Ponovno pokretanje tuzbe protiv SiCG za agresiju i genocid..

Podrzavate li ponavljanje postupka?

Da, radi zrtava i istine
40
67%
Ne, krenimo naprijed
20
33%

Total votes: 60

Kisni_dan

Post by Kisni_dan »

AdiBL wrote:Sta Bosnjaci imaju protiv Harisa? Ja imam povjerenje u njega, mislim da on brani nase vitalne interese, i da je glavni za multietnicku-evropsku BiH. No?
Nije savrsen ali je ipak najbolji kojeg imamo. Tvrd je kao kamen a to je ono sto RS-ovcima ne ide na ruku a Boga mi niti medjunarodnoj zajednizi... :razz:
Ali neka...

Problem kod nas je sto svako ko kaze ono sto misli, svako ko kaze u oci, svako ko je otvoren i direktan, bude prozvan nacionalistom i budalom. Najbolje prolaze oni koji nista ne rade, sute i mute, ... e oni su dobri... :roll:

Silajdzic kaze da dvije policije nisu dobre, ...budala...
Komsic kaze da dvije policije nisu prolem, ...aplauz

Ko je ovdje lud...
Kisni_dan

Post by Kisni_dan »

Prpa.ba wrote:
AdiBL wrote:Sta Bosnjaci imaju protiv Harisa? Ja imam povjerenje u njega, mislim da on brani nase vitalne interese, i da je glavni za multietnicku-evropsku BiH. No?

On je glavni za svoj dzep. :)
Mozda.
A koji politicar nije...?
prleitihi

Post by prleitihi »

Kisni_dan wrote:
Nije savrsen ali je ipak najbolji kojeg imamo. Tvrd je kao kamen a to je ono sto RS-ovcima ne ide na ruku a Boga mi niti medjunarodnoj zajednizi... :razz:
Ali neka...

Problem kod nas je sto svako ko kaze ono sto misli, svako ko kaze u oci, svako ko je otvoren i direktan, bude prozvan nacionalistom i budalom. Najbolje prolaze oni koji nista ne rade, sute i mute, ... e oni su dobri... :roll:

Silajdzic kaze da dvije policije nisu dobre, ...budala...
Komsic kaze da dvije policije nisu prolem, ...aplauz

Ko je ovdje lud...
harise..doktore..halo..halo..doktore senad ovdje..kako koji???..pa pećanin.. :oops:
dugacki

Post by dugacki »

Bez namjere da provociram zelio bih cuti od forumasa koji su protiv Silajdzica, sta/ko je po njima alternativa Harisu?
Prpa.ba

Post by Prpa.ba »

Kisni_dan wrote: Mozda.

Nije svako u istoj mjeri. I neko na svom putu do bogatstva ne unistava cijeli jedan narod. :)
Prpa.ba

Post by Prpa.ba »

dugacki wrote:Bez namjere da provociram zelio bih cuti od forumasa koji su protiv Silajdzica, sta/ko je po njima alternativa Harisu?

Nekad davno rekao bih Zlaja, no danas on ima previse oraha u dzepu. Nadam se da ce za vrijeme svoga predsjednikovanja Zeljko stasati u politicara koji ce voditi SDP u pobjede. Zalosno je to kada za najboljeg lidera bosnjaka biram hrvata.
prleitihi

Post by prleitihi »

ja biram srbina - svetu :oops:
Kisni_dan

Post by Kisni_dan »

Prpa.ba wrote:
Kisni_dan wrote: Mozda.

Nije svako u istoj mjeri. I neko na svom putu do bogatstva ne unistava cijeli jedan narod. :)

Kako, konkretno...?
Danko_Bananko

Post by Danko_Bananko »

Prpa.ba wrote:
dugacki wrote:Bez namjere da provociram zelio bih cuti od forumasa koji su protiv Silajdzica, sta/ko je po njima alternativa Harisu?

