Ponovno pokretanje tuzbe protiv SiCG za agresiju i genocid..

Podrzavate li ponavljanje postupka?

Da, radi zrtava i istine
40
67%
Ne, krenimo naprijed
20
33%

Total votes: 60

Danko_Bananko

#76 Re: zasto!! why !!..whyyy

Post by Danko_Bananko »

Dezidijat wrote:Ne, mogu da vjerujem kakav je Radmanovic kreten povodom ovog slucaja , stvarno sam se razoro' svidio mi se Radman (ima cool prezime ) 8-) i gledo' sam ga sa Matom u TELERING i prico je pravo fino , bez ikakvih prosipanja bisera kao njegovi srpski predhodnici..

A sada kada odbija da podrzi tuzbu protiv Srbije za genocid je sasvim jasno da ni on nije nista drugaciji od svojih predhodnika Mladic loversa i Milosevicevaca...

Pricao je kako zeli da vidi BH kako napreduje a ne zeli da potpise niti da pospjesi sve sto je jedinstveno i dobro u BH , samo stiti entitet i zadrzava stanje quo....motherfucker ... :-x
Ovaj je gori od Dodika.

Sve nesto na finjaka, a cetnik sa dna kace. Podmukli hinjo
Corto Maltese

Post by Corto Maltese »

sarajka37 wrote:
Kisni_dan wrote:
KENJAC wrote:Ljudi, do kad ce ovaj covjek (covjek?) zivjeti u proslosti?
Ja bih radije zivio u proslosti i zauvijek ganjao zlocince, nego to sve zaboraviti pa da se sve ono ponovi mojoj djeci i unucima...!

Zlocini su pocinjeni u takvoj razmjeri, da zdrav razum ne moze preci preko svega toga!
SLAZEM SE ,I BOLJE BI SVIMA BILO DA SE OKRENU TOME A NE BLACENJU BILO KOGA KO JE TO SPOMENUO.OD SADA PA ZA HILJADU GODINA TREBA SE
NADATI DA CE DOKUMENTI ILI BILO STA POMOCI DA SE OBNOVI TUZBA I DA SE PROGLASE KRIVIM ZA GENOCID I ZA SVE ZLOCINE KOJE SU POCINILI U IME SRPSTVA.DA NAROD U SRBIJI PRIZNA ZLOCINE KOJE SU VRSILI U NJIHOVO IME I DA SE SUOCE S TIM,VELIKA JE GRESKA STO SE TO NIJE DESILO ZBOG BUDUCNOSTI SVIH NARODA.TO JE BIO NAJTUZNIJI DAN U MOM ZIVOTU KADA SAM SLUSALA PRESUDU,NAJTUZNIJI.
Ukoliko je to zaista bio najtužniji dan u tvom životu, ja ti iskreno i duboko zavidim. Meni su mnogo tužniji bili dani, dok sam, ležeći ranjen u travničkoj bolnici, na radiju slušao vijesti o padu Srebrenica, zatim i Žepe. Markale, Kapija, pa opet Markale ...moglo bi se dugo nabrajati, Tuge koje su mi donosile smrti bliskih osoba, ovom prilikom neću pominjati. Ako je tebi čitanje presude bio najtužniji trenutak u životu, ti si, za južno-slavenske standarde, neobično sretna osoba, i rado bih se mijenjao s tobom.
Kisni_dan

Post by Kisni_dan »

Maraschino wrote:Treba g..na pomesti sa politicke scene dok nisu vecu stetu napravili.

Sto se mene tice ja bih prvo krenuo od Silajdzica i Dodika :x
Ne mijesaj kruske i jabuke...

Silajdzic je covijek koji se bori za cjelovitu BiH!
A najbolji dokaz za to je njegovo ne prihvatanje dviju policija, dok su mnogi drugi nasi na tome davno popustili!

Zbog svoih tvrdih pro bosanskih stavova, Silajdzic im je trn u oku..., ali i nekim nasim...
Mr_M

Post by Mr_M »

Maraschino wrote: Ne lupetaj ono sto ne znas. :roll:

Ni za prvobitnu tuzbu nije trebala saglasnost "ovakvog" srpskog clana predsjednistva,a posto je tuzba jos aktuelna,aktuelni su i njeni zastupnici(na zalost) nemamo bolje.
Kada se prva tuzba podiazala, tada Srbi nisu bili u vlasti BiH, niti su imali mogucnost da na to uticu.
Medjutim sada je drugacije vrijeme, bitne odluke poput pokretanja tuzbe protiv neke drzave se trenutno ne mogu donijeti, ukoliko za to nisu svi kostitutivni narodi.

