Meni je svejedno sta cu dole raditi. Uglavnom engleski mi je odlican (to nisam ja rekla nego testovi). Uglavnom sam administrativni radnik, ali nije meni mrsko nista. Cak ni cistiti.
POMOZITE
Moderator: anex
-
Laylalayla
#26 Re: POMOZITE
sta ti je profesija, koje poslove radis... kako ti neko moze pomoci, ako ne zna koja je bransa koju bi dole mogla raditi!?
[/quote]
Meni je svejedno sta cu dole raditi. Uglavnom engleski mi je odlican (to nisam ja rekla nego testovi). Uglavnom sam administrativni radnik, ali nije meni mrsko nista. Cak ni cistiti.
- Soul_Sista
#27 Re: POMOZITE
Da li si razmisljala da se prijavis da radis na nekom velikom brodu, "cruising ships" i sl? Tu uvijek traze cistace, spremacice, kuhare itd..Mislim, manji je rizik da odes u parampacad na nekom brodu nego u Iraku ili Afganistanu.

- sheilak
#28 Re: POMOZITE
@ laylalayla
Nemoj brzati . Zar zaista ne postoji neko drugo rjesenje ? Mogu zamisliti u kakvoj si situaciji i kako se osjecas , ali mozda nije sve tako crno.
Zelim ti puno srece i aBd, sve ce se to dobro zavrsiti.
Nemoj brzati . Zar zaista ne postoji neko drugo rjesenje ? Mogu zamisliti u kakvoj si situaciji i kako se osjecas , ali mozda nije sve tako crno.
-
Laylalayla
#29 Re: POMOZITE
Razmisljala jesam, cak i pokusala da se prijavim, ali sve je to neko cekanje, cekanje.... a ja mogu sve osim cekati jer vremena nemam.Soul_Sista wrote:Da li si razmisljala da se prijavis da radis na nekom velikom brodu, "cruising ships" i sl? Tu uvijek traze cistace, spremacice, kuhare itd..Mislim, manji je rizik da odes u parampacad na nekom brodu nego u Iraku ili Afganistanu.![]()
-
Laylalayla
#30 Re: POMOZITE
Hvala ti. Znam da ce na kraju sve dobro ispasti (uvijek je tako), ali ja moram sacuvati zivce do tog kraja.sheilak wrote:@ laylalayla
- weed
#31 Re: POMOZITE
a u Irak ili Avganistan mislis da ces odmah otici... vjeruj mi da neces, ma kako god mislila da je brze i lakse... evo, recimo da si predala svoj cv u KBR (firma koja ima gotovo najvise uposlenika u Iraku, koji rade na raznim pozicijama)... prvo moras cekati da dodju ljudi KBR-a u Sarajevo ili neki od gradova u BiH ili regionu... onda moras cekati da se oni tebi jave, da te pozovu na razgovor za posao... poslije toga cekas da vidis da li ces uopste biti pozvana s njihove strane ponovo... onda, ukoliko te pozovu, ides u Houston (USA), gdje ces morati proci zdravstveni pregled, testove kojekakve i ako to sve zadovoljis, potpisujes ugovor s njima i ides kuci po stvari, pa na avion za destinaciju iz ugovora... to sve je otprilike mjesec i vise dana...Laylalayla wrote:Razmisljala jesam, cak i pokusala da se prijavim, ali sve je to neko cekanje, cekanje.... a ja mogu sve osim cekati jer vremena nemam.Soul_Sista wrote:Da li si razmisljala da se prijavis da radis na nekom velikom brodu, "cruising ships" i sl? Tu uvijek traze cistace, spremacice, kuhare itd..Mislim, manji je rizik da odes u parampacad na nekom brodu nego u Iraku ili Afganistanu.![]()
p.s. a da se probas udati za kakvog solventnog frajera!?
- Soul_Sista
#32 Re: POMOZITE
Ali to je vec za teme `zasto se nisi udala`!hladovina wrote:a u Irak ili Avganistan mislis da ces odmah otici... vjeruj mi da neces, ma kako god mislila da je brze i lakse... evo, recimo da si predala svoj cv u KBR (firma koja ima gotovo najvise uposlenika u Iraku, koji rade na raznim pozicijama)... prvo moras cekati da dodju ljudi KBR-a u Sarajevo ili neki od gradova u BiH ili regionu... onda moras cekati da se oni tebi jave, da te pozovu na razgovor za posao... poslije toga cekas da vidis da li ces uopste biti pozvana s njihove strane ponovo... onda, ukoliko te pozovu, ides u Houston (USA), gdje ces morati proci zdravstveni pregled, testove kojekakve i ako to sve zadovoljis, potpisujes ugovor s njima i ides kuci po stvari, pa na avion za destinaciju iz ugovora... to sve je otprilike mjesec i vise dana...Laylalayla wrote:Razmisljala jesam, cak i pokusala da se prijavim, ali sve je to neko cekanje, cekanje.... a ja mogu sve osim cekati jer vremena nemam.Soul_Sista wrote:Da li si razmisljala da se prijavis da radis na nekom velikom brodu, "cruising ships" i sl? Tu uvijek traze cistace, spremacice, kuhare itd..Mislim, manji je rizik da odes u parampacad na nekom brodu nego u Iraku ili Afganistanu.![]()
p.s. a da se probas udati za kakvog solventnog frajera!?
