Pomozimo Seadu Mehinagiću

Forum za humanitarne akcije.
Post Reply
vedderedi

#1 Pomozimo Seadu Mehinagiću

Post by vedderedi »

Dvije godine se bori s leukemijom

SANSKI MOST - Sead Mehinagić (29), demobilisani borac Armije BiH, prije dvije godine je obolio od leukemije, opasne bolesti, koja je ostavila trajne posljedice po njegovo zdravlje.
Ovaj mladi čovjek preživljava isključivo zahvaljujući liječenju kemoterapijom u Kliničkom centru u Sarajevu.

Bijeda pokucala na vrata

“Najteže mi pada odvojenost od obitelji, supruge i šestogodišnjeg sina. Ne mogu im pomoći, i to me dodatno opterećuje i ubija”, kaže Mehinagić. Osim što se bori s teškom bolešću, Sead i njegova obitelj jedva sastavljaju kraj s krajem, jer nitko ne radi. “Zbog bolesti bio sam primoran napustiti posao i sada mi život sliči na pravi košmar i bijedu koja se uselila u moj skromni dom”, sa sjetom priča Mehinagić. Teška bolest zahtijeva komplicirano i skupo liječenje, za što ovaj mladi bračni par nema sredstava. Osim toga, tu su i drugi životni troškovi - od režija, prehrane, odjeće i skorog školovanja šestogodišnjeg sinčića. I dok razgovaramo sa Seadom, dječačić od majke traži da jede, a ona samo sliježe ramenima jer mu nema što dati, a Seada u tom trenutku obliše suze.

http://www.sadake.com/html/sead-mehinagic.html
vedderedi

Post by vedderedi »

Javise mi da je Sead umro juce. Rahmet mu dusi.
pita_zeljanica

Post by pita_zeljanica »

kako se moze pomoci njegovoj porodici?
vedderedi

Post by vedderedi »

Vjerovatno na isti nacin kao i njemu sto se pomagalo. Pretpostavljam da ce se sredstva koja su do sada prikupljena uputiti njegovoj porodici. Klikni na link u prvom postu.
pita_zeljanica

Post by pita_zeljanica »

Hvala.
Post Reply