POMOZİTE!!

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

B_A

#1 POMOZİTE!!

Post by B_A »

Pozdrav svima
İmam pitanje u vezi povecanja visine. İmam 21 god i visoka sam 162 cm, sto me svakodnevno baca u depresiju, imam osjecaj da su svi visi od mene. Zanima me da li postoji nacin za povecanje visine, citala sam o hormonu rasta ali ima vise negativnih nego pozitivnih dejstava, a ne znam ni da li bi mi pomogao s obzirom da je moj rast u ovim godinama zavrsen. Ako znate bilo kakav nacin molim vas javite (operacija povecanja visine je previse rizicna a i nemam finansijskih sredstava za nju). Hvala svima za odgovor
Big Boy
Location: Sve bitke u životu služe da nas nečemu nauče - uključujući i one koje gubimo.

#2 Re: POMOZİTE!!

Post by Big Boy »

Fakat ne znam da li postoji neki lijek za takvo sto.

S druge strane, meni su uvijek bile simpaticne niske djevojke. Mozda ti je pametnije da ulovis jos i svoju idealnu tezinu i uzivas u sebi kakva jesi.

Gore glavu... :thumbup:
lerdi

#3 Re: POMOZİTE!!

Post by lerdi »

B_A wrote:Pozdrav svima
İmam pitanje u vezi povecanja visine. İmam 21 god i visoka sam 162 cm, sto me svakodnevno baca u depresiju, imam osjecaj da su svi visi od mene. Zanima me da li postoji nacin za povecanje visine, citala sam o hormonu rasta ali ima vise negativnih nego pozitivnih dejstava, a ne znam ni da li bi mi pomogao s obzirom da je moj rast u ovim godinama zavrsen. Ako znate bilo kakav nacin molim vas javite (operacija povecanja visine je previse rizicna a i nemam finansijskih sredstava za nju). Hvala svima za odgovor
Glavu gore. Kakve operacije, hormoni i ostali bakrači. Tvoja visina je samo 3 cm niža od prosječne visine kod žena. Uhvatiš svoju idealnu težinu, malo se dotjeraš i eto momaka sa svih strana. :D
w01f

#4 Re: POMOZİTE!!

Post by w01f »

Ti si zenko, to kod zenska vjeruj mi nije vazno, ali kod muskih jest kao npr. kod mene :D
Alkos

#5 Re: POMOZİTE!!

Post by Alkos »

"Mala zena od velike sladja"... :-D Nista ljepse kada je zagrlis, a ona ti se nasloni na grudi... :-D
Inace, moje misljenje je da uopste nisi niska! Vama zenama je lako, jer stiklama uvijek mozete nadoknaditi nedostatke u visini, sta je sa onim malim muskarcima!? :mrgreen:
Gospoda Ministarka

#6 Re: POMOZİTE!!

Post by Gospoda Ministarka »

.
Last edited by Gospoda Ministarka on 17/01/2012 14:28, edited 1 time in total.
pjegica

#7 Re: POMOZİTE!!

Post by pjegica »

A što ne kupiš neke čizme sa većom štiklom, recimo. Visina ti je sasvim ok, ne vidim razlog da se toliko brines oko toga, mada znam kad nesto predje u kompleks, kakav je osjecaj.

Hormone nemoj ni pod razno, jer vise stete nego koristi. Hormoni se sami luče onoliko koliko je potrebno. Ako misliš na onu operaciju što lome kosti na nogama pa puštaju da zarastu i tako povećavaju visinu... hm... sve i da imaš para za to, ne bih ti preporučila. Za drugu operaciju povećavanje visine ne znam.

Opet, najbolje je ostani takva kakva si, ali kupi štikle i/ili cipele sa debljim đonom i kompleks riješen.
B_A

#8 Re: POMOZİTE!!

Post by B_A »

Nije ni meni prije smetalo ali moj decko je kosarkas, i onda kada idemo na neki dernek u kuci sve ostale djevojke njegovih prijatelja su vise tako da sam se ja pocela osjecati kao patuljak, bas mislim da mi prelazi u kompleks :((( İnace su mi svi u porodici visoki, ne znam sta je kod mene :((( Vani to i nije neki problem jer sam inace sminkerica pa ne silazim sa stikli, vecinom 10 cm i platforma ali sad ti derneci gdje se izujemo svi, ma uzas.... Bas me to muci u zadje vrijeme, na ulici samo obracam paznju ko je visi od mene, ko nizi.... Ne bih sad prekidala vezu u kojoj sam sretna zbog gluposti, ali me to pocelo preevise opterecavati...
Haris.ba

#9 Re: POMOZİTE!!

