Pomozite da se monstrumi kazne

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Post Reply
privremeni

#976 Re: pomozite da se monstrumi kazne

Post by privremeni »

zvrk wrote:
AV-MAU- Nismo lutalice, mi smo napušteni! Velja Pas: Sintori trenutno hvataju i kuce i mace po Rakovici koristeci rjesenje vet. inspektorata. Sarajevska udruzenja su jucer predali zalbu svima onima koji mogu da sprijece krsenje Zakona. Sklanjajte sto mozete skloniti.
polako ali sigurno provode svoj pakleni plan u djelo
Rjesiti ce zalbu po zavrsetku akcije.
Ne radi kafilerija djabe, trazite na osnovu Zakona o pristupu informacijama, podatak ko i koliko placa ili ce platiti ovu zloupotrebu zakona. Kao sto sam vec negdje primjetio, vlasti su namjerno generirale ovaj problem zadnju godinu da bi se mogli vratiti svojim starim uhodanim metodama.
Jedino na sto jos ova vlast (pobjegla od livade i zivotinje) reaguje su stranci. Obavijestite sve ambasade, OHR i slicne organizacije o krsenju zakona kojeg su sami donijeli, trazite da oni pomognu, pogotovo sto organizacije iz tih zemalja finansiraju neka nasa udruzenja, pa i onaj azil u Faleticima.
zvrk

#977 Re: pomozite da se monstrumi kazne

Post by zvrk »

vidis mudro, hvala privremeni :)
sa nasom se...
gamadi boriti ...
nema smisla
cellisto

#978 Re: pomozite da se monstrumi kazne

Post by cellisto »

moze li neko postaviti email adresu OHR-a gdje se moze ovo prijaviti? treba im poslati i slike. takodje, ima li neko spisak i kontakte novina u Republici Srpskoj, da izvijeste sta se desava u glavnom gradu drzave? mozete mi poslati na pp ako nije zgodno da se ovdje to pise.
zvrk

#979 Re: pomozite da se monstrumi kazne

Post by zvrk »

ja trazih
nema sluzbenog maila ohr - a :S
wttf
blackberry

#980 Re: pomozite da se monstrumi kazne

Post by blackberry »

...
Last edited by blackberry on 15/04/2010 09:26, edited 1 time in total.
blackberry

#981 Re: pomozite da se monstrumi kazne

Post by blackberry »

HITNO!!! Molim sve koji žive na području Dobrinje, Rakovice, M.Dvora da malo obrate pažnju na šintore, dobila sam informacije da hvataju mace i cuke sa tih područja!!! Pokušajte barem nekoga skoloniti i spasiti!!!!
djevojka_sa

#982 Re: pomozite da se monstrumi kazne

Post by djevojka_sa »

Sad su mi javile Amela i Maida da su sintori pokupili sve pse iz Hrasnice i odveli ih u kafileriju!Mole nas da se u sto vecem broju okupimo ispred kafilerije i trazimo da ih puste sukladno zakonu o zastiti i dobrobiti zivotinja!

SVI PRED KAFILERIJU IDITE ODMAH..

KAFILERIJA SE NALAZI U BUCA POTOKU, DEPONIJA!!!!
privremeni

#983 Re: pomozite da se monstrumi kazne

Post by privremeni »

cellisto wrote:moze li neko postaviti email adresu OHR-a gdje se moze ovo prijaviti? treba im poslati i slike. takodje, ima li neko spisak i kontakte novina u Republici Srpskoj, da izvijeste sta se desava u glavnom gradu drzave? mozete mi poslati na pp ako nije zgodno da se ovdje to pise.
Ako imas nesto printano salji na fax: 033 283 501.
Ima u pres sluzbi OHR e-mail, doduse za prijavu intervjua, ali ja bih ga koristio s molbom da proslijede dalje uz povratnu info kome i kako s tim drugim kontaktirati.:[email protected].
Last edited by privremeni on 14/04/2010 15:08, edited 1 time in total.
Pikaboo

#984 Re: pomozite da se monstrumi kazne

Post by Pikaboo »

Sad sam zvala svoje kuci i oni odose pred kafileriju.Dzelati nece dati pse a da se ne plati.Znam jer sam vec vadila pse od tamo i prije.Molim vas,javite mi za lovu.Blackberry,oslanjam se na tebe da mi javis sta treba
Joj ovo je uzasno! Pa boze dragi vidis li ti ista :sad:
ajde_vise

