Dasi wrote:Ko nije neka obavezno pogleda
http://video.google.com/videoplay?docid ... 9401144790#
Pomozite da se monstrumi kazne
Moderator: anex
- Pikaboo
#1276 Re: Pomozite da se monstrumi kazne
- minjonja
#1277 Re: Pomozite da se monstrumi kazne
u PRESU STAVISE ZIVOG PSA!!!!Dasi wrote:Ko nije neka obavezno pogleda
moram da pogledam film, ali ne znam kako cu... ovako kad neko link stavi, samo pogledam par sekundi i svaki se put zgrozim...
- Pikaboo
#1278 Re: Pomozite da se monstrumi kazne
Eto zato i negledam ovakve klipove.Znam da se ove stvari desavaju,pa cak i gore,a nemogu nista uciniti da to zaustavim,i onda me uzasan bjes hvata.
Neki dan kliknem na PETA-in video klip i gledam kako ubijaju zivotinje prije nego ih oderu.Neznam koja je vrsta zivotinje,lici na rakuna ali je cupavija.Desava se u Kini ,mislim da je dovoljno to da kazem.Nekima gule kozu dok su zive! Toliko je uzasno da sam bolesna od toga i kad pomislim i na to dok ja ovo pisem takve stvari se desavaju i dalje a ja nista nemogu.....Nismo zasluzili da zivimo uopste! NIsta nam nece otvoriti oci,samo se pitam kada je kraj svima nama?
Neki dan kliknem na PETA-in video klip i gledam kako ubijaju zivotinje prije nego ih oderu.Neznam koja je vrsta zivotinje,lici na rakuna ali je cupavija.Desava se u Kini ,mislim da je dovoljno to da kazem.Nekima gule kozu dok su zive! Toliko je uzasno da sam bolesna od toga i kad pomislim i na to dok ja ovo pisem takve stvari se desavaju i dalje a ja nista nemogu.....Nismo zasluzili da zivimo uopste! NIsta nam nece otvoriti oci,samo se pitam kada je kraj svima nama?
- GAU 8
#1279 Re: Pomozite da se monstrumi kazne
Zakon jacega.Pikaboo wrote:Eto zato i negledam ovakve klipove.Znam da se ove stvari desavaju,pa cak i gore,a nemogu nista uciniti da to zaustavim,i onda me uzasan bjes hvata.
Vazda bilo.
- Pikaboo
#1280 Re: Pomozite da se monstrumi kazne
Ako je jaci nemora biti nemilosrdanGAU 8 wrote:Zakon jacega.Pikaboo wrote:Eto zato i negledam ovakve klipove.Znam da se ove stvari desavaju,pa cak i gore,a nemogu nista uciniti da to zaustavim,i onda me uzasan bjes hvata.
Vazda bilo.
- GAU 8
#1281 Re: Pomozite da se monstrumi kazne
To stoji.Pikaboo wrote:Ako je jaci nemora biti nemilosrdanGAU 8 wrote:Zakon jacega.Pikaboo wrote:Eto zato i negledam ovakve klipove.Znam da se ove stvari desavaju,pa cak i gore,a nemogu nista uciniti da to zaustavim,i onda me uzasan bjes hvata.
Vazda bilo.
Ali moramo shvatiti da i u drustvu postoje ponasanja koja odstupaju od opsteprihvatljive norme.
Neki ljudi jednostavno ne saosjecaju s drugim ljudima i zivim bicima.
To pak ne znaci da ih treba pustiti da rede sta zele, vec samo da oni tebe i mene ne razumiju podjednako kao sto mi ne razumijemo njih. Srecom, oni su samo mala manjina.
- Pikaboo
#1282 Re: Pomozite da se monstrumi kazne
Ma nisu manjina.Mi razumni i suosjecajni ljudi smo manjina.Meni je neshvatljivo uzivati u necijem bolu,bez razlike dali je to covjek ili zivotinja.Na zivotinje sam vise slaba jer su totalno bespomocne.Zamisli samo da tebi zivot svakog momenta zavisi od necijeg hira,nedaj Boze.Nikada nisam pokusavala nauciti ljude da vole zivotinje,jer se ljubav ne uci,sa njom se rodi,ali sam im pokusala objasniti ako nesto nevolis, nemoras da povrijedis ili ubijes.Zaobidji i pusti da zivi...To je sve sto bi ljudi trebali da urade.