Post by Haris.ba »

Moja mala niza 30 centi od mene, pa me opet mlati gdje stigne. :D Ne zamaraj se visinom. Narocito kad si zensko. Ako ti momku ne smeta, ne vidim zasto bi smetalo tebi. Ako mislis sta ce "narod, drugi, komsije..." reci bezze ces napraviti pakao od svoga zivota.

P.S.
I nemoj ganjat pretjeranu stiklu. Samo normala, ortopetski preporucena velicina.
hakazvaka

#10 Re: POMOZİTE!!

Post by hakazvaka »

nije to samo osjecaj :D :D
elSaik

#11 Re: POMOZİTE!!

Post by elSaik »

A*da, jes' to ti?
starii

#12 Re: POMOZİTE!!

Post by starii »

ako ti je to kompleks, zaboravi ga..neko ima kriv nos, neko velike usi, neko nosi cvike pa bi svi mogli reci da imaju neke komplekse..mani se toga...zaboravi hormon rasta jer nije ni bas jeftin i ne bi ti ni djelovao jer nisi vise u pubertetu kad bi se i mogao dati..helem glavu gore i znaj da se nekon i takva svidaš :)
Pitar s Kariba

#13 Re: POMOZİTE!!

Post by Pitar s Kariba »

Kakvi ba hormoni i budalaštine!!! Curo draga zaboravi na to! Nema od toga hajra, može ti samo škoditi. Ti treba da poradiš na svom psihičkom stanju i stavu prema okolini, odnosno da izliječiš komplekse koje očigledno imaš. Ali, pazi, ništa to nije neobično, posebno za to doba. Svi smo mi kroz to prošli. Poslije ti sve bude smiješno. Mene je par cura odpililo jer sam bio niži od njih i to mi je kao bilo strašno, svijet se srušio...gluposti :lol: Poslije vidiš koliko je to bezveze i beznačajno, koliko važijih stvari ima. Kao prvo, imaj na umu da ti je najvažnije zdravlje a to stvaranje kmpleksa, mučenje same sebe i naročito hormoni i ostale hemijske šarene laže ti mogu uništiti baš to!! :x Imaj to na umu!!! Imaj na umu i to da momak koji u tebi gleda visinu nije ni vrijedan tvoje pažnje jer je slijep pored očiju. Ljepota i veličina čovjeka je negdje drugo!
Globus

#14 Re: POMOZİTE!!

Post by Globus »

Kako mene uvijek kosarkasice zapadnu a vidis da ima i ovih drugih :D
ljubav_aha

#15 Re: POMOZİTE!!

Post by ljubav_aha »

Gospoda Ministarka wrote:B_A, ja zaista ali zaista neznam zbog cega brines... pa imas finu zensku visinu, ja sam recimo 168 i imam jako puno prijateljica koje su tu tvoje visine i zaista ni jedna to nesmatra kompleksom, zapravo uzivamo u svojoj visini i sto mozemo obuti stiklice od 10ak cm a da je i dalje nas momak veci od nas, pa je puno ljepse kad mu se mozes ususkati isod ramena kad hodate :D , koliko god nas bombardovali time da trebamo izgledati kao manekenke, citaj, anoreksicno sa 40kg i iznad 175 cm muskarci su ti koji ja vjerujem i dalje zele zenu do 170 cm sa pristojnom tezinom i sa svim zenskim oblinama.
Uzivaj u svakom svom centrimetru :)
auh, a ja sam 175 :lol: :-) to nema veze ;-)

cuj,zele sa svim zenskim oblinama :-) pa nije bas tako :)

obicno kazu da je nj-bolje: tezina minus 10 kg,no to zavisi od konstruckije tijela
Pitar s Kariba

#16 Re: POMOZİTE!!

Post by Pitar s Kariba »

ljubav_aha wrote:
Gospoda Ministarka wrote:B_A, ja zaista ali zaista neznam zbog cega brines... pa imas finu zensku visinu, ja sam recimo 168 i imam jako puno prijateljica koje su tu tvoje visine i zaista ni jedna to nesmatra kompleksom, zapravo uzivamo u svojoj visini i sto mozemo obuti stiklice od 10ak cm a da je i dalje nas momak veci od nas, pa je puno ljepse kad mu se mozes ususkati isod ramena kad hodate :D , koliko god nas bombardovali time da trebamo izgledati kao manekenke, citaj, anoreksicno sa 40kg i iznad 175 cm muskarci su ti koji ja vjerujem i dalje zele zenu do 170 cm sa pristojnom tezinom i sa svim zenskim oblinama.
Uzivaj u svakom svom centrimetru :)
auh, a ja sam 175 :lol: :-) to nema veze ;-)

cuj,zele sa svim zenskim oblinama :-) pa nije bas tako :)

obicno kazu da je nj-bolje: tezina minus 10 kg,no to zavisi od konstruckije tijela
A težina? :roll:
Visina mi odgovara :D
barby02

#17 Re: POMOZİTE!!

