Ponašanje i izgled muslimana- kontradiktornsoti ili izbor

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
kerima1

#226 Re: Ponašanje i izgled muslimana- kontradiktornsoti ili izbo

Post by kerima1 »

Towelie wrote:Ne mora znaciti da sve sto je u Islamu dozvoljeno, da je i preporuceno da se radi. Poligamija, brak sa bliskim rodjacima i razvod su dozvoljeni, ali nisu preporuceni.
Evo samo po ovome troje nabrojanom vidimo koliko covjek ima pravo izbora,znaci ne prisiljava nas Bog,nego nam daje slobodu izbora.Isto znaci i za sve ostalo u Mushafu Bog nam daje pravo da razmisljamo o Njemu I njegovim rijecima-ajetima.
Towelie

#227 Re: Ponašanje i izgled muslimana- kontradiktornsoti ili izbo

Post by Towelie »

Naravno, razmisljanje je ibadet samo po sebi.
bierkof

#228 Re: Ponašanje i izgled muslimana- kontradiktornsoti ili izbo

Post by bierkof »

mujke82 wrote: Hajd ti meni odgovori na ovo pitanje sada. Allah je dozvolio da ja mogu svoju amdjisnu i dajdjisnu ozeniti. Hoces li ti sestro reci da imas svoje misljenje i da kazes ne moze to tako da bude?
kerima1, i schnappi
Evo vidis, ja sam o ovome pricao. kada kazes da je nesto od boga, to se nikada ne moze promjeniti, i svaka sugestija na drugacije je uvreda prema bogu i islamu. Islam je totalno nekompatibilan sa modernim drustvom bas zbog tog razloga.

PS
kada smo vec na ovoj temi... ako bog zna najbolje, kako to da je dozvolio razmnozavanje izmedju krvno bliskih osoba, zar nije znao da ce to dovesti do ogromne retardacije u drustvu? Meni se cini da bog zna manje nego bilo koji geneticar... :-?
kerima1

#229 Re: Ponašanje i izgled muslimana- kontradiktornsoti ili izbo

Post by kerima1 »

Hendikepirana djeca se radjjau i u ostalim brakovima tamam da se sa dva kontinenta uzmu,tako da meni ne prolazi to sa rodbinskim vezama i brakom.A sto je Bog dozvolio kao sto rekoh ostavio je na izbor kao i visezenstvo,a visezentvo znam objasniit dok ovo drugo ne znam.recimo razboli se prva zena i da je covjek ne bi morao razvoditi takvu bolesnu ima izbor da drugu dovede i tako ostane uz prvu bolesnu.
I nisi u pravu kada kazes da se islam ne ide uz modernu nauku,mislim da islam jos nije dovoljno izucen,jer svako novo vrijeme zahtjeva nova objasnjenja,svijest ljudi se mijenja,a kur'an ne,nego samo se moze bolje pokusati objasniti tj.sa naucne strane.
kerima1

#230 Re: Ponašanje i izgled muslimana- kontradiktornsoti ili izbo

Post by kerima1 »

kada smo vec na ovoj temi... ako bog zna najbolje, kako to da je dozvolio razmnozavanje izmedju krvno bliskih osoba, zar nije znao da ce to dovesti do ogromne retardacije u drustvu?
Ovdje ti mogu odgovoriti,bas zato sto On zna najbolje mislim da ce nekada i ovo biti objasnjivo,sada mozda nije,ili jeste,a ja ne zna za to.koliko drugih stvari za koje se smatralo da su banalne danas ima dobro objasnjenje u nauci.
underwater

#231 Re: Ponašanje i izgled muslimana- kontradiktornsoti ili izbo

Post by underwater »