Sto se tice prvobitne tuzbe, tu je presuda donesena, onaj ko misli da se tu nesto moze promijeniti, je ocito prespavao poslijednji mjesec-dva.
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Mr_M wrote:
Maraschino wrote: Ne lupetaj ono sto ne znas. :roll:

Ni za prvobitnu tuzbu nije trebala saglasnost "ovakvog" srpskog clana predsjednistva,a posto je tuzba jos aktuelna,aktuelni su i njeni zastupnici(na zalost) nemamo bolje.
Kada se prva tuzba podiazala, tada Srbi nisu bili u vlasti BiH, niti su imali mogucnost da na to uticu.
Medjutim sada je drugacije vrijeme, bitne odluke poput pokretanja tuzbe protiv neke drzave se trenutno ne mogu donijeti, ukoliko za to nisu svi kostitutivni narodi.

Sto se tice prvobitne tuzbe, tu je presuda donesena, onaj ko misli da se tu nesto moze promijeniti, je ocito prespavao poslijednji mjesec-dva.
Hoces reci da Tatjana i Bogić nisu Srbi?
marijindvorac

Post by marijindvorac »

KENJAC wrote:Dragi moj doktore (sto doktorira medresu u Pristini) ti fino pravi tuzbu ponovo, od svojih para, a imas ih ,sucur dragom Allahu, i sve sto izvuces tvoje je.
Sve sto si tacno napisao ipak ne pije vode. Vidi potvrdu u rezultatu glasanja: dvije trecine forumasa su i dalje za konflikte. Stojimo i dalje na mentalitetu dzumhurije. Tudje necemo (da prihvatimo) svoje nedamo (neka Hareta, nas je). Bezbeli, ne skoluje se neko dzabe po medresama i islamskim univerzitetima da bi se bio evropski drzavnik.
sarlo

Post by sarlo »

KENJAC wrote:Ljudi, do kad ce ovaj covjek (covjek?) zivjeti u proslosti? Citav rat je proveo vani troseci Bosanske pare , fol sireci nasu propagandu, radeci na nasoj diplomatskoj aktivnosti koja bi nam trebala donijet prosperitet, a posljedica svega toga je ovo gdje se nalazimo. Dno dna!!! Izgubili smo sudski proces koji je bio dobiven vec davne 92'. Bosnu u svijetu smatraju Al Quaidinom filijalom, sa pasosem mozes samo u Srbiju, i jos malo u Hrvatsku a on opet tuzba.... Opet cemo lagat ljude kako ce poslije tuzbe sve da plati Srbija (odakle...???) Opet cemo slat timove i timove strucnjaka (strucnjaka !! ???) Opet cemo bacat prasinu u oci ovom debilnom narodu sto jos vjeruje u bajke i opet cemo kad se sve zavrsi trazit krivce u Karli del Ponte, visokim i onim nizim predstavnicima , neizbjeznim Srbima i raznim drugim strukturama.
Dragi moj doktore (sto doktorira medresu u Pristini????) ti fino pravi tuzbu ponovo, od svojih para, a imas ih ,sucur dragom Allahu, i sve sto izvuces tvoje je.
I jos nesto, oni sto te birase, izabrase te da im obezbjedis bolje sutra a tuzbe ostavi pravnicima i advokatima!!!
Last edited by sarlo on 18/04/2007 18:49, edited 1 time in total.
Mr_M

Post by Mr_M »

_BosanaC wrote:
Onoliko koliko sam ja Bosnjak.
Maraschino

Post by Maraschino »

Kisni_dan wrote:
Maraschino wrote:Treba g..na pomesti sa politicke scene dok nisu vecu stetu napravili.

Sto se mene tice ja bih prvo krenuo od Silajdzica i Dodika :x
Ne mijesaj kruske i jabuke...

Silajdzic je covijek koji se bori za cjelovitu BiH!
A najbolji dokaz za to je njegovo ne prihvatanje dviju policija, dok su mnogi drugi nasi na tome davno popustili!

