Ponuda i potraznja posla

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
LovelyLine

#1 Ponuda i potraznja posla

Post by LovelyLine »

Pocinjem ovu temu jer sam uveliko razocarana situaciom u gradu. Recesija, post-ratni period, neimastina, glad, pa onda sa druge strane puni kafici, kafane, diskoteke. Koga mi to lazemo? Sami sebe? Sve je dobro dok se zivi kod roditelja koji nam izdvoje hiljade maraka za odjecu i obucu da mozemo da se sepurimo po elitnim Sarajevskim kaficima sa cijelom markom u novcaniku. A posao? Ma kakav posao, meni je fino i ovako, imam za kafu, za cigare i sve je OK.

Zasto ovo pisem? Upravo zato sto sam u mogucnosti(moj brat) da ponudim posao, po meni fin i elegantan, u centru grada, u toplom na stolici... U krajnjem slucaju platiti i obuku za tu osobu za obavljanje tog posla... Ali, cini mi se da danasnja omadina ne zeli da radi. Jednostavno, vjerovatno je bolje ovako...Past ce njima ponuda sa neba u nekoj drzavnoj firmi i imat ce platu par hiljada maraka a nece nista raditi.. I ja bih to voljela...
maxell_sarajevo

#2 Re: Ponuda i potraznja posla

Post by maxell_sarajevo »

Evo ja hocu, imam zvanje diplomirani kriminalist pa ako ima nekog posla za mene slobodno mi javi.
JThomas

#3 Re: Ponuda i potraznja posla

Post by JThomas »

jel tebi asim bešlija nešto u rodu?

da izvineš moj francuski, serete k'o grlice i ti i on. obrazložio sam detaljno na temi o njegovom članku u vrlo sličnom tonu k'o ovaj tvoj post...
Gospoda Ministarka

#4 Re: Ponuda i potraznja posla

Post by Gospoda Ministarka »

Brat, a sto pitas :D
terra_incognita

#5 Re: Ponuda i potraznja posla

Post by terra_incognita »

Pik Tito i ja hocu taj posao :-D
delightful

#6 Re: Ponuda i potraznja posla

Post by delightful »

za oglasavanje poslova postoji market.ba ili druga slicna sredstva.
Locked