Pomoc za psa koji putuje za HR!!!

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Post Reply
adonni

#1 Pomoc za psa koji putuje za HR!!!

Post by adonni »

Ovaj predivni pas ima obezbjedjen dom u HR kao i Bella i Pincica. Posto nije kastriran, za HR ce tek ici za 7ili 14dana, kada prodje sedmica besplatne kastracije na Stupu.

Muzjak , star oko 1,5godinu. Jako je razigran i veseo:)

Do tada ga treba vakcinisati i naci mu privremeni smjestaj u nekoj avliji, dvoristu, terasi, stanu, pansionu samo da ga sklonimo sa ulice jer komsiluk u naselju gdje pas redovno luta je neprijateljski raspolozeno prema njemu i nadamo se da mu nece nista uciniti dok ga ne spasimo....

Potreban ce biti prevoz za ZG u dogledno vrijeme :)

Hvala svima!!!

Kontakt - Sejla 061 360 285 ili na PP :)
csejla

#2 Re: Pomoc za psa koji putuje za HR!!!

Post by csejla »

Evo slikice naseg ljepotana:

Image

Molim sve koji nam mogu pomoci oko sklanjanja ovog psa as ulice na 7-10 dana dok ne krene za Zg da nam se javi. Takodjer molim sve koji bi nam mogli pomoci oko transporta da se jave.

U naselju u kojem se krece ljudi ga maltretiraju, tjeraju... pomozite nam da ga sklonimo sa ulice na 10 dana kada vec imamo dom za njega.

HVALA
neraida

#3 Re: Pomoc za psa koji putuje za HR!!!

Post by neraida »

Pa sklonite ga u pansion novce cemo dati mi dijasporci..

NC
adonni

#4 Re: Pomoc za psa koji putuje za HR!!!

Post by adonni »

Hvala NC :) :thumbup: :thumbup: :thumbup:
csejla

#5 Re: Pomoc za psa koji putuje za HR!!!

Post by csejla »

Neraida imate pp :) hvala
csejla

#6 Re: Pomoc za psa koji putuje za HR!!!

Post by csejla »

Molim jos jednom sve koji bi nam mogli pomoci da ga sklonimo ovih 10-15 dana do transporta za Zg nam se jave. Zaista je HITNO :( Izlozen je velikoj opasnosti a upitno je da li ce za 15 dana biti na istoj lokaciji :( MOLIM VAS
ajsela

#7 Re: Pomoc za psa koji putuje za HR!!!

Post by ajsela »

Molim vas pomozite da se ovaj pas skloni nakon kastracije do polaska u Zg :(
arcibaldova

#8 Re: Pomoc za psa koji putuje za HR!!!

Post by arcibaldova »

ajsela wrote:Molim vas pomozite da se ovaj pas skloni nakon kastracije do polaska u Zg :(
U taj prevoz mogu ja uletjet. Pas je prekrasan. Izgleda da cu morat kombi nabavit...
csejla

#9 Re: Pomoc za psa koji putuje za HR!!!

Post by csejla »

arcibaldova wrote:
ajsela wrote:Molim vas pomozite da se ovaj pas skloni nakon kastracije do polaska u Zg :(
U taj prevoz mogu ja uletjet. Pas je prekrasan. Izgleda da cu morat kombi nabavit...
Zo bi bilo odlicno ako bi mogao/la. Imamo mali problem sto se pas boji ogrlice i auta :( pokusali smo ga odvuci u pansion ali se jadnicak toliko prepao da nije licio na azigranog i velselog psa od prije, te smo ga Amela i ja vratile u ulicu gdje boravi. Poksuat cu ga ovih dana naviknuti na lanac, za pocetak na ogrlicu... pa onda na auto. Cuvajte fige! :(

p.s. ako imate neke ideje kako sto prije da se navikne javite molim vas je je bitno sto prije skloniti ga.
arcibaldova

#10 Re: Pomoc za psa koji putuje za HR!!!