Zbog svoih tvrdih pro bosanskih stavova, Silajdzic im je trn u oku..., ali i nekim nasim...

Hare bi bio kolateralna steta :-D a ne bih ni Zlaju postedio 8)
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Mr_M wrote:
_BosanaC wrote:
Onoliko koliko sam ja Bosnjak.
De mi onda definisi sta su to Srbi?
Maraschino

Post by Maraschino »

Ispade da Srbi zive samo u RS-u,a svi drugi su ... :?

Srbi u Federaciji su prije svega "ljudi" i patriote koji manje-vise kao i svi drugi vole svoju domovinu/otadzbinu BiH.
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Maraschino wrote:Ispade da Srbi zive samo u RS-u,a svi drugi su ... :?

Srbi u Federaciji su prije svega "ljudi" i patriote koji manje-vise kao i svi drugi vole svoju domovinu/otadzbinu BiH.
Slazem se. A vjerovatno se slaze i Mr_M jer bi za njega nabrojani bili Srbi samo i iskljucivo da su bili na strani RS od '92.-'95. Za takve koji su vodili politiku Bosanskih Srba od '92-'95. ja imam poseban naziv...
jeza u ledja

Post by jeza u ledja »

Kako ce pokrenuti tuzbu kad ne postoji konsenzus u vlasti?

Ah da, taj konsenzus ne bi bio potreban da su usvojene ustavne promjene. A ko je ono glasao protiv? :roll:
Kisni_dan

Post by Kisni_dan »

jeza u ledja wrote:Kako ce pokrenuti tuzbu kad ne postoji konsenzus u vlasti?

Ah da, taj konsenzus ne bi bio potreban da su usvojene ustavne promjene. A ko je ono glasao protiv? :roll:
U ovoj zemlji se pitaju sva tri naroda, ...na zalost...
jeza u ledja

Post by jeza u ledja »

Maraschino wrote:
Mr_M wrote:Pa kakvog bi efekta imalo to ponavljanje?
Nikakvog, kao i proces prve tuzbe,
Uostalom sada se ne moze podignuti tuzba bez saglasnosti predstavnika srpskog naroda, koje 100% nema u ovom slucaju.
Ne lupetaj ono sto ne znas. :roll:

A ti znas?
Prvobitna tuzba je pokrenuta kada su vazili drukciji zakoni u ovoj drzavi.
dizZaster

Post by dizZaster »

Mr_M wrote:Pa kakvog bi efekta imalo to ponavljanje?
Nikakvog, kao i proces prve tuzbe,
Uostalom sada se ne moze podignuti tuzba bez saglasnosti predstavnika srpskog naroda, koje 100% nema u ovom slucaju.
citat;
Sakib Softić o reviziji postupka pred MSP-om

Nije mi potrebna nova saglasnost Predsjedništva
Revizija predstavlja nastavak, a nikako pokretanje novog spora * Rok za podnošenje zahtjeva do 26. februara 2017. godine

Revizija postupka pred Međunarodnim sudom pravde (MSP) u Hagu po tužbi BiH protiv Srbije i Crne Gore za genocid zavisi isključivo od novih dokaza koje bh. tim očekuje da će prikupiti u narednom periodu, a ne od bilo kakve saglasnosti Predsjedništva BiH.
Ovo je u izjavi za "Dnevni avaz" istakao pravni zastupnik BiH u ovom sporu, pojašnjavajući da ako se dođe do novih dokaza koji potvrđuju da je Srbija počinila ili saučestvovala u genocidu, on ima ovlaštenja da pred MSP-om podnese zahtjev za reviziju postupka te da mu za to nisu potrebna odobrenja ili saglasnosti članova Predsjedništva BiH.
- Revizija procesa je jedini pravni lijek koji poznaje međunarodni pravni poredak, a time i MSP. S obzirom na to da revizija predstavlja nastavak redovnog procesa, nije mi potrebna nikakva saglasnost ili punomoć Predsjedništva. Ni u bh. poretku advokatu ne treba posebna ponomoć za ulaganje žalbe ili zahtjeva za reviziju postupka - napomenuo je Softić.
Pojasnio je da mu to pravo daje činjenica da je on imenovan za pravnog agenta BiH u ovom sporu i da u skladu s tim ima ovlaštenja zastupati BiH u redovnom postupku pred MSP-om, što revizija procesa jeste. Njegove nadležnosti prestaju važiti 26. februara 2017. godine, kada istječe i zakonski rok za podnošenje zahtjeva za reviziju postupka.
Softić navodi kako on može biti spriječen da podnese zahtjev za reviziju postupka samo ako Predsjedništvo donese odluku o njegovom razrješenju ili za agenta imenuje drugu osobu.

