Pop sto je presao na islamu drzi predavanje , video

Rasprave o vjerskim temama.
nepoznat

#1 Pop sto je presao na islamu drzi predavanje , video

Post by nepoznat »

http://www.lightuponlight.com/islam/mod ... ao&lid=370 obavezno pogledaj te

yusuf estes , covjek koji je bio pop presao na islam govori o postojanju Boga, i da je logicne dokaze da Bog postoji , ovo je mozda najbolje predavanje sto sam slusao do sada, malo prije sam ga preslusao , traje 38 minuta , covjek prica na intersantan nacin i humorican nacin

tako da sam se dobro nasmijao :D

135 ljudi je preslo na islam kad je preslusalo ovo predavanje

Da ga allag dragi nagradi za ovo
Raikkonen

#2 Re: Pop sto je presao na islamu drzi predavanje , video

Post by Raikkonen »

nepoznat wrote:http://www.lightuponlight.com/islam/mod ... ao&lid=370 obavezno pogledaj te

yusuf estes , covjek koji je bio pop presao na islam govori o postojanju Boga, i da je logicne dokaze da Bog postoji , ovo je mozda najbolje predavanje sto sam slusao do sada, malo prije sam ga preslusao , traje 38 minuta , covjek prica na intersantan nacin i humorican nacin

tako da sam se dobro nasmijao :D

135 ljudi je preslo na islam kad je preslusalo ovo predavanje

Da ga allag dragi nagradi za ovo
Znaš li da je Isus sam kazao da će se u posljednje vrijeme mnogi odmetnuti od svoje vjere, jer mnogo ih je zvanih, a malo odabranih.
nepoznat

Post by nepoznat »

Znaš li da je Isus sam kazao da će se u posljednje vrijeme mnogi odmetnuti od svoje vjere, jer mnogo ih je zvanih, a malo odabranih
:D pa sta on ako je prihvatio islam nije odbacio isusa, kao sto ni mi muslimani ne odbacujemo isusa, isus je za nas muslimane jedan od najvecih Boziji poslanika, i jedan od Bogu bliskih ljudi

mi muslimani nismo oholoi kao sto ste vi krscani i zidovi, sto

zidovima je dosao isus a oni ga nisu htejli prihvatati nakon masa cuda koji je uradio, ozivaljavanje ljudi, lijecenje slijepih itd

a vi krscani niste prihvatili Muhammed kao poslanika mada vam je i on opisan u bibliji samo vi nece te u to da vjerujete

Mi muslimani ne odbacivamo nijednog Bozijeg poslanika, cak ni isusa i mojsija koji su bili od izraelcana , i oni su nasi poslanici a ne vasi

jer mi muslimani znamo da ce uz nas isus biti kad dodje sledesci put na ovaj svijet , ziv bio pa vidio :D
BosnjakAga

Post by BosnjakAga »

nepoznat wrote:ako je prihvatio islam nije odbacio isusa...
Aferim za ovo
Raikkonen

Post by Raikkonen »

nepoznat wrote:
:D pa sta on ako je prihvatio islam nije odbacio isusa, kao sto ni mi muslimani ne odbacujemo isusa, isus je za nas muslimane jedan od najvecih Boziji poslanika, i jedan od Bogu bliskih ljudi
Ali ga ne priznajete za Sina Božjega. Budući da je taj pop prestao vjerovati da je On Bog, onda ga automatski i odbacio.
mi muslimani nismo oholoi kao sto ste vi krscani i zidovi, sto
Ko sam sebe hvali...
a vi krscani niste prihvatili Muhammed kao poslanika mada vam je i on opisan u bibliji samo vi nece te u to da vjerujete
Ako vjerujem da je Isus Bog zašto mi je potreban netko drugi.
jer mi muslimani znamo da ce uz nas isus biti kad dodje sledesci put na ovaj svijet , ziv bio pa vidio :D
I ja kažem živi bili pa vidjeli :D

Kažeš da je Muhamed opisan u Bibliji. Eto recimo da jeste, ali u toj istoj Bibliji je i opisana mučenička smrt Mesije, pa vi kažete da Isus nije razapet.
BosnjakAga

Post by BosnjakAga »

Raikkonen wrote: Ali ga ne priznajete za Sina Božjega. Budući da je taj pop prestao vjerovati da je On Bog, onda ga automatski i odbacio.
Da ga niste pogrijesno razumjeli, posto ste ga ubili (tj. rimljani, rim=vatikan).

Gdje pise da je on Bog osim u samonapisanim Biblijama?

Jel on te Biblije napisao?
Raikkonen

Post by Raikkonen »

BosnjakAga wrote: Da ga niste pogrijesno razumjeli, posto ste ga ubili (tj. rimljani, rim=vatikan).
Ko je koga ubio?

A u kojoj si to onda ti Bibliji pročitao o Muhamedu.

Toru nije napisao Mojsije, Novi zavjet nije Isus, Ku'ran nije napisao Muhamed.
BosnjakAga

Post by BosnjakAga »

Raikkonen wrote:
BosnjakAga wrote: Da ga niste pogrijesno razumjeli, posto ste ga ubili (tj. rimljani, rim=vatikan).
Ko je koga ubio?