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#33 Re: POMOZITE
Evo ti posao, pa konkuriši za Afganistan. Očigledno je da traže ženu.
Plate nema, ali te neke naknade skoro $3000 plus u perspektivi za godinu ili dvije, stalni posao, a to znači 6-10 tisuća $US mjesečno. Zdravstveno i životno osiguranje preko Van-Brede. Fantazija za tebe još ako uz Eng. pričaš i Fr., sigurno će te primiti.(Pashtu jezik ti je laHko naučiti, i kod njih se za jarana kaže JARAN
)
http://www.unv.org/en/how-to-volunteer/ ... g-and.html
Deadline: 7 December 2008
UN Volonteri u Sarajevu su u Titinoj ulici vis-a-vis Čeke, pri kancelariji UNDP.
P.S.
5. decembar je int. dan volontera!
Plate nema, ali te neke naknade skoro $3000 plus u perspektivi za godinu ili dvije, stalni posao, a to znači 6-10 tisuća $US mjesečno. Zdravstveno i životno osiguranje preko Van-Brede. Fantazija za tebe još ako uz Eng. pričaš i Fr., sigurno će te primiti.(Pashtu jezik ti je laHko naučiti, i kod njih se za jarana kaže JARAN
Deadline: 7 December 2008
http://www.unv.org/en/how-to-volunteer/unv-volunteers/vacancies/doc/unv-gender-mainstreaming-and.html wrote:Qualifications
• Advanced university degree (Master's degree or equivalent), preferably in, economics with gender or other related fields. A first level university degree with a combination of relevant academic qualifications and experience in gender mainstreaming may be accepted in lieu of the advanced university degree;
• Minimum five years of professional experience in social/economic development, gender mainstreaming and research in developing countries, with networking and coordination initiatives;
• Fluent English both written and spoken.
• Local languages i.e. Dari and Pashto would be highly considered
• Experience in gender analysis research for promoting rural livelihoods development;
• Networking and coordination skills/experience;
• Experience in running advocacy campaigns on issues relating to gender equality and sustainable livelihoods;
• Experience in capacity building and training for skills knowledge transfer;
• Excellent knowledge and skills in gender mainstreaming;
• Experience in managing programmes related to gender equality and sustainable livelihoods;
• Experience of working in Afghanistan or in other post conflict countries (an asset);
• Commitment to working as part of a team;
• A self-starter that can work independently and takes initiative;
• Flexibility, adaptability and a good sense of humour;
• Excellent inter-personal and general communication skills;
• Ability to travel outside of Kabul.
• High level of proficiency with Microsoft Word, Excel, and Access.
UN Volonteri u Sarajevu su u Titinoj ulici vis-a-vis Čeke, pri kancelariji UNDP.
P.S.
-
Laylalayla
#34 Re: POMOZITE
Hvala ti za ovo. Prijavila sam se pa cemo vidjeti sta ce se desiti.PipiDugaDevetka wrote:Evo ti posao, pa konkuriši za Afganistan. Očigledno je da traže ženu.
Plate nema, ali te neke naknade skoro $3000 plus u perspektivi za godinu ili dvije, stalni posao, a to znači 6-10 tisuća $US mjesečno. Zdravstveno i životno osiguranje preko Van-Brede. Fantazija za tebe još ako uz Eng. pričaš i Fr., sigurno će te primiti.(Pashtu jezik ti je laHko naučiti, i kod njih se za jarana kaže JARAN)
Deadline: 7 December 2008http://www.unv.org/en/how-to-volunteer/unv-volunteers/vacancies/doc/unv-gender-mainstreaming-and.html wrote:Qualifications
• Advanced university degree (Master's degree or equivalent), preferably in, economics with gender or other related fields. A first level university degree with a combination of relevant academic qualifications and experience in gender mainstreaming may be accepted in lieu of the advanced university degree;
• Minimum five years of professional experience in social/economic development, gender mainstreaming and research in developing countries, with networking and coordination initiatives;
• Fluent English both written and spoken.
• Local languages i.e. Dari and Pashto would be highly considered
• Experience in gender analysis research for promoting rural livelihoods development;
• Networking and coordination skills/experience;
• Experience in running advocacy campaigns on issues relating to gender equality and sustainable livelihoods;
• Experience in capacity building and training for skills knowledge transfer;
• Excellent knowledge and skills in gender mainstreaming;
• Experience in managing programmes related to gender equality and sustainable livelihoods;
• Experience of working in Afghanistan or in other post conflict countries (an asset);
• Commitment to working as part of a team;
• A self-starter that can work independently and takes initiative;
• Flexibility, adaptability and a good sense of humour;
• Excellent inter-personal and general communication skills;
• Ability to travel outside of Kabul.
• High level of proficiency with Microsoft Word, Excel, and Access.