S. ŠKULETIĆ

Krivica je na sudijama

Softić je, osvrnuvši se na pismo Džefrija Najsa (Geoffrey Nice), glavnog tužioca u suđenju Slobodanu Miloševiću, koji optužuje glavnu hašku tužiteljicu Karlu del Ponte (Carla) da je postigla dogovor s Beogradom o zaštiti dokumenata koji potvrđuju učešće Srbije u ratu u BiH, kazao da je bh. strani u sporu pred MSP-om nanesena neprocjenjiva šteta.
- Ali, za tu nepravdu ne možemo kriviti Tribunal, već sudije MSP-a koje nisu ni pokušale doći do tih dokumenata - kazao je Softić.
jeza u ledja

Post by jeza u ledja »

nokia, de nam razjasni majke ti. :)
seiko22
Location: "REPUBLIKA SRPSKA IS GENOCIDAL PRODUCT AND SHOULD BE ABOLISHED " Prof. Francis A. Boyle

Post by seiko22 »

jeza u ledja wrote:nokia, de nam razjasni majke ti. :)
sto, treba ti na "cirilici", jel?? :-x
.
jeza u ledja

Post by jeza u ledja »

seiko22 wrote:
.
trazio sam nokiu, ne seiko.
seiko22
Location: "REPUBLIKA SRPSKA IS GENOCIDAL PRODUCT AND SHOULD BE ABOLISHED " Prof. Francis A. Boyle

Post by seiko22 »

jeza u ledja wrote:
seiko22 wrote:
.
trazio sam nokiu, ne seiko.
"analfabeti" ne moze niko pomoci, njemu trebaju slike (ukoliko nije "daltonista") :zzzz:

.
jeza u ledja

Post by jeza u ledja »

O boze, upravo mi je pala na pamet mracna misao. Ako je ovo gore tacno BK i SBiH ce imati materijala za naprdjivanje jos narednih 10 godina! :-x :sad:

Btw, kako napreduje istrazivanje piramide u Visokom?
seiko22

Post by seiko22 »

jeza u ledja wrote:O boze, upravo mi je pala na pamet mracna misao. Ako je ovo gore tacno BK i SBiH ce imati materijala za naprdjivanje jos narednih 10 godina! :-x :sad:

Btw, kako napreduje istrazivanje piramide u Visokom?
da su "dundjeri", koji ne vide dalje od svoga nosa malo pazljivije slusali sta je BK govorio svih ovih 15 godina, mi bi danas imali Republiku Bosnu i Hercegovinu, a ne republiku sumsku,!! Al, slaba fajda "cumuru" zboriti!! :zzzz:

.
Maraschino

Post by Maraschino »

jeza u ledja wrote:O boze, upravo mi je pala na pamet mracna misao. Ako je ovo gore tacno BK i SBiH ce imati materijala za naprdjivanje jos narednih 10 godina! :-x :sad:
Ne, nego samo do zavrsetka sudjenja Perisicu,Simatovicu,Stanisicu i Seselju. :roll:
seiko22

Post by seiko22 »

RAZOTKRIVENA Nakon NYT-a i bivši tužitelj Nice tvrdi da je Del Ponte davala ustupke Srbiji

Carla Del Ponte - štitila Beograd, pa udarala po Zagrebu.

Amerikanci, pa potom i Britanci, dva najveća i ključna saveznika donedavno vrlo moćne
haaške glavne tužiteljice Carle Del Ponte, odrekli su je se do kraja. Prvo je New York Times objavio
priču kako je glavna haaška tužiteljica pomogla Beogradu u prikrivanju tajni s transkripata razgovora
na kojima je vojno-politički vrh SRJ i Srbije vodio rat u RH i BiH, a potom je stiglo i pismo Sir
Geoffreya Nicea, britanskog tužitelja u slučaju Milošević. U njemu, nemilosrdno po svoju bivšu
šeficu, potvrđuje kako je Del Ponteova činila “neshvatljive” ustupke Beogradu, na štetu BiH
i Hrvatske.

