Ponasanje saobracajnih policajaca

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Oslobodjenje

#1 Ponasanje saobracajnih policajaca

Post by Oslobodjenje »

Ne znam da li ste i vi primjetili (mogu pretpostaviti da jeste) kako policajci uziiiivajuuu da naplacuju kazne za npr. pricanje ne mobitel (ili cak drzanje istog u ruci) za vrijeme voznje, nevezani pojasi, neupaljena svjetla, i sl.. Nema sanse da bi za to samo opomenuli, bitno je da iz novcanika nam uzmu 40 km...
No, ako gledamo pravno, oni su u pravu - OK, prekrsaj je ucinjen, to stoji, ali ono sto mene boli je sljedece: ti isti policajci PRICAJU NA MOB DOK VOZE, NIKAD NIKAD NISU ZAVEZANI, NE PRIDRZAVAJU SE OGRANICENJA, NEPROPISNO PARKIRAJU...e ti dupli standardi me stvarno bole.. E sad se postavlja pitanje - sta ja k'o savjestan gradjanin mogu uraditi - da li da se organizuje javna kampanja da gradjani slikaju policiju "corpus delicti", i te slike da svakodnevno kruze na netu, da li da svakodnevno pisem zalbe, prigovore i ubacujem ih u sanduce kod Kantonalnog MUP-a.. ako neko ima neku ideju, nek se javi :)
bucika

#2 Re: Ponasanje saobracajnih policajaca

Post by bucika »

Oslobodjenje wrote:Ne znam da li ste i vi primjetili (mogu pretpostaviti da jeste) kako policajci uziiiivajuuu da naplacuju kazne za npr. pricanje ne mobitel (ili cak drzanje istog u ruci) za vrijeme voznje, nevezani pojasi, neupaljena svjetla, i sl.. Nema sanse da bi za to samo opomenuli, bitno je da iz novcanika nam uzmu 40 km...
No, ako gledamo pravno, oni su u pravu - OK, prekrsaj je ucinjen, to stoji, ali ono sto mene boli je sljedece: ti isti policajci PRICAJU NA MOB DOK VOZE, NIKAD NIKAD NISU ZAVEZANI, NE PRIDRZAVAJU SE OGRANICENJA, NEPROPISNO PARKIRAJU...e ti dupli standardi me stvarno bole.. E sad se postavlja pitanje - sta ja k'o savjestan gradjanin mogu uraditi - da li da se organizuje javna kampanja da gradjani slikaju policiju "corpus delicti", i te slike da svakodnevno kruze na netu, da li da svakodnevno pisem zalbe, prigovore i ubacujem ih u sanduce kod Kantonalnog MUP-a.. ako neko ima neku ideju, nek se javi :)
Ovo ti je dobra tema,mom starom malo-malo naplate kaznu zbog prokletog mobitela u autu,a kriminalce koji voze 200 KM na sat ne smiju pogledati,a kamo li zaustaviti. Ali jebi ga,moj stari ne izgleda ko kriminalac,njega smiju.
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

dokumentujte prekrsaje koje policajci prave jer svaki prekrsaj od strane policajca znaci -30% od plate za tekuci mjesec i sto je najbolje to se provodi samo treba imati dokaz
uvjek dobar gost

Post by uvjek dobar gost »

DaysleepeR wrote:dokumentujte prekrsaje koje policajci prave jer svaki prekrsaj od strane policajca znaci -30% od plate za tekuci mjesec i sto je najbolje to se provodi samo treba imati dokaz
Jel dovoljan dokaz snimak sa mobitela, slika il dva svjedoka.. sa brojem tablica...??? :x Stvarno mi je pun nos lokalnih šerifa koji se vozikaju golfovima 5-cama kao da su ih oni kupili.... nit svezani, nit svjetla gore, pričaju na mobitel.... penju se na trotoare... i ponašaju se bahatoooo.....
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

uvjek dobar gost wrote:
DaysleepeR wrote:dokumentujte prekrsaje koje policajci prave jer svaki prekrsaj od strane policajca znaci -30% od plate za tekuci mjesec i sto je najbolje to se provodi samo treba imati dokaz
Jel dovoljan dokaz snimak sa mobitela, slika il dva svjedoka.. sa brojem tablica...??? :x Stvarno mi je pun nos lokalnih šerifa koji se vozikaju golfovima 5-cama kao da su ih oni kupili.... nit svezani, nit svjetla gore, pričaju na mobitel.... penju se na trotoare... i ponašaju se bahatoooo.....
pretpostavljam da je dovoljna slika sa timestampom kao i tablice na automobilu

onda je lako utvrditi ko je bio zaduzen za to auto u to vrijeme
strong69

Post by strong69 »

