Pomozimo porodici Bajric

Forum za humanitarne akcije.
Post Reply
sadake

#1 Pomozimo porodici Bajric

Post by sadake »

Image
Rahman Bajrić, demobilizirani borac Armije republike Bosne i Hercegovine, otac dvoje djece živi danas od 50 KM invalidnine u tuđoj kući. Ovaj minimun novca koji porodica Bajrić dobiva nije dovoljan nikome za život, kažu nam u razgovoru Bajrići. "Kucali smo na mnoga vrata, ali osim obećanja do danas nismo dobili ništa. Da nam je barem da imamao kakvog bilo svoga krova nad glavom i da se ne bojimo iseljenja iz tuđe kuće." Ljeto je, Rahman traži svaki dan gdje bi zaradio poneku marku da ishrani porodicu. Život od danas do sutra, neizvjesnost, ali i nada u pomoć dobrih ljudi. Pogledajte kratki film prilikom humanitarne posjete našeg saradnika Hakije porodici Bajrić link-> http://de.youtube.com/watch?v=NOCRAgXGFto . Ukoliko želite možete poslati vašu pomoć / sadaku na naše račune do kraja Augusta.
- kako pomoci ? pogledajte nekoliko opcija na http://www.sadake.com/html/kako_pomoci.html
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#2 Re: Pomozimo porodici Bajric

Post by mIRCerka »

Sadake, a da date adresu Bajrica? Mozda je nekome iz BiH lakse otici do ljudi nego se petljati sa online placanjima bilo unutar bilo van zemlje.
Bullet Tooth Tony

#3 Re: Pomozimo porodici Bajric

Post by Bullet Tooth Tony »

Hajmo...gdje ,sta , kako ??
mIRCerka

#4 Re: Pomozimo porodici Bajric

Post by mIRCerka »

Beg_Babic wrote:Hajmo...gdje ,sta , kako ??
Ocigledno samo preko sadake sajta... :roll:
jasminasab

#5 Re: Pomozimo porodici Bajric

Post by jasminasab »

mIRCerka wrote:
Jeli neko kontaktirao Sadake pa su odbili dati adresu ili sta?
Pearl

#6 Re: Pomozimo porodici Bajric

Post by Pearl »

jasminasab wrote:
mIRCerka wrote:
paaaaa.. sadake su postavile temu i vise ni glasa od njih na pitanja o adresi :):)
me, myself and I personally volim da vidim kome pomoc upucujem... mozda mogu i na neki drugi nacin pomoci kad licno vidim situaciju...

a prije svega, glupo mi je placati proviziju da uplatim novac na "kratki put": bih-njemacka-bih... malo apsurdno...
mIRCerka

#7 Re: Pomozimo porodici Bajric

Post by mIRCerka »

jasminasab wrote:
mIRCerka wrote:
Ja nisam niti cu. Nekoliko puta smo molili za takve podatke, pa svi smo mi voljni pomoci, ali kad udaris u zid, nema ti druge nego lupat...pretpostavljam da su krajisnici, to ono po prezimenu...
Eme

#8 Re: Pomozimo porodici Bajric

Post by Eme »

Jeli neko kontaktirao Sadake pa su odbili dati adresu ili sta?[/quote]
Ja nisam niti cu. Nekoliko puta smo molili za takve podatke, pa svi smo mi voljni pomoci, ali kad udaris u zid, nema ti druge nego lupat...pretpostavljam da su krajisnici, to ono po prezimenu...[/quote]

pa kad pogledas video na youtube.com, stoji Bihac 2008 ! pa su valjda iz Bihaca ! ;-)
mIRCerka

#9 Re: Pomozimo porodici Bajric

Post by mIRCerka »

Eme wrote:pa kad pogledas video na youtube.com, stoji Bihac 2008 ! pa su valjda iz Bihaca ! ;-)
Postovani eme, da ti znas sta je Bajrica u Krajini, i ti bi trazio tacnu i preciznu adresu.
Eme