Nekad davno rekao bih Zlaja, no danas on ima previse oraha u dzepu. Nadam se da ce za vrijeme svoga predsjednikovanja Zeljko stasati u politicara koji ce voditi SDP u pobjede. Zalosno je to kada za najboljeg lidera bosnjaka biram hrvata.
Cekaj .ba dok stasa nas Haris Ubleha :D
haris ubleha

Post by haris ubleha »

Ja glasam za Hrvata Josipa... ups Danka Bananka :-D
Danko_Bananko

Post by Danko_Bananko »

haris ubleha wrote:Ja glasam za Hrvata Josipa... ups Danka Bananka :-D
Ziv ti meni, i zdrav bio.
Znao sam ja da ce od tebe dobar Bosnjak ispast, ta Bosnjaci na tvoj kalup vec jednog hrvata izabrase :D

Kad se ja i Zeljkec udruzimo, bit ce svega za raju :D
haris ubleha

Post by haris ubleha »

Danko_Bananko wrote:
Znao sam ja da ce od tebe dobar Bosnjak ispast, ta Bosnjaci na tvoj kalup vec jednog hrvata izabrase :D
Al' od tebe nece, nazalost, dzaba price o panislamizmu i slicne fore i fazoni... 8)
prleitihi

Post by prleitihi »

Danko_Bananko wrote:
ali su bošnjaci na tvoj kalup prije počeli sa davanjem glasova hrvatu..vidi se da si kratke pameti..već zaboravio ivu miru.. :oops:
Danko_Bananko

Post by Danko_Bananko »

prleitihi wrote:
Danko_Bananko wrote:
ali su bošnjaci na tvoj kalup prije počeli sa davanjem glasova hrvatu..vidi se da si kratke pameti..već zaboravio ivu miru.. :oops:
jok bolan, ja tad nisam jos post'o Bosnjak pravi :D
prleitihi

Post by prleitihi »

ti si samo mali haretov glasački listić (pleonazam!)..ti nisi bio bitan ni tad a ni sad..ti laješ..a jate prolaze.. :thumbup:
Danko_Bananko

Post by Danko_Bananko »

prleitihi wrote:ti si samo mali haretov glasački listić (pleonazam!)..ti nisi bio bitan ni tad a ni sad..ti laješ..a jate prolaze.. :thumbup:
nikad hare mog glasa nije vidio ;)

sta's sad, nesto bolje drug komsar ? :D
prleitihi

Post by prleitihi »

isto k'o ni lagumdžija mog.. :D
Danko_Bananko

Post by Danko_Bananko »

prleitihi wrote:isto k'o ni lagumdžija mog.. :D
Lagumdzija je, moze bit, vidio tvog :D , mog ni Lagumdzija ni Haris

Rekoh jednom davno da nisam glasao od 2000., a tad je moj glas otisao SDP-u....al gluho bilo, ne ovom bosanskom :D , vec hrvatskom koji je ipak normalna stranka i nikad u svojim redovima nije imala uhljupa tipa Zlaje, Bakira ili dva Senada ( doduse deblji dio ove senadovske polovine vise nije u ljubavi sa Centralom, ali tim nije nimalo na uhljupluku izgubio :D )

Ja mogu shvatiti da ti to ne mozes shvatiti, jer si ipak navikao da medijski promotori tvojih drugova obilno koriste senzacionalne lazi u svojim promocijama, ali eto probaj se nekako nategnuti da mi ipak povjerujes. Nisam ti ja co'ek od petljavine :D
Dezidijat

#69 zasto!! why !!..whyyy

Post by Dezidijat »

Ne, mogu da vjerujem kakav je Radmanovic kreten povodom ovog slucaja , stvarno sam se razoro' svidio mi se Radman (ima cool prezime ) 8-) i gledo' sam ga sa Matom u TELERING i prico je pravo fino , bez ikakvih prosipanja bisera kao njegovi srpski predhodnici..

A sada kada odbija da podrzi tuzbu protiv Srbije za genocid je sasvim jasno da ni on nije nista drugaciji od svojih predhodnika Mladic loversa i Milosevicevaca...