bierkof wrote:kada smo vec na ovoj temi... ako bog zna najbolje, kako to da je dozvolio razmnozavanje izmedju krvno bliskih osoba, zar nije znao da ce to dovesti do ogromne retardacije u drustvu? Meni se cini da bog zna manje nego bilo koji geneticar... :-?
Aaaa, bas si malo potvrd insan :?
Hajd polahko da ti pojasnim.
Incest je odnos medju bliskim srodnicima.
Islam zabranjuje incest, tj. odnos medju PRVIM koljenom (otac, majka, brat sestra itd), ali NE i medju drugim (prvi rodjaci dakle, isti nana i dedo).
Za tvoju informaciju, NE ZABRANJUJE NI ZAKON SVEDSKE, FRANCUSKE, KINE, BRAZILA i jos mnogo zemalja iz razlicitog kulturnog i religijskog miljea.
Nas zakon (ex yu) ne dopusta, dopusta tek nakon 3 koljena.
Sta kazu geneticari?
Starija istrazivanja donosila su teze da su sanse da dijete bude osteceno vece kod prvih srodnika nego kod roditelja koji nisu krvno povezani. Ali i tada je explicitno receno da za npr. rodjake nema te mogucnosti, osim ako nije srodstvo opetovano (bas kako je hadisom zabranjeno).
Sta kaze statistika:
Uzmete recimo 1000 djece krvnih srodnika i 1000 djece parova koji ni na koji način nisu krvno povezani.Od 1000 djece parova koji nisu krvno povezani u prosijeku će 30 djece biti rođeno sa ozbiljnim poremećajem poremećajem.
U najgorem slučaju šansa da će dijete prvih krvnih srodnika imati poremećaj je maksimalno (zapravo i nije toliko) 10% veća od standardne razine što bi značilo da bi od 1000 djece nastalih incestom njih 33 bilo rođeno sa ozbiljnim poremećajem. Ta razlika je gotovo statistički beznačajna i nema govora o nekim drastičnim povečanjima.
Ali, najnovija istrazivanja (nakon bum-a genetike kao nauke) kazu da to (sto se tice deformacija) NIJE VAZNO UOPCE bez obzira na koljeno (udaljenost srodnika) PA DA JE I PRVO, I po ovome svemu je Islam jaKo PROGRESIVAN.
Ne zelim sad ulaziti u druge aspekte incestuoznog odnosa, ali Kur'anskoj reguli se ne moze pera odbit! :thumbup:
bierkof

#232 Re: Ponašanje i izgled muslimana- kontradiktornsoti ili izbo

Post by bierkof »

Pricaj ti te price nekome drugom. Zelio sam da vidim odakle si citirao taj podatak, index.hr... :roll: :roll: :roll:
Dokazano je da inbreeding dovodi do znacajnog porasta u genetickim defektima po rodjenju, a takodjer islamske zemlje imaju daleko veci postotak rodjenja sa defektima nego ostale zemlje. Estimacije su da blizu 45-50%brakova u Saudijskoj arabiji je izmedju prvih rodjaka. neko je cini mi se postavio mapu na prijasnjim stranicama.

Takodjer ovakve stvari su se desavale i u evropi gdje su se prakticirali brakovi u familiji, prvenstveno u kod kraljevskih porodica. Ovo je dokazano mnogo puta, samo je pitanje zasto Bog to odobrava. Mislio sam da je islam savrsen.

ti i dalje pricaj o tome kako je islam daleko ispred nauke...
J3r1ch0

#233 Re: Ponašanje i izgled muslimana- kontradiktornsoti ili izbo

Post by J3r1ch0 »

bierkof wrote:Pricaj ti te price nekome drugom. Zelio sam da vidim odakle si citirao taj podatak, index.hr... :roll: :roll: :roll:
Dokazano je da inbreeding dovodi do znacajnog porasta u genetickim defektima po rodjenju, a takodjer islamske zemlje imaju daleko veci postotak rodjenja sa defektima nego ostale zemlje. Estimacije su da blizu 45-50%brakova u Saudijskoj arabiji je izmedju prvih rodjaka. neko je cini mi se postavio mapu na prijasnjim stranicama.

Takodjer ovakve stvari su se desavale i u evropi gdje su se prakticirali brakovi u familiji, prvenstveno u kod kraljevskih porodica. Ovo je dokazano mnogo puta, samo je pitanje zasto Bog to odobrava. Mislio sam da je islam savrsen.

Hej, dobro si rekao, Islam je sistem vrijednosti, za njega vrijedi princip-uzmi ili ostavi.
Koji nam sistem vrijednosti ti nudiš za uzvrat? Nemoj da ispadne da si i ti jedan od onih likova koji znaju šta neće ali ne znaju šta hoće!

bierkof wrote: Ja ne zivim u BiH vec duze vrijeme, a ti da si ikad izasao iz svog sela znao bi da u koju god zemlju da odes naci ces iransku zajednicu, iran ima ogromnu dijasporu.
bierkof wrote:
Jeste, ali ja nikad nisam zaboravio ko sam i odakle sam :bih: Osim toga, ja sam otisao samo privremeno :D
Privremeno na duže vrijeme :D .

