POMOZITE ARNELI LJUBIJANKIC!

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
_neira_

#1 POMOZITE ARNELI LJUBIJANKIC!

Post by _neira_ »

090 291 025-Nazovite ovaj broj i donirajte 2 KM za lijecenje Arnele Ljubijankic.Svaka Vasa pomoc je jako dobrodosla.Hvala!
Posjetite http://www.pomozitearneli.blogger.ba (ovdje cete naci clanke o Arneli Ljubijankic) i pomozite jednoj divnoj,mladoj osobi kojoj je svaka Vasa pomoc jako dobrodosla.Hvala!

http://www.youtube.com/watch?v=eSin_vK3mKk
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#2 Re: POMOZITE ARNELI LJUBIJANKIC!

Post by PipiDugaDevetka »

Hajmo, kome god da je srednjoškolski profesor bio, sada rahmetli, Enes Ljubijankić, dipl.el.ing iz Sarajeva, brat, takodje rahmetli, Irfana LJubijankića mora da nazove najmanje tri puta. Nema tog učenika kome Enes nije ostao u lijepom sjećanju.

Hajmo spasiti dijete, vidite li da je @_neira_ izgubila svaku nadu, pa na Zdravlju stavila temu, a ne gdje treba! Ne zamjeram joj i molim moderatore da ne pomjeraju temu.

Ko može i više ili ako mu nije Enes bio prof., dobro je došao i on/ona!

Nazovi i za svaki poziv digni temu sa up ili sličnom porukom!
d2

#3 Re: POMOZITE ARNELI LJUBIJANKIC!

Post by d2 »

:thumbup:
mamica papucarka

#4 Re: POMOZITE ARNELI LJUBIJANKIC!

Post by mamica papucarka »

ja nikako ne mogu da dobijem ovaj broj :? kaze mi da je nepostojeci :?
ako zovem iz inostranstva sta trebam okrenut?
pokusala sam sa oo387090 ili 0038790 plus sam probala samo ovako nazvat broj :?
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#5 Re: POMOZITE ARNELI LJUBIJANKIC!

mamica papucarka wrote:ja nikako ne mogu da dobijem ovaj broj :? kaze mi da je nepostojeci :?
Valjda će se @_nejra_ javiti ovdje da objasni, ali ja mislim da telefon iz inostranstva ne šljaka, nego:
ŽIRO RACUN ZA INOSTRANSTVO:
PLAĆANJE IZVRŠITI PREKO LHB INTERNATIONALE HANDELS BANK AG

SWIFT ADRESA:LHBDEFF
IBAN:DE61500308000009902016

NAVESTI:ARNELA LJUBIJANKIĆ CAZIN BIH
KOD UNA BANKE OD BIHAĆ BOSNA I HERCEGOVINA
SWIFT ADRESA:PRBBBA2H(OBAVEZNO NAVESTI KOD UNA BANKE)
_neira_

#6 Re: POMOZITE ARNELI LJUBIJANKIC!

Post by _neira_ »

mamica papucarka wrote:ja nikako ne mogu da dobijem ovaj broj :? kaze mi da je nepostojeci :?
nazalost iz inostranstva se ne moze zvati:(samo iz BiH...hvala na svakoj pomoci...
_neira_

#7 Re: POMOZITE ARNELI LJUBIJANKIC!

Post by _neira_ »

PipiDugaDevetka wrote:Hajmo, kome god da je srednjoškolski profesor bio, sada rahmetli, Enes Ljubijankić, dipl.el.ing iz Sarajeva, brat, takodje rahmetli, Irfana LJubijankića mora da nazove najmanje tri puta. Nema tog učenika kome Enes nije ostao u lijepom sjećanju.

Hajmo spasiti dijete, vidite li da je @_neira_ izgubila svaku nadu, pa na Zdravlju stavila temu, a ne gdje treba! Ne zamjeram joj i molim moderatore da ne pomjeraju temu.

Ko može i više ili ako mu nije Enes bio prof., dobro je došao i on/ona!

