sto su kriticni faktori "razlicitosti"
Ponašanje vozila na kisi
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- ljubav_aha
#1 Ponašanje vozila na kisi
Raja, probala sam razne modele,primjetila sam ,zakljucila sam: ziasta drugacije "ponasaju" na cestama okupanim kisom
-
Gray
#2 Re: Ponašanje vozila na kisi
ljubav_aha wrote:Raja, probala sam razne modele,primjetila sam ,zakljucila sam: ziasta drugacije "ponasaju" na cestama okupanim kisom![]()
Ponasaju se drugacije i na suhom
- ljubav_aha
#3 Re: Ponašanje vozila na kisi
Grey,hvala
licno,velicina/tezina automobila,i drugacije "reagiraju" tokom kocenja na kisi 
- Bakir1
#4 Re: Ponašanje vozila na kisi
trenje.....
-
530i
#5 Re: Ponašanje vozila na kisi
....i gume kao direktni učesnik u procesu trenja...
-
direstraits0078
#6 Re: Ponašanje vozila na kisi
Medjuosovinski razmak, prevjesi, sirina traga tockova, razmak od podloge, prednji ili zadnji pogon itd. Ali sve ovo mozes baciti u vodu ako nemas dobre gume sa minimum 4-5 mm ravnomjerno potrosenog profila. Prilagodi voznju uslovima puta i saobracaja, i najbitnije, svojim i sposobnostima vozila koje vozis.
- ljubav_aha
#7 Re: Ponašanje vozila na kisi
hvala raja,ali ako su gume super,vozac sa iskustvom ,pokusala sam dodati druge elemenete koji uticu na kretanje razlicitih velicina/tezina vozila na putu 

sto su prevjesidirestraits0078 wrote:Medjuosovinski razmak, prevjesi, sirina traga tockova, razmak od podloge, prednji ili zadnji pogon itd. Ali sve ovo mozes baciti u vodu ako nemas dobre gume sa minimum 4-5 mm ravnomjerno potrosenog profila. Prilagodi voznju uslovima puta i saobracaja, i najbitnije, svojim i sposobnostima vozila koje vozis.
- nellington
#8 Re: Ponašanje vozila na kisi
Cijela dužina automobila je prednji prevjes+međuosovinski razmak+stražnji prevjes.ljubav_aha wrote:hvala raja,ali ako su gume super,vozac sa iskustvom ,pokusala sam dodati druge elemenete koji uticu na kretanje razlicitih velicina/tezina vozila na putu
sto su prevjesidirestraits0078 wrote:Medjuosovinski razmak, prevjesi, sirina traga tockova, razmak od podloge, prednji ili zadnji pogon itd. Ali sve ovo mozes baciti u vodu ako nemas dobre gume sa minimum 4-5 mm ravnomjerno potrosenog profila. Prilagodi voznju uslovima puta i saobracaja, i najbitnije, svojim i sposobnostima vozila koje vozis.
Pri tome su prevjesi ovo:
Štos je u raspoređivanju težine i položaju težišta automobila.
- ljubav_aha
#9 Re: Ponašanje vozila na kisi
e toooooooooooooo,to sam pitala,to me mucinellington wrote:Cijela dužina automobila je prednji prevjes+međuosovinski razmak+stražnji prevjes.ljubav_aha wrote:hvala raja,ali ako su gume super,vozac sa iskustvom ,pokusala sam dodati druge elemenete koji uticu na kretanje razlicitih velicina/tezina vozila na putu
Pri tome su prevjesi ovo:
Štos je u raspoređivanju težine i položaju težišta automobila.
kad budem kupovala novo auto,kako mogu provjeriti,jednostavno pitam mehanicara ...
HVALA nellington
- nellington
#10 Re: Ponašanje vozila na kisi
Ko će znati ako ne znaju oniljubav_aha wrote: kad budem kupovala novo auto,kako mogu provjeriti,jednostavno pitam mehanicara ...![]()
![]()
- ljubav_aha
#11 Re: Ponašanje vozila na kisi
kako ti mene na sabah nasmijes ,odoh sad malo s'poslomnellington wrote:Ko će znati ako ne znaju oniljubav_aha wrote: kad budem kupovala novo auto,kako mogu provjeriti,jednostavno pitam mehanicara ...![]()
![]()
Ili dođeš i pitaš na forumu, ovdje su ljudi sve vozili