POPIS: Nacionalnost: Bosnjak. Jezik: Bosanski

Genocidna_Tvorevina

#1 POPIS: Nacionalnost: Bosnjak. Jezik: Bosanski

Post by Genocidna_Tvorevina »

Dnevnik TV1: O opasnostima Popisa Stanovnistva 2013.

http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... Z_60cjMsA#

Obavezno pogledati.
vatrogasac

#2 Re: POPIS: Nacionalnost: Bosnjak. Jezik: Bosanski

Post by vatrogasac »

Poslije popisa 2013. će doći do novog balkanskog rata između Bosanaca i Bošnjaka što će 2014.biti povod za treći svjetski rat.
kuda dalje?

#3 Re: POPIS: Nacionalnost: Bosnjak. Jezik: Bosanski

Post by kuda dalje? »

Joj ovih nacionalista sto se krenuli sa ozbiljnom kampanjom pranja mozgova i strasenjem. Cilj, svrstavanje ovaca u isto stado tako da bi mogli nastaviti sa politikom podjele i mrznje izmedu tri velika BiH plemena, i u isto vrijeme nastaviti s vrlo unosnim kriminalom i plackanjem tih istih plemena.
miki.ba

#4 Re: POPIS: Nacionalnost: Bosnjak. Jezik: Bosanski

Post by miki.ba »

Genocidna_Tvorevina wrote:Dnevnik TV1: O opasnostima Popisa Stanovnistva 2013.

http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... Z_60cjMsA#

Obavezno pogledati.
Fali ti ovo što su rekili na ovom videu što si postavio "vjerispovjest islamska"
It_is_a_Leclerc

#5 Re: POPIS: Nacionalnost: Bosnjak. Jezik: Bosanski

Post by It_is_a_Leclerc »

Čini mi se da su pojedinci malo opterećeni.
Grof

#6 Re: POPIS: Nacionalnost: Bosnjak. Jezik: Bosanski

Post by Grof »

Koliko će se još tema s istom problematikom/tematikom otvoriti :?: Moderatori :?: :?:
lakazlaja

#7 Re: POPIS: Nacionalnost: Bosnjak. Jezik: Bosanski

Post by lakazlaja »

Bez obzira na broj Bosanaca na popisu kojih vjerujem neće bit više od 5% (uz dobru kampanju "Bošnjak, Islam, bosanski" možda se može smanjiti i na 2-3%), ponovo će biti svrstani u Bošnjački tor, zbog bosanskog jezika. Zato što su ulaznice za Bošnjački tor - nacionalnost Bošnjak, vjera Islam i jezik bosanski. Za hrvatski tor to su Hrvat, katolik, hrvatski jezik, a za srpski tor - Srbin, pravoslavac, srpski jezik.

Hrvat, ateist, hrvatski jezik - pripada hrvatskom toru.
Bosanac, agnostik, bosanski - pripada bošnjačkom toru.
Srbin, adventist, srpski - pripada srpskom toru.
Bosanac, katolik, hrvatski jezik, pripada hrvatskom toru.
Bosanac, Islam, bosanski - pripada bošnjačkom toru.

Pravi pripadnici ostalih u BiH su Jevreji, Makedonci, Crnogorci i ono malo Ukrajinaca, Čeha i Slovaka oko Banjaluke i Prijedora. I naravno oni iz mješanih brakova ali oni će ući u bošnjački, hrvatski ili srpski tor izborom bosanskog, hrvatskog ili srpskog jezika.
kuda dalje?

#8 Re: POPIS: Nacionalnost: Bosnjak. Jezik: Bosanski

Post by kuda dalje? »

A kojem toru pripada Bosanac, ateist, Hrvatski/Bosnanski/Srpski jezik??
ime_kojeg_nema

#9 Re: POPIS: Nacionalnost: Bosnjak. Jezik: Bosanski

Post by ime_kojeg_nema »

lakazlaja wrote: Pravi pripadnici ostalih u BiH su Jevreji, Makedonci, Crnogorci i ono malo Ukrajinaca, Čeha i Slovaka oko Banjaluke i Prijedora. I naravno oni iz mješanih brakova ali oni će ući u bošnjački, hrvatski ili srpski tor izborom bosanskog, hrvatskog ili srpskog jezika.
moj jezik je srpsko-hrvatski, jednostavno tako su me naucili u skoli i to mi se nikada nije dalo mijenjati. nacionalnost: neopredijeljen. agnostik. u koji tor ce me svrstati?
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#10 Re: POPIS: Nacionalnost: Bosnjak. Jezik: Bosanski

Post by PipiDugaDevetka »

ime_kojeg_nema wrote: moj jezik je srpsko-hrvatski, jednostavno tako su me naucili u skoli i to mi se nikada nije dalo mijenjati. nacionalnost: neopredijeljen. agnostik. u koji tor ce me svrstati?
Ostalijaner!
MuaDib

#11 Re: POPIS: Nacionalnost: Bosnjak. Jezik: Bosanski

Post by MuaDib »

Ovako razmišlja skoro 50% Bošnjaka:
http://bosniangenocide.wordpress.com/20 ... tanku-bih/ ,
ali ni u srpskom i hrvatskom toru, nije drugačija slika.

