BErdeljan wrote:neko uz sve uslove ne želi da se potrudi, da osigura svoj život
ovo je meni kljucno. Ja bih se u svojim dvadesetim radije s momkom cuvala za rucicu po Vilsu i prevrtala marku u dzepu, a znala da ulazemo vijeme i energiju u obrazovanje koje ce nam donijeti kakvu takvu sigurnu buducnost, pa i da ne ostanemo zajedno - znala bih da nisam provela vrijeme s nehljebarom, a ne gubila vrijeme na neke poslice da imam za kafane i rođendana.
za....ncija je dvadesete provesti s nekim poslicem da imas za vecerice i izlazaka.
U dvadesetim postavljas temelje za sigurnije tridesete i cetrdesete, a ne da se sa 35 hvatas za glavu u sta ti odose godine.
meni je sasvim posteno kad neko shvati da skola nije za njega i sasvim se ozbiljno prihvati ozbiljnog posla ili zanata jer zna da nema hljeba bez rada i da treba dooobro zasukati rukave na ovom vremenu da bi sutra tvoja djeca imala pristojnu buducnost.
A u tridesetim nesto ozbiljno zapocinjati sa svojim zivotom... uvijek ce ti biti zao u sta ti godine prodjose.
ovo mi vazi i za momke i za djevojke - ne gubite vrijeme na gluposti, zivot je surov, ulazite vrijeme u sebe, svoje obrazovanje, svoj posao, zanat, sta god, ako necete u dvadesetim, zivot ce vas otresti kao slinu.
to ko ima vecu platu, sasvim je nebitno, vazno je da kraj sebe imate insana koji ce postenim i ozbiljnim radom uciniti sve da vasa zajednicka buducnost bude laksa.