E ako ovo zaista funkcionise rado cu napraviti fotografije kod Muzeja Revolucije, lijeva krajnja traka za skretanje prema Zeljeznickoj. Pun mi ih je k.. svaki dan. Obidu cijelu kolonu i stanu prvi na pjesackom prelazu ili prave polukruzno tu pa par puta zamalo sudar da naprave.
branimir_s

Post by branimir_s »

Hajmo da u ovoj temi (a mozemo otvoriti i novu) postavljamo samo fotografije i datume kada je policija cinila prekrssaje... bez ikakvih komentara...
zemljotres

Post by zemljotres »

Image
Oslobodjenje

Post by Oslobodjenje »

Ja sam definitino da ovdje kacimo slike nasih "vrijednih i savjesnih" policaja...svakako sam odlucila svaki dan sa sobom nositi digitalac+tu je i mob...i fino ih slikat..pa onda kada se nagomila dokumentacije, samo sve fino proslijediti KS MUP ili kome vec...mislim da je krajnje vrijeme da se i oni nauce saobracajnoj kulturi..kad vec od nas to zahtjevaju...
Šole

Post by Šole »

Buraz, zakon važi za nas kao i za sve. Sve što dokumentuješ fino uputi unutrašnjoj kontroli kao N.N. vjeruj mi da od guzova otkidaju.
Skyfox

Post by Skyfox »

Evo 1 pozitivan primjer. Freakivi se trkaju malom jednosmjernom ulicom uz Miljacku, suprotna obala od Robota Socijalno, kad drot iskoci izmedju zgrada zaustavi jednog, drugi zbrisao. Poslije neznam sta bi ali izvadio je svoj mali notes :D
Blackwater

Post by Blackwater »

A da se vi okrenete malo knjizi, faxu, ispitima i ostalim daleko produktivnijim stvarima, nego sto bacate ublehe po ovom forumu, i jos tamo sta znam uhodite policiju po coskovima sa digitalnim...Sta ste se tu obruslili misevi na policiju...dala vam zenesvska konvencija pravo da s....bez posljedica, pa jezicine razvezali....ispred Amora pa fatajte slike ako imate m....Razmazena mamina i tatina derista sto ste navikli da vam m.... u krivinama zanose....
d2

Post by d2 »

Blackwater wrote:A da se vi okrenete malo knjizi, faxu, ispitima i ostalim daleko produktivnijim stvarima, nego sto bacate ublehe po ovom forumu, i jos tamo sta znam uhodite policiju po coskovima sa digitalnim...Sta ste se tu obruslili misevi na policiju...dala vam zenesvska konvencija pravo da s....bez posljedica, pa jezicine razvezali....ispred Amora pa fatajte slike ako imate m....Razmazena mamina i tatina derista sto ste navikli da vam m.... u krivinama zanose....
jeste tako je, lopate u ruke ! :)

bila je juce vijest ovdje na sax o sluzbi za internu kontrolu rada fmupa, bio je i mail na koji se mozete obratiti pa potrazite tu vijest.
vjesticanametli

Post by vjesticanametli »

slazem se crnom vodom i slovom broj 2 ali dopustite da izrazimo nezadovoljstvo jer policija moze i bez zmigavca, i pojasa, sa mobitelom bez svetala itd......a sitna buranija bude kaznjena. nije fer i zato ima mail pa fino sve moze da se proslijedi :)
chuchumbamayumbe

Post by chuchumbamayumbe »

Blackwater wrote:A da se vi okrenete malo knjizi, faxu, ispitima i ostalim daleko produktivnijim stvarima, nego sto bacate ublehe po ovom forumu, i jos tamo sta znam uhodite policiju po coskovima sa digitalnim...Sta ste se tu obruslili misevi na policiju...dala vam zenesvska konvencija pravo da s....bez posljedica, pa jezicine razvezali....ispred Amora pa fatajte slike ako imate m....Razmazena mamina i tatina derista sto ste navikli da vam m.... u krivinama zanose....
Ima nas koji smo presli fazu knjiga, faxova, ispita i svega ostalog kako ti nabroja...
Ne vidim u cemu je problem ako ljudi argumentovano kritikuju (ne)rad drzavne institucije za cije plate i primanja ti isti ljudi izdvajaju iz svojih plata, a da bi oni mogli da rade sta hoce i da se ponasaju kako hoce, bez ikakve odgovornosti...
Hajde probaj ponovo da smislis pametniji post pa se javi da raspravljamo, da vidimo u cemo je tvoj, a u cemu nas problem...
dark side of the moon