:lol:
bierkof

#234 Re: Ponašanje i izgled muslimana- kontradiktornsoti ili izbo

Post by bierkof »

Znam da ce sada da dodje 100 hadisa, tekstova sa islambosna ili slicnih vehabijskih stranica, samo da postavim link za clanak sa british medical journal koji je relevantan za ovo sto pricamo.
Autori su takodjer arapi i clanak je o stetnosti inbreedinga kod arapa.
underwater wrote:Ne zelim sad ulaziti u druge aspekte incestuoznog odnosa, ali Kur'anskoj reguli se ne moze pera odbit!
Toliko o savrsenosti Kur`anskog zakona

Opet kazem, kako da bog nije znao unaprijed koliko ce se bolesne djece roditi?

PS
To gdje sam ja i kad se vracam je moja privatna stvar koju ne moram da objasnjavam vehbosima sa foruma 8-)
schnappi

#235 Re: Ponašanje i izgled muslimana- kontradiktornsoti ili izbo

Post by schnappi »

underwater...

zao mi je sto i dalje mislis sta mislis...
Na temu zene necu da pisem, nema fajde, na temu o Fatimi vidi sa towelom ili nekim drugim, nemas sve podatke.
Kakve veze imaju tehnika novijeg doba i prosvjetiteljstvo http://de.wikipedia.org/wiki/Aufkl%C3%A4rung
Kako je tekao proces odmicanja od mracnog doba, pojedinci spaljivani na lomaci, preko preformiravanja dijela
katolicanstva u protestanizam odmicanje i od tog, ideja humanizma...prosvjetiteljstvo proces koji islamske
zemlje nisu prosle. Trnovit je put i dug, znam. I te kako je to odmicanje od krscanstva, i to osnovna odlika.
Nego se krscanstvo preformulisalo iznutra da ne izgubi sljedbenike, pa je aminovana nauka i jos ponesto.
Da su svi slijedili crkvene oce, nikad ne bi bilo nijednog nobelovca. A ne bi bilo ni Nobela. To su historijski
fakti. Mozda neko misli da negiranjem cinjenica manja je mogucnost da muslimani se odmaknu od religije ako bi nekad
posli putem prosperiteta, ugledajuci se na krscane. Jah..moze i iza negiranja istine stajati plemenit motiv.

Prvo mi kazes da su Zidovi kroz historiju imali najvise incesta, pa mi kazes da procitam sta Elizabeta, koja
brani rodbinske brakove, a inace je Zidovkinja, ima reci na temu. Ne pada mi na pamet. Ako je opetovani incest
gori od jednokratnog, trebalo bi ovu blazu varijantu aminovati. Bitno je da branimo bracu Arape, treba biti
lojalan...ali ja nikako da se toga dosjetim. Nego... citala sam ja davno i opravdanja Pakija i kazem tome Jok.
Nije sve u vidljivoj invalidnosti, degradacija je postepena, ali sigurna, neka kazu koliki je IQ te djece,
koliko su bolesljiviji i masu stvari. Ako je 1 dijete vise invalid u naciji, previse je. Ma znas ti to.
Vec sam ti pisala da 90% te djece ne moze da zavrsi osnovnu, hajd nek za klix bude 2%, previse je.
Ta statistika govori o ljudskim zivotima, 3 djece vise na 1000 je previse, 3 ljudska zivota bespotrebno.
Ako ti je dijete bolesljivo, ima IQ 80 mjesto npr.90, stvorio si mu bespotrebne probleme u skoli, u zivotu.
Ko ti garantuje da nije bas tvoje dijete jedno od onih 3, dio statisticke greske? Moje je misljenje da covjek
treba uciniti sve sto je u njegovoj moci da ima zdravo potomstvo, ako se pak nesto desi, ne moze sebe da kori.

Trebalo bi onim starim nenama objasniti da se ne nose vise dimije i jamenija, neka nabave arapsku nosnju, ha ja.
Sta ce nama bosanska tradicija pored arapske. Jos Arapima da se nazovemo i odlicno. Ko ne glumi Arapa nije musliman,
nema veze sto se porijeklo ne smije pripisivati drugom plemenu. Sve sto rade, u pravu su, prihvati i suti.
Dosta je vise ovog rahatluka da nam je kakav novi problemcic da se nesto kuha, nek nije ovako dosadno.
Malo sale, nemoj misliti da sam mislila sta nisam...
Ah da, odavno zidove provikivaju zbog incesta, ako bi drugi bili isti kao oni ne bi vise mogli, kontas. Oni su
promovirali i dekadenciju i mnogo toga jos, tako da...ostav se corava posla.
schnappi

