Popis 2013-PEČAT NA GENOCID NAD BOŠNJAČKIM NARODOM
-
thepatriot
#1 Popis 2013-PEČAT NA GENOCID NAD BOŠNJAČKIM NARODOM
Šta vi mislite jel to to?!
- escobar__
#2 Re: Popis 2013-PEČAT NA GENOCID NAD BOŠNJAČKIM NARODOM
Realno, i da je Popis održan 2023. godine, ništa se ne bi promijenilo. Kad se etnička slika države nije promijenila u ovih 18 godina nakon rata, sumnjam da će i ubuduće. A Popis se prije ili kasnije mora održati.
- cyprus
#3 Re: Popis 2013-PEČAT NA GENOCID NAD BOŠNJAČKIM NARODOM
Ne mislim. Mislim da je odvratno dovoditi standardnu proceduru u civilizovanom svijetu kakva je popis stanovništva u kontekst sa najvećim zločinom koji je poznat čovječanstvu - genocidom.
A pitanje koliko će ova tema živit direktno se tiče pitanja koliko će trebati Chmolji da svrati na forum... Nadam se da neće dugo...
A pitanje koliko će ova tema živit direktno se tiče pitanja koliko će trebati Chmolji da svrati na forum... Nadam se da neće dugo...
-
thepatriot
#4 Re: Popis 2013-PEČAT NA GENOCID NAD BOŠNJAČKIM NARODOM
Prošlog petka na džumi efendija reče da će sad granica biti na Kozijoj ćupriji...
- escobar__
#5 Re: Popis 2013-PEČAT NA GENOCID NAD BOŠNJAČKIM NARODOM
Efendiji je bolje da brine o džematu koji će te večeri nakon džume vjerovatno završit u obližnjoj kafani. Čast izuzecima.
-
thepatriot
#6 Re: Popis 2013-PEČAT NA GENOCID NAD BOŠNJAČKIM NARODOM
cyprus wrote:Ne mislim. Mislim da je odvratno dovoditi standardnu proceduru u civilizovanom svijetu kakva je popis stanovništva u kontekst sa najvećim zločinom koji je poznat čovječanstvu - genocidom.
U čemu je problem sa ovom temom, jel nekog vrijeđa?
- cyprus
#7 Re: Popis 2013-PEČAT NA GENOCID NAD BOŠNJAČKIM NARODOM
E ako je efendija reko... onda biće da je takothepatriot wrote:Prošlog petka na džumi efendija reče da će sad granica biti na Kozijoj ćupriji...
- elma89_
#8 Re: Popis 2013-PEČAT NA GENOCID NAD BOŠNJAČKIM NARODOM
IZ je uradila sto je mogla,i ja mislim da je uradilo plodom.Vidjecemo,ali da se IZ nije mjesala imali bi i preko 10% ostalih,sto bosanaca sto Muslimana
ovako realno bit ce ih do 5%
- cyprus
#9 Re: Popis 2013-PEČAT NA GENOCID NAD BOŠNJAČKIM NARODOM
Vrijeđa zdravu pamet... A iz tog istog razloga, sve teme o popisu završavaju pod ključem... Po meni, opravdano...thepatriot wrote:cyprus wrote:Ne mislim. Mislim da je odvratno dovoditi standardnu proceduru u civilizovanom svijetu kakva je popis stanovništva u kontekst sa najvećim zločinom koji je poznat čovječanstvu - genocidom.
U čemu je problem sa ovom temom, jel nekog vrijeđa?
-
thepatriot
#10 Re: Popis 2013-PEČAT NA GENOCID NAD BOŠNJAČKIM NARODOM
cyprus wrote:E ako je efendija reko... onda biće da je takothepatriot wrote:Prošlog petka na džumi efendija reče da će sad granica biti na Kozijoj ćupriji...Sve što efendije i popovi kažu, sve im vjerujem... Sve...
Pa čovjek govori realno, nema više Bošnjaka na Drini, zar nije tako?
- cyprus
#11 Re: Popis 2013-PEČAT NA GENOCID NAD BOŠNJAČKIM NARODOM
Brat bratu, ove maloumne kampanje su sigurno umanjile procenat Bošnjaka na popisu za jedno 3-4%...elma89_ wrote:IZ je uradila sto je mogla,i ja mislim da je uradilo plodom.Vidjecemo,ali da se IZ nije mjesala imali bi i preko 10% ostalih,sto bosanaca sto Muslimana
- cyprus
#12 Re: Popis 2013-PEČAT NA GENOCID NAD BOŠNJAČKIM NARODOM
Ima Bošnjaka na Drini i biće ih... Nadam se u znatno većem broju nego sad... Ali opet, ne vidim direktnu vezu sa popisom... Bilo ne bilo popisa, ništa ta činjenica neće promjenit... A to također nema veze ni sa granicom... Ne postoji granica na Drini zbog Bošnjaka, nego zbog ZAVNOBiH-a...thepatriot wrote:cyprus wrote:E ako je efendija reko... onda biće da je takothepatriot wrote:Prošlog petka na džumi efendija reče da će sad granica biti na Kozijoj ćupriji...Sve što efendije i popovi kažu, sve im vjerujem... Sve...
Pa čovjek govori realno, nema više Bošnjaka na Drini, zar nije tako?
-
thepatriot
#13 Re: Popis 2013-PEČAT NA GENOCID NAD BOŠNJAČKIM NARODOM
Ima Bošnjaka na Drini, ali trenutno imaju drugo prebivalište, znači ko da ih nema, popis će to potvrditi, volio bih da nisam u pravu
- elma89_
#14 Re: Popis 2013-PEČAT NA GENOCID NAD BOŠNJAČKIM NARODOM
Kampanje nisu bitne,one ne stizu siroku masu.Bitne su hutbe,u zadnjih 7-8 mjeseci ni jedan hodza ,NIGDJE u Bosni i dijaspori nije odrzao govor bez da spomene Bosnjastvo
sto je super,kad sam cula nanu kako iz topa govori "ja sam bosnjakinja" a onda sestru koja ne zna ko je Bakir(toliko je zanima politika)
isto tako potvrdjuje..shvatila sam da je urodilo plodom 
sto je super,kad sam cula nanu kako iz topa govori "ja sam bosnjakinja" a onda sestru koja ne zna ko je Bakir(toliko je zanima politika)
-
detroit-mercy
#15 Re: Popis 2013-PEČAT NA GENOCID NAD BOŠNJAČKIM NARODOM
Pa onda, kad bi se trebao odrzati popis po tvojoj procjeni 2113 ili 2213thepatriot wrote:Šta vi mislite jel to to?!
-
detroit-mercy
#16 Re: Popis 2013-PEČAT NA GENOCID NAD BOŠNJAČKIM NARODOM
Mozel se znat gdje je tebi mjesto prebivalistathepatriot wrote:Ima Bošnjaka na Drini, ali trenutno imaju drugo prebivalište, znači ko da ih nema, popis će to potvrditi, volio bih da nisam u pravu
- cyprus
#17 Re: Popis 2013-PEČAT NA GENOCID NAD BOŠNJAČKIM NARODOM
Znam. Samo činjenica da veliki broj Bošnjaka nije ni čuo za brotu će spriječiti veće osipanje Bošnjaka... Ovako će Tokić, Broto, Bošnjak sam reci, Bošnjak - islam - bosanski, Velić i ostali cirkusanti uspjeti umanjiti kvantitet svog naroda na popisu za svega par procenata...elma89_ wrote:Kampanje nisu bitne,one ne stizu siroku masu.Bitne su hutbe,u zadnjih 7-8 mjeseci ni jedan hodza ,NIGDJE u Bosni i dijaspori nije odrzao govor bez da spomene Bosnjastvo
sto je super,kad sam cula nanu kako iz topa govori "ja sam bosnjakinja" a onda sestru koja ne zna ko je Bakir(toliko je zanima politika)isto tako potvrdjuje..shvatila sam da je urodilo plodom
Last edited by cyprus on 24/09/2013 18:36, edited 1 time in total.
- Cherry-Cherry
#18 Re: Popis 2013-PEČAT NA GENOCID NAD BOŠNJAČKIM NARODOM
e jbš narod kome će hodže govoriti šta je.elma89_ wrote:Kampanje nisu bitne,one ne stizu siroku masu.Bitne su hutbe,u zadnjih 7-8 mjeseci ni jedan hodza ,NIGDJE u Bosni i dijaspori nije odrzao govor bez da spomene Bosnjastvo
sto je super,kad sam cula nanu kako iz topa govori "ja sam bosnjakinja" a onda sestru koja ne zna ko je Bakir(toliko je zanima politika)isto tako potvrdjuje..shvatila sam da je urodilo plodom
-
uzgajivac
#19 Re: Popis 2013-PEČAT NA GENOCID NAD BOŠNJAČKIM NARODOM
i bosnjacke stranke su glasale za zakon o popisu stanovnistva, u ovom obliku, bez konsultacije sa strucnjacima iz nauke. trenutno nijedna bosnjacka stranka ne priprema Bosnjake za popis, da ne bi pokvarili odnose sa partnerima u vlasti. time je sve receno.thepatriot wrote:Šta vi mislite jel to to?!
-
thepatriot
#20 Re: Popis 2013-PEČAT NA GENOCID NAD BOŠNJAČKIM NARODOM
http://www.dailymotion.com/video/x1545p ... start=1428
filipović objasnio onima koji se dvoume ko su i šta su...
filipović objasnio onima koji se dvoume ko su i šta su...
-
thepatriot
#21 Re: Popis 2013-PEČAT NA GENOCID NAD BOŠNJAČKIM NARODOM
uzgajivac wrote:i bosnjacke stranke su glasale za zakon o popisu stanovnistva, u ovom obliku, bez konsultacije sa strucnjacima iz nauke. trenutno nijedna bosnjacka stranka ne priprema Bosnjake za popis, da ne bi pokvarili odnose sa partnerima u vlasti. time je sve receno.thepatriot wrote:Šta vi mislite jel to to?!
u pravu si, oni su se zabavili kako ukrasti koju paru, a mogli su da organizuju raju da se popišu u prijeratnim opštinama gdje su živjeli, ali sada je kasno za to bojim se
-
VjecitiStudent
#22 Re: Popis 2013-PEČAT NA GENOCID NAD BOŠNJAČKIM NARODOM
Razgovor etno-nacionalnih lidera uoči popisa u Bosni i Hercegovini
Milorad Dodik: Šta ovo radite, Bakire: manipulišete djecom u propagandnim spotovima...
Bakir Izetbegović: Kojim spotovima?
Dodik: Šta se praviš blesav? Pun internet spotova za popis gdje djeca glume velike Bošnjake.
Izetbegović: Ništa djeca ne glume. Ona jesu Bošnjaci, i to – ako baš hoćeš – veliki.
Dodik: Pa jeste da recituju ko veliki: „Ja sam Bošnjak, vjera mi je islam, jezik mi je bosanski!“ A znam i što ste uzeli djecu: jer ovi vaši đuturumi nikako ne mogu da upamte tekst, fulaju barem dva od tri.
Izetbegović: Ti mi nešto kaži o manipulisanju djecom. Ovi naši snimili samo tri djeteta, pa svi digli galamu, a ovi tvoji propagandisti izveli na hiljade djece, sve što ste nahvatali po školama i obdaništima, i natjerali ih da pjevaju „Svi smo mi Republika Srpska, svi smo mi za nju rođeni...“, pa nikome ništa. I to se vrti ko službeni video te tvoje, da prostiš, Republike, baš uoči popisa...
Dodik: A šta je trebalo? Da ih snimamo jedno po jedno kako recituju „Ja sam Srbin, vjera mi je pravoslavna, jezik mi je srpski!“?
Izetbegović: Pa to bi bilo fer prema ostalima. Evo i Hrvati imaju kampanju gdje kažu, gluho bilo, „Hrvati smo, katolici i govorimo hrvatski!“ Ja lično čuo kardinala Puljića kako baš tim riječima poziva na popis.
Dragan Čović: Nemoj ti meni kardinala! Čuo sam ja reisa još ljetos gdje vam daje naputke za popis, da se izjasnite, Bože mi oprosti, „Ja sam Bošnjak, vjera mi je islam, jezik mi je bosanski!“
Izetbegović: Ja kako drugačije?! Kažem ja, al ti izgleda ne kontaš, da su i reisu-l-ulema i kardinal ispravno i odgovorno pristupili kampanji za popis, za razliku od vladika koje barem ja nisam čuo... Valjda nema Kačavende da jasno i glasno kaže: „Ja sam gore, ti si dole, vjerujem da ćeš šutjet, izvini, jezik mi je zauzet...“