#10 Re: Pomozimo porodici Bajric

Post by Eme »

mIRCerka wrote:
Eme wrote:pa kad pogledas video na youtube.com, stoji Bihac 2008 ! pa su valjda iz Bihaca ! ;-)
Postovani eme, da ti znas sta je Bajrica u Krajini, i ti bi trazio tacnu i preciznu adresu.
miri, sad sam poslao gospodinu cakalu, predsjedniku sadake e.V., da nam posalje tu adresu, pa da vidimo, hoce li to uspjeti !

puno pozdrava iz svice, ...
eme
mIRCerka

#11 Re: Pomozimo porodici Bajric

Post by mIRCerka »

Eme wrote:
mIRCerka wrote:
miri, sad sam poslao gospodinu cakalu, predsjedniku sadake e.V., da nam posalje tu adresu, pa da vidimo, hoce li to uspjeti !

eme
Hvala :thumbup:
Eme

#12 Re: Pomozimo porodici Bajric

Post by Eme »

eme[/quote]
Hvala :thumbup:[/quote]

no worries, dude !!! :D
Eme

#13 Re: Pomozimo porodici Bajric

Post by Eme »

Eme wrote:miri, sad sam poslao gospodinu cakalu, predsjedniku sadake e.V., da nam posalje tu adresu, pa da vidimo, hoce li to uspjeti !

eme
Hvala :thumbup:[/quote]

no worries, dude !!! :D[/quote]

evo odgovora od sadake:
Last edited by Eme on 25/07/2008 16:42, edited 1 time in total.
sadake

#14 Re: Pomozimo porodici Bajric

Post by sadake »

Sabura sabura, nam svima treba. Manimo se komentarisanja, jer slicni komentari ponistavaju vrijednost sadake koju zelimo dati. Ona onda iz sadake koja ima veliki bereket kako za davaoca tako i za primaoca prelazi u donaciju od koje je samo prividna pomoc.

Razlog zasto jos nismo objavili adrersu je zato sto nas koordinator iz Bihaca zna tacno gdje zive Bajrici, kod njega su svi podatci i sve informacije. Adis (jedan od koordinatora iz Krajine) upravo je na licu mjesta i predaje 1000 EUR Bajricima. Zvao sam ga neki dan bio je nedostupan. (Ko Krajina), ali evo danas sam ga dobio.
Evo broj od porodice Bajric, pa bujrum nazovite ih licno i uzmite sve informacije koje vam trebaju.
061354452.

http://www.sadake.com
mIRCerka

#15 Re: Pomozimo porodici Bajric

Post by mIRCerka »

sadake wrote:Sabura sabura, nam svima treba. Manimo se komentarisanja, jer slicni komentari ponistavaju vrijednost sadake koju zelimo dati. Ona onda iz sadake koja ima veliki bereket kako za davaoca tako i za primaoca prelazi u donaciju od koje je samo prividna pomoc.

Razlog zasto jos nismo objavili adrersu je zato sto nas koordinator iz Bihaca zna tacno gdje zive Bajrici, kod njega su svi podatci i sve informacije. Adis (jedan od koordinatora iz Krajine) upravo je na licu mjesta i predaje 1000 EUR Bajricima. Zvao sam ga neki dan bio je nedostupan. (Ko Krajina), ali evo danas sam ga dobio.
Evo broj od porodice Bajric, pa bujrum nazovite ih licno i uzmite sve informacije koje vam trebaju.
061354452.

http://www.sadake.com
uz svo duzno postovanje, nakon sto je Viktorovoj tetki na platou skenderije prisla zena koja "skuplja pare za malog Viktora" a nista se takvo organizovalo nije, ja prva (ne znam za ostale) ne vjerujem materi rodjenoj :D

Hvala tebi na info, ko se bude cuo s porodicom, vidite velicine odjece i obuce, malo smo opustosili bagatelu pa imamo nesto obuce i odjece za djecaka i djevojcicu :D
Post Reply