Još u prosincu prošle godine, na Vijeću sigurnosti UN-a, Del Ponteova je zaprijetila da će,
nakon 7 godina, otići, pa kad nitko nije reagirao, dva mjeseca poslije i potvrdila je da u ljeto
2007. neće više biti glavna tužiteljica.

Svi su znali
Odradila je dobar posao, što se tiče “druge lige” srpskih vojnih i političkih vođa, odličan
posao glede “prve lige” hrvatskih vojskovođa, a strašan je poraz doživjela smrću “nepresuđenog”
Miloševića. Odlazi najviše zbog toga što je shvatila da su je izigrali saveznici i da neće
doživjeti dolazak Karadžića i Mladića u haaški pritvor.

Problem je što je, svojim dogovorom s Beogradom, učinila presedan i srpskoj politici omogućila
da se, godinama poslije uvijek iznova pozivaju na pravo da zaštite svoje državne tajne i Haagu ne pošalju
ključne dokaze protiv sebe. Britanac Nice, koji je nakon odlaska iz Haaga od kraljice dobio i plemićku
titulu “Sir”, sada i sam priznaje da je znao za nepravne postupke svoje šefice. Sada kaže kako se on
s time nije slagao. Nebitno. Jer, logično je zaključiti da su za dogovor tužtieljstva sa Srbijom
iz 2003. znali i svi koji su to trebali znati, poglavito SAD i Velika Britanija kao ključni saveznici
haaškog suda.

Ucjena Hrvatske
No, ipak netko nije znao za politički dogovor Beograda i Haaga – politički Zagreb. Nije ga
naslutio ni predsjednik Stjepan Mesić 2000. i 2001. kad je doslovce “cijeli arhiv Pantovčaka”
preseljen u Haag, ni 2005. kad Britanci ucjenjujući Sanadera blokadom primanja Hrvatske u EU uspijevaju
pokrenuti “Akcijski plan” za hvatanje Gotovine.

I sam iznenađen otkrivanjem tajnog dogovora glavne haaške tužiteljice i srbijanske politike, premijer
Ivo Sanader sada izjavljuje: “Naredio sam da se istraži vjerodostojnost takvih izjava i ukoliko bi se
pokazalo da su optužbe točne, onda se to pitanje mora raspraviti u UN, jer su oni utemeljitelji
suda u Haagu”.

Sanaderov je istup logičan, ali vjerojatno neće polučiti efekte, s obzirom na to da je
Hrvatska Haagu već dala i više nego što je on tražio, ispunila sve želje stranih politika i sada
ima znatno smanjen manevarski prostor glede Haaga. Što je bilo bilo je i – prošlo. Ključnim se pokazuje
i to što je 2000. Hrvatska “razmontirala” svoju vanjskoobavještajnu agenciju HIS, koja je do tada doslovce
znala što Milošević i njegovi drugovi u Beogradu tog jutra doručkuju.

Britanci, kojima sada njihov “Sir” doista umješno čuva obraz, te Amerikanci, sada dakle složno
lupaju po Carli Del Ponte. Ta će akcija, međutim, polučiti nešto potencijalno korisno
za aktivnosti Hrvatske i obrane u Haagu optuženih hrvatskih generala. Nedvojbeno je da ova afera jako
narušava opću vjerodostojnost haaškog tužiteljstva.

S obzirom na to da se radi o aferi, tehnički nastaloj zbog “transkripata”, jasno je da će
to obrane koristiti i time rušiti i vjerodostojnost “brijunskih” i drugih, ukupno 17 transkripata koliko
ih je (od poslanih 666) tužiteljstvo uvrstilo u optužnice. S hrvatske strane već postoje dokazi
da su transkripti, ti “ključni dokazi zločinačkog pothvata” – namještani. A možda se ispuni
i želja hrvatskog premijera, pa se o aferi raspravi i u UN-u.
prleitihi

Post by prleitihi »

Koje je dokumente Hrvatska zaštitila od Haaškog suda? Pišu: Ivan Zvonimir Čičak, Orlanda Obad
Foto: O. Moskaljov, R. Šuvar, D. Pongracic

ZAGREB - Pravilo 54bis Postupovnika Haaškog suda, o kojem se ovih dana raspravljalo u kontekstu javnosti nedostupnih transkripata Vrhovnog vijeća obrane SRJ koji nikada nisu stigli do Međunarodnog suda pravde (ICJ), zapravo je rezultat hrvatskih napora da zaštiti dokumente koje je Tužiteljstvo tražilo u predmetu Blaškić.