#236 Re: Ponašanje i izgled muslimana- kontradiktornsoti ili izbo

Post by schnappi »

mujke82 wrote:
schnappi wrote:
Towelie wrote:Inace, po jednom predanju, najbolja zena ikada je Merjem. I naravno da to ne objektivizuje zene na bilo koji nacin, mozemo lako reci da je Muhammed saws najbolji covek ikada bez ikakvih primesa negativnosti u tome.
Zasto kazes po predanju, zasto ne kazes po Kur anu, jer je ispravnije, kontas, predaja moze biti i neispravna.
Ne mozemo reci koji je poslanik najbolji jer pise da ne smijemo, svi su isti za muslimane, ne smije se praviti razlika.
Mogu li znati kod koga si studirala islam? Ko je tebe preporucio da imas znanje i da mozes da pozivas u islam i da ga tumacis?
003-042 I kada meleki rekoše: "O Merjema, tebe je Allah odabrao i cistom stvorio,
i boljom od svih žena na svijetu ucinio.
002-285 ...svaki vjeruje u Allaha, i meleke Njegove, i knjige Njegove, i poslanike Njegove:
"Mi ne izdvajamo nijednog od poslanika Njegovih."

Mislila sam da se covjek poziva ujedno i na ovaj ajet iz Kur ana za Merjemu, za jednakost poslanika ima vise
ajeta. Jesam li negdje pogrijesila ili to ni nije bitno, jednostavno ne smijem da mislim, pa stoga ovakva
reakcija? Ovo mozes shvatiti kao obicno pitanje ili retoricko pitanje. Ako moze manje na personalnom nivou...
ni ja niciju licnost ne prozivam.
Ako ti budes trazio meni greske radi diskreditacije, budi siguran da ces ih naci, nijedan covjek nije bezgresan.
Samo...to ne bi znacilo da je sve pogresno, a samim tim...da tvoji postovi dobijaju status apsolutne istine.
J3r1ch0

#237 Re: Ponašanje i izgled muslimana- kontradiktornsoti ili izbo

Post by J3r1ch0 »

bierkof wrote:Znam da ce sada da dodje 100 hadisa, tekstova sa islambosna ili slicnih vehabijskih stranica, samo da postavim link za clanak sa british medical journal koji je relevantan za ovo sto pricamo.
Autori su takodjer arapi i clanak je o stetnosti inbreedinga kod arapa.
underwater wrote:Ne zelim sad ulaziti u druge aspekte incestuoznog odnosa, ali Kur'anskoj reguli se ne moze pera odbit!
Toliko o savrsenosti Kur`anskog zakona

Opet kazem, kako da bog nije znao unaprijed koliko ce se bolesne djece roditi?

PS
To gdje sam ja i kad se vracam je moja privatna stvar koju ne moram da objasnjavam vehbosima sa foruma 8-)
Bitno je u kontekstu istinoljubivosti to da si van BiH privremeno na duže vrijeme :D . Moramo znati vrijedi li tvoja kritika nešto ili ne vrijedi ni pišljiva boba...

Nego, daj nam alternativu Islamu...kud, šta, kako, da vidimo šta predlažeš.
schnappi

#238 Re: Ponašanje i izgled muslimana- kontradiktornsoti ili izbo

Post by schnappi »

jeriho,
taj izraz privremeno na radu u inostranstvu se koristi da si 50 godina izvan maticne zemlje. koristile su ga jugoslovenske vlasti, nasi ljudi, apsolutno svi, tako se udomacilo
bierkof

#239 Re: Ponašanje i izgled muslimana- kontradiktornsoti ili izbo

Post by bierkof »

Ako te bas zanima otisao prije 5 godina, vracam se za 4 sedmice.

Alternativa je da svak misli za sebe svojom glavom a ne da im neko "daje sistem", alternativa je da ljudi shvate da je ovaj zivot jedan i jedini bitan, alternativa je humanizam gdje ce ljudi raditi za dobrobit sebe i drustva u kojem se nalaze a ne pasivno cekati "nagradu nakon smrti"...
Alternativa je da ljudi skontaju odakle dolaze prava i slobode koje imaju, da im ih nije dao bog, nego su produkt ljudske empatije, i da ako sami sebi ne pomognemo niko nam nece pomoci.
Trazis instant odgovor na komplikovano pitanje, alternativa je shvatiti da takav odgovor ne postoji.
Towelie