P.S.
- 8. sekretar SKOJ-a
#35 Re: POMOZITE
Šta ćeš im reći ako te pitaju nešto u vezi sa ovim? Hoćeš li im pričati viceveFlexibility, adaptability and a good sense of humour;
o Mooyee i Soolyee?
Čim te prime i dobiješ 7,5 hiljada $ predujma...Budi mi jemica/žirantuša. Hoćeš li?
-
Laylalayla
#36 Re: POMOZITE
8. sekretar SKOJ-a wrote:Šta ćeš im reći ako te pitaju nešto u vezi sa ovim? Hoćeš li im pričati viceveFlexibility, adaptability and a good sense of humour;
o Mooyee i Soolyee?
Čim te prime i dobiješ 7,5 hiljada $ predujma...Budi mi jemica/žirantuša. Hoćeš li?
Prije svega AKO me pozovu na razgovor.
Necu pricati viceve, to mi ne ide.
Bicu ti zirant kad i ako otplatim sadasnji dug.
-
zelenashica
#37 Re: POMOZITE
Laylalayla wrote:8. sekretar SKOJ-a wrote:Šta ćeš im reći ako te pitaju nešto u vezi sa ovim? Hoćeš li im pričati viceveFlexibility, adaptability and a good sense of humour;
o Mooyee i Soolyee?
Prije svega AKO me pozovu na razgovor.
Necu pricati viceve, to mi ne ide.
Bicu ti zirant kad i ako otplatim sadasnji dug.
-
Laylalayla
#38 Re: POMOZITE
Pa znas sta, ja mislim da covjek nije namjerno UMRO samo da meni napakosti
-
GoschaUkuchi
#39 Re: POMOZITE
Ja fakat ne kontam... ako si ostala bez posla i ako su na birou za nezaposlene, zar to nije dovoljno sudu da te oslobodi i da sav dug prebaci na preostala dva ziranta ili na ziranta koji je zaposlen?! Stvarno...Laylalayla wrote:Zaboravila sam samo jedno reci: covjek je UMRO, a nema nikoga i nista. Ja sam samo jedan od tri ziranta. I sve troje smo u istom problemu. S tim sto sam ja ostala bez posla.atko wrote:@Laylalayla ... nasla si crkvu gdje ces se bogu moliti ... 9 od 10 komentara ce biti cerekanje i ronija![]()
Razmisli dobro o svemu ... mora postojati nacin da bar olaksas vracanje tudjeg kredita ?
I fakat sta je sa ljudima? Pa ni u ratu ljdi nisu bili ovolike hijene
-
Laylalayla
#40 Re: POMOZITE
Ja fakat ne kontam... ako si ostala bez posla i ako su na birou za nezaposlene, zar to nije dovoljno sudu da te oslobodi i da sav dug prebaci na preostala dva ziranta ili na ziranta koji je zaposlen?! Stvarno...
[/quote]
Jeste dovoljno sudu, ali sta ako su i ostala dva ziranta ostala bez posla u medjuvremenu? Mi smo to potpisali prije 5 godina.
Jeste dovoljno sudu, ali sta ako su i ostala dva ziranta ostala bez posla u medjuvremenu? Mi smo to potpisali prije 5 godina.
-
GoschaUkuchi
#41 Re: POMOZITE
Jeste dovoljno sudu, ali sta ako su i ostala dva ziranta ostala bez posla u medjuvremenu? Mi smo to potpisali prije 5 godina.[/quote]Laylalayla wrote:Ja fakat ne kontam... ako si ostala bez posla i ako su na birou za nezaposlene, zar to nije dovoljno sudu da te oslobodi i da sav dug prebaci na preostala dva ziranta ili na ziranta koji je zaposlen?! Stvarno...
E pa eto.... svi lijepo kod advokata i sa potvrdom iz Biroa za zaposljavanje da ste svi nezapsoleni...pa na Sud! Ne kontam, kako neko moze tebi uzeti pare, ako nemas primanja?!
-
mojgrad
#42 Re: POMOZITE
Biti zirant nekome je najveca glupost koju je covjek mogao izmislti.
Ne treba biti zirant ni rodjenoj majci a posebno ne nekom jaranu/jaranici itd..
Prijateljstvo na jednu stranu a lova i business na drugu, u tome nisam prjatelj nikome..
Ako si u stanju i zelis pomoci finansijski ucini to zato sto IMAS pare i MOZES a ne zato sto ti je nekoga zao.
Jos se uvaljujes u dugove radi koga i radi cega???
Lekcija: NIKADA ne budi zirant nikome
Ne treba biti zirant ni rodjenoj majci a posebno ne nekom jaranu/jaranici itd..
Prijateljstvo na jednu stranu a lova i business na drugu, u tome nisam prjatelj nikome..
Ako si u stanju i zelis pomoci finansijski ucini to zato sto IMAS pare i MOZES a ne zato sto ti je nekoga zao.
Jos se uvaljujes u dugove radi koga i radi cega???
Lekcija: NIKADA ne budi zirant nikome