci da ispade da se zivot takvih ljudi mnozi sa 2, jedan taj covjek su ustvari dva covjeka kada brojimo ukupnu svjetsku populaciju?
Drvosjeca iz Dejcica

#210 Re: Popis stanovnistva - nestao u zoni sumraka?!

155_mm wrote:

kasno je sad seruckati o ekonomskom efektu popisa. prijedlog bosnjaka da se ne pipisuje ni vjerska ni narodna pripadnost nego samo ekonomsko-sosijalna putanja ali su to srbi i hrvati odbili. i insistirali na trenutno vazecim pravilima po kojima je i popisano. i sad kad su rezultati tu sad bi srbi da ponovo mijenjaju pravila.

pa dokle vise?
A ovo boldirano je posebna priča. :oops:
emi_eft

#211 Re: Popis stanovnistva - nestao u zoni sumraka?!

Post by emi_eft »

Karanana sve rekao. Sta se čeka? Ovako,svako se ima pravo popisati ali samo oni.koji stalno borave u.BiH po zakonu popisa mogu biti ubrojeni u stanovništvo. Dodik ne da da se tih eto kaže 300 000 računa, jer nije u skladu sa zakonom. Posto je njemu stalo do zakona kao i meni do lanjskog snijega, ustvari se radi o tome da ukoliko se popise i uračuna lupam 250 000 Bosnjaka - i u RS odjednom ima
30% istih, automatski u vlasti mora učestvovati isti procenat Bošnjaka. Od sad eto 1000 Bošnjaka koji žive u Banjaluci, 300 bi ih moralo biti na pozicijama :-) ili bi morali uvoziti dijasporce i automatski bi kocili Dodine odluke. To je pravi razlog što nema rezultata. E sad,sto to isto potpisivanje Bošnjaka čini da se prividno etničko čišćenje nije ni desilo, to je melem na dodinu ranu. Al Bosnjo ne konta. Bitniji je prkos,inat i da je Meho drvosječa na vlasti u RS,a što će nakon milje maraka mita propjevati Tamo daleko,koga briga
emi_eft

#212 Re: Popis stanovnistva - nestao u zoni sumraka?!

Post by emi_eft »

I kao sto rekoh,ako ce npr Jevreji koji su nekad protjerani iz Izraela sad svi biti propisani u Izraelu,a mnogi imajusada imovinu tamo, Izrael bi imao 150 miliona stanovnika...
saja_dj

#213 Re: Popis stanovnistva - nestao u zoni sumraka?!

Post by saja_dj »

155_mm wrote: pa dokle vise?
Dok bosnjaci pristaju na :izet:
Drvosjeca iz Dejcica

#214 Re: Popis stanovnistva - nestao u zoni sumraka?!

emi_eft wrote:Karanana sve rekao. Sta se čeka? Ovako,svako se ima pravo popisati ali samo oni.koji stalno borave u.BiH po zakonu popisa mogu biti ubrojeni u stanovništvo. Dodik ne da da se tih eto kaže 300 000 računa, jer nije u skladu sa zakonom. Posto je njemu stalo do zakona kao i meni do lanjskog snijega, ustvari se radi o tome da ukoliko se popise i uračuna lupam 250 000 Bosnjaka - i u RS odjednom ima
30% istih, automatski u vlasti mora učestvovati isti procenat Bošnjaka. Od sad eto 1000 Bošnjaka koji žive u Banjaluci, 300 bi ih moralo biti na pozicijama :-) ili bi morali uvoziti dijasporce i automatski bi kocili Dodine odluke. To je pravi razlog što nema rezultata.
E sad,sto to isto potpisivanje Bošnjaka čini da se prividno etničko čišćenje nije ni desilo, to je melem na dodinu ranu. Al Bosnjo ne konta. Bitniji je prkos,inat i da je Meho drvosječa na vlasti u RS,a što će nakon milje maraka mita propjevati Tamo daleko,koga briga
Eto vidiš kako si nadošla do pravog razloga a mene par stranica ranije optužuješ da samo ja posmatram to kroz prizmu politike. :mrgreen: Mislim da si ujedno ovim dala sama sebi odgovor na uvodni post. :oops:
emi_eft wrote:Ima li vas upucenih, zasto evo skoro 3 godine nema rezultata, rekli su da ce biti gotovo u roku od 3 mjeseca (to je bio rok iznosenja rezultata) i niko nista, niti narod pita, niti statisticki centri obavjestavaju. Da li je iko od mudatih novinara ikad smogao snage i hrabrosti da uopste pita???
Odgovor: Dodik ne da da se tih eto kaže 300 000 računa, jer nije u skladu sa zakonom. Posto je njemu stalo do zakona kao i meni do lanjskog snijega, ustvari se radi o tome da ukoliko se popise i uračuna lupam 250 000 Bosnjaka - i u RS odjednom ima
30% istih, automatski u vlasti mora učestvovati isti procenat Bošnjaka. Od sad eto 1000 Bošnjaka koji žive u Banjaluci, 300 bi ih moralo biti na pozicijama :-) ili bi morali uvoziti dijasporce i automatski bi kocili Dodine odluke. To je pravi razlog što nema rezultata.
155_mm