- GAU 8
#1283 Re: Pomozite da se monstrumi kazne
To da si slaba na zivotinje jer su bespomocne, ne stoji, jer ljudi mogu takodjer biti jednako bespomocni.Pikaboo wrote:Ma nisu manjina.Mi razumni i suosjecajni ljudi smo manjina.Meni je neshvatljivo uzivati u necijem bolu,bez razlike dali je to covjek ili zivotinja.Na zivotinje sam vise slaba jer su totalno bespomocne.Zamisli samo da tebi zivot svakog momenta zavisi od necijeg hira,nedaj Boze.Nikada nisam pokusavala nauciti ljude da vole zivotinje,jer se ljubav ne uci,sa njom se rodi,ali sam im pokusala objasniti ako nesto nevolis, nemoras da povrijedis ili ubijes.Zaobidji i pusti da zivi...To je sve sto bi ljudi trebali da urade.
Postoji neki drugi razlog radi kojeg su neki ljudi osjetljiviji na patnje zivotinja nego na patnje ljudi.
- Pikaboo
#1284 Re: Pomozite da se monstrumi kazne
Koji?GAU 8 wrote:Postoji neki drugi razlog radi kojeg su neki ljudi osjetljiviji na patnje zivotinja nego na patnje ljudi.
- minjonja
#1285 Re: Pomozite da se monstrumi kazne
ma pikaboo, ne vrijedi razgovarati. vidis da te zna bolje preko tih 700 postova nego sto ti znas sebe. on zna bolje od tebe koga ti vise volis i zasto... ne vrijedi... ja samo stavim prst u uho i uzmem knjigu kakvu citat.
- Pikaboo
#1286 Re: Pomozite da se monstrumi kazne
Sad ce psihoanaliza,ostani ukljucenaminjonja wrote:ma pikaboo, ne vrijedi razgovarati. vidis da te zna bolje preko tih 700 postova nego sto ti znas sebe. on zna bolje od tebe koga ti vise volis i zasto... ne vrijedi... ja samo stavim prst u uho i uzmem knjigu kakvu citat.
-
1906
#1287 Re: Pomozite da se monstrumi kazne
da, bespomocni i ovisni ljudi - o kome?GAU 8 wrote:To da si slaba na zivotinje jer su bespomocne, ne stoji, jer ljudi mogu takodjer biti jednako bespomocni.Pikaboo wrote:Ma nisu manjina.Mi razumni i suosjecajni ljudi smo manjina.Meni je neshvatljivo uzivati u necijem bolu,bez razlike dali je to covjek ili zivotinja.Na zivotinje sam vise slaba jer su totalno bespomocne.Zamisli samo da tebi zivot svakog momenta zavisi od necijeg hira,nedaj Boze.Nikada nisam pokusavala nauciti ljude da vole zivotinje,jer se ljubav ne uci,sa njom se rodi,ali sam im pokusala objasniti ako nesto nevolis, nemoras da povrijedis ili ubijes.Zaobidji i pusti da zivi...To je sve sto bi ljudi trebali da urade.
Postoji neki drugi razlog radi kojeg su neki ljudi osjetljiviji na patnje zivotinja nego na patnje ljudi.
- o drugim ljudima
uvijek je covjek taj koji odlucuje
cak i ti mozes odlucit o zivotu jedne zivotinje ili uljepsat zivot nekom bespomocnom covjeku
ta moc koja nam je data - tesko da joj je poenta da tiranisemo i izivljavamo se
u tom ce samo sitne duse naci ispunjenje
uz to, ne znam da i u jednoj vjerskoj knjizi pise - unistavajte sve sto mozete, sve za hir
- SanskiBiser
#1288 Re: Pomozite da se monstrumi kazne
Evo ga Michael Bay produkcija
- plonker
#1289 Re: Pomozite da se monstrumi kazne
.
Last edited by plonker on 16/09/2012 19:33, edited 1 time in total.