Pricao je kako zeli da vidi BH kako napreduje a ne zeli da potpise niti da pospjesi sve sto je jedinstveno i dobro u BH , samo stiti entitet i zadrzava stanje quo....motherfucker ... :-x
Maraschino

Post by Maraschino »

Veli Mile u emisiji "OKO" RTS :
"Ja Vas ne mogu da shvatim(misleci na Srbe iz Srbije),pa mi Srbi iz Bosne vise volimo Srbiju od Vas samih". :roll:

I kako sada voditi spor protiv njih. :oops: mozda bi ovi u Srbiji i pristali ali domaci... :shock:

Stojanovic poziva na neko pomirenje.Pomirenja nema dok se ne istjera na cistac sta je ko radio.Negirati i skrivati sta se desavalo na ovim prostorima isto je sto i podrzavati sve sto se desilo.
bonsai

Post by bonsai »

Treba poslati tuzbu u Hag ali ovog puta protiv nasih politicara jer oni vec predugo jebu svoj vlastiti narod u "zdrav" mozak.
Maraschino

Post by Maraschino »

Treba g..na pomesti sa politicke scene dok nisu vecu stetu napravili.

Sto se mene tice ja bih prvo krenuo od Silajdzica i Dodika a ostalima zaprijetio istim mjerama.Niti mi imamo vise vremena niti neko moze da ceka da se neko smiluje da bi nam bilo bolje.Sada nemamo ni koraka naprijed a tri smo nazad.Ovo je dokaz da od gorega uvijek ima gore. :x
sarajka37

Post by sarajka37 »

Kisni_dan wrote:
KENJAC wrote:Ljudi, do kad ce ovaj covjek (covjek?) zivjeti u proslosti?
Ja bih radije zivio u proslosti i zauvijek ganjao zlocince, nego to sve zaboraviti pa da se sve ono ponovi mojoj djeci i unucima...!

Zlocini su pocinjeni u takvoj razmjeri, da zdrav razum ne moze preci preko svega toga!
SLAZEM SE ,I BOLJE BI SVIMA BILO DA SE OKRENU TOME A NE BLACENJU BILO KOGA KO JE TO SPOMENUO.OD SADA PA ZA HILJADU GODINA TREBA SE
NADATI DA CE DOKUMENTI ILI BILO STA POMOCI DA SE OBNOVI TUZBA I DA SE PROGLASE KRIVIM ZA GENOCID I ZA SVE ZLOCINE KOJE SU POCINILI U IME SRPSTVA.DA NAROD U SRBIJI PRIZNA ZLOCINE KOJE SU VRSILI U NJIHOVO IME I DA SE SUOCE S TIM,VELIKA JE GRESKA STO SE TO NIJE DESILO ZBOG BUDUCNOSTI SVIH NARODA.TO JE BIO NAJTUZNIJI DAN U MOM ZIVOTU KADA SAM SLUSALA PRESUDU,NAJTUZNIJI.
Mr_M

Post by Mr_M »

Pa kakvog bi efekta imalo to ponavljanje?
Nikakvog, kao i proces prve tuzbe,
Uostalom sada se ne moze podignuti tuzba bez saglasnosti predstavnika srpskog naroda, koje 100% nema u ovom slucaju.
Maraschino

Post by Maraschino »

Mr_M wrote:Pa kakvog bi efekta imalo to ponavljanje?
Nikakvog, kao i proces prve tuzbe,
Uostalom sada se ne moze podignuti tuzba bez saglasnosti predstavnika srpskog naroda, koje 100% nema u ovom slucaju.
Ne lupetaj ono sto ne znas. :roll:

Ni za prvobitnu tuzbu nije trebala saglasnost "ovakvog" srpskog clana predsjednistva,a posto je tuzba jos aktuelna,aktuelni su i njeni zastupnici(na zalost) nemamo bolje.
Post Reply