Ponovno polaganje vozackog ispita

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Ultraviolent

#1 Ponovno polaganje vozackog ispita

Post by Ultraviolent »

Pozdrav. Imam osam kaznenih bodova i pet mjeseci oduzimanja vozacke dozvole. Zanima me proces ponovnog polaganja ispita, koliko kosta i koliko traje proces. I da li cu ja nakon toga morati predati vozacku pet mjeseci ili ce mi biti vracena nakon zavrsetka ispita? Hvala
moonca

#2 Re: Ponovno polaganje vozackog ispita

Post by moonca »

Ako imas namjeru voziti kao sto si do sada, razmisli da li ti treba nova ? :-) :wink:

Pozdrav :D
zunazu

#3 Re: Ponovno polaganje vozackog ispita

Post by zunazu »

Probaj s biciklom, ne trebaš ništa polagati, a ljudima oko tebe se ipak živi.
Dope_Man

#4 Re: Ponovno polaganje vozackog ispita

Post by Dope_Man »

Znam da nisi otvorio temu da bi ovo citao ali slazem se sa oba prethodna komentara. Ne znam kakve gluposti moras raditi da nabijes toliko kaznenih bodova ali za dobrobit svih nas ostavi se volana.
JThomas

#5 Re: Ponovno polaganje vozackog ispita

Post by JThomas »

Image
Ultraviolent

#6 Re: Ponovno polaganje vozackog ispita

Post by Ultraviolent »

Prekoracenje brzine od 20 do 30 km/h. Cetiri kazne po dva kaznena boda. Stvarno, mogo sam usmrtit pet drugih ucesnika soabracaja. Ne opravdam ovo, ali nije... U svakom slucaju hvala na beskorisnim odgovrima.
Edin H.

#7 Re: Ponovno polaganje vozackog ispita

Post by Edin H. »

Ultraviolent wrote: U svakom slucaju hvala na beskorisnim odgovrima.
:lol:
hopi

#8 Re: Ponovno polaganje vozackog ispita

Post by hopi »

frajer je pitao zna li neko odgovor na to, a ne da dobije ovdje neka predavanja i pametovanja, ako znaš napišeš ako ne ne
druga tema je njegova vožnja i kazne
akaunt

#9 Re: Ponovno polaganje vozackog ispita

Post by akaunt »

Mogu li se ja "ugurat" u temu? Meni je vozacka istekla 1996 !!! U medjuvremenu sam stekao inostranu i nikad nisam ganjao Bosansku. Ima li neki rok?
liaar
Grijem se na: na suze
Vozim: francusku nakazu

#10 Re: Ponovno polaganje vozackog ispita

Post by liaar »

hopi wrote:frajer je pitao zna li neko odgovor na to, a ne da dobije ovdje neka predavanja i pametovanja, ako znaš napišeš ako ne ne
Frajer ne zna ili neće da poštuje saobraćajne znakove. Hajd jednom da te skine, ali četiri puta za isto sranje.
Dope_Man

#11 Re: Ponovno polaganje vozackog ispita

Post by Dope_Man »

liaar wrote:
hopi wrote:frajer je pitao zna li neko odgovor na to, a ne da dobije ovdje neka predavanja i pametovanja, ako znaš napišeš ako ne ne
Frajer ne zna ili neće da poštuje saobraćajne znakove. Hajd jednom da te skine, ali četiri puta za isto sranje.
Upravo. Ajde ovo 10-20 omakne se covjeku jednom-dvaput u godini da bude neoprezan. Vecina nas vozi 10-20 preko svakako, ali da si preko 20 i da te opali toliko puta... jos uz to treba uzeti u obzir da je po brzinomjeru to i vise s obzirom na gresku brzinomjera.
basicm

#12 Re: Ponovno polaganje vozackog ispita

Post by basicm »

U pitanju je samo losa sreca...
Svi bi mogli biti kao on kad bi nas hvatali svaki put.
Ali treba stati na loptu definitivno.
triconja