Nazovi i za svaki poziv digni temu sa up ili sličnom porukom!
Hvala Vam na pomoci u Arnelino ime...nisam vidjela da postoji tema "HUMANITARNE AKCIJE"tako da se izvinjavam...tek sam poslije vidjela...bit ce ona ako Bog da dobro...da Vas obavjestim vec je oko 63 hiljade KM skupljeno,mnogo je akcija pokrenuto za nju u Cazinu i sire...akcija se i dalje nastavlja...jer potrebno joj je blizu 100 hiljada KM,75 hiljada svicarskih franaka...zato,velika hvala svima na pomoci u njeno ime,jer svakim pozivom na broj 090 291 025 Vi donirate 2 KM za njeno lijecenje i svaka pomoc ili poziv je jako dobrodosao.HVALA OD SRCA!
_neira_

#8 Re: POMOZITE ARNELI LJUBIJANKIC!

Post by _neira_ »

PipiDugaDevetka wrote:
Valjda će se @_nejra_ javiti ovdje da objasni, ali ja mislim da telefon iz inostranstva ne šljaka, nego:
ŽIRO RACUN ZA INOSTRANSTVO:
PLAĆANJE IZVRŠITI PREKO LHB INTERNATIONALE HANDELSBANK AG

SWIFT ADRESA:LHBIDEFF
IBAN:DE61500308000009902016

NAVESTI:ARNELA LJUBIJANKIĆ,CAZIN,BIH
KOD UNA BANKE d.d. BIHAĆ,BOSNA I HERCEGOVINA
SWIFT ADRESA:PRBBBA2H(OBAVEZNO NAVESTI BANKA d.d.Bihac)
Hvala...
_neira_

#9 Re: POMOZITE ARNELI LJUBIJANKIC!

Post by _neira_ »

d2 wrote::thumbup:
Hvala:)
d2

#10 Re: POMOZITE ARNELI LJUBIJANKIC!

Post by d2 »

zvacu jos, sretno :thumbup:
pirmin

#11 Re: POMOZITE ARNELI LJUBIJANKIC!

Post by pirmin »

_neira_ wrote:
nazalost iz inostranstva se ne moze zvati:(samo iz BiH...hvala na svakoj pomoci...
Ne mogu ni ja dobiti iz vana ali sam digao i koga znam i koga ne znam u Bosni da zove.

Drzi se Arnela!!!
_neira_

#12 Re: POMOZITE ARNELI LJUBIJANKIC!

Post by _neira_ »

d2 wrote:zvacu jos, sretno :thumbup:
Hvala,hvala velika od srca na tolikoj podrsci za Arnelu,u njeno ime,znam da bi joj to mnogo,mnogo znacilo... :-D :-D :-D
_neira_

#13 Re: POMOZITE ARNELI LJUBIJANKIC!

Post by _neira_ »

pirmin wrote:
_neira_ wrote:
Ne mogu ni ja dobiti iz vana ali sam digao i koga znam i koga ne znam u Bosni da zove.

Drzi se Arnela!!!
Hvala lijepa,na Vasoj pomoci i humanosti :-D :-D :-D
PipiDugaDevetka

#14 Re: POMOZITE ARNELI LJUBIJANKIC!

_neira_ wrote:Hvala Vam na pomoci u Arnelino ime...nisam vidjela da postoji tema "HUMANITARNE AKCIJE"tako da se izvinjavam...tek sam poslije vidjela...bit ce ona ako Bog da dobro...da Vas obavjestim vec je oko 63 hiljade KM skupljeno,mnogo je akcija pokrenuto za nju u Cazinu i sire...akcija se i dalje nastavlja...jer potrebno joj je blizu 100 hiljada KM,75 hiljada svicarskih franaka...zato,velika hvala svima na pomoci u njeno ime,jer svakim pozivom na broj 090 291 025 Vi donirate 2 KM za njeno lijecenje i svaka pomoc ili poziv je jako dobrodosao.HVALA OD SRCA!
@_neira_,
Daj nam malo više podataka kako je ovih dana Arnela, gdje je sada, da li joj se stanje pogoršava, kakvo joj je psihičko stanje, t.j., da li je još drži optimizam ili ima problema,...?