Pogledaj onda jos jednom Film od Mel Gibsona, ako neznas ko ga ubio, kako su ga rimljani mucili i na krst razapjeli.

I onda centar kriscanstva u Rimu napravili (vatikan).

Kad sam ja to rijeko da u Bibliji pise o Muhamedu? Zamjenio si me sa nekim.

Muhamed je bio ziv kad je Kur'an napisan, jel Isus bio ziv kad su Biblije napisane?
Raikkonen

Post by Raikkonen »

BosnjakAga wrote:
Pogledaj onda jos jednom Film od Mel Gibsona, ako neznas ko ga ubio, kako su ga rimljani mucili i na krst razapjeli.

Hajde samo malo pogledaj život prvih kršćana u Rimskom carstvu. Bila je to jedna ljepota za živjeti, ili su te spalili ili bacali u arene da se boriš sa divljim zvjerima ili te razapinjali po okolnim putevima.

E to što je kasnije Rim postao centar kršćanstva može ti biti samo pokazatelj koliko je moćna Božja desnica i da na kraju pobjeđuje pravda i Istina.
Kad sam ja to rjeko da u Bibliji pise o Muhamedu? Zamjenio si me sa nekim.
Izvini. Jesam sa nepoznatim to je on rekao :D
Muhamed je bio ziv kad je Kur'an napisan, jel Isus bio ziv kad su Biblije napisane?
Nije, ali ja vjerujem da su Novi zavjet Njegove riječi.
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

Post by Bobi »

BosnjakAga wrote:
Raikkonen wrote:
Ko je koga ubio?

Kad sam ja to rijeko da u Bibliji pise o Muhamedu? Zamjenio si me sa nekim.

Jedno pitanje za BosnjakAgu, da li si ti uvjeren u tacnost svojih izjava ovdje?Ziv bio ti meni 100 godina ali prije nego sto nesto napises progooglaj malo :D .
BosnjakAga

Post by BosnjakAga »

Raikkonen wrote:
BosnjakAga wrote:

Hajde samo malo pogledaj život prvih kršćana u Rimskom carstvu. Bila je to jedna ljepota za živjeti, ili su te spalili ili bacali u arene da se boriš sa divljim zvjerima ili te razapinjali po okolnim putevima.

E to što je kasnije Rim postao centar kršćanstva može ti biti samo pokazatelj koliko je moćna Božja desnica i da na kraju pobjeđuje pravda i Istina.
Kad sam ja to rjeko da u Bibliji pise o Muhamedu? Zamjenio si me sa nekim.
Izvini. Jesam sa nepoznatim to je on rekao :D
Nije, ali ja vjerujem da su Novi zavjet Njegove riječi.

Gdje da pogledam zivot prvih kriscana? U FIlmu od Mel Gibsona?
Fakt je da su ga Rimljani ubili i posle od njega napravili Bozijeg sina.

Dobro ako vjerujes da su u Novom zavjetu njegove rijeci, dali
je to tako to je vec druga stvar.

Dali je Isus kad preporucio popovima da se drze cilibata i ne zene?
Raikkonen

Post by Raikkonen »

BosnjakAga wrote: Gdje da pogledam zivot prvih kriscana? U FIlmu od Mel Gibsona?
Pa kolega moj dragi, nalaziš se na internetu i pitaš gdje ćeš naći :shock:
Nije. Što se tiče katoličkih svećenika koji se ne žene oni žele samo Bogu služiti i nikome više.
BosnjakAga

Post by BosnjakAga »

Raikkonen wrote:
Nije. Što se tiče katoličkih svećenika koji se ne žene oni žele samo Bogu služiti i nikome više.
Eto vidis, nije.

Mozda sad postoje i druge stvari koje on nije rekao, nego su popovi i Vatikan dodali.

Na primjer da nije Boziji sin, nego samo Mesijas - Poslanik.
Raikkonen

Post by Raikkonen »

BosnjakAga wrote:
Eto vidis, nije.
Ali nije nigdje ni rekao morate se ženiti i stoga ne znam što hoćeš reći.
Mozda sad postoje i druge stvari koje on nije rekao, nego su popovi i Vatikan dodali.

Na primjer da nije Boziji sin, nego samo Mesijas - Poslanik.
Dobro si rekao možda, ali je to MOŽDA veliko i svako ga upotrebljava kako njemu paše.
nepoznat

Post by nepoznat »

Biblija zna biti jednostavna kad se tumaci normalno

dali je Isus covjek ???

jest po Bibliji

1 Timotijeva 2:5 Jer jedan je Bog, jedan je i posrednik između Boga i ljudi, čovjek Krist Isus

a na drugom mjestu ovaj stih

Hosea 11:9 ....jer ja sam Bog, a ne čovjek

onda se da zakljuciti

covjek isus

Bog nije covjek

onda dodjem do zakljucka da Bog nije isus

vrlo jednostavno otvori sam bibliju i kontrolisi, zar ovo moze biti tesko za razumjeti
ragib