#240 Re: Ponašanje i izgled muslimana- kontradiktornsoti ili izbo

Post by Towelie »

003-042 I kada meleki rekoše: "O Merjema, tebe je Allah odabrao i cistom stvorio,
i boljom od svih žena na svijetu ucinio.
Jeste, ovo je argument da je Merjem najbolja medju zenama. Ima i hadis, ali ajet u ovom slucaju ima prioritet i jaci je dokaz.
002-285 ...svaki vjeruje u Allaha, i meleke Njegove, i knjige Njegove, i poslanike Njegove:
"Mi ne izdvajamo nijednog od poslanika Njegovih."
Stoji ovaj ajet, kada se uzme ovako sam za sebe, medjutim u Ibn Kesirovom tefsiru stoji sledece:
"Poslanik vjeruje u ono što mu se objavljuje od Gospodara Njegova." Ovo se govori o Vjerovjesniku, sallallahu alejhi ve sellem, koji je, kada je objavljen ovaj ajet, rekao: /459/ "Za njega je normalno da vjeruje!" Prenosi El-Hakim i kaže: "Lanac prenosilaca je sahih, ali ga nisu uvrstili u svoje zbirke El-Buharija i Muslim." "i vjernici" vezuje se za riječ poslanikNakon toga, govori o svima, pa kaže: "svaki od njih vjeruje u Allaha, i meleke Njegove, i knjige Njegove, i poslanike Njegove"Prema tome, vjernici vjeruju da je Allah Jedan, Jedini, Osobni, Neograničeni Gospodar, da nema drugog boga osim Njega, niti gospodara osim Njega. Oni priznaju sve vjerovjesnike, poslanike i Knjige objavljene s neba Allahovim robovima, poslanicima i vjerovjesnicima, ne praveći razliku između njih time što bi vjerovali u neke, a ne bi vjerovali u druge. Naprotiv, svi su oni za njih iskreni, dobri, na Pravom putu, upućeni i upućivači na put dobra, iako su neki dokinuli zakone drugih uz dozvolu Allaha, odnosno, svi su dokinuti zakonom Muhammeda, sallallahu alejhi ve sellem, Pečata vjerovjesnika i poslanika. Sudnji dan će nastupiti a njegov Šerijat će važiti i grupa sljedbenika njegova ummeta bit će jasno na putu istine. Oni govore: "Čujemo i pokoravamo se. Molimo Te za oprost, Gospodaru naš", tj. čuli smo govor Tvoj, Gospodaru naš, razumjeli smo i to prihvaćamo i, kako je zatraženo, provodimo u djelo.
Lepo se kaze da se priznaju svi poslanici u kontekstu da se veruje da je ono sto im je objavljeno istina, ali da je Muhammed saws pecat poslanstva i da se njegovim verozakonom dokidaju svi ostali. Brojne su njegove posebnosti zbog kojih mislim da je najbolji rob i najbolji poslanik. Na primer: prvi ce uci u Dzennet, samo on ce imati pravo sefaata na Sudnjem danu, svi su poslanici slati odredjenim narodima, on je poslat celom covecanstvu, posle njega nema poslanika, njegov umet je najbolji umet koji se pojavio, u jednom hadisu stoji da kada bi Musa a.s. bio ziv da bi morao da ga sledi, najavljen je u ranijim svetim knjigama...Eto, to su neki argumenti zbog kojih smatram da je on najodabranije bice, i najodabraniji od svih poslanika. Ali, postujem i tvoj stav jer postoji ovaj ajet koji si spomenula.
kerima1

#241 Re: Ponašanje i izgled muslimana- kontradiktornsoti ili izbo

Post by kerima1 »

Ovaj ajet gdje Bog kaze da postujemo sve poslanike isto mi muslimani ne praktikujemo uopste,nego samo Muhammeda velicamo.Moramo znati da su svi poslanici Bogu bliski ljudi i nema izdvajanja ni jednog.
Towele zar ti treba tefsir na ovako jasan ajet?
J3r1ch0

#242 Re: Ponašanje i izgled muslimana- kontradiktornsoti ili izbo

Post by J3r1ch0 »

bierkof wrote:Ako te bas zanima otisao prije 5 godina, vracam se za 4 sedmice.