#985 Re: pomozite da se monstrumi kazne

Post by ajde_vise »

blackberry wrote:Bosna i Hercegovina
Federacija Bosne i Hercegovine
Federalna Uprava za inspekcijske poslove
Inspektorat za veterinarstvo
N/r Nermin Smajlagic, Glavni federalni veterinarski inspektor

PREDMET: ŽALBA NA RJEŠENJE KANTONALNE UPRAVE ZA INSPEKCIJSKE POSLOVE KANTONA SARAJEVO, INSPEKTORAT ZA VETERINARSTVO BROJ 14-05/03-24-781 OD 08.04.2010.

jel ima neko to na engleskom?
cellisto

#986 Re: pomozite da se monstrumi kazne

Post by cellisto »

posto nemam para a i nisam mogla doci na protest zbog posla, uradila sam sta znam i umijem. engleski mi ide super pa sam do sada pisala:
PETA, HTV, Nova TV, RTL TV, National Geographic, Animal Planet, Europska agencija za toksine, Europska agencija za rizike, Eurospka agencija za okolis, Greenpeace. Ostalo mi je jos na nasem da pisem na National geographic u Hrvatskoj. Ako neko ima jos ideja gdje se moze pisati saljite.
Ako neko zeli vidjeti pismo, javite na pp.
Takodje, prevela sam i svima poslala komentare koji su se povlacili po forumu, a posebno od Romea i slicnih. Hvala im sto su ih javno iznijeli.
Ako ne nadjem email adresu OHR-a onda saljem faksom.
Nije puno, ali nadam se da ce bar neko od svih nabrojanih pokloniti malo paznje onome sta se desava u nasem drustvu.
Dogman

#987 Re: pomozite da se monstrumi kazne

Post by Dogman »

Ne mogu da vjerujem da sintoru opet ubijaju!

Ovo se moze dogoditi samo u jadnoj i primitivnoj zemlji kao sto je BiH.
Pikaboo

#988 Re: pomozite da se monstrumi kazne

Post by Pikaboo »

Moja mama je juce bila pred sinterajem i NIKO od bajnih protestanata nije bio.Ja neznam gdje se to vi skupljate ?Covjek koji radi tu kao cuvar je rekao da su psi zivi i da ujutro dodjemo po psa,lutalicu,o kojem smo se brinuli.I platila bi za SVE pse koji su uhavceni i rekla sam mami da ponese novaca dosta,ali nigdje nije bilo ni udruzenja za zastitu zivotinja niti ikoga.
Naravno,nijedan pas vise nije ziv,svi su pobijeni.Akcija lova ce trajati naredna tri mjeseca,pa ako imate sta na ulici,sklanjajte.Protestvovat mozete evo ovdje na forumu,kao i do sada.
zvrk

#989 Re: pomozite da se monstrumi kazne

Post by zvrk »

nazalost pikaboo
islo se do kafilerije ali pojedinacno
jer nije bilo ni vremena ni organizacije

i sada cekamo termin za proteste
tj blokadu raskrsnice na otoci
bice ili sutra ili u petak

a pse su pobili sve
bez cekanja da se javi neki vlasnik ili bilo sta slicno :(

i trajanje akcije od tri mjeseca daje do znanja da ona nema veze sa bjesnilom
ajde_vise

#990 Re: pomozite da se monstrumi kazne

Post by ajde_vise »

kako su ih poubijali - cime?

jel to imaju sad "humane" uslove za eutanaziju?

krse zakon na sve nacine
Pikaboo

#991 Re: pomozite da se monstrumi kazne

Post by Pikaboo »

Da ih je briga za zakon nebi se ovo ni desilo.Nije bilo nikakve bijesne lisice,to je sve suplja.Sve moguce donacije koje su dosle za zivotinje,sva ta lova je u necijem dzepu,a zivotinja se otarase na ovaj nacin.
Svi psi su ubijeni.Nisu sacekali ni jutro,mada su moju mamu slagali i rekli da ce cekati da se vlasnici jave.Zena je gore bila satima sa taksistom koji je inststirao da uzmemo kojeg psa i oni kazu,sinteraj je zatvoren vratitte se ujutro,ali ne,oni su naumili da ih ubiju i uspjeli su u tome.
Isti taj lik iz sinteraja je rekao da se nastavlja i naredna tri mjeseca istim tempom.Zato ne vjerujte ako vam kazu da se mozete vratit po psa sutra ujutro.Mi smo se vratili,al' za dzaba,Sapan i ostali su vec bili mrtvi :(
Muka mi je od dzelata
minjonja

#992 Re: pomozite da se monstrumi kazne

Post by minjonja »

