Pomozite životinjama....

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

SmokingMan

#76 Re: Pomozite životinjama....

Post by SmokingMan »

U mahali pazimo na našeg debelog mačka i novu mjau pridošlicu. :thumbup:
splinter

#77 Re: Pomozite životinjama....

Post by splinter »

Ma neka svako nahrani ili ih pripazi koliko može. Mace, ptice, cuke. Ja sam neke mace pustio u garažu, pokrio auto dekama i kartonom da ne izgrebu a njima fino dekicu prostro preko guma da se ušukaju i taman im ostavio vrata otvorena da se mogu provući. Uživaju a naravno tu je i klopa. Zima je nekad baš nezgodna za našte četveronogo prijatelje ( ili krilate ako su ptičice ).
bluesjunior

#78 Re: Pomozite životinjama....

Post by bluesjunior »

mali jomu wrote:
Anestezija wrote: papagaju hrana kupljena
macoru hrana kupljena
cuki ispred zgrade 2 obroka ,treci mu bace iz kola dok ih juri
nakim vrabcima ostavljene mrve na limu od prozora
sve u svemu ne fali im nista :D
:thumbup: :thumbup: :thumbup:

bluesjunior wrote: ja vrapcima stalno ostavljam na simsu mrvice, al danas kako je ovaj kijamet od vremena kiša, vjetar nešto ne dolaze...
:thumbup: :thumbup: :thumbup: doci ce vrapci...... :)
oni su meni skroz kuul :-D
triconja

#79 Re: Pomozite životinjama....

Post by triconja »

Bloo wrote:
triconja wrote: Ima onaj jedan film u kojem se ljudi dopinguju da im se ukinu osobine koje ih cine ljudima i u tom filmu ima scena gdje covjek treba da ubije psa a on jer se napravio pametan i nije uzimao tablete oglusio na naredjenje i napravio belaj. Mislim da ta scena najbolje prikazuje sta je ustvari grad. U idealnom gradu ne bi trebalo da bude nepotrebnih stvari (haj moze koje drvo ali da ne pravi nereda puno) jer uvijek ima precih stvari da se rade. Dok se ukloni otpad koji zivotinje prave mora se smanjiti uklanjanje otpada koji ljudi prave i eto belaja.
Nema idealnog grada sve dok i mi pripadamo životinjskom svijetu

Treba ti kisik...treba ti drveće, cvijeće, biljke.
Trebaju životinje koje to oprašuju.-...

Ne možeš imati betonsku džunglu sa autima i onda se ibretiti što svi umiremo od raka pluća i imamo bronhitis.

Nije postojanje grada city building igra...
Naravno da to sve stoji ali trenutno stanje je ovakvo kakvo je. Mozda za jedno 200 godina ce biti nekih promjena. Pitanje za sve one koji bi da mijesaju grad i prirodu, nedavno sam vidio da hoce napraviti na zgradama neke kao farme, biste li vi jeli sa tih farmi proizvode?
Bloo
Globalna šefica

#80 Re: Pomozite životinjama....

Post by Bloo »

triconja wrote: Naravno da to sve stoji ali trenutno stanje je ovakvo kakvo je. Mozda za jedno 200 godina ce biti nekih promjena. Pitanje za sve one koji bi da mijesaju grad i prirodu, nedavno sam vidio da hoce napraviti na zgradama neke kao farme, biste li vi jeli sa tih farmi proizvode?
Znam za koncept parkova na rooftops.
Kao i za koncept mini bašti sa povrćem i voćem.
Koji postoji već godinama.

T bi skroz da izbrišeš prirodu iz grada.
KAko?
Ti si dio životinjskog svijeta.
Treba ti fuckin drvo :D
mali jomu

#81 Re: Pomozite životinjama....

Post by mali jomu »

bluesjunior wrote:
oni su meni skroz kuul :-D
.... jasta vec su kuul, sve su zivotinje kuul...... samo ih treba upoznati, laganini ne strasiti ih :thumbup:
triconja

#82 Re: Pomozite životinjama....