Post by dark side of the moon »

ovi su mi najjaci kad spomenu "knjigu" :D
Blackwater

Post by Blackwater »

chuchumbamayumbe wrote:
Ima nas koji smo presli fazu knjiga, faxova, ispita i svega ostalog kako ti nabroja...
Ne vidim u cemu je problem ako ljudi argumentovano kritikuju (ne)rad drzavne institucije za cije plate i primanja ti isti ljudi izdvajaju iz svojih plata, a da bi oni mogli da rade sta hoce i da se ponasaju kako hoce, bez ikakve odgovornosti...
Hajde probaj ponovo da smislis pametniji post pa se javi da raspravljamo, da vidimo u cemo je tvoj, a u cemu nas problem...
Nemam ja sa vama inace nikakav problem na ovom forumu, niti imam vremena da raspravljam o tome...Samo je to vise iritantno postalo kad neki pojedinac sa ovog foruma punih usta i "vas" sto bi se reklo repetiran pljuje i blati ugled tog ministarstva, sve radi toga sto ga tamo neki odrO, kad se ovaj vraco sa Bjelasnice...Policija se mora nekad i popeti na trotoar, nekad se mora i javiti na telefon, pa procii i na crveno, i napraviti mali milion prekrsaja...A sve ima svoje razloge i uzroke...Nisam pobornik izivljavanja sluzbenika tog ministarstva nad gradjanima....
O kakvom neradu ti pricas momak...pogledaj malo crnu hroniku zadnjih mjesec dana pa procitaj sta pise...a sto se tice izdvajanja od plata gradjana za taj rad ili ne rad kako ga ti nazivas o tome necemo, a necemo iz razloga sto sumnjam da je ovdje iko kopetentan da raspravlja o tome, jer sumnjam da ovdje ima ljudi koji imaju opis posla takav da se izlazu riziku po njihov zivot za nekih 700 KM...
madner

Post by madner »

Ja izlazem zivot opasnosti svaki put kad udem u auto zbog kretena, bez da dobijem platu. A oni sto imaju platu da ih uklone su krivi zato.

Neki dan lik u ljevo traci na autoputu vozi 80km/h. :x
Blackwater

Post by Blackwater »

madner wrote:Ja izlazem zivot opasnosti svaki put kad udem u auto zbog kretena, bez da dobijem platu. A oni sto imaju platu da ih uklone su krivi zato.

Idi autobusom...:)
Oslobodjenje

Post by Oslobodjenje »

Blackwater wrote:
chuchumbamayumbe wrote:
Nemam ja sa vama inace nikakav problem na ovom forumu, niti imam vremena da raspravljam o tome...Samo je to vise iritantno postalo kad neki pojedinac sa ovog foruma punih usta i "vas" sto bi se reklo repetiran pljuje i blati ugled tog ministarstva, sve radi toga sto ga tamo neki odrO, kad se ovaj vraco sa Bjelasnice...Policija se mora nekad i popeti na trotoar, nekad se mora i javiti na telefon, pa procii i na crveno, i napraviti mali milion prekrsaja...A sve ima svoje razloge i uzroke...Nisam pobornik izivljavanja sluzbenika tog ministarstva nad gradjanima....
O kakvom neradu ti pricas momak...pogledaj malo crnu hroniku zadnjih mjesec dana pa procitaj sta pise...a sto se tice izdvajanja od plata gradjana za taj rad ili ne rad kako ga ti nazivas o tome necemo, a necemo iz razloga sto sumnjam da je ovdje iko kopetentan da raspravlja o tome, jer sumnjam da ovdje ima ljudi koji imaju opis posla takav da se izlazu riziku po njihov zivot za nekih 700 KM...
Kao prvo, ja se izvinjavam, ali koga mi to blatimo ovdje? Malo bolje procitaj nase komentare, i prije svega vidjeces da nisu uvredljivog sadrzaja, po nikome ne pljujemo, samo pokusavamo da iznesemo ono sto nam je na dusi..Kad vec ne mogu (nazalost) ovo reci ministru, niti komesaru policije, hvala Bogu, pa postoji ovaj forum..Stoga, usitinu ne znam zasto tebe toliko ovo pogadja, osim ako nisi pripadnik MUP-a, a i ako jesi, trebao bi biti iskren, i slozit se sa gore navedenim. Ja znam ljude koji rade u MUP-u i koji se slazu sa svim ovim sto je receno, i oni isto smatraju da niko ne smije biti iznad zakona...
chuchumbamayumbe