#215 Re: Popis stanovnistva - nestao u zoni sumraka?!

Post by 155_mm »

emi_eft wrote:Karanana sve rekao. Sta se čeka? Ovako,svako se ima pravo popisati ali samo oni.koji stalno borave u.BiH po zakonu popisa mogu biti ubrojeni u stanovništvo. Dodik ne da da se tih eto kaže 300 000 računa, jer nije u skladu sa zakonom. Posto je njemu stalo do zakona kao i meni do lanjskog snijega, ustvari se radi o tome da ukoliko se popise i uračuna lupam 250 000 Bosnjaka - i u RS odjednom ima
30% istih, automatski u vlasti mora učestvovati isti procenat Bošnjaka. Od sad eto 1000 Bošnjaka koji žive u Banjaluci, 300 bi ih moralo biti na pozicijama :-) ili bi morali uvoziti dijasporce i automatski bi kocili Dodine odluke. To je pravi razlog što nema rezultata. E sad,sto to isto potpisivanje Bošnjaka čini da se prividno etničko čišćenje nije ni desilo, to je melem na dodinu ranu. Al Bosnjo ne konta. Bitniji je prkos,inat i da je Meho drvosječa na vlasti u RS,a što će nakon milje maraka mita propjevati Tamo daleko,koga briga
o kojim 300 'iljada sere te vas dvoje?

i o kakvom procentualnom udjelom u vlasti guslas? pa trenutno vazi popis iz 1991 po tom pitanju. pa niko ne ne uvozi dijasporu. ma ne daju ni ni ovim sto zive tamo da rade po opstinama po popsu iz 1991.

kakvim ideoloskim kurcem tebe jebu u mozak pa ovakve nebuloze prosipas da mi je znati. :-)
gospodja profiterka

#216 Re: Popis stanovnistva - nestao u zoni sumraka?!

Post by gospodja profiterka »

:roll: post prijavljen, naravno.
Na temu se više i nema šta reći. Popis stanovništva je popis stanovništva.
155_mm

#217 Re: Popis stanovnistva - nestao u zoni sumraka?!

Post by 155_mm »

gospodja profiterka wrote::roll: post prijavljen, naravno.
bas ti hvala. a taman sam mislio ja da prijavim post zbog trolanja uz koristebje potpuno nebuloznih podataka u cilju propagiranja velikosrpske ideologije trenutno ogledane u zahtijevima iz er esa u vezi popisa stanovnistva u BiH.
hvala jos jednom.
JThomas

#218 Re: Popis stanovnistva - nestao u zoni sumraka?!

Post by JThomas »

a jel vi fakat ne kontate kako se može na drugi (velikosrpski) mlin okrenuti priča da su 300.000 ljudi, u stvarnosti protjeranih, koji se nisu vratili niti im pada na pamet - i dalje stanovnici tog područja?
Drvosjeca iz Dejcica

#219 Re: Popis stanovnistva - nestao u zoni sumraka?!

gospodja profiterka wrote::roll: post prijavljen, naravno.
Samo budi tako dosljedna svojih riječi i revnosna pa prijavi i one postove sa "malouni","nepismeni"...itd.
155_mm

#220 Re: Popis stanovnistva - nestao u zoni sumraka?!