Post by triconja »

Bloo wrote:
triconja wrote: Naravno da to sve stoji ali trenutno stanje je ovakvo kakvo je. Mozda za jedno 200 godina ce biti nekih promjena. Pitanje za sve one koji bi da mijesaju grad i prirodu, nedavno sam vidio da hoce napraviti na zgradama neke kao farme, biste li vi jeli sa tih farmi proizvode?

KAko?
Vidis, zaboravih reci da u ovom slucaju mislim na nase gradove a ne neke tamo zapadne gradove (citaj ciste) gdje bi se i moglo jesti nesto sto je uzgojeno u gradu. Naravno da treba drvo, zato ga i ima na sve strane oko gradova :lol: .
Bloo
Globalna šefica

#83 Re: Pomozite životinjama....

Post by Bloo »

triconja wrote:
Bloo wrote:

KAko?
Vidis, zaboravih reci da u ovom slucaju mislim na nase gradove a ne neke tamo zapadne gradove (citaj ciste) gdje bi se i moglo jesti nesto sto je uzgojeno u gradu. Naravno da treba drvo, zato ga i ima na sve strane oko gradova :lol: .
TReba drveća i u graduuuu :twisted:
mali jomu

#84 Re: Pomozite životinjama....

Post by mali jomu »

Bloo wrote:

Nedajte sebi da se zabetonirate...... :thumbup:
triconja

#85 Re: Pomozite životinjama....

Post by triconja »

mali jomu wrote:
Bloo wrote:

Nedajte sebi da se zabetonirate...... :thumbup:
Mislim da je kod nas bila atraktivna ideja socijalistickog grada (citaj tvornica i zivotnog prostora radnika) pa zato imamo sta imamo. Naravno moze bolje ali bice nekad, valjda ce nasi praunuci to dozivjeti :lol:
Hakiz

#86 Re: Pomozite životinjama....

Post by Hakiz »

triconja wrote:Vidis, zaboravih reci da u ovom slucaju mislim na nase gradove a ne neke tamo zapadne gradove (citaj ciste) gdje bi se i moglo jesti nesto sto je uzgojeno u gradu. Naravno da treba drvo, zato ga i ima na sve strane oko gradova :lol: .
Drveće moraš imati u gradu. Dva razloga: Kisik i temperatura. Što manje zelenila u gradu, to su više temperature. Beton akumuliše toplotu tokom dana i isijava je tokom noći. Nekada je u Sarajevu u najtoplijim mjesecima tokom dana bila temperatura 35 stepeni, ali noću padne niže od 15. I možeš se ohladiti, lakše je spavati itd. Sada sa 35 padne na 28, možda na 25 i vruće ti i po danu i po noći. Organizam to teško podnosi.

Korijenje drveća, pogotovo na padinskim dijelovima grada, štiti od nastajanja klizišta, od erozije tla.

Naravno, i estetski je ljepše imati zelenilo u gradu, a i možeš se sakriti od vrućina u hlad parka.

Sve to gubimo.
djevojka bez imena

#87 Re: Pomozite životinjama....

Post by djevojka bez imena »

splinter wrote:Ma neka svako nahrani ili ih pripazi koliko može. Mace, ptice, cuke. Ja sam neke mace pustio u garažu, pokrio auto dekama i kartonom da ne izgrebu a njima fino dekicu prostro preko guma da se ušukaju i taman im ostavio vrata otvorena da se mogu provući. Uživaju a naravno tu je i klopa. Zima je nekad baš nezgodna za našte četveronogo prijatelje ( ili krilate ako su ptičice ).
Pazi ujutro kad pališ auto, vole se ušuskati kod zadnjih guma, bar ovaj moj Blento, pa stalno provjeravam gdje je.
triconja

#88 Re: Pomozite životinjama....