Alternativa je da svak misli za sebe svojom glavom a ne da im neko "daje sistem", alternativa je da ljudi shvate da je ovaj zivot jedan i jedini bitan, alternativa je humanizam gdje ce ljudi raditi za dobrobit sebe i drustva u kojem se nalaze a ne pasivno cekati "nagradu nakon smrti"...
Alternativa je da ljudi skontaju odakle dolaze prava i slobode koje imaju, da im ih nije dao bog, nego su produkt ljudske empatije, i da ako sami sebi ne pomognemo niko nam nece pomoci.
Trazis instant odgovor na komplikovano pitanje, alternativa je shvatiti da takav odgovor ne postoji.
Znaš šta nećeš ali ne znaš šta hoćeš, nije ni to problem, ali smanji malo doživljaj, previše si hejterski nastrojen.

Ta alternativa "svak misli svojom glavom" zove se anarhija u konketstu sistema uređenja jer sistem mora postojati, ovakav ili onakav.

Pa i u Islamu vrijedi pravilo da Allah neće promjeniti stanje jednog naroda dok on sam sebe ne promjeni. (Er-Raad, 11)

Instant odgovor na komplikovano pitanje je isto kao i tvoja kritika prema Islamu zasnova na osnovu njegovog hiljaditog dijela.
Towelie

#243 Re: Ponašanje i izgled muslimana- kontradiktornsoti ili izbo

Post by Towelie »

kerima1 wrote:Ovaj ajet gdje Bog kaze da postujemo sve poslanike isto mi muslimani ne praktikujemo uopste,nego samo Muhammeda velicamo.Moramo znati da su svi poslanici Bogu bliski ljudi i nema izdvajanja ni jednog.
Towele zar ti treba tefsir na ovako jasan ajet?
Ne treba meni tefsir, ali je to deo metodologije tumacenja Kur'ana koji ja primenjujem. Citira se ajet, a zatim njegov tefsir radi boljeg razumevanja.
bierkof

#244 Re: Ponašanje i izgled muslimana- kontradiktornsoti ili izbo

Post by bierkof »

Problem sa vama religioznim ljudima sto vam se sve mora crtati, ja znam sta zelim ali ti ne kontas nista sto nije sveti totalitarizam.

Ja hocu sekularnu republiku zasnovanu na modernom zakonu koji garantuje sve stavke iz konvencije o ljudskim pravima i mogucnost samoupravljanja i samoodlucivanja, to je ono kada kazem da svak treba da misli za sebe. To nije anarhija, to je javna racionalna intelektualna debata i moderni demokratski duh.
Ono sto necu je da o mom zdravlju, obrazovanju, i zivotu moje porodice odlucuje 1400godina stara zbirka primitivnih arapsko-zidovskih mitova.

I danasnji sistem u bosni, ovakav obezglavljen kakav jeste je neuporedivo bolji od bilo koje islamske teokratije.

Toliko.
LSD

#245 Re: Ponašanje i izgled muslimana- kontradiktornsoti ili izbo

Post by LSD »

bierkof wrote:Problem sa vama religioznim ljudima sto vam se sve mora crtati, ja znam sta zelim ali ti ne kontas nista sto nije sveti totalitarizam.

Ja hocu sekularnu republiku zasnovanu na modernom zakonu koji garantuje sve stavke iz konvencije o ljudskim pravima i mogucnost samoupravljanja i samoodlucivanja, to je ono kada kazem da svak treba da misli za sebe. To nije anarhija, to je javna racionalna intelektualna debata i moderni demokratski duh.
Ono sto necu je da o mom zdravlju, obrazovanju, i zivotu moje porodice odlucuje 1400godina stara zbirka primitivnih arapsko-zidovskih mitova.

I danasnji sistem u bosni, ovakav obezglavljen kakav jeste je neuporedivo bolji od bilo koje islamske teokratije.

Toliko.
underwater

#246 Re: Ponašanje i izgled muslimana- kontradiktornsoti ili izbo

Post by underwater »

bierkof wrote:Pricaj ti te price nekome drugom. Zelio sam da vidim odakle si citirao taj podatak, index.hr... :roll: :roll: :roll:

Nisam ti citirao index.hr vec se radi o knjizi Incest Behavior and incest Taboo od Christopher Bagley.
Ako netko shupljira onda si to TI ...ako vec tvrdis da je ZNACAJAN PORAST deformiteta navedi koliki je to porast !!!
A podatak koji si naveo za SA (50% brakova, uzmimo da je istina) te najvise demantira: zasto u SA nema veliki procenat bogalja, pa jel shvatas da tamo ne bi trebalo biti zdravog insana??? :lol: :lol:
Zna se da su Habsburgovci imali ovakve brakove, da li si ikad cuo da je ijedan bio kripl??? :?
Navedi jedan od tih dokaza ...NEMA IH ...osim nekih mapa koje su radjene neznanstvenim metodama jer od toga prave tabu.
Ne podrzavam ja incest, ali zapitaj se kako to da jedna Francuska ili Svedska (cak KINA!!!!) imaju zakonodavstvo koje je 100% sukladno Kur'anskim definiranjima incesta? Na chemu oni to baziraju? Kur'anu? Babinim gatkama? Mozda da ti skocis do njih da im (nepismenim) objasnis da ce imati posljedica? :lol: :lol:
underwater