Pikaboo wrote:Moja mama je juce bila pred sinterajem i NIKO od bajnih protestanata nije bio.Ja neznam gdje se to vi skupljate ?Covjek koji radi tu kao cuvar je rekao da su psi zivi i da ujutro dodjemo po psa,lutalicu,o kojem smo se brinuli.I platila bi za SVE pse koji su uhavceni i rekla sam mami da ponese novaca dosta,ali nigdje nije bilo ni udruzenja za zastitu zivotinja niti ikoga.
Naravno,nijedan pas vise nije ziv,svi su pobijeni.Akcija lova ce trajati naredna tri mjeseca,pa ako imate sta na ulici,sklanjajte.Protestvovat mozete evo ovdje na forumu,kao i do sada.
evo sta je sejla napisala na facebooku:
Prije svega zelim se u ime neformalne grupe gradjana AV-MAU izvinuti radi dezinformacija koje su pojedini clanovi ove fb grupe juce objavili a ticu se "PROTESTA PRED KAFILERIJOM). Protesta pred kafilerijom ispred ove gruope NECE BITI!
Dobili smo preporuku iz DRZAVNOG UREDA ZA VETERINARSTVO da ne radimo takvo nesto jer ...bi time samo dali prednost Magaljliji i SINTERAJU da obave ono za sta imaju odobrenje. Predlozeno je da proteste organizujemo ispred OPCINE CENTAR I ILIDZA i tako ce vjerovatno i biti. Svi cete biti blagovremeno obavjesteni putem kruzne poruke o datumu i mjestu odrzavanja istih.

SAMO PORUKE KOJE DOBIJETE KAO KRUZNE OD AMELE ILI MENE SU ZVANICNE ISPRED AV-MAU. ZA SVE DRUGE NAPISANE NA ZIDU NE ODGOVARA AV-MAU.
DAKLE SAMO KRUZNA PORUKA JE VALIDNA I 100% ISPRED AV-MAU.

HVALA!
ja takodjer nisam isla pred sinteraj jer sam znala da nema smisla. kao prvo, znala sam da ce sve pse ubiti jer sinteraj je mal, nemaju kapacitet da prime sve pse iz hrasnice, trnova, ilidze i ostalih opstina i da ce ih na mjestu ubiti. drugo, sinteraj radi po nalogu koji krsi zakon. naravno da bi trebao maglajlija da kaze:"ja necu ovo da radim jer krsi zakon" ali svi znamo da on nije karakterna osoba i da to nece uraditi. vidim sejla i amela planiraju da se protestuje pred opstinom ilidza. to ima malo vise smisla jer opstina ilidza je namjerno zatvorila oci pred ovim problemom, generirala namjerno mrznju gradjana ilidze da bi sad i nacelnik i gradjani potpuno prihvatili ovu akciju kao blagoslov jer ima mnogo pasa. NAS NAROD NIKAD NECE SHVATITI DA PRVO TREBA SPRIJECITI, UMJESTO LIJECITI. umjesto da svi gradjani ilidze lincuju nacelnika JER KRSI ZAKON POSTO NISTA NIJE URADIO PO PITANJU IMPLEMENTACIJE ZAKONA, oni su sve uhvatili onog seljackog principa "fuj zivotinja, ubij, zakolji, cuj hotele im praviti". mislim da je najbolje protestovati pred onom institucijom koja je dala nalog da se ubijaju zivotinje neselektivno, na barbarski nacin, bili bolesni ili ne, bili vakcinisani ili ne. nije opstina ilidza ovdje jedina kriva, KRIVE SU SVE OPSTINE I KANTON I NADLEZNO MINISTARSTVO. tamo treba protestovati. sva se tresem kad skontam gdje zivim! draga pikaboo, blago tebi pa si negdje vani! ja samo na putu do faxa vidim toliko jada, tuge, boli, patnje da mogu citav dan plakati.
Pikaboo

#993 Re: pomozite da se monstrumi kazne

Post by Pikaboo »

minjonja draga kakvi gradjani Ilidze ili komplet Sarajeva.Nismo mi na tom nivou svijesti.Znam,ja sam sa opstine Ilidza.Mali broj je svjestan svijeta oko sebe koji iz straha zivi u sjeni.Kazu,joj koliko kerova navece bude vani,strasno.Sta je ba strasno,zivotinje zaziru od ljudi zato i izalaze navece.Stoka,nadam se da ce guzonje i vrli veterinari procitati sta pisemo ovdje.Gade mi se sve ijedan.
privremeni

#994 Re: pomozite da se monstrumi kazne

Post by privremeni »