Post by triconja »

djevojka bez imena wrote:
splinter wrote:Ma neka svako nahrani ili ih pripazi koliko može. Mace, ptice, cuke. Ja sam neke mace pustio u garažu, pokrio auto dekama i kartonom da ne izgrebu a njima fino dekicu prostro preko guma da se ušukaju i taman im ostavio vrata otvorena da se mogu provući. Uživaju a naravno tu je i klopa. Zima je nekad baš nezgodna za našte četveronogo prijatelje ( ili krilate ako su ptičice ).
Pazi ujutro kad pališ auto, vole se ušuskati kod zadnjih guma, bar ovaj moj Blento, pa stalno provjeravam gdje je.
E vidis imam i ja macku koja voli pod auto a slabo kad gledam pod auto a zgazit ko od sale :thumbup:
triconja

#89 Re: Pomozite životinjama....

Post by triconja »

Hakiz wrote:
triconja wrote:Vidis, zaboravih reci da u ovom slucaju mislim na nase gradove a ne neke tamo zapadne gradove (citaj ciste) gdje bi se i moglo jesti nesto sto je uzgojeno u gradu. Naravno da treba drvo, zato ga i ima na sve strane oko gradova :lol: .
Drveće moraš imati u gradu. Dva razloga: Kisik i temperatura. Što manje zelenila u gradu, to su više temperature. Beton akumuliše toplotu tokom dana i isijava je tokom noći. Nekada je u Sarajevu u najtoplijim mjesecima tokom dana bila temperatura 35 stepeni, ali noću padne niže od 15. I možeš se ohladiti, lakše je spavati itd. Sada sa 35 padne na 28, možda na 25 i vruće ti i po danu i po noći. Organizam to teško podnosi.

Korijenje drveća, pogotovo na padinskim dijelovima grada, štiti od nastajanja klizišta, od erozije tla.

Naravno, i estetski je ljepše imati zelenilo u gradu, a i možeš se sakriti od vrućina u hlad parka.

Sve to gubimo.
Ne da gubimo nego smo davno izgubili. Mozda ce nekad u buducnosti nesto da se i popravi negdje na zapadu :lol:
mali jomu

#90 Re: Pomozite životinjama....

Post by mali jomu »

:mrgreen:
triconja

#91 Re: Pomozite životinjama....

Post by triconja »

mali jomu wrote:

Eto otvori nam oci :roll: , pa normala je to da macka otvori vrata. Zato se zakljuca u sobu i ne moze izaci :lol:
mali jomu

#92 Re: Pomozite životinjama....

Post by mali jomu »

triconja wrote: Eto otvori nam oci :roll: , pa normala je to da macka otvori vrata. Zato se zakljuca u sobu i ne moze izaci :lol:

Za macku je normala da otvara vrata, ali nije normala da zakljucavas sobu. :lol:
djevojka bez imena

#93 Re: Pomozite životinjama....

Post by djevojka bez imena »

mali jomu wrote:

Vidjeno bezbroj puta. Moje mjaukalo kad čuje zvuk violine pobjegne iza kauča, a od fena poludi, dok se usisivaca ne plaši, sjedi na njemu dok radi. :lol:
triconja

#94 Re: Pomozite životinjama....

Post by triconja »

djevojka bez imena wrote:
mali jomu wrote:

Vidjeno bezbroj puta. Moje mjaukalo kad čuje zvuk violine pobjegne iza kauča, a od fena poludi, dok se usisivaca ne plaši, sjedi na njemu dok radi. :lol:
Jel to sviras violinu?
mali jomu

#95 Re: Pomozite životinjama....

Post by mali jomu »

Trikovi koji vam mogu spasiti život ako vas napadne divlja životinja.

Medvjed će vas prevrtati nekoliko puta, ali nemojte paničiti.

mali jomu

#96 Re: Pomozite životinjama....

Post by mali jomu »

mali jomu

#97 Re: Pomozite životinjama....

Post by mali jomu »

triconja

#98 Re: Pomozite životinjama....

Post by triconja »

mali jomu wrote:
Kako bi to Bosnjo zakuto macolom, pogotovo da mu ukrade kokos :izet:
mali jomu

#99 Re: Pomozite životinjama....

Post by mali jomu »

triconja wrote: Kako bi to Bosnjo zakuto macolom, pogotovo da mu ukrade kokos :izet:

Post Reply