I Hrvatska je, godinama prije Srbije, koristila mogućnost “zatamnjenja” dijelova dokumenata od nacionalnog interesa. Sve je počelo pokušajem sub poene Tužiteljstva ministru obrane Gojku Šušku, a vezano uz predmet Blaškić, koju je, kao što je poznato, Sud odbio.

Sud je nakon toga donio pravilo 54bis kojim se regulira mogućnost zaštite pojedinih dokumenata od nacionalnog interesa. Kako je taj “amandman” donesen na inicijativu Hrvatske, on se u Tribunalu interno naziva “hrvatskim amandmanom”.

Tom odredbom predviđeno je da svaka država može tražiti zaštitu pojedinih dokumenata ili izjava svjedoka zbog nacionalnog interesa. Prema informacijama iz samog Tribunala, najveći broj dokumenata dostavljenih na taj način stigao je upravo iz Hrvatske.

Najveći je broj dokumenata dostavljen Haaškom tužiteljstvu u Tuđmanovo doba jer je tada iniciran najveći broj postupaka. Isto se nastavilo i u vrijeme Račanove vlade, sve do danas. Tako dostavljeni dokumenti mogu se koristiti isključivo na temelju odluke Suda i samo u predmetu za koji je dotični dokument zatražen.

Jedno sudsko vijeće stoga ne može koristiti isti dokument iz drugog predmeta bez ponovne suglasnosti države iz koje dolazi dokument za upotrebu i u tom predmetu.

Što se i zašto skrivalo

JOSIPOVIĆ
Mjere zaštite radi nacionalnog interesa predviđene su pravilima Suda. Pravila su nastala nakon što je Hrvatska uspješno oponirala Tužiteljstvu u nalogu u predmetu Blaškić
NOBILO
Iskreno rečeno, Hrvatska je skrivala ulogu u BiH. Tražio se svaki mogući način da se onemogući Haag da utvrdi odgovornost Šuška i pokojnog predsjednika Tuđmana

REBIĆ
Nismo mi ništa skrivali. Samo nismo u Haag slali dokumente koji mogu štetiti našem nacionalnom interesu, a nisu povezani s predmetima u Haagu

Odvjetnik Tihomira Blaškića, Ante Nobilo, na pitanje je li Hrvatska koristila “zaštitne mjere” kako bi skrivala neugodne činjenice, odgovorio je potvrdno. - Iskreno rečeno, Hrvatska je skrivala svoju ulogu u BiH, i to nismo radili iz ljubavi prema međunarodnom pravu.

Jednostavno, tražio se svaki mogući način da se onemogući Haag da utvrdi odgovornost Šuška i pokojnog predsjednika Tuđmana za ono što se dogodilo u BiH. Smisao je bio izbjegavanje kaznenih odgovornosti naših ključnih političara - kaže Nobilo.

Niz godina visokopozicionirani član obavještajne zajednice, Markica Rebić, iznosi drugu verziju: Tužiteljstvo je prije donošenja pravila 54bis od Hrvatske tražilo dokumente koje “nijedna država koja drži do sebe ne bi davala”.

- U postupku koji se vodio za zločine u Ahmićima stigao nam je zahtjev za popisom svih pripadnika IV. gardijske brigade zajedno s podacima o njihovu ratnom putu i sve informacije hrvatskih obavještajnih službi o BiH. Kada nismo ispunili taj zahtjev, to je protumačeno kao hrvatski bojkot - rekao je Rebić. Hrvatska, tvrdi, nije koristila pravilo 54bis kako bi prikrivala svoju ulogu u ratovima.

- Nismo ništa skrivali. Samo nismo u Haag slali dokumente koji mogu štetiti našem nacionalnom interesu, a nisu povezani s predmetima u Haagu - kazao je Rebić. Na pitanje na koliko je dokumenata Hrvatska primijenila “zaštitne mjere,” Rebić je odgovorio: - Praktički niti na jednom dokumentu.

http://www.jutarnji.hr/dogadjaji_dana/c ... i,70936.jl
Post Reply