Post by barby02 »

Marilyn Monroe jeste sada aut, ali njenih 168 okrenuo je cijeli muski svijet. . od Tvigice nastaju anorex-ke . . Sigurna sam da ti ne bi razmisljala o tome da ti nije tog momka a neka ga je, jer sam vidjela puno vizuelno " raspar" parova koji su preslatki i predivni u svom vizuelnom disbalansu. I ja sam tvoje visine i kao mladja sam uvijek gledala te visoke , mala kuja za velikim psima :D Na kraju, ponesi na dernek papuce sa stiklom. . sto da ne ? Ja bih opet izabrala svoju visinu i br. cipela :)
stochar

#18 Re: POMOZİTE!!

Post by stochar »

mislim da imas problem psihicke a ne fizicke prirode. jebo te, Madonna je visoka 163 pa joj nista ne fali, Christina Aguilera 156 cm, jennifer lopez 165 cm, Britney Spears 163 cm, Mike Tyson 178 cm (puno nizi od mene), Jessica simpson 159 cm, i, najveci od svih: CHUCK NORRIS - 174 cm! (puno, puno nizi od mene, a ipak je chuck norris!).
Loulou

#19 Re: POMOZİTE!!

Post by Loulou »

stochar wrote:mislim da imas problem psihicke a ne fizicke prirode. jebo te, Madonna je visoka 163 pa joj nista ne fali, Christina Aguilera 156 cm, jennifer lopez 165 cm, Britney Spears 163 cm, Mike Tyson 178 cm (puno nizi od mene), Jessica simpson 159 cm, i, najveci od svih: CHUCK NORRIS - 174 cm! (puno, puno nizi od mene, a ipak je chuck norris!).
Kylie Minogue 152 cm.
Christina Ricci 153 cm
Vanessa Paradis 160 cm
i tako u nedogled...
Irm@

#20 Re: POMOZİTE!!

Post by Irm@ »

imamo isto godina i iste smo visine :-D :D (za tezinu ne znam nisi nam napisala) :-D i moj Dragi je kosarkas :D u vezi smo..jedno stoljece :D
ugl s obzirom da si napisala da nosis visoke stikle ne vidim u cemu je problem..
moja ti jesi ti vidjela koliko je niskih muskaraca po gradu..ja uvijek govorim kako mi postajemo nacija niskih ljudi..hajd zene to je nekako normalno (vecina celebrity zena su ti niske)...ali muski ne rastu nikako :-? :D
helem jos ako imas fine grudi ( :D ) ili dobre none (ili oboje :D ) ne vidim u cemu je problem..
i nekako mislim da ljudi oko vas (tebe i momka) uopce ni ne zapazaju tu razliku u visini nego da je vishe to u tvojoj glavi..
ne sekiraj se bona dzabe ;-) :-D :D
cyprus

#21 Re: POMOZİTE!!

Post by cyprus »

Ah, kad se sretnem košarkašem i ja sam sebi izgledam nisko (a imam 190 + kusur, nisam naviko da je neko viši od mene :P ) :D . A tvoja briga oko visine je obična budalaština, haj da si 143 pa bih shvatio tvoju brigu, ovako ne :-D
pure_love

#22 Re: POMOZİTE!!

Post by pure_love »

a joj cime se ljudi bave :lol: :-)
bez_ideje

#23 Re: POMOZİTE!!

Post by bez_ideje »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
trebas vidjet mene i momka mi u mene
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#24 Re: POMOZİTE!!

Post by Chmoljo »

u krevetu pupak na pupak uvijek dođe :mrgreen: meni je malo bezze što sam malo krakat (190cm) a slatke mi sitne cure :mrgreen:

al eto, dobar izgovor kad me tjeraju da plešem :mrgreen:
Ljuska_u_BaklaFi

#25 Re: POMOZİTE!!

Post by Ljuska_u_BaklaFi »

Kako to Chmoljo fino pojednostavi :lol:
Post Reply