Je li pokušala da se obrati Fondu solidarnosti Zdravstvenog fonda FBiH namijenjenog za liječenje u inostranstvu (Čini mi se da je Novka Agić iz Sa. tu neka šefica-Ne znam tačno)?

U vezi sa tim Fondom je bilo nekih delikatnih stvari, pa je novinar S. Hadžifejzović jednom zaprijetio da će objaviti ko je sve koristio taj novac za liječenje vani ako se ne omogući djetetu da ide u Španiju na tretman liječnika. Znam da je Fond birokratska stvar, pa treba odgovoriti nekim med. i ostalim uslovima. Možda Arnela ne ispunjava neki od uslova, ali ipak, kao svi mi, želi da živi i trebamo joj pomoći.

Hajde, pozdravi je i malo je osokoli da ne bi odustala.
_neira_

#15 Re: POMOZITE ARNELI LJUBIJANKIC!

Post by _neira_ »

PipiDugaDevetka wrote:
_neira_ wrote:Hvala Vam na pomoci u Arnelino ime...nisam vidjela da postoji tema "HUMANITARNE AKCIJE"tako da se izvinjavam...tek sam poslije vidjela...bit ce ona ako Bog da dobro...da Vas obavjestim vec je oko 63 hiljade KM skupljeno,mnogo je akcija pokrenuto za nju u Cazinu i sire...akcija se i dalje nastavlja...jer potrebno joj je blizu 100 hiljada KM,75 hiljada svicarskih franaka...zato,velika hvala svima na pomoci u njeno ime,jer svakim pozivom na broj 090 291 025 Vi donirate 2 KM za njeno lijecenje i svaka pomoc ili poziv je jako dobrodosao.HVALA OD SRCA!
@_neira_,
Daj nam malo više podataka kako je ovih dana Arnela, gdje je sada, da li joj se stanje pogoršava, kakvo joj je psihičko stanje, t.j., da li je još drži optimizam ili ima problema,...?

Je li pokušala da se obrati Fondu solidarnosti Zdravstvenog fonda FBiH namijenjenog za liječenje u inostranstvu (Čini mi se da je Novka Agić iz Sa. tu neka šefica-Ne znam tačno)?

U vezi sa tim Fondom je bilo nekih delikatnih stvari, pa je novinar S. Hadžifejzović jednom zaprijetio da će objaviti ko je sve koristio taj novac za liječenje vani ako se ne omogući djetetu da ide u Španiju na tretman liječnika. Znam da je Fond birokratska stvar, pa treba odgovoriti nekim med. i ostalim uslovima. Možda Arnela ne ispunjava neki od uslova, ali ipak, kao svi mi, želi da živi i trebamo joj pomoći.

Hajde, pozdravi je i malo je osokoli da ne bi odustala.
Zasad je ona jos u Cazinu,traju broje akcije za nju.Vec je poslala e-mail doktoru u Svicarskoj,ja mislim tako mi je rekla kad smo se cule...da,ima puna optimizma jer brojni ljudi,cazinjani,i drugi su uz nju tako da je ona super hvala Bogu..normalno naidje joj trenutak da je tuzna,ali to se hvala Bogu veoma rijetko desava...Hvala bogu vise od pola novca je prikupljeno...Bila je u emisiji "Ispuni mi zelju"NTV HAYAT...Nazalost,ne znam tacno kome se je obracala ja mislim drzavi ali oni joj ne mogu dati sad nista novca,vec kao tek kad dodje iz Svicarske sa operacije...otidjite na http://forum.cazin.org/ (opste teme-pomozite Arneli Ljubijankic)tu imate sve informacije takodjer o Arneli i trenutnim akcijama za nju.
Hvala Vam puno...
_neira_

#16 Re: POMOZITE ARNELI LJUBIJANKIC!

Post by _neira_ »

Image
_neira_

#17 Re: POMOZITE ARNELI LJUBIJANKIC!

Post by _neira_ »

Udruženje mladih ''cazin.net'' još uvijek je u akciji Zagrljaj podrške za Arnelu Ljubijankić.