#247 Re: Ponašanje i izgled muslimana- kontradiktornsoti ili izbo

Post by underwater »

schnappi wrote:underwater...

zao mi je sto i dalje mislis sta mislis...
Na temu zene necu da pisem, nema fajde, na temu o Fatimi vidi sa towelom ili nekim drugim, nemas sve podatke.
Kakve veze imaju tehnika novijeg doba i prosvjetiteljstvo http://de.wikipedia.org/wiki/Aufkl%C3%A4rung
Kako je tekao proces odmicanja od mracnog doba, pojedinci spaljivani na lomaci, preko preformiravanja dijela
katolicanstva u protestanizam odmicanje i od tog, ideja humanizma...prosvjetiteljstvo proces koji islamske
zemlje nisu prosle. Trnovit je put i dug, znam. I te kako je to odmicanje od krscanstva, i to osnovna odlika.
Nego se krscanstvo preformulisalo iznutra da ne izgubi sljedbenike, pa je aminovana nauka i jos ponesto.
Da su svi slijedili crkvene oce, nikad ne bi bilo nijednog nobelovca. A ne bi bilo ni Nobela. To su historijski
fakti. Mozda neko misli da negiranjem cinjenica manja je mogucnost da muslimani se odmaknu od religije ako bi nekad
posli putem prosperiteta, ugledajuci se na krscane. Jah..moze i iza negiranja istine stajati plemenit motiv.

Prvo mi kazes da su Zidovi kroz historiju imali najvise incesta, pa mi kazes da procitam sta Elizabeta, koja
brani rodbinske brakove, a inace je Zidovkinja, ima reci na temu. Ne pada mi na pamet. Ako je opetovani incest
gori od jednokratnog, trebalo bi ovu blazu varijantu aminovati. Bitno je da branimo bracu Arape, treba biti
lojalan...ali ja nikako da se toga dosjetim. Nego... citala sam ja davno i opravdanja Pakija i kazem tome Jok.
Nije sve u vidljivoj invalidnosti, degradacija je postepena, ali sigurna, neka kazu koliki je IQ te djece,
koliko su bolesljiviji i masu stvari. Ako je 1 dijete vise invalid u naciji, previse je. Ma znas ti to.
Vec sam ti pisala da 90% te djece ne moze da zavrsi osnovnu, hajd nek za klix bude 2%, previse je.
Ta statistika govori o ljudskim zivotima, 3 djece vise na 1000 je previse, 3 ljudska zivota bespotrebno.
Ako ti je dijete bolesljivo, ima IQ 80 mjesto npr.90, stvorio si mu bespotrebne probleme u skoli, u zivotu.
Ko ti garantuje da nije bas tvoje dijete jedno od onih 3, dio statisticke greske? Moje je misljenje da covjek
treba uciniti sve sto je u njegovoj moci da ima zdravo potomstvo, ako se pak nesto desi, ne moze sebe da kori.