Na jednom proustaškom forumu, je tako izašla i ova konstatacija: Bosanstvo je zlo bastinjeno od strane mjesanaca i onijeh koji nikada nisu prezalili Jugu, i kao takvo unosi nepotreban razdor medu Bosnjacima., od Bošnjaka koji se dodvorava sličnim etnocentričnim razmišljanjima Hrvata.

I zato molim još jednom sve velike Bošnjake, da prestanu soliti pamet ljudima koji će se izjasniti kao Bosanci.
Bošnjaštvo koje je uspostavljeno u javnom diskursu, je toliko kompromitovano muslimanskom vizijom istog, da nemuslimani nemaju šta tražiti unutar Bošnjačke nacije. I koliko vidim u nekim krugovima treba da samo postanu procentualne ikebane, kako bi se nakon popisa krenulo u stvaranje bošnjačke nacionalne države.
Hajlac

#12 Re: POPIS: Nacionalnost: Bosnjak. Jezik: Bosanski

Post by Hajlac »

MuaDib wrote:Ovako razmišlja skoro 50% Bošnjaka:
http://bosniangenocide.wordpress.com/20 ... tanku-bih/ ,
ali ni u srpskom i hrvatskom toru, nije drugačija slika.

Na jednom proustaškom forumu, je tako izašla i ova konstatacija: Bosanstvo je zlo bastinjeno od strane mjesanaca i onijeh koji nikada nisu prezalili Jugu, i kao takvo unosi nepotreban razdor medu Bosnjacima., od Bošnjaka koji se dodvorava sličnim etnocentričnim razmišljanjima Hrvata.
Ovo gore bazdi na jednu drugu ideologiju - pretecu WWII o potrebi cistoce jedne rase/nacije i "poganosti" onih drugih koji su se infiltrirali u tu naciju :run:
Hajlac

#13 Re: POPIS: Nacionalnost: Bosnjak. Jezik: Bosanski

Post by Hajlac »

kuda dalje? wrote:Joj ovih nacionalista sto se krenuli sa ozbiljnom kampanjom pranja mozgova i strasenjem. Cilj, svrstavanje ovaca u isto stado tako da bi mogli nastaviti sa politikom podjele i mrznje izmedu tri velika BiH plemena, i u isto vrijeme nastaviti s vrlo unosnim kriminalom i plackanjem tih istih plemena.
Odlicno receno :thumbup:

Najgore je to sto propagandna masinerija (kao uvijek kroz istoriju) nije svjesna posljedica takvog ispiranja torovskih mozgova. X puta do sad ugnjetavane zrtve su nesvjesno preuzimale istu zlu ideologiju i pretvarale se u svoje zlostavljace. Isto je poznato i na individualnom nivou npr. u porodicnom nasilju gdje djeca zlostavljaca postaju isti kad odrastu.

Najcistiji primjer su izraelski jevreji koji primjenjuju nevjerovatno slicne metode kao nacisti nad njima i njihovim roditeljima :roll:
Last edited by Hajlac on 29/10/2012 11:57, edited 1 time in total.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#14 Re: POPIS: Nacionalnost: Bosnjak. Jezik: Bosanski

Post by -LIBERO- »

Ova silna medijska agresivnost po ovom pitanju je cista borba za sto vece procente, jer poslije ce se na osnovu visine procenata pojedinih naroda i etniciteta traziti/dijeliti/dobijati moc, ovlasti i pozicije.

