Hej... Zna li neko od Vas nekog slikara... akademskog slikara.. koji bi uradio jednu sliku po narudzbi, ulje na platnu prema fotografiji... a da pri tome ne bude preskup.... hvala
[email protected]
Pomozite... :)
Vidis Sa-x je pun umjetnika... Da objasnim prije rata postojala je jedna slika naslikana 70-ih prema fotografiji... sada bih uradio istu... 

#4 Re: Pomozite... :)
Tacka 5 je najizvodljivijaA wrote:Kad bolje pogledam, sve do tacke pet je izvodivoPooll wrote:Hej... Zna li neko od Vas
1 - nekog slikara...
2 - akademskog slikara..
3 - koji bi uradio jednu sliku po narudzbi,
4 - ulje na platnu prema fotografiji...
5 - a da pri tome ne bude preskup.... hvala

#5 Re: Pomozite... :)
Pooll wrote:Hej... Zna li neko od Vas nekog slikara... akademskog slikara.. koji bi uradio jednu sliku po narudzbi, ulje na platnu prema fotografiji... a da pri tome ne bude preskup.... hvala
[email protected]
znam ih dosta. predlozio bih ti trojicu, doduse slovenci su ali svi su ODLICNI ... ziga kariz je predstavljao sloveniju na zadnjem venecijanskom bienalu, a zajedno sa mihom strukeljom, pojavljuje se u phaidonovoj "bibliji savremenog slikarstva", knjizi "Vitamin P". saso vrabich bi bila moja treca opcija. sva trojica slikaju na osnovu fotografija. stilovi su doduse jako razlichiti ...
jedini problem - NISU jeftini. ali ako ulozish, vjeruj mi, dobijash dobru polaznu cijenu na trgu, a njihovo vrijeme tek dolazi.
mogu ponuditi i kakav link da pogledash sta rade pa ti samo reci (ako razmisljash ozbiljno, posalji PM).
#7 Re: Pomozite... :)
Meni to treba do kraja marta...dinash wrote:Pooll wrote:Hej... Zna li neko od Vas nekog slikara... akademskog slikara.. koji bi uradio jednu sliku po narudzbi, ulje na platnu prema fotografiji... a da pri tome ne bude preskup.... hvala
[email protected]
znam ih dosta. predlozio bih ti trojicu, doduse slovenci su ali svi su ODLICNI ... ziga kariz je predstavljao sloveniju na zadnjem venecijanskom bienalu, a zajedno sa mihom strukeljom, pojavljuje se u phaidonovoj "bibliji savremenog slikarstva", knjizi "Vitamin P". saso vrabich bi bila moja treca opcija. sva trojica slikaju na osnovu fotografija. stilovi su doduse jako razlichiti ...
jedini problem - NISU jeftini. ali ako ulozish, vjeruj mi, dobijash dobru polaznu cijenu na trgu, a njihovo vrijeme tek dolazi.
mogu ponuditi i kakav link da pogledash sta rade pa ti samo reci (ako razmisljash ozbiljno, posalji PM).

Za Slovenca Kariza sam cuo nedavno, na TV-u ili u novinama... mladji umjetnik... 35-36 godina cini mi se.. tnx za info

pitt wrote:Stevane....jesi se to zaljubio pa sad hoces maldoj da svoj portret poklonis....da te okaci iznad kamina?:D:D
neeeeeeeee

#10 Re: Pomozite... :)
nista onda.Pooll wrote:Meni to treba do kraja marta...Tako da bih nekoga u Sarajevu po mogucnosti.
Za Slovenca Kariza sam cuo nedavno, na TV-u ili u novinama... mladji umjetnik... 35-36 godina cini mi se.. tnx za info
svi navedeni su mladi ... oko 35.
ziga je super. radi sporo ali metodicno. moram se pohvaliti da sam ponosni vlasnik cak tri njegova rada.
A da se probaš raspitati na Akademiji likovnih? Znam da se Akšamija jedno vrijeme tim bavio. Ustvari, on je kompjuterski recimo tvoj lik stavi na neki Rembrantov portret i onda imaš portret u fazonu rembranta. Ali on je sigurno skup....
Ili možda u onoj Galeriji "Paleta" tamo kod kina Obala da se raspitaš?
Mislio sam bas sutra do Palete otici...zili wrote:A da se probaš raspitati na Akademiji likovnih? Znam da se Akšamija jedno vrijeme tim bavio. Ustvari, on je kompjuterski recimo tvoj lik stavi na neki Rembrantov portret i onda imaš portret u fazonu rembranta. Ali on je sigurno skup....

Mozda ne bi bilo lose probati naci nekog studenta, apsolventa...
-
žiga to ne radi, on radi bakropise
najbolje kod studenata, oni ce to povoljno...
najbolje kod studenata, oni ce to povoljno...
e hvala, znam ulicu a nisam znao gdje su tacno...debela wrote:fakta je u novoj zgradi u bivsoj dobrovoljackoj ulici, tacno prekoputa kantonalnog zdravstvenog.Pooll wrote:a ima i Art centar fakta samo ne znam gdje su...

problem rjesen, hvala svima na savjetima