Pomoć za malog Dženana Fazlovića

Forum za humanitarne akcije.


Pearl
Posts: 3405
Joined: 26/01/2006 15:08
Location: www.dobro.ba

#27 Re: Pomoć za malog Dženana Fazlovića

Post by Pearl » 17/06/2011 15:53

"Amila on 20. 05. 2011 17:17

Možemo sa vama podijeliti lijepe vijesti i reći da je akcija prikupljanja novca za Dženanovo liječenje USPJEŠNO OKONČANA!

Naime, dostigla se cifra koju je potrebno uplatiti na račun klinike u Austriji gdje je Dženan boravio oko 3 sedmice. Iznos je glasio na 18 000 eura, međutim, cifra je uspješno smanjena tako da posljednji izvještaj sa njegovog računa + ono što je uplaćeno poslije može da bude dovoljno za pokrivanje troškova bolnice u Grazu.
Još jednom podsjećamo, vlada Brčko distrikta će da snosi troškove njegovog liječenja u Ljubljani, tako da su Dženanovi roditelji obustavili svaku dalju akciju prikupljanja novca.

Humanitarni broj je još uvijek aktivan i biće još neko vrijeme, sav iznos i dalje ide Dženanu.

Naravno, svi oni koji su još uvijek zainteresovani da pomognu Dženanu i njegovoj porodici mogu i dalje uplaćivati na njegov račun, s obzirom da su oba roditelja nezaposlena, a Dženan će i nakon oporavka narednih pet godina morati svake godine ići u Sloveniju na kontrolu koja će koštati (iako se sa sigurnošću još ne može znati) otprilike 1, 2 ili čak 3000 eura.

Dženan je prije dva dana završio sa hemoterapijama i ljekari su zadovoljni njegovim trenutnim stanjem.

Porodica se od srca zahvaljuje svim ljudima koji su na bilo koji način učestvovali u akcijama prikupljanja novca i pomogli da se Dženan uskoro ponovo počne družiti i igrati sa svojim vršnjacima, kao zdravo dijete…."

(http://dobro.ba/?p=3801)

Post Reply