Post by 155_mm »

JThomas wrote:a jel vi fakat ne kontate kako se može na drugi (velikosrpski) mlin okrenuti priča da su 300.000 ljudi, u stvarnosti protjeranih, koji se nisu vratili niti im pada na pamet - i dalje stanovnici tog područja?
a jeli ti fakat kontas da ne moze na drugi mlin (unitaristicko-balijski) okrenuti prica da se mimo vazeceg i usaglasenog zakona o popisu smiju brisati popisane osobe uvodjenjem novi pravila brisanja. pa makar razlozi bili ekonomski a ne nastavak krvnicke politike iz devedesetih.

i o kojim 300 'iljada guslamo mi ovdje?
prog321

#221 Re: Popis stanovnistva - nestao u zoni sumraka?!

Post by prog321 »

JThomas wrote:a jel vi fakat ne kontate kako se može na drugi (velikosrpski) mlin okrenuti priča da su 300.000 ljudi, u stvarnosti protjeranih, koji se nisu vratili niti im pada na pamet - i dalje stanovnici tog područja?
O čemu pričaš ba?

Kakva prava idu na Dodin mlin ako se popisu oni Bošnjaci koji imaju kuće u pc ?
karanana

#222 Re: Popis stanovnistva - nestao u zoni sumraka?!

Post by karanana »

do kada, do koje generacije, bi se guralo da ovi protjerani ljudi sa novim prebivalistima budu uvrsteni u popis, prije nego sto se spozna i prizna realnost da tih ljudi u rs-u u realnosti nema?
da li bi i njihovi unuci i praunuci dolazili da se popisuju na popisu 2031?

mene cudi kako dodo ne prizna ovo sto bosnjaci rade, pa kad u rs-u fiktivno bude 20-30% bosnjaka, a u federaciji 3% srba, da onda fino moze imati argument o tome ko je etnicki cistio.
prog321

#223 Re: Popis stanovnistva - nestao u zoni sumraka?!

Post by prog321 »

Ko je čistio u to nema nikada sumnje.
Postoje masovne grobnice kao dokaz.
PM72

#224 Re: Popis stanovnistva - nestao u zoni sumraka?!

Post by PM72 »

Zar neko gaji iluzije da će pobjegulje poput Prog-a iz udobnosti zapada doći na "svoje"? On da hoće može doći na babovinu i sa holandskim/švedski,/danskim pasošem ali jok.Treba mu linafo BH lična karta da može "glasovati" u odsutnosti. :lol: da "nas" je više. :lol:
155_mm

#225 Re: Popis stanovnistva - nestao u zoni sumraka?!

Post by 155_mm »

karanana wrote:do kada, do koje generacije, bi se guralo da ovi protjerani ljudi sa novim prebivalistima budu uvrsteni u popis, prije nego sto se spozna i prizna realnost da tih ljudi u rs-u u realnosti nema?
da li bi i njihovi unuci i praunuci dolazili da se popisuju na popisu 2031?

mene cudi kako dodo ne prizna ovo sto bosnjaci rade, pa kad u rs-u fiktivno bude 20-30% bosnjaka, a u federaciji 3% srba, da onda fino moze imati argument o tome ko je etnicki cistio.
:lol: :lol: :lol:

sa tim "dokazom" ce se izaci bez obzira na popis. kao sto se izkazi sa "dokazima" o srpskom broju ubijenih u genocidu u Srebrenici bez obzira na popisana imena i prezimena ubijenih i na DNK analize "stanovnika" masovnih grobnica.
problem je jedino sto ce taj "dokaz" imati mali radijus dejstva. znaci sljedbenici velikosrpske idelogije krvi i tla i naravno tebi.

nego znas li ti o kojim 300 'iljada guslarimo ovdje?
Post Reply