Zahvaljujući velikom srcu naših sugrađana, te veoma dobrom odazivu na sve akcije za Arnelu, u petak je održana još jedna svirka, ovaj put u Caffe bar ''Omega''. Iako su tu noć u gradu bila 3 centralna predizborna skupa, akcija je imala velik odaziv i prikupljeno je oko 3 000 KM.

Naravno, akciji se odazvala i dijaspora, te su protekle sedmice iz Austrijskog grada Völkermarkta i Klagenfurta, na inicijativu članova našeg udruženja, skupljena novčana stredstva od ljudi raznih nacionalnosti koji su odlučli pomoći Arneli da pobijedi bolest, u iznosu od 677€, koja su lično uručena Arneli.

Takođe, iz još jednog Austrijskog grada, preciznije od ''šofera iz Welsa'', takođe ljudi raznih nacionalnosti koji su učestvovali u akciji te su nam poslali donaciju od 445€ koje smo i uplatili na račun za liječenje Arnele Ljubijankić.

Do sada je prikupljeno oko 54 000 KM, a za operaciju je potrebno 75 000 švicarskih franaka, tako da akciju i dalje nastavljamo. Udruženje mladih ''Cazin.net'' se zahvaljuje svima koji su se sa nama uključili u ovu akciju, te pomažu da spasimo život naše prijateljice.

izvor http://www.cazin.net/ (Vijesti-Akcija za Arnelu Ljubijankic jos traje.)

Image

Već smo Vas obavještavali o akciji koju UM. "cazin.net" sprovodi, a čiji je cilj prikupljane novčanih sredstava potrebnih za operaciju naše prijateljice i sugrađanke Arnele Ljubijankić. Uz Vašu pomoć trenutno Arnela na racunu ima 62 hiljade KM što joj je omogućilo da se obrati doktoru te traži termin operacije, ali ovo nije kraj ove akcije, nadomak smo konačnom cilju , a to je da iskupimo 75 hiljada CHF tj. 93 hiljade KM, koje su neophodne za Arnelinu operaciju, te ovom prilikom molimo sve građane koji su u mogućnosti da pomognu svojim novčanim prilozima, jer Arneli je svaka donacija bitna i o njoj ovisi njen život. Nadamo se da ćete nam pomoći u našoj nakani da Arneli vratimo osmjeh na lice i da joj omogućimo da planira svoj život i da se bez straha raduje novom danu. Vaše donacije možete uplatiti u UNA BANCI na žiro račun broj :1830800000000805 A također možete i sutra na štandu koji će od 8h biti postavljen ispred JU. Gimnazije, na kojem će se prodavati i majice " I love cazin.net" po cjeni od 20 KM, također i upaljači sa logom "zagrljaj podrške za Arnelu Ljubijankić", a i bit će postavljena kasa u koju se može ubaciti dobrovoljni prilog. Sa volonterima iz UM. "cazin.net" biće lično i Arnela, pa ćete biti u prilici da upoznate ovu hrabru djevojku, a isto tako da budete sigurni da vaš novac ide na pravu adresu. Unaprijed Vam se zahvaljujemo!

Image

izvor: http://www.cazin.net/ (Aktuelne informacije grada-Dovrsimo zapoceto!!!)

Tacan iznos prikupljenog novca dosad je 62 hiljade KM,a potrebno joj je 93 hiljade KM.I ako Bog da svi se nadamo da ce se uskoro i prikupiti uz pomoc dobrih i humanih ljudi.
pirmin

#18 Re: POMOZITE ARNELI LJUBIJANKIC!

Post by pirmin »

Cestitke Arneli na borbi kao i svim donatorima. :thumbup:
cHupjahalic@

#19 Re: POMOZITE ARNELI LJUBIJANKIC!

Post by cHupjahalic@ »

@Arnela ne daj se!
neprilagodjena

#20 Re: POMOZITE ARNELI LJUBIJANKIC!

Post by neprilagodjena »

Arnela neka ti je sa srecom.
PipiDugaDevetka

#21 Re: POMOZITE ARNELI LJUBIJANKIC!

Arnela se vratila kući i
Arnelu nisu ošišali iako je operacija bila na glavi (Video):

http://pomozitearneli.blogger.ba
Post Reply