Trebalo bi onim starim nenama objasniti da se ne nose vise dimije i jamenija, neka nabave arapsku nosnju, ha ja.
Sta ce nama bosanska tradicija pored arapske. Jos Arapima da se nazovemo i odlicno. Ko ne glumi Arapa nije musliman,
nema veze sto se porijeklo ne smije pripisivati drugom plemenu. Sve sto rade, u pravu su, prihvati i suti.
Dosta je vise ovog rahatluka da nam je kakav novi problemcic da se nesto kuha, nek nije ovako dosadno.
Malo sale, nemoj misliti da sam mislila sta nisam...
Ah da, odavno zidove provikivaju zbog incesta, ako bi drugi bili isti kao oni ne bi vise mogli, kontas. Oni su
promovirali i dekadenciju i mnogo toga jos, tako da...ostav se corava posla.
Nemoj biti nefer ... fino ti kazem da genetika tvrdi (i pokazem na primjerima ZNANSTVENIH VELESILA FRANCUSKE, SVEDSKE, KINE) da nema deformacija SIGURNO kod drugog koljena i ti preko toga samo predjes.
Evo da ti kazem i da su Albert Einstein, Charel Darwin, Frenklim Roosvelt, Tomas Jeffersoon, Edgar Allan Poo, Johan Sebastian Bach itd. - svi bili ozenjeni prvim rodicama. Darwin :D je imo' 10-toro djece, Jefferson 6-ro itd, sva zdrava i uzbrdo brza. U Kini je to sasvim normalno, ogroman je procenat takvih brakova.
A ti MENI inputiras da zelim instalirati arapsku tradiciju!!!
Ne, samo sam ti zelio pokazati da nema fule u Casnoj Knjizi (to je vrlo explicitan ajet i ne treba tefsir) te da si se zaletila (sto se ovoga tice, dosta stvari koje pises imaju u sebi i istine).
Sto se tice Hazreti Fatime, dileme nema, pojasnicu kasnije, samo da znas da ona je bila tek rodjena kad je objavljen Kur'anski ajet koji je citirao onaj Towelle.
Ovo o preformulaciji krscanstva iznutra takodje ne stoji, to je vrlo naivna tvrdnja, nadam se da Islam nikada nece uvesti instituciju KONCILA u tome je sva poanta.
Last edited by underwater on 24/02/2014 19:02, edited 1 time in total.
underwater

#248 Re: Ponašanje i izgled muslimana- kontradiktornsoti ili izbo

Post by underwater »

bierkof wrote:Problem sa vama religioznim ljudima sto vam se sve mora crtati, ja znam sta zelim ali ti ne kontas nista sto nije sveti totalitarizam.

Toliko.
Uchenice moj, ako si vec za modernu i prosvjetiteljstvo (a protiv incesta) :D reci uchitelju svom da li je tebi zdravo da muskarac ima odnos sa drugim muskarcom u cmar a bolesno ako ima sa svojom rodicom :?
Sto se sekularne republike tice ... idi u Bosnu i (iz)bori se :thumbup:
zlokruhovic

#249 Re: Ponašanje i izgled muslimana- kontradiktornsoti ili izbo

Post by zlokruhovic »

underwater wrote:

Toliko.
Uchenice moj, ako si vec za modernu i prosvjetiteljstvo (a protiv incesta) :D reci uchitelju svom da li je tebi zdravo da muskarac ima odnos sa drugim muskarcom u cmar a bolesno ako ima sa svojom rodicom :?
Sto se sekularne republike tice ... idi u Bosnu i (iz)bori se :thumbup:
Dobro pitanje , jer nisam znao da gej-muškarci mogu roditi dete i to još verovatno na čmar ga poroditi , ali ako ti kažeš tako ja ti verujem da i toga ima tamo gdeti živiš.
Tako da ako slušamo tebe incest je i seks između dva muškarca.
Fascinantno.
NIN

#250 Re: Ponašanje i izgled muslimana- kontradiktornsoti ili izbo

Post by NIN »

underwater wrote:...ako vec tvrdis da je ZNACAJAN PORAST deformiteta navedi koliki je to porast !!!
...recimo:

(...)There were significant increases in levels of handicapped offspring associated with inbreeding. Inbreeding was associated with a 37.5% increase in offspring with one or two major handicaps, while it also caused a 24.1% increase in offspring with one or two minor defects. Moreover, inbreeding caused an increase of 31.7% in hearing impairments. Development also seemed to be affected by inbreeding. Children of consanguineous marriages were significantly older than the control group when they first walked and talked.
underwater wrote:Zna se da su Habsburgovci imali ovakve brakove, da li si ikad cuo da je ijedan bio kripl??? :?
Navedi jedan od tih dokaza ...NEMA IH ...
(...)Inbreeding was very common among the royal families of Europe, and it has been linked as the cause of the widespread number of cases of hemophilia in the families. The presence of hemophilia in the royalty of Europe started with Queen Victoria of England. Victoria is thought to be the original carrier for the recessive X-linked hemophilia gene, which lead to over twenty members of royal families inheriting the disease in just over 100 years. The disease was spread throughout Europe, because Queen Victoria's children and grandchildren married into many different royal houses in Europe to create political alliances. Females can only been carriers for the rare blood clotting disease if one of there X chromosomes contains the deleterious recessive allele. Moreover, males inherit the disease if there X chromosome carries the gene for hemophilia.

http://scholar.google.com/scholar?q=hum ... 5&as_vis=1
Post Reply