Umoran sam od zlocina i zlocinaca svih vrsta posljednjih 20 godina i ljut. Strasno ljut, cak i zbog ovog gubljenja vremena po internetu jer od istog nema fajde, ali ja nisam "mobilan", tako da mi ovo bukvalno jedino preostaje, da pametujem. Zato ...
Protesti ih nece zaustaviti u ovoj akciji ali im treba pokazati da ljudi znaju sta rade. Razmislite da HITNO, zvanicno i pismeno prijavite kantonalnom ministarstvu i inspekciji( zna li ko sta pise u rjesenju vet.inspektora na osnovu kojeg rade- moraju zainteresovanoj strani pokazati isto) PJ Kafileriju i njenog direktora zbog krsenja ili postupanja suprotnog Zakonu i sigurno samom rjesenju (u kojem sigurno ne pise da se zivotinje umlacuju pa to treba iskoristiti. Zakon propisuje da samo veterinar moze izvrsiti eutanaziju) i zahtjevom da odmah prekinu sa daljnjom aktivnoscu. Kopije svim nacelnicima opcina, gradonacelniku, premijeru kantona, Damiru Ljubicu, Nadi rajickovic i N.Smailovicu, Draganu Nedicu, novinarima. Opet spominjem ambasade, nek jos jednom vide kakva smo rupa i primitivci. Da zamolite srodne i jace organizacije iz susjedstva da one posalju protestno pismo zbog ovakvog djelovanja nasim zvanicnicima na svim nivoima i da o tome obavijeste novinare.
Svim nacelnicima opcina i opcinskim vijecima, Mehmedicu i Behmenu uz to i hitan zahtjev za finansiranje ili sufinansiranje izgradnje azila i prosirenje postojecih (da se odmah izdvoje pare).
Dosadjivati federalnoj inspekciji da ODMAH uzmu vasu zalbu na rjesenje u postupak, jer ne znam koliko imaju vremena po ZUP-u , svakako previse.
Sve ovo ne moze samo AV-Mau, vec svi zajedno od Ivanisevica do Maide, Gordane i sl.
Pikaboo

#995 Re: pomozite da se monstrumi kazne

Post by Pikaboo »

Sad sam se ponovo cula sa mojima,da vidim ima li jos kakvih novosti.Mama kaze da pse ubijaju cim se dovedu u sinteraj.Uopste ne cekaju nista,vec odmah smrt :( tako da ako uhvate nekog psa koji je mozda vani slucajno,nece cekati da se vlasnici jave.
Nemam pojma koja je svrha izglasati neki zakon.Hajde onda da krsimo sve ostale koji postoje.
privremeni

#996 Re: pomozite da se monstrumi kazne

Post by privremeni »

Vratio sam se na stare postove i nadjoh da se u rjesenju spominju opcine Hadzici, Trnovo i Ilidza. Ako nista drugo, treba pratiti radnike kafilerije da ne predju, ako vec nisu, na teren ostalih opstina.
A kad bude vise vremena, jer ako im sada prodje bez ikakvih posljedica, osladiti ce im se ovakav nacin rjesavanja problema, treba im sjesti za vrat i provjeriti da li su proveli sve po Zakonu o veterinarstvu (od laboratorijskog nalaza, preko registra i prijave zaraznih bolesti i informisanja svih tijela i organa kako je propisano, pa do toga da li uopce postoje na nivou kantona neophodni podzakonski akti).
vox-populi

#997 Re: pomozite da se monstrumi kazne

Post by vox-populi »

Ako je zakon prekrsen, treba obavijestiti Tuzilastvo.
zvrk

#998 Re: pomozite da se monstrumi kazne

Post by zvrk »

ne daju ba ni pravilnik o suzbijanju bjesnila među životinjama na uvid
moras pismeni zahtjev predati
Pikaboo

#999 Re: pomozite da se monstrumi kazne

Post by Pikaboo »

I dok se sve to izganja,oni bi zavrsili sto su poceli.Moze li se kakav advokat uzeti i da se napravi slucaj od ovih sranja?
zvrk

#1000 Re: pomozite da se monstrumi kazne

Post by zvrk »

evo i ja kontam cijelo jutro....
svasta nesto
te ubijanje dok ne cekaju da se jave vlasnici
te sama naredba preko zakona
te ubijanje markiranih pasa i vakcinisanih...

ne treba advokat cini mi se

maida je pravnica,a zna sve ifnormacije iz prve ruke

mozda da proba nesto sastaviti

ja sve razmisljam kako bi se mogla krivicna prijava sklepati i zasto
pa da tuzilac naredi obustavu
dok se ne ispita slucaj :s
Post Reply