#13 Re: Ponovno polaganje vozackog ispita

Post by triconja »

Dope_Man wrote:
liaar wrote:
Upravo. Ajde ovo 10-20 omakne se covjeku jednom-dvaput u godini da bude neoprezan. Vecina nas vozi 10-20 preko svakako, ali da si preko 20 i da te opali toliko puta... jos uz to treba uzeti u obzir da je po brzinomjeru to i vise s obzirom na gresku brzinomjera.
Sto ne ides manje od 10 nasat vise? Ne kontam koja je razlika izmedju ici 55 gdje je ogranicenje 50 i ici 65, u utrosenom vremenu je zanemarivo, a policija nema osnova da te kazni.

Nemoj sad one price da se vozi dva sata do posla u jednom smjeru pa eto svaki 1 nasat se broji.
Dope_Man

#14 Re: Ponovno polaganje vozackog ispita

Post by Dope_Man »

Ne vozim na posao, ili po gradu, skoro nikad, kad vozim obicno sam na otvorenoj i idem na duzu kilometrazu pa, ako cemo realno, malo nesto kao i znaci to 10tak vise. Uostalom, uvjerio sam se i sam da dobro fula brzinomjer (pokazuje vise). Ali generalno vozim kako mi odgovara autu, bezveze mi se natezati u cetvrtoj ako mogu lezerno u petoj, ili isto tako izmedju trece i cetvrte.. uglavnom je to. Da sam lagano na gasu i da idem finim tempom u kom cu uzivati, a to je negdje 70-90 na obicnoj cesti, oko 120-130 na APu.
selma 83

#15 Re: Ponovno polaganje vozackog ispita

Post by selma 83 »

Ultraviolent wrote:Pozdrav. Imam osam kaznenih bodova i pet mjeseci oduzimanja vozacke dozvole. Zanima me proces ponovnog polaganja ispita, koliko kosta i koliko traje proces. I da li cu ja nakon toga morati predati vozacku pet mjeseci ili ce mi biti vracena nakon zavrsetka ispita? Hvala
koliko se može reći po zakonu o bezbjednosti (testovima) tamo imaš 2 pitanja koja odgovaraju tvom pitanju. piše da u slučaju da vozač ima skupljenih 7 bodova u toku 1. godine onda ide na provjeru znanja iz testova , A ako nakupi 10 u toku godine onda ide na provjeru znanja i oduzima mu se 30 dana vozačka, a ako u roku 2 godine skupi još ponovo 10 bodova opet provjera znanja plus 60 dana oduzimanje vozačke, otiđi dole u sektor za polaganje vozačkih, studentski dom desni, reći će ti oni , broj računa za ispit (uplatnica) pa ćeš otići u neku autoškolu na nastavu i da te prijave na testove, ali prvo sektor za saobraćaj pri ministarstvu obrazovanja. piše Emir Instruktor vožnje. :) P S.mogu te i ja poslati kod našeg nastavnika ,nakon toga da te prijavim na test. jer ćeš od nekog predavaća morati imati potvrdu da si slušao nastavu. a vozačku d. vjerovatno ćeš odnijeti u pripadajući MUP, recimo Novi Grad MuP-poz
vješalica

#16 Re: Ponovno polaganje vozackog ispita

Post by vješalica »

Zanimljiva tema
Povlaci i otvara diskusiju
Evo gore ti pise selma tj.instruktor Emir gledajuci da nabere autoskoli promet
U tome jeste problem,autor je nesposoban za voznju a kako je posrana drzava i zakon trebalo bi tu i ljekarsko ponovo vaditi i mnogo stosta da se utvrdi koliko je autor ove debilske teme uopce sposoban da spozna koliko je potrebno biti normalan za voznju
Ovako ce zauvijek ostati u krugovima Mupovaca kao obicni visestruki povratnik i stalno ce ga brijati gdje stignu
Post Reply