- Baby
#1290 Re: Pomozite da se monstrumi kazne
Zdravo.Obećala sam da ću na času biologije donijeti film Zemljani da svi pogledaju i da shvate zašto se ja borim više za životinje nego za ljude.Trbala bih skinuti titlovanu verziju na Hrvatski,Bosanski ili Srpski pa ako neko ima link za download?
- kurty
- Cholina_Lokica
#1292 Re: Pomozite da se monstrumi kazne
ma sta reci, bolesna drzava, bolesno drustvo...
i naravno, pravdanje jednog zlocina drugim... vidimo da se dosta njih poziva na to kako je izvrsen genocid nad narodom, pa je to valjda opravdanje da pucaju u sve sto hoda ili bacaju u rijeku... sta bi bilo da neko kaze kao GAU8, zakon jacega...
-
spaho
-
duboka_misao
#1294 Re: Pomozite da se monstrumi kazne
nema ih vise haveru ali zato imamo nepismenih pun QJack Be Nimble wrote:Zar nema u Bosni sintara? Sjecam se prije rata za svaku lutalicu bila su tri sintara, hvatali pse svakih pet minuta. Ako nema sintara, onda ljudi moraju da sami to rjese sto sa metkom sto sa toljagom.
- Jack Be Nimble
#1295 Re: Pomozite da se monstrumi kazne
jbg!duboka_misao wrote:nema ih vise haveru ali zato imamo nepismenih pun QJack Be Nimble wrote:Zar nema u Bosni sintara? Sjecam se prije rata za svaku lutalicu bila su tri sintara, hvatali pse svakih pet minuta. Ako nema sintara, onda ljudi moraju da sami to rjese sto sa metkom sto sa toljagom.
Ima li barem negdje odvesti te lutalice? Nesto kao "dom za zivotinje"? Tu im dati brigu, malo ih istrenirati i onda ljudi koji hoce kucne ljubimce a da ih ne uzgajaju od malenih nogu dodju i pokupe.
- anjusha
- Location: u 206 koraka, duzini tog sokaka koje nikad ne brojim
#1296 Re: Pomozite da se monstrumi kazne
Jack Be Nimble- upozorenje pred ban zbog 2 razloga: 1. off topic, 2. pozivanje na nasilje nad zivotinjama. post ti je jedan vec izbrisan. stani na loptu malo!
-
A71
#1297 Re: Pomozite da se monstrumi kazne
Jutros sam prije odlaska na posao kao i obično provjerila novosti na FB i malo je reći da sam ostala zaprepaštena. Djevojka je spasila malenog psića 1-2 mjeseca starog kojeg su četvorica učenika I-a razreda Medicinske škole na Bjelavama ispred ulaza škole u tolikoj mjeri tukla da je ležao na sred ulice kao paralizovan. TO SU BUDUĆI ZDRAVSTVENI RADNICI A VI NJIHOVI PACIJENTI ZA PAR GODINA. PA NAZDRAVLJE
-
ananas10
#1298 Re: Pomozite da se monstrumi kazne
mislis oni ce biti pacijetni kod paščadi kad malo porastuA71 wrote:Jutros sam prije odlaska na posao kao i obično provjerila novosti na FB i malo je reći da sam ostala zaprepaštena. Djevojka je spasila malenog psića 1-2 mjeseca starog kojeg su četvorica učenika I-a razreda Medicinske škole na Bjelavama ispred ulaza škole u tolikoj mjeri tukla da je ležao na sred ulice kao paralizovan. TO SU BUDUĆI ZDRAVSTVENI RADNICI A VI NJIHOVI PACIJENTI ZA PAR GODINA. PA NAZDRAVLJE
-
A71
#1299 Re: Pomozite da se monstrumi kazne
Na osnovu iskustva vidjela sam da psi i nakon što su ih šutnuli, maltretirali i dalje s povjerenjem prilaze što je za ne vjerovati. A što se tiče pacijenata mislila sam na Vas, i sve ostale računajući i mene lično jer ti đaci će za par godina biti zaposleni u zdravstvenim ustanovama i imat ćete zadovoljstvo da iskusite njihovu "humanost".ananas10 wrote:mislis oni ce biti pacijetni kod paščadi kad malo porastu
- kurty