Post by chuchumbamayumbe »

Blackwater wrote:
chuchumbamayumbe wrote:
Vidis, nije u pitanju blacenje "ugleda" ministarstva samo zbog naplacivanja kazne momku dok se vracao sa Bjelasnice...
Ljudi navode i druge primjere, a evo, sto se tice mog primjera, reci cu ti sta mi najvise smeta.
Smeta mi kada policija prodje kroz zabranu, kada mu se ja moram sa djetetom u kolicim sklanjati na trotoaru da bi on otisao u obliznji kafic gdje se okupljaju dileri, kriminalci i sav alipasinski shljam, da tamo popije svoju kafu, zajedno sa svojim pajdasima krimosima. Lijepo parkira pored kojekakvih A8 i kupea, i tako s guza na guz, da prije prodje smjena. Nema sanse da ce kazniti svoje pajdase kriminalce jer su svi oni u talu, ali ce kazniti mene kada ne dam zmigavac ili ne upalim svjetla.
Svaka cast policiji, licno znam da vecina radi onoliko koliko moze jer su im ruke uglavnom svezane, ali ponasanje mnogih od njih daje los primjer i ne ide na ruku MUP-u.
Sto se tice crne hronike, nikada nije bilo vise kriminala, slazes li se? Nikada vise droge, oruzja, ucjena i nasilnistva.
Izvini, mene ne interesuje kolika je policiji plata, to zaista ne bi treba biti moj problem, nego problem rukovodecih u ministarstvu i samih policajaca. Policija ima namjenu da sluzi kao servis gradjanima ovog grada, da ne kazem drzave, a ne da mnogi probleme svojih malih plata rjesavaju tako sto ce ih ljudi kupovati za 10-20km, samo da im ne naplate kaznu.
Kontas?
sarajlija_82

Post by sarajlija_82 »

zapitas li se kad Blackwater odakle pojedinim policajcima auta preko 20000km i kuce na tri sprata po okolini sarajeva.zapitas li se kad kako su neki kriminalistiku u mostaru zavrsili za godinu dana.zapitas li se zasto se policija u nasem kantonu djeli na 15-tak familija.
cast izuzetcima,pogotovo specijalcima i kdz ,vecina obicne pol se ionako hvali njihovim zaslugama
madner

Post by madner »

Blackwater wrote:
madner wrote:Ja izlazem zivot opasnosti svaki put kad udem u auto zbog kretena, bez da dobijem platu. A oni sto imaju platu da ih uklone su krivi zato.

Idi autobusom...:)
Radi svoj posao.
Cober

Post by Cober »

Oslobodjenje wrote:Ja sam definitino da ovdje kacimo slike nasih "vrijednih i savjesnih" policaja...svakako sam odlucila svaki dan sa sobom nositi digitalac+tu je i mob...i fino ih slikat..pa onda kada se nagomila dokumentacije, samo sve fino proslijediti KS MUP ili kome vec...mislim da je krajnje vrijeme da se i oni nauce saobracajnoj kulturi..kad vec od nas to zahtjevaju...
Podržavam. Napokon normalano i ispravno stanovište.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

Blackwater wrote:A da se vi okrenete malo knjizi, faxu, ispitima i ostalim daleko produktivnijim stvarima, nego sto bacate ublehe po ovom forumu, i jos
ko o čemu kurva o poštenju a drot o knjigama :lol: :lol: :lol: :lol:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

jel ovo predrasuda da su na forumu samo djeca max. 22 - 23 godine

a što se tiče policije i krimosa... sve su to prijatelji... dovoljno je proći pored kafića Atile u pol dana u pol noći... bijesna auta i policijska kola parkirana na zelenim površinama...
rukovanje sa sumnjivim tipovima... ispijanje sokica sa sumnjivim tipovima
Post Reply