pomozimo Ismailu iz Olova

Forum za humanitarne akcije.
Post Reply
kuloo
Posts: 1
Joined: 18/04/2012 12:02

#1 pomozimo Ismailu iz Olova

Post by kuloo » 18/04/2012 12:06

Ismail želi samo vodu i kupatilo u novoj kućiIsmail Mujezinović iz naselja Jelaške kod Olova, prije godinu dana doživio je tešku povredu na radu. Od tada je ovaj tridesetogodišnjak prikovan za postelju.Nesereća se dogodila prilikom sječe drva.

-Radio sam za jedno privatno preduzeće .Sjekao sam šumu u reonu Male Maoče. Teren na kojem smo radili bio je dosta nepristupačan.Prilikom obaranja, jedan stub se,kako bi mi sjekači rekli „otkinuo“ od stabla bukve i udario me u predjelu kičme. Istog trenutka sam izgubio svijest. Kada sam došao sebi nisam se mogao pomjeriti. U pomoć su pritekli radnici koji su radili zajedno sa mnom. Kolima su me prevezli do Doma zdravlja u Olovo a potom u bolnicu u Sarajevo.-ispričao nam je svoju nesreću Ismail.

Nakon jednomjesečnog liječenja u Sarajevu, Ismail je pušten kući. Usljed teške povrede kičme, potpuno je nepokretan i njegov život zavisi od pomoći drugih.

O njemu se trenutno brinu jedino majka Ćatiba i mlađi brat Ishak.Žive u trošnoj kući u naselju koje je od Olova udaljeno trideset kilometara. U svom skromnom domu nemaju vode a prilazni put do kuće je toliko strm tako da je nemoguće doći vozilom.Ismail nema nikakvh primanja a pošto nije imao uspostavljen radno-pravni status ne može ostvariti novčanu naknadu po osnovu bolovanja.

U vrijeme dok je mogao raditi započeo je i novu kuću .Kako kaže jedina mu je želja da dovede vodu i opremi kupatilo u novoj kući kako bi imao bolje uslove za život.

Kako bi ostvario svoj san očekuje pomoć humanih ljudi koji su spremni pomoći u ovakvim neprilikama. Svi koji žele pomoći mogu to učiniti uplatom sredstava na transakcijski račun broj:1871206010110152, broj partije:21-8724-101101 kod Post banke BIH.


Post Reply