Post by arcibaldova »

csejla wrote:
arcibaldova wrote:
Zo bi bilo odlicno ako bi mogao/la. Imamo mali problem sto se pas boji ogrlice i auta :( pokusali smo ga odvuci u pansion ali se jadnicak toliko prepao da nije licio na azigranog i velselog psa od prije, te smo ga Amela i ja vratile u ulicu gdje boravi. Poksuat cu ga ovih dana naviknuti na lanac, za pocetak na ogrlicu... pa onda na auto. Cuvajte fige! :(

p.s. ako imate neke ideje kako sto prije da se navikne javite molim vas je je bitno sto prije skloniti ga.
U cetvrtak ce vam oko toga pomoc moj prijatelj, ja cu obavjetiti Amelu sta i kako.
csejla

#11 Re: Pomoc za psa koji putuje za HR!!!

Post by csejla »

Ok, bitno mi je samo da se navikne na to jer ovako istraumiran nema sanse da se ostavi igdje. Kada mu se stavi ogrlica i kada se ubaci u auto nema sanse da igdje ide :( U ulici je super razigran, veseo... ali u momentu kada smo ga stavili u auto i kada mu je stavljena ogrlica sa povodcem pas se ukocio i kod pansiona poceo trzati se i samim tim pobjeci (ali srecom nije spio skinuti). Kao da je imao traumu sa sinotrima ili nesto sl.
Nije sekunde agresivan, ne ujeda... ponavljam velikaaa je maza ovako... samo me brine sto dok se ne navikne na oglicu ne moze nigdje :( Zato rado ce doci koji savjet i pomoc. Ti javi Ameli a ja i ona se svakako cujemo. HVALA
arcibaldova

#12 Re: Pomoc za psa koji putuje za HR!!!

Post by arcibaldova »

csejla wrote:Ok, bitno mi je samo da se navikne na to jer ovako istraumiran nema sanse da se ostavi igdje. Kada mu se stavi ogrlica i kada se ubaci u auto nema sanse da igdje ide :( U ulici je super razigran, veseo... ali u momentu kada smo ga stavili u auto i kada mu je stavljena ogrlica sa povodcem pas se ukocio i kod pansiona poceo trzati se i samim tim pobjeci (ali srecom nije spio skinuti). Kao da je imao traumu sa sinotrima ili nesto sl.
Nije sekunde agresivan, ne ujeda... ponavljam velikaaa je maza ovako... samo me brine sto dok se ne navikne na oglicu ne moze nigdje :( Zato rado ce doci koji savjet i pomoc. Ti javi Ameli a ja i ona se svakako cujemo. HVALA
Razgovarala sam sa njom danas, zna sve, posto znam da je u frci ti je samo podsjeti da zove u cetvrtak mog prijatelja.
csejla

#13 Re: Pomoc za psa koji putuje za HR!!!

Post by csejla »

arcibaldova wrote:
csejla wrote:Ok, bitno mi je samo da se navikne na to jer ovako istraumiran nema sanse da se ostavi igdje. Kada mu se stavi ogrlica i kada se ubaci u auto nema sanse da igdje ide :( U ulici je super razigran, veseo... ali u momentu kada smo ga stavili u auto i kada mu je stavljena ogrlica sa povodcem pas se ukocio i kod pansiona poceo trzati se i samim tim pobjeci (ali srecom nije spio skinuti). Kao da je imao traumu sa sinotrima ili nesto sl.
Razgovarala sam sa njom danas, zna sve, posto znam da je u frci ti je samo podsjeti da zove u cetvrtak mog prijatelja.
OKI, cula sam se s Amelom. Ja cu nazvati sutra Vaseg prijatelja samo ne mogu prije 14:30 ga zvati posto mi je do tada frka na poslu. Ali zovem cim prije. Poslije mog posla mozemo otici da ga on vidi i procjeni kako da na najbolji nacin da pas prevazice strah. Ukoliko uspijemo SUPER, ukoliko pas bude i dalje isti onda je bolje sacekati jos da se navikne. HVALA VAM I NADAM SE DA CEMO USPJETI :) HVALA
arcibaldova

#14 Re: Pomoc za psa koji putuje za HR!!!

Post by arcibaldova »

Njemu svakako popodne odgovara. Ali ga prije nazovite.
Post Reply