Bosanac :thumbup: . Jezik- juznoslavenski sa bosanskim dijalektom, a mozda se budem pisao i kao bosanski jezik..vidjet cu jos :D
Shahab

#15 Re: POPIS: Nacionalnost: Bosnjak. Jezik: Bosanski

Post by Shahab »

Ne zanima me ova kampanja promašenih ideologa koji su doveli državu i narod u bezizlaznu situaciju i sada kao daju solucije za spas naroda..ja ću se izjasniti kao Bosanac islamske vjeroispovjesti.... :bih:
drug_profi

#16 Re: POPIS: Nacionalnost: Bosnjak. Jezik: Bosanski

Post by drug_profi »

Bosanac, cafir, bosanski ili BHS jezik.
miki.ba

#17 Re: POPIS: Nacionalnost: Bosnjak. Jezik: Bosanski

Post by miki.ba »

Shahab wrote:Ne zanima me ova kampanja promašenih ideologa koji su doveli državu i narod u bezizlaznu situaciju i sada kao daju solucije za spas naroda..ja ću se izjasniti kao Bosanac islamske vjeroispovjesti.... :bih:
:shock:
raoul duke

#18 Re: POPIS: Nacionalnost: Bosnjak. Jezik: Bosanski

Post by raoul duke »

drugi profil wrote:Bosanac, cafir, bosanski ili BHS jezik.
Svrstan u ostali.
drug_profi

#19 Re: POPIS: Nacionalnost: Bosnjak. Jezik: Bosanski

Post by drug_profi »

Infidelity wrote:
Svrstan u ostali.
Neka me tamo, pa cemo traziti Ostalski entitet, govoricemo ostalskim jezikom, i imati ostalsko pismo.
karanana

#20 Re: POPIS: Nacionalnost: Bosnjak. Jezik: Bosanski

Post by karanana »

ako mi neko konkretno objasni u kakvu klopku i kakve opasnosti i eventualne majorizacije upada veliki bosnjacki narod u slucaju da ga bude recimo 25%, odmah cu poslusati ovo o cemu ovi trube.

ja ovo pitam na svakoj od 37 tema o ovome ali niko mi nije dao konkretan odgovor.
raoul duke

#21 Re: POPIS: Nacionalnost: Bosnjak. Jezik: Bosanski

Post by raoul duke »

drugi profil wrote:
Infidelity wrote:
Svrstan u ostali.
Neka me tamo, pa cemo traziti Ostalski entitet, govoricemo ostalskim jezikom, i imati ostalsko pismo.
Republika Ostalija :D Ja sam Bosnjak, ateista, patriota, i nikakav Tihic ili Izetbegovic mi nece to pravo osporit. Neka njima njihove Islamizacije muslimana.. Meni ljiljan ne predstavlja Islam niti kojekakvu timarskospahijsku republiku..
Doci ce bolje vrijeme, iskreno se nadam, kad cemo suditi ovim zlocincima sto nam upravljaju drzavom i narodnim porijeklom.. Image Image
kuda dalje?

#22 Re: POPIS: Nacionalnost: Bosnjak. Jezik: Bosanski

Post by kuda dalje? »

Jos kad bi Ostali bili vecina nakon slijedeceg popisa... savrsen nacin da se kaze da ovaj diskriminatroski sistem se mora promijeniti. Nazlost, to je samo utopija, za sad.
Sezam

#23 Re: POPIS: Nacionalnost: Bosnjak. Jezik: Bosanski

Post by Sezam »

Ima li neko ovdje cijim su precima u Bosni natureni hrvatski i srpski identitet prije 150 godina, da se nece izjasniti kao Srbin/Hrvat, tj da ce se izjasniti kao Bosanac?
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#24 Re: POPIS: Nacionalnost: Bosnjak. Jezik: Bosanski

Post by JoseMujica »

trenutno sam na ovoj identitetskoj platformi

Nacionalnost: Bosanac
Jezik: Hercegovački
Vjera: Lambstafarijanac

i libo me tuki za njihova tri plemena
Sezam

#25 Re: POPIS: Nacionalnost: Bosnjak. Jezik: Bosanski

Post by Sezam »

Infidelity wrote: Ja sam Bosnjak, ateista, patriota, i nikakav Tihic ili Izetbegovic mi nece to pravo osporit. Neka njima njihove Islamizacije muslimana.. Meni ljiljan ne predstavlja Islam niti kojekakvu timarskospahijsku republiku..
Doci ce bolje vrijeme, iskreno se nadam, kad cemo suditi ovim zlocincima sto nam upravljaju drzavom i narodnim porijeklom...
:thumbup:

Mene nervira ovo konstantno insistiranje Bosanaca da ne mozes odvojiti Bosnjaka i Islam. Popis ce pokazati drugacije, mozes biti Bosnjak i NEmusliman. Samo tako se moze suprotstaviti pretjeranom uticaju IZ na Bosnjake u BiH. Jer nije IZ frka sto ce se nekoliko procenata Bosnjaka izjasniti kao Bosanci, vec sto se odredjen broj Bosnjaka nece izjasniti kao muslimani.
Locked