Post by ragib »

Raikkonen wrote:
BosnjakAga wrote: Gdje da pogledam zivot prvih kriscana? U FIlmu od Mel Gibsona?
A da se ozeni bolje bi i sluzio. Bog je stvorio covijeka da jede, pije, ali i sa strastima prema drugom polu.
ragib

Post by ragib »

Raikkonen wrote:
A da se ozeni bolje bi i sluzio. Bog je stvorio covijeka da jede, pije, ali i sa strastima prema drugom polu.
violentjack

Post by violentjack »

Pop se koristi samo kod pravoslavnih..kod katolika je Biskup a kod Protestanata nesto drugacije Preacher
Bird

Post by Bird »

ragib wrote:
Jeste, ali možda katolički svećenici sebi za uzor uzimaju Isusa koji se nije ženio, nego samo vršio volju Božju.

Ja ne kažem da je pogrešno da se svećeneici žene, ali ne znam što je to pogrešno i ako se ne žene, nego se samo predaju svom Gospodinu.
margareta

Post by margareta »

Prije nekoliko dana prijateljica mi je ispricala da je sin od popa rodjeni sarajlija presao na Islam.Redovno ide u djamiju.Najbolji prijatelj S.Kupusovica i moj vec 4 godine je sam presao na Islam.
Otac mu je Pravoslavac a majka Katolkinja. :shock:
Bird

Post by Bird »

nepoznat wrote:Biblija zna biti jednostavna kad se tumaci normalno

dali je Isus covjek ???

jest po Bibliji

1 Timotijeva 2:5 Jer jedan je Bog, jedan je i posrednik između Boga i ljudi, čovjek Krist Isus

a na drugom mjestu ovaj stih

Hosea 11:9 ....jer ja sam Bog, a ne čovjek

onda se da zakljuciti

covjek isus

Bog nije covjek

onda dodjem do zakljucka da Bog nije isus

vrlo jednostavno otvori sam bibliju i kontrolisi, zar ovo moze biti tesko za razumjeti
Nepoznati kolega nije nimalo lijepo uzeti dvije tri riječi i davati zaključke, mada se da i to tumačiti.

Hajde komentariši malo ove Isusove riječi:

(21) Reče im ponovno Isus: "Ja odlazim, a vi ćete me tražiti i u svojem ćete grijehu umrijeti. Kamo ja odlazim, vi ne možete doći." (22) Židovi se nato stanu pitati: "Da se možda ne kani ubiti kad govori: 'Kamo ja odlazim, vi ne možete doći'?" (23) A Isus nastavi: "Vi ste odozdol, ja sam odozgor. Vi ste od ovoga svijeta, a ja nisam od ovoga svijeta. (24) Stoga vam i rekoh: 'Umrijet ćete u grijesima svojim.' Uistinu, ako ne povjerujete da Ja jesam, umrijet ćete u grijesima svojim." (25) Nato mu oni rekoše: "A tko si ti?" Odvrati Isus: (26) "Ta što da vam s početka opet zborim? Mnogo toga imam o vama zboriti i suditi; no onaj koji me posla istinit je, i što sam čuo od njega, to ja zborim svijetu." (27) Ne shvatiše da im govori o Ocu. (28 Isus im nato reče: "Kad uzdignete Sina Čovječjega, tada ćete upoznati da Ja jesam i da sam od sebe ne činim ništa, nego da onako zborim kako me naučio Otac. (29) Onaj koji me posla sa mnom je i ne ostavi me sama jer ja uvijek činim što je njemu milo."
Bird

Post by Bird »

nepoznat wrote:
Nepoznati ovo su tvoje riječi. Ti kažeš da je Muhamed najavljen u Bibliji i vjeruješ u to, dakle vjeruješ u Bibliju.

Ali vi muslimani kažete da Isus nije razapet, a u Bibliji se opisuje mučenička smrt Mesije, a i jedni i drugi se slažemo da je Isus Mesija.
livadic

Post by livadic »

Mi muslimani ne odbacivamo nijednog Bozijeg poslanika, cak ni isusa i mojsija koji su bili od izraelcana , i oni su nasi poslanici a ne vasi

-----------------

muslimani su isusa derogirali ... :?

ako mene pitate ... :oops:

;)

:D

Prije nekoliko dana prijateljica mi je ispricala da je sin od popa rodjeni sarajlija presao na Islam.Redovno ide u djamiju.Najbolji prijatelj S.Kupusovica i moj vec 4 godine je sam presao na Islam.

----------------------------

suljo ti je referenca ... :( :( :( ... ???

nesretnik je par godina neuspjesno ganjao moju bivsu curicu ... :shock:

a poslije se ... od razocarenja ... valjda ... :cry:

... vratio islamu ... :oops:

;)
violentjack

Post by violentjack »

Mora da ti nije valjala treba :lol:
Pooll

Post by Pooll »

Vjera je privatna stvar... a ovi sto se dice prelaskom na ovu ili na onu vjeru.. Preslo 35 ovih.. i 1350 onih... ostavite se brojki, ufatite se duhovnog